ΕΕΦΟΠ - Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης
Εγώ που ημουν επ. Οπ και απολύθηκα θα μπορούσα να δώσω για εεφοπ; Επειδή Όταν απολύθηκα πήρα χαρτί απ'τη στρατολογία, το τύπου α', που λέει ότι έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 40
Kerveros έγραψε:Εγώ που ημουν επ. Οπ και απολύθηκα θα μπορούσα να δώσω για εεφοπ; Επειδή Όταν απολύθηκα πήρα χαρτί απ'τη στρατολογία, το τύπου α', που λέει ότι έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.
Στον θεσμό δεν θα πάρουνε μέρος γυναίκες
Μη χαίρεσαι τσάμπα. Δε λέει πουθενά ότι στο θεσμό απαγορεύεται να συμμετάσχουν γυναίκες. Απλά ο θεσμός τις αποκλείει αυτομάτως επειδή δεν κάνουν υποχρεωτική θητεία. Όμως το σύνταγμα αναφέρει για υποχρεωτική στράτευση και γυναικών... Επομένως λογικά αν μία γυναίκα έχει εκπλειρώσει στρατιωτική θηυεία ως επ. Οπ δε βρίσκω το λόγο γιατί να αποκλειστεί. Κι αν το πάει δικαστικά στάνταρ θα δικαιωθεί.
-
- Στρατηγός
Kerveros έγραψε:Μη χαίρεσαι τσάμπα. Δε λέει πουθενά ότι στο θεσμό απαγορεύεται να συμμετάσχουν γυναίκες. Απλά ο θεσμός τις αποκλείει αυτομάτως επειδή δεν κάνουν υποχρεωτική θητεία. Όμως το σύνταγμα αναφέρει για υποχρεωτική στράτευση και γυναικών... Επομένως λογικά αν μία γυναίκα έχει εκπλειρώσει στρατιωτική θηυεία ως επ. Οπ δε βρίσκω το λόγο γιατί να αποκλειστεί. Κι αν το πάει δικαστικά στάνταρ θα δικαιωθεί.
τι να χαίρομαι την θέση θα μου φας; Εγώ ότι διαβάζω λέω
Aυτό είναι από το άρθρο
Με τον νέο προωθούμενο θεσμό οι γυναίκες αποκλείονται από τους Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες
...
Λέω ότι χαίρεσαι επειδή έχεις παραδεχτεί ότι δε γουστάρεις γυναίκες ούτε στις ένοπλες δυνάμεις ούτε στα σώματα ασφαλείας και συμφωνείς με Εισαγωγή κριτηρίων που θα αποκλείονται ή θα υστερούν σε μόρια απ'τους άντρες... Δεν πιστεύω ότι αν έδινα θα με απέκλειαν. Ανάλογα τί θα μου έλεγε ο δικηγόρος.
-
- Στρατηγός
Kerveros έγραψε:Λέω ότι χαίρεσαι επειδή έχεις παραδεχτεί ότι δε γουστάρεις γυναίκες ούτε στις ένοπλες δυνάμεις ούτε στα σώματα ασφαλείας και συμφωνείς με Εισαγωγή κριτηρίων που θα αποκλείονται ή θα υστερούν σε μόρια απ'τους άντρες... Δεν πιστεύω ότι αν έδινα θα με απέκλειαν. Ανάλογα τί θα μου έλεγε ο δικηγόρος.
και απ'ότι φαίνεται από το άρθρο δεν είμαι ο μόνος. Επειδή όμως ο θεσμός δεν έχει ενεργοποιηθεί ας μην λέμε πολλά
Ναι, ο καθένας τη γνώμη του. Ο μισογυνισμός άλλωστε κάλά κρατεί... Όταν και αν πάρουν βλέπουμε. Άλλωστε δεν είναι κάτι που να αξίζει αυτός ο θεσμός αν είναι για 3 χρόνια και με λίγα λεφτά. Υ. Γ: Τελικά αρχίζω να θαυμάζω όλο και περισσότερο την εποχή των ένδοξων αμαζόνων...
-
- Στρατηγός
Kerveros έγραψε:Ναι, ο καθένας τη γνώμη του. Ο μισογυνισμός άλλωστε κάλά κρατεί... Όταν και αν πάρουν βλέπουμε.Άλλωστε δεν είναι κάτι που να αξίζει αυτός ο θεσμός αν είναι για 3 χρόνια και με λίγα λεφτά.Υ. Γ: Τελικά αρχίζω να θαυμάζω όλο και περισσότερο την εποχή των ένδοξων αμαζόνων...
για κάποιον απελπισμένο θα είναι τέσπα
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 8
Η για καποιον που θα θελει να κανει υπομονη μεχρι να βγει καποια προκυρηξη γιατι γουσταρει τον στρατο... (greek army). Οσο για αυτο που λες kerveros δεν υπαρχει λογος να μπαινουν γυναικες στον στρατο και στα σωματα ασφαλειας... Δεν μπορουν να προσφαιρουν τιποτα... Μονο παραπονα και γκρινια... ...
Kerveros έγραψε:Λέω ότι χαίρεσαι επειδή έχεις παραδεχτεί ότι δε γουστάρεις γυναίκες ούτε στις ένοπλες δυνάμεις ούτε στα σώματα ασφαλείας και συμφωνείς με Εισαγωγή κριτηρίων που θα αποκλείονται ή θα υστερούν σε μόρια απ'τους άντρες... Δεν πιστεύω ότι αν έδινα θα με απέκλειαν. Ανάλογα τί θα μου έλεγε ο δικηγόρος.
Το θέμα είναι οι θεσμοί ΕΠΥ / ΕΜΘ / ΕΠΟΠ έγιναν για να αναπληρωθούν οι στρατεύσιμοι που μειώθηκαν λόγω της μικρότερης θητείας.
Δεν δημιουργήθηκαν για να μπουν γυναίκες στις θέσεις τους και αυτό προσπαθούν να παρακάμψουν οι ένοπλες δυνάμεις με τους ΟΒΑ και τους ΕΕΦΟΠ.
Ναι, γι'αυτό δημιουργήθηκαν επειδή έχουν τους λόγους τους Και με τους επ. Οπ τα έκαναν σκ... Ά γιατί γενικώς ο θεσμος Απέτυχε και γιατί Δεν μπορεσαν να ελέγξουν Τον αριθμό γυναικών που Θα μπουν. Εκτός αυτού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις γυναίκες. Αυτό το έχουν παραδεχτεί. Αν όμως κάποια γυναίκα έχει απολυτήριο στρατού τότε θε έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια εφόσον είναι έφεδρος οπως όλοι οι φαντάροι που απολύονται. Γιατί μάλλον δεν το γνωρίζετε αυτό. Εγώ όταν απολύθηκα μου έδωσαν ειδικό φύλλο πορείας καιείμαι έφεδρος για 7 χρόνια...
Και ποιος σου είπε Δημήτρη ότι οι άντρες προσφέρουν; Ή ότι δε γκρινιάζουν; Όλοι με ρωτάγανε πως κατάφερα να φύγω ως Ι-1 και όλοι τις κόβουν και λένε τί μ... Ία κάναμε που ήρθαμε επ. Οπ καταδρομές! Είδα και ρεντίκολα αξιωματικούς και υπαξ κι ότι θες! Κι αν γουστάρετε νά'στε μόνο άντρες καθήστε λοιπόν και να χαίρεστε για το στρατό που έχουμε! Μαριονέτες Της κάθε κυβέρνησης εξωτερικής και εξωτερικής! Ένας επιπλέον λόγος που ξενέρωσα κι έφυγα από ε. Δ! ...
Και ποιος σου είπε Δημήτρη ότι οι άντρες προσφέρουν; Ή ότι δε γκρινιάζουν; Όλοι με ρωτάγανε πως κατάφερα να φύγω ως Ι-1 και όλοι τις κόβουν και λένε τί μ... Ία κάναμε που ήρθαμε επ. Οπ καταδρομές! Είδα και ρεντίκολα αξιωματικούς και υπαξ κι ότι θες! Κι αν γουστάρετε νά'στε μόνο άντρες καθήστε λοιπόν και να χαίρεστε για το στρατό που έχουμε! Μαριονέτες Της κάθε κυβέρνησης εξωτερικής και εξωτερικής! Ένας επιπλέον λόγος που ξενέρωσα κι έφυγα από ε. Δ! ...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
- Επικοινωνία:
Ρε παιδια, μην την πεφτετε στην κοπελα.(να την φατε). Καμια γυναικα δεν ευθυνεται για εκει που βρισκεται. Οπως "γιοταδες" αντρες υπαρχουν, το ιδιο κ συμβαινει με τις γυναικες. Εγω ειμαι κατα γενικως για οσους μπαινουν χωρις τα καταλληλα σωματικα (κ γραμματικα προσοντα αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση). Αυτοι που φταινε ειναι οι πολιτικοι με τον ρουσφετολογικο χαρακτηρα που δωσανε στους θεσμους που ανεφερε ο yandr λιγο παραπανω. Ικανες γυναικες υπαρχουν, λιγες βεβαια, αλλα υπαρχουν, κ οχι μονο ικανες, αλλα κ ικανοτερες απο μερικους αντρες. Αυτο που εχει πει η φιλη οτι το συνταγμα υποχρεωνει κ γυναικες να καταταγουν στον στρατο δεν το γνωριζω. Αφου τις υποχρεωνει τοτε γιατι δεν τις παιρνει κ υποχρεωτικα, κ ο νομος γινεται υποχρεωτικος μονο για τους αντρες; Δεν ρωταω εκ του πονηρου, απλως θα ηθελα μια απαντηση. Κ αντρες υπαρχουν που δεν προσφερουν, ας ειμαστε ανοιχτομυαλοι οσο μπορουμε, εγω το προσπαθω τουλαχιστον, εδω μεσα δεν ειμαστε για να βγαζουμε εμπαθειες, απλως να ενημερωνομαστε οσο αυτο ειναι δυνατον (για εμενα καλο ειναι να μπουν κοκκινες γραμμες στην παραπληροφορηση, αλλα αυτο δεν ειναι θεμα δικο μου). Αγαπητε yandr, να εισαι καλα για το forum που εφτιαξες κ ετσι εχουμε την ευκαιρια διαμεσω αυτου να λεμε την γνωμη μας, αλλα διαφωνω μαζι σου. Το θεσμο των εεφοπ, δεν τον φτιαξανε για να παρακαμψουν την προσληψη γυναικων μεσω των θεσμων που αναφερες, κ στο μελλον θα ξαναπαρουν γυναικες καθως τις χρειαζονται για να μειωσουν τις παραιτησεις στους αντρες μεσω των στρατιωτικων συζευξεων. Κ ως 1 μικρο βαθμο τον καταφεραν. Επιπλεον τις πηραν γιατι ειναι επιπλεον ψηφοι... Το θεσμο των εεφοπ, τον δημηουργησαν, απλα κ μονο γιατι δεν υπαρχει σαλιο απο money.(να πληρωσουν εποπ κ ολα τους τα δικαιωματα). Καλησπερα σε ολους... ...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 9
Οσο για το θεσμο των εεφοπ θαρρω επισης οτι εχει βαση αυτο που λεει η κοπελα... απο την στιγμη που μια γυναικα υπηρετει ως στελεχος σημαινει οτι εχει εκλπηρωσει τις στρατιωτικες υποχρεωσεις της οποτε για ποιο λογο να μην μπορει να συμμετεχει; Αλλα μπορει πολυ ανετα να παρει κ να ρωτησει αν μπορει να κανει αιτηση... ωστοσο δεν γνωριζω οτι αναφερει κατι τετοιο το συνταγμα μας
Dum spiro spero
Ναι ρε παιδιά, δείτε στα άρθρα του συντάγματος που αναφέρονται στη στρατολογία των ελλήνων και γράφει και τον όρο ελληνίδες. Το γιατί ενώ θα έπρεπε δεν εφαρμόζεται είναι άλλο θέμα... Το έχει αναφέρει και δικηγόρος. Πάντως δεν θα έδινα για εεφοπ. Όχι πάλι μάχιμη στα σχεδόν 30 μου... και για 3 χρόνια. Εγώ με ένα πράγμα συμφωνώ τελικά και προτείνω. Εκτός απ'το να εφαρμοστεί τι σχετικό του συντάγματος... Άποψη μου, την οποία έχουν στο εξωτερικό, είναι οι γυναίκες να τοποθετούνται σε τομέα πληροφοριών μάχης... Όχι κομμάντος και γενικώς μάχιμες στα όπλαΝα περνάνε από μάχιμη εκπαίδευεη αλλά να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 9
Πραγματικα δεν το ηξερα... κ σε ο, τι λες συμφωνω, συμφωνω με την προταση σουKerveros έγραψε:Ναι ρε παιδιά, δείτε στα άρθρα του συντάγματος που αναφέρονται στη στρατολογία των ελλήνων και γράφει και τον όρο ελληνίδες. Το γιατί ενώ θα έπρεπε δεν εφαρμόζεται είναι άλλο θέμα... Το έχει αναφέρει και δικηγόρος. Πάντως δεν θα έδινα για εεφοπ. Όχι πάλι μάχιμη στα σχεδόν 30 μου... και για 3 χρόνια. Εγώ με ένα πράγμα συμφωνώ τελικά και προτείνω. Εκτός απ'το να εφαρμοστεί τι σχετικό του συντάγματος... Άποψη μου, την οποία έχουν στο εξωτερικό, είναι οι γυναίκες να τοποθετούνται σε τομέα πληροφοριών μάχης... Όχι κομμάντος και γενικώς μάχιμες στα όπλαΝα περνάνε από μάχιμη εκπαίδευεη αλλά να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις.
Dum spiro spero
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες