ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
tsad
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από tsad »

Fantarakos89 έγραψε:Δεν πας ελδυκ αν εισαι ειδικες δυναμεις σε κεντρο. Μονο μοιρα καταδρομων θα πας αν πεις οτι θες Κυπρο.
Ξέχασα να πω πως στο μεγάλο πεύκο θα δηλώσω οτι δεν θέλω να συνεχίσω ως καταδρομέας.'Αρα ούτε αθλήματα θα δώσω...

Άβαταρ μέλους
Fantarakos89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Fantarakos89 »

Δεν το ξερω αυτο. Νομιζω αυτο μπορεις να το κανεις μονο αν δεν δηλωσεις οταν κοβεις την αναβολη αλλα σου ερχεται χαρτι για Κεεδ. Εκει τους λες οτι θες να αλλαξεις και να πας πεζικο. Απο την στιγμη που εσυ ο ιδιος το δηλωσες στο κοψιμο της αναβολης δεν ξερω αν μπορεις να τους τουμπαρεις Εικόνα

ΥΓ. Γιατι το δηλωσες βασικα αφου δεν θες απο οσο καταλαβαινω; Εικόνα

george_kempa
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από george_kempa »

Καλημέρα... Υπηρέτησα στην Κύπρο πρόσφατα οπότε νομίζω ότι μπορώ να σας δώσω πολλές πληροφορίες... Ήμουν στο Σύνταγμα, στην Μαλλουντα με ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου (για όσους έχουν υπηρετήσει στην Κύπρο πριν προλάβουν να σχολιάσουν) 1) Διαλέξτε να πάτε Κύπρο χωρίς δεύτερη σκέψη... Ακόμα και εσάς που σας διάλεξαν χωρίς να το θέλετε μην απογοητεύεστε, μην ξενερώνετε κτλ... Είναι απίστευτη εμπειρία

2) Όσο είστε Κύπρο 27 μερούλες άδεια σίγουρα... Τώρα by Provider"> ανΕικόνα καταφέρει κάποιος να πάρει και κάποια τιμητική καλώς... Αν πέσετε και σε περίοδο γιορτών μπορεί να φτάσουν και τις 50 φεύγα (Χριστούγεννα και Πάσχα στο νησί). Ένα εισητήριο (πάνε -έλα Ελλάδα) το πληρώνει ο στρατός.

3) 274 κάθε μήνα... Μπορεί να σας φαίνονται λίγα αλλά μπορείς να βγάλεις ολόκληρο το μήνα σου σαν φαντάρος άμα θες

4) Χώροι, εγκαταστάσεις κτλ σε πολύ καλή κατάσταση... Γίνονται συνέχεια διορθώσεις, τροποποιήσεις, βελτιώσεις... Χρήμα εξάλλου στην ΕΛΔΥΚ υπάρχει άφθονο.

5) Φαγητό: Αυτό είναι λίγο τυχαίο γιατί έχει να κάνει κυρίως με το ποιος θα είναι ο μάγειρας. Τα υλικά πάντως είναι καλά και σε ποσότητες... Μπιρίτσα το ΣΚ, παγωτάκι (το κλασσικό Μπός) σχεδόν καθημερινά. Στο Σύνταγμα πάντως και για κανένα χρόνο ακόμη έχει αρχιλοχία μάγειρα (μόνιμο)

6) Καπνός 50άρης 3 ευρόπουλα... Δεν σχολιάζω άλλο...

7) Ο Συνταγματάρχης ο τωρινός είναι λίγο μ_λ_κ_ς... Θέλει να είναι λίγο πιο τέντα αλλά μην φανταστείτε τρελά πράγματα...

8) Μακριά από τα ΣΤΕΠ (ιατρεία) ...9 στους 10 νοσοκόμους είναι λίγοι κουνιστοί.

9) Συνήθως στα στρατόπεδα έχει πολύ κόσμο οπότε οι υπηρεσίες πάνε 1-1 στην χειρότερη 2-1... Άσε που δεν θα θέλετε να βγαίνεται και κάθε φορά... Λίγο για ξεκούραση, λίγο για οικονομία... Ζωάρα και μέσα το απόγευμα πάντως... Ξάπλα και ξεκούραση...

10) Δεν έχει ΕΠΟΠ...

11) Βγαίνεις έξοδο σε πρωτεύουσα Ευρωπα'ι'κού κράτους και όχι σε ένα οποιοδήποτε χωριό στην Ελληνική παραμεθόριο...

12) Τα σαββατοκύριακα που η έξοδος είναι από το πρωί νοικιάζεις ένα αμαξάκι και ξεκινάς: Αγία Νάπα, Λεμεσσό, Λάρκακα, Πάφο, Τρόοδο (βουνό είναι και είναι εκπληκτικά)

13) Εκπαίδευση υπάρχει και καλή μάλιστα ειδικά για όσους πάνε στα 2 μηχανοκίνητα τάγματα. Δεν θα πηδήξετε και με αλεξίπτωτο αλλά νυχτερινή βολή με διόπτρα δεν νομίζω να κάνετε στην Ελλάδα.

και τέλος: Θα έχεις την τιμή να λες στους φίλους σου, στους γνωστούς σου, στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου ότι υπηρέτησες στην ΕΛΔΥΚ γιατί "Μια φορά Ελδυκάριος για ΠΑΝΤΑ Ελδυκάριος"

Υ. Γ. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά είπε να σταματήσω εδώ... Όποιος θέλει το οτιδήποτε μπορεί να ρωτήσει.

tsad
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tsad »

Fantarakos89 έγραψε:Δεν το ξερω αυτο. Νομιζω αυτο μπορεις να το κανεις μονο αν δεν δηλωσεις οταν κοβεις την αναβολη αλλα σου ερχεται χαρτι για Κεεδ. Εκει τους λες οτι θες να αλλαξεις και να πας πεζικο. Απο την στιγμη που εσυ ο ιδιος το δηλωσες στο κοψιμο της αναβολης δεν ξερω αν μπορεις να τους τουμπαρεις Εικόνα

ΥΓ. Γιατι το δηλωσες βασικα αφου δεν θες απο οσο καταλαβαινω;Εικόνα

Ήθελα αλλά από τους γνωστούς άκουσα διάφορα και φρίκαρα. Συν οτι δεν ήξερα περι ελδυκ

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

tsad έγραψε:Είχα δηλώσει στην αίτηση διακοπής αναβολής για ειδικές δυνάμεις και παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο με ένδειξη ΥΕΑ. Εκεί θα δηλώσω οτι θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ, Υπάρχει περίπτωση να με στείλουν 35 ΜΚ αντί για πεζικό που θέλω;

Απο τη στιγμη που θες να κοπεις κατα 60% θα σε στειλουν απο μονοι τους Κυπρο (ως δυσμενη μεταθεση).

Αν επιπλεον δηλωσεις με τη καταταξη σου οτι θες να πας κι εσυ, τοτε μπορω να πω οτι εχεις φυγει για το νησι 1000%.

tsad
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tsad »

lephleg έγραψε:
tsad έγραψε:Είχα δηλώσει στην αίτηση διακοπής αναβολής για ειδικές δυνάμεις και παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο με ένδειξη ΥΕΑ. Εκεί θα δηλώσω οτι θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ, Υπάρχει περίπτωση να με στείλουν 35 ΜΚ αντί για πεζικό που θέλω;

Απο τη στιγμη που θες να κοπεις κατα 60% θα σε στειλουν απο μονοι τους Κυπρο (ως δυσμενη μεταθεση).

Αν επιπλεον δηλωσεις με τη καταταξη σου οτι θες να πας κι εσυ, τοτε μπορω να πω οτι εχεις φυγει για το νησι 1000%.

Μακάρι.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Που βέβαια μόνο ως δυσμενής μετάθεση δεν θεωρείται (με την αρνητική έννοια πάντα) μια μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. Το γιατί όπως έχω ξανά γράψει και όπως γράφει και ο george_kempa θα το ανακαλύψετε όταν και όσοι με το καλό πάτε στο νησί.

jihm97`
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jihm97` »

Γεια σας. Εχω καποιες αποριες για την καταταξη στην ελδυκ. Κλεινω τ 18 τον οκτωμβριο και λογω πιθανων σπουδων θα θελα να εκπληρωσω πρωτα τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις.1 Γινεται να δηλωσω εθελοντης απο τωρα για να μπω με την σειρα νοεμβριου ελδυκ;

Τι ειδικοτητα πρεπει να δηλώσω για να παρουσιαστώ κατευθείαν Κύπρο;(οταν περασα περιοδευων δήλωσα Διαβιβάσεις)

2Ποτε γίνεται `Επαναπατρισμός; Και τι καθηκοντα θα εχω μετέπειτα;

3Επίσης εχω συγγένεις 1ου βαθμου στην Κύπρο. Τι πλεονεκτήματα εχει αυτο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

jihm97` έγραψε:Γεια σας. Εχω καποιες αποριες για την καταταξη στην ελδυκ. Κλεινω τ 18 τον οκτωμβριο και λογω πιθανων σπουδων θα θελα να εκπληρωσω πρωτα τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις.1 Γινεται να δηλωσω εθελοντης απο τωρα για να μπω με την σειρα νοεμβριου ελδυκ;

Τι ειδικοτητα πρεπει να δηλώσω για να παρουσιαστώ κατευθείαν Κύπρο;(οταν περασα περιοδευων δήλωσα Διαβιβάσεις)

2Ποτε γίνεται `Επαναπατρισμός; Και τι καθηκοντα θα εχω μετέπειτα;

3Επίσης εχω συγγένεις 1ου βαθμου στην Κύπρο. Τι πλεονεκτήματα εχει αυτο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

1) Απο τωρα δεν χρειαζεται να δηλωσεις τιποτα. Με το που καταταγεις τον Νοεμβρη θα δηλωσεις την επιθυμία σου να κανεις τη θητεια σου στη Κυπρο. Το σώμα που δηλωσες στο περιοδευων ελαχιστη σημασια εχει. Θα σε τοποθετησουν οπου εχουν αναγκη αυτοι.

2) Οπως εχουμε πει κ παραπάνω ο επαναπατρισμος σου γινεται 1 μηνα πριν απολυθεις. Παιρνεις μεταθεση δηλαδη σε κάποια μοναδα κοντά στο τοπο διαμονής σου στην Ελλαδα. Εκει θα παρεις 10 μερες αδεια επαναπατρισμου και επειτα θα υπηρετησεις εκει οσες μερες σου απομενουν μεχρι την απολυση σου σαν κανονικος φανταρος.

3) Θα εχεις το δικαίωμα να παιρνεις διανυκτέρευσεις στις εξόδους σου (ζωαρα).

jihm97`
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από jihm97` »

Οκ σας ευχαριστω... !
kogas

Δημοσίευση από kogas »

Γεια σας παρουσιαζομε 7/7 κετθ (τεθαροκισμενα) και σκεφτομαι να παω ελδυκ εχω ακουσει οτι οι "μαυροι"δεν περνουν πολυ καλα κυπρο υσχιει ; Αν υπαρχεςι καποιος παλιος "μαυρος" στο forum ας μου πει 2 πραγματα για την θητεια του...
ΘΟΔΩΡΗΣ

Δημοσίευση από ΘΟΔΩΡΗΣ »

Σε ποιο ταγμα ησουν... 2002 Δ εσσο. εγω αγιο ιωαννη μαλουντα.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Άμα βγείς γιοτάς μπορείς να πας Κύπρο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι.
Άβαταρ μέλους
manos959
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από manos959 »

Καλησπερα σας. Ερωτηση: Υπαρχουν συγκεκριμενες ΕΣΣΟ που παιρνουν για Κυπρο; Αν ναι μπορω να δηλωσω για Κυπρο τον Σεπτεμβρη στο κεντρο; Ενδιαφερομαι για την 35 μκ. Γενικα τι κατασταση επικρατει εκει; Απο αποψης εκπαιδευσης κλπ. Ενας φιλος που υπηρετησε Κυπρο και τελειωσε πριν λιγους μηνες μου ειπε οτι επαιρνε 270 τον μηνα. Ισχυει?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης