Αναβολή για λόγους υγείας

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα, χειρουργήθηκα πριν λίγες μέρες για κιρσοκήλη. Σωματικά η αποκατάσταση είναι πλήρης και μένει να βγουν σε λίγο τα ράμματα. Πρέπει να το αναφέρω στην κατάταξη μου (λογικά με την εσσο Νοεμβρίου)

Υπάρχει περίπτωση λόγω της τομής να μου δώσουν αναβολή; Μπορώ να ζητήσω όπως και να έχει να υπηρετήσω;

Nick Ksms
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Nick Ksms »

Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και πρόκειται να περάσω περιοδεύων. Έχω όμως την εξής πάθηση: Κύφωση και η γωνία που έχει δημιουργηθεί είναι 66 μοίρες και υποχρεωτικά πρέπει να φοράω κηδεμόνα. Επίσης μετά από μικρό χρονικό διάστημα ορθοστασίας (μισάωρο περίπου) έχω αφόρητους πόνους στη σπονδυλική στήλη και τη μέση μου, καθώς και μετά από γρήγορο περπάτημα δεν μπορώ να ανασάνω εύκολα.

Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση;

Παίρνω απαλλαγή;

Nick Ksms
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Nick Ksms έγραψε:Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και πρόκειται να περάσω περιοδεύων. Έχω όμως την εξής πάθηση: Κύφωση και η γωνία που έχει δημιουργηθεί είναι 66 μοίρες και υποχρεωτικά πρέπει να φοράω κηδεμόνα. Επίσης μετά από μικρό χρονικό διάστημα ορθοστασίας (μισάωρο περίπου) έχω αφόρητους πόνους στη σπονδυλική στήλη και τη μέση μου, πράγμα που με αναγκάζει να ξαπλώσω έως ότου συνέλθω πλήρως, καθώς και μετά από γρήγορο περπάτημα δεν μπορώ να ανασάνω εύκολα.

Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση;

Παίρνω απαλλαγή;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

Απαλλάσσεσαι με Ι5 σύμφωνα με το ΦΕΚ περί σωματικής ικανότητος Στρατευσίμων και Μόνιμου Στρατιωτικού Προσωπικού.

Βέβαια καλό είναι να πάρεις μία γνώμη και από κάποιον Στρατιωτικό Γιατρό καθώς το συγκεκριμένο ΦΕΚ έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρείται κατά γράμμα.

Μην σε πάρω και στο λαιμό μου.

Nick Ksms
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Η γνωμάτευση που έχω από τον ορθοπεδικό που με παρακολουθεί δεν κάνει;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Oχι, η γνωματευση του γιατρου δεν μετραει, ο στρατιωτικος γιατρος θα κρινει αν θα παρεις απαλλαγη.
Nick Ksms
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σήμερα πέρασα περιοδεύων. Η κοπέλα που με εξυπηρέτησε, όταν της έδωσα τη γνωμάτευση του γιατρού μου που με παρακολουθεί, μου είπε ότι θα μου στείλει κάποιο χαρτί για να πάω να περάσω από επιτροπή για να κρίνουν αν είμαι κατάλληλος ή όχι για στράτευση.
α) Σε πόσο καιρό θα μου σταλεί;

β) Πού πρέπει να πάω για να περάσω από επιτροπή;

γ) Υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσουν απαλλαγή;(σύμφωνα με το πρόβλημα που έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα)

δ) Αν δεν μου δώσουν τι μπορώ να κάνω τελικά για να την πάρω;-αφού δεν μπορώ να πάω-

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Καλά ότι ναναι, όταν περνάς περιοδεύων δεν δίνεις τέτοια χαρτιά και ούτε περνάς από επιτροπή αυτά γίνονται όταν σου έρθει το χαρτί κατάταξης, ψάξε στο φόρουμ και διάβασε τα σχετικά θέματα.
Yiorgos89
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Yiorgos89 »

Έχω αναβολή μέχρι τέλος 2016 αλλά ξεκίνησα φοίτηση σε δεύτερη σχολή που απαιτεί συνεχή παρουσία. πως μπορώ να πάρω τριετή παράταση αναβολής; είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τελειώσω τη σχολή στην ώρα της για το μετέπειτα επαγγελματικό μου μέλλον
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Θα πρέπει να παίρνεις αναβολές για λόγους υγείας, δηλαδή για ψυχολογικούς λόγους, βρες και διάβασε το σχετικό θέμα και θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
kostas27
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από kostas27 »

Καλησπερα εχω περασει λευχαιμια το 2003... Τωρα εχω θρομβο στη καρδια! Θα υπηρετησω η 8α παρω αππαλαγη; Κ κατι τυπικο! Θα παρουσιαστω με συνοδο στο στρατοπαιδο... Πρεπει να ξυριστω η δε χρειαζεται; Γτ δε θα μεινω μεσα καθολου απλα θα με στειλουν στη τριπολη στην επιτροπη! Απαντηστε συντομα γτ παρουσιαζομαι τη τριτη! Ευχαριστω πολυ
leon28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από leon28 »

Καλημερα. Λυστε μου μια απορια αν ειναι ευκολο. Σε περιπτωση που καποιος σπασει το χερι του 10-15 μερες πριν παρουσιαστει, τι ακριβως γινεται; Παιρνει την μικροτερη αναβολη για λογους υγειας, και μενει εκτος στρατου για 6 μηνες; Δηλαδη για μεγαλο διαστημα (και χαμενο χρονο ουσιαστικα) μετα που θα φτιαξει το χερι
stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από stefa191 »

Θα παρεις 3μηνη ή 6μηνη αναβολη, αναλογα τη βαρυτητα.
Άβαταρ μέλους
loufadoros92
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από loufadoros92 »

Εκανα εντος του 2015 δεξια κωλεκτομη αφαιερη 30 εκατοστων παχεος εντερου λογω ελκως τυφλου.πασχω και απο συνδρομο gilberd και εχω διαγνωσμενη αλλεργια σε γατες και σκυλια που μου προκαλουν κρισεις ασθματος και λαμβανω θεραπεια με εισπνεομενα. Εχω αππαλαγη απο το στρατευμα; Εικόνα

Θανασης

Δημοσίευση από Θανασης »

Καλησπερα, την επομενη βδομαδα μου ειπαν απο τον στρατο οτι θα πρεπει να περασω καποιες εξετασεις για την καρδια. Εχω ενα προβλημα, αρκετα σοβαρο, με τις βαλβιδες στην καρδια και χανω λιγο αιμα και κατι αλλες λεπτομεριες. Ο πατερας μου μου ειπε οτι σε περιπτωση που με δωσουν απολιτιριο να ζητησω αναβολη λογο υγειας για να παραμεινω Ι-1 στα χαρτια, η οποια αναβολη μου ειπε οτι διαρκει 5 χρονια και μετα τα 5 χρονια ξαναστελνω εξετασεις οτι το προβλημα υπαρχει ακομα και συνεχειζαιτε ετσι ως τα 35 μου και μετα πληρωνω ενα προστειμο και τελος. Δεν γνωριζω αν ειναι οντως ετσι, πειτε μου αν ξερετε κατι διαφορετικο ή αν μου συμβουλεβετε να κανω κατι διαφορετικο. Ευχαριστω !
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες