Όριο ηλικίας για στρατιωτικές σχολές (2011)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
Μα αφού υπάρχουνε οι απαντήσεις στην πρώτη σελίδα. Έλεος.
παιδια συγγνωμη. Ειμαι στα 19 και φετος δεν μπορω να δωσω για στρατιωτικες σχολες. Επειδη τελειωνω νυχτερινο. Συνεπαγεται εχω καποιους αποκλεισμους. Μου ειπαν οτι μπορω να δωσω ομως σε 2 χρονια με 6 μαθηματα ξανα και να εχω πληρη προσβαση σε ολες τις στρατιωτικες σχολες. Εγω ομως τοτε θα ειμαι ακριβως 21... Σε ποιες θα εχω προσβαση.επιπλεον ειμαι και τεκνο πολυτεκνων.ιφικράτης έγραψε:αλήθεια, ποιό είναι το όριο ηλικίας για την σσε; αληθεύει ότι είναι το 21ο και για τους υπξκούς το 25ο;
ας απαντησει οποιος μπορει.
ευχαριστω πολυ.
...
-
- Στρατηγός
Αφού έκανες τον κόπο και διάβασες το πρώτο μήνυμα την απάντηση από κάτω δεν μπορείς να την δεις;
απλα φιλε ηθελα να επιβαιβεωσω αυτο που διαβασα. ισχυει επομενως. οτι για τους υπαξ/ματικους ειναι στα 25 το οριο; διευκρινισε το σε παρακαλω. σε ευχαριστω για τον χρονο σου. πολυ φιλε. εμεις τα παιδια της επαρχιας ειμαστε αδικημενοι οσων αφορα τον επαγγελματικο προσανατολισμο μας. δεν υπαρχει πληροφορηση. σ' ευχαριστω και παλι ελληναρα μου. )greek_army έγραψε: αφού έκανες τον κόπο και διάβασες το πρώτο μήνυμα την απάντηση από κάτω δεν μπορείς να την δεις;
Παιδιά συγνώμη. Κάτι άκυρο. Ποιό είναι το όριο ηλικίας για την ΣΜΥ; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
-
- Στρατηγός
kampou έγραψε:απλα φιλε ηθελα να επιβαιβεωσω αυτο που διαβασα. Ισχυει επομενως. Οτι για τους υπαξ/ματικους ειναι στα 25 το οριο; Διευκρινισε το σε παρακαλω. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου. Πολυ φιλε. Εμεις τα παιδια της επαρχιας ειμαστε αδικημενοι οσων αφορα τον επαγγελματικο προσανατολισμο μας. Δεν υπαρχει πληροφορηση. Σ' ευχαριστω και παλι ελληναρα μου.)greek_army έγραψε: αφού έκανες τον κόπο και διάβασες το πρώτο μήνυμα την απάντηση από κάτω δεν μπορείς να την δεις;
Ότι διάβασες ισχύει
...
Greek army αυτό που λές δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το όριο Ηλικίας διαμορφώνεται στα 21 χρόνια για τους υποψήφιους σε στρατιωτικές σχολές ανεξαρτήτως βαθμού και στα 24 για την ΕΛ. ΑΣ. Σύμφωνα με τις προκυρήξεις αλλά και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες της σχολής.
-
- Στρατηγός
Κάπου μπερδεύεσαι και κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστά
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛ/ΓΙΑΣ
Γεια σας. Θα ηθελα να σας ρωτησω, μηπως τυχον γνωριζετε τι γινεται αν καποιος θελει να παει σε στρατιωτικη σχολη αλλα εχει περασει το 21ο ετος. Ειμαι 21 ετων. Γεννηθηκα στις 04 02 1990 αλλα δεν προλαβα να δηλωσω για πανελλαδικες φετος. Τον ιουνιο τελειωνω την σχολη μου. Μηπως το πτυχιο απο φιλολογια μετραει. Για να με δεχτουν σε στρατιωτικη σχολη;
γνωριζετε κατι; Γιατι αν δηλωσω του χρονου θα μου πουν οτι ειμαι μεγαλη και δεν ξερω αν θα με δεχτουν λογω ηλικιασ...
γνωριζετε κατι; Γιατι αν δηλωσω του χρονου θα μου πουν οτι ειμαι μεγαλη και δεν ξερω αν θα με δεχτουν λογω ηλικιασ...
Οχι δε μετραει το πτυχιο για να σε δεχτουν
Ευχαριστω. Μηπως ξερετε αν υπαρχει τροπος να μην λαβουν υποψιν τους την ηλικια; Μπορει να γινει κατι. Μηπως υπαρχουν σχολες που δεχονται σε μεγαλυτερες ηλικιες και ας εχουν πιο χαμηλο βαθμο που βγαινει καποιος; Πιο χαμηλο για παραδειγμα απο του υπαξιωματικου αλλα σχετικο με τον στρατο ετσι τελειωνοντας την να μπορεις να δωσεις και σε σχολη για να ανεβεις βαθμους. Γνωριζετε κατι ;
-
- Στρατηγός
Από την στιγμή που έχεις περάσει το όριο ηλικίας ξέχνα τις πανελλήνιες με το πτυχίο μπορείς να μπεις στο στρατό αλλά και πάλι σπάνια βγαίνουνε προκηρύξεις
Πρόσληψη πτυχιούχων στις ένοπλες δυνάμεις
Πρόσληψη πτυχιούχων στις ένοπλες δυνάμεις
Γεια σας. Είμαι από Κύπρο, υπηρέτησα 2 χρόνια κανονικά την υποχρεωτική στράτευση Ως κληρωτός Και τώρα είμαι 21 χρονών (γεννηθείς το Σεπτέμβρη του 1990) Και θέλω να περάσω στη ΣΣΕ. Όμως μέχρι του χρόνου που θα δώσω εξετάσεις θα είμαι εκτός ορίου ηλικίας και άρα δεν θα δικαιούμαι. Υπάρχει περίπτωση με κριτήριο το ότι υπηρέτησα 2 χρόνια στρατό, να μπορέσω να δώσω; Ευχαριστώ.
Λοιπόν παίδες διάβασα τι γράφετε και κατάλαβα ότι δεν περνάω.
Αλλα γενικά γράφετε και πολλές λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω (και πολλές συντομεύσεις που δεν γνωρίζω :P) και γιαυτο θα ρωτήσω συγκεκριμένα για την περίπτωση μου...
Γεννήθηκα 30.08.88 (είμαι ακόμη 22 δηλαδή τώρα :P) πηγαίνω στο εμπορικό ναυτικό.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να μπω σε ΑΣΕΙ ;
Έτσι όπως τα λέτε ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
ΑΛΛΑ
Κάτι άκουσα για "διόρθωση ηλικίας"
Επίσης κάτι άκουσα περί στελεχών ότι δέχονται δηλαδή και μεγαλύτερες ηλικίες αν είσαι στέλεχος. Μπορώ να γίνω εθελοντικά;
Τέλος νομίζω ότι η ΣΜΥ έχει μεγαλύτερο όριο ηλικίας από την ΣΣΕ. Οποτε αν με την "διόρθωση ηλικίας" (αν γίνεται και αυτή. Δεν ξέρω πείτε μου) δεν καταφέρω να περάσω ευελπίδων μήπως καταφέρω να περάσω ΣΜΥ; (επαναλαμβάνω με διόρθωση ηλικίας)
και μετά από ένα χρόνο στην ΣΜΥ να δώσω για να μπω δεύτερος Έτος στην ευελπίδων;
Επίσης φαντάζομαι χρειάζεται και κάποια αθλήματα να δώσω. Αυτά τα ντίνο πριν τις πανελλαδικές; Μετά; Εφόσον ήδη μπω στην σχολη;
Τέλος (τελευταίο χαρτί :P) γίνεται να παω όταν τελειώσει η αναβολή μου σαν δόκιμος αξιωματικός; Η έφεδρος (δεν ξέρω βλέπω YEA και ΔΕΑ για εμενα το ίδιο είναι... :P)
από εκεί μπορώ να γίνω μόνιμος; Η να κάνω παραπάνω σχολεια και να γίνω μόνιμος;
Δεν με ενδιαφέρει να μπω στο δημόσιο. Αν ήταν τα λεφτά ο στόχος κάθομαι και στο ναυτικό.
σας ευχαριστώ εκ των προτερων... Θα παρακαλούσα να ειστε λίγο αναλυτικοί καθότι άσχετος (όχι όμως βλαξ -ελπίζω :P -) οποτε μην παραλείπεται πράματα που θεωρείτε τετριμμένα. Κάντε τα μου λιάνα :P
Αλλα γενικά γράφετε και πολλές λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω (και πολλές συντομεύσεις που δεν γνωρίζω :P) και γιαυτο θα ρωτήσω συγκεκριμένα για την περίπτωση μου...
Γεννήθηκα 30.08.88 (είμαι ακόμη 22 δηλαδή τώρα :P) πηγαίνω στο εμπορικό ναυτικό.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να μπω σε ΑΣΕΙ ;
Έτσι όπως τα λέτε ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
ΑΛΛΑ
Κάτι άκουσα για "διόρθωση ηλικίας"
Επίσης κάτι άκουσα περί στελεχών ότι δέχονται δηλαδή και μεγαλύτερες ηλικίες αν είσαι στέλεχος. Μπορώ να γίνω εθελοντικά;
Τέλος νομίζω ότι η ΣΜΥ έχει μεγαλύτερο όριο ηλικίας από την ΣΣΕ. Οποτε αν με την "διόρθωση ηλικίας" (αν γίνεται και αυτή. Δεν ξέρω πείτε μου) δεν καταφέρω να περάσω ευελπίδων μήπως καταφέρω να περάσω ΣΜΥ; (επαναλαμβάνω με διόρθωση ηλικίας)
και μετά από ένα χρόνο στην ΣΜΥ να δώσω για να μπω δεύτερος Έτος στην ευελπίδων;
Επίσης φαντάζομαι χρειάζεται και κάποια αθλήματα να δώσω. Αυτά τα ντίνο πριν τις πανελλαδικές; Μετά; Εφόσον ήδη μπω στην σχολη;
Τέλος (τελευταίο χαρτί :P) γίνεται να παω όταν τελειώσει η αναβολή μου σαν δόκιμος αξιωματικός; Η έφεδρος (δεν ξέρω βλέπω YEA και ΔΕΑ για εμενα το ίδιο είναι... :P)
από εκεί μπορώ να γίνω μόνιμος; Η να κάνω παραπάνω σχολεια και να γίνω μόνιμος;
Δεν με ενδιαφέρει να μπω στο δημόσιο. Αν ήταν τα λεφτά ο στόχος κάθομαι και στο ναυτικό.
σας ευχαριστώ εκ των προτερων... Θα παρακαλούσα να ειστε λίγο αναλυτικοί καθότι άσχετος (όχι όμως βλαξ -ελπίζω :P -) οποτε μην παραλείπεται πράματα που θεωρείτε τετριμμένα. Κάντε τα μου λιάνα :P
-
- Στρατηγός
Αφού έχεις περάσει το όριο ηλικίας. Τι ρωτάς για σμυ και μετά για σσε δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή να γράφω τσάμπα πράγματα που έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα στο φόρουμ; Επίσης αυτό για την διόρθωση ηλικίας πραγματικά μόνο εδώ μέσα το έχω διαβάσει τώρα ποιος το είπε και γιατί δεν ξέρω...
Μόνιμος μπορείς να μπεις μόνο από πανελλήνιες η από προκηρύξεις ΕΠΟΠ
Οπότε και ΔΕΑ να πας δεν θα μπορείς να κάτσεις μόνιμος
Μόνιμος μπορείς να μπεις μόνο από πανελλήνιες η από προκηρύξεις ΕΠΟΠ
Οπότε και ΔΕΑ να πας δεν θα μπορείς να κάτσεις μόνιμος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες