ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Βαιος

Δημοσίευση από Βαιος »

Σας ευχαριστω και τους δυο. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fantarakos89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Fantarakos89 »

Καλησπερα παιδια, ειμαι νεο μελος αλλα διαβαζω το φορουμ πολυ καιρο τωρα. Ο λογος ειναι οτι εκοψα την αναβολη μετα απο εκπληρωση μεταπτυχιακου και πλεον στα 25 θα μπω να κανω το φανταριλικι μου. Σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ στο κεντρο και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.

1) Γενικα θα περασω καλα; Δεν με νοιαζουν ουτε τα ατομα ουτε αν θα υπαρχει καψονι. Συγκριτικα με Ελλαδα ρωταω.
2) Αδειες θα εχω; Ειμαι σε σχεση 2 χρονια και για να παρω μια τετοια αποφαση πρεπει να σκεφτω και αυτον τον παραγοντα. Θελω να πω περα απο Χριστουγεννα και Πασχα αλλες αδειες παιζουν;
3) Αθηνα θα ερθω καποια στιγμη για να ολοκληρωσω την θητεια μου;(ενας φιλος ελδικαριος ηρθε Αθηνα επαναπατρισμο 2 μηνες με δαφνη και βαθμο και ολοκληρωσε θητεια εδω)
4) Αυτη την αποφαση θα την δηλωσω στο τελος του ενος μηνα εκπαιδευσης στο κεντρο; Ποσο σιγουρο ειναι οτι θα με παρουν;
5) Γενικα ακουω οτι στελνουν και χωρις να δηλωσεις αρα ειναι πολυ πιθανο να σε παρουν αν πεις το ναι απο μονος σου στο εγγραφο. Αυτα για τις δηθεν καλες συνθηκες και οτι διαφημιζεται πολυ η Κυπρος να ερθουν οι φανταροι να κανουν ωραιο στρατο ειναι κουραφεξαλα οπως λενε και σου πινουν το αιμα;(Περιπου σαν την ερωτηση 1)
6) Εχω ακουσει οτι οι πρωτοι δυο μηνες ειναι σκατα απο την αποψη οτι πιζεις απο παλιους αλλα δεν με ενδιαφερει καθολου. Ιουνη 2016 θα ειμαι παραλια με μπυρα και θα περιμενω Γιούρο.

ΥΓ. Εχω τελειωσει ιδιωτικο προπτυχιακο (ας μην πω ποιο, ενα πολυ δυνατο στην Ελλαδα 4ετες) και ιδιωτικο μεταπτυχιακο. Παιζει να μετρησουν οταν θα καταθετω γραμματικες γνωσεις ή θα με γραψουν κανονικα επειδη δεν ειμαι απο δημοσιο; Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα ! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Fantarakos89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστω για τα λινκς. Οποιος εχει αναλογη εμπυρια η γνωση ας απαντησει με λεπτομερειες γιατι ειναι μεγαλη αποφαση το να φυγω και κατα 60% την εχω παρει.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Τα πτυχια (στην δικη μου περιπτωση πτυχιο παιδαγωγικου) μετρανε καθολου; Εικόνα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Επισκέπτης έγραψε:Τα πτυχια (στην δικη μου περιπτωση πτυχιο παιδαγωγικου) μετρανε καθολου;Εικόνα

Είναι πολύ πιθανόν να σε κάνουν γραφέα κάτω αλλά όχι και δεδομένο. Επίσης λογικά ως πτυχιούχος θα έχεις ένδειξη Υποψήφιου Βαθμοφόρου.

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μαλιστα. Ευχαριστω για την απαντηση. Εικόνα
kaminadas

Δημοσίευση από kaminadas »

Καλησπέρα,τρίτη επιστρέφω αυλώνα (είμαι Τ. Θ) μετά την 5ήμερη άδεια, για να φύγουμε για κύπρο. Απ'οτι μου είπαν στα κλεφτά είμαι στην 355 αλλά έχω ειδικότητα οδηγός/συντηρητής οχημάτων. Θα ήθελα μια γενική άποψη για την 355.

επίσης, να δηλώσω ότι είμαι μηχανολόγος μηχανικός;

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

Fantarakos89 έγραψε:Καλησπερα παιδια, ειμαι νεο μελος αλλα διαβαζω το φορουμ πολυ καιρο τωρα. Ο λογος ειναι οτι εκοψα την αναβολη μετα απο εκπληρωση μεταπτυχιακου και πλεον στα 25 θα μπω να κανω το φανταριλικι μου. Σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ στο κεντρο και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.

1) Γενικα θα περασω καλα; Δεν με νοιαζουν ουτε τα ατομα ουτε αν θα υπαρχει καψονι. Συγκριτικα με Ελλαδα ρωταω.
2) Αδειες θα εχω; Ειμαι σε σχεση 2 χρονια και για να παρω μια τετοια αποφαση πρεπει να σκεφτω και αυτον τον παραγοντα. Θελω να πω περα απο Χριστουγεννα και Πασχα αλλες αδειες παιζουν;
3) Αθηνα θα ερθω καποια στιγμη για να ολοκληρωσω την θητεια μου;(ενας φιλος ελδικαριος ηρθε Αθηνα επαναπατρισμο 2 μηνες με δαφνη και βαθμο και ολοκληρωσε θητεια εδω)
4) Αυτη την αποφαση θα την δηλωσω στο τελος του ενος μηνα εκπαιδευσης στο κεντρο; Ποσο σιγουρο ειναι οτι θα με παρουν;
5) Γενικα ακουω οτι στελνουν και χωρις να δηλωσεις αρα ειναι πολυ πιθανο να σε παρουν αν πεις το ναι απο μονος σου στο εγγραφο. Αυτα για τις δηθεν καλες συνθηκες και οτι διαφημιζεται πολυ η Κυπρος να ερθουν οι φανταροι να κανουν ωραιο στρατο ειναι κουραφεξαλα οπως λενε και σου πινουν το αιμα;(Περιπου σαν την ερωτηση 1)
6) Εχω ακουσει οτι οι πρωτοι δυο μηνες ειναι σκατα απο την αποψη οτι πιζεις απο παλιους αλλα δεν με ενδιαφερει καθολου. Ιουνη 2016 θα ειμαι παραλια με μπυρα και θα περιμενω Γιούρο.

ΥΓ. Εχω τελειωσει ιδιωτικο προπτυχιακο (ας μην πω ποιο, ενα πολυ δυνατο στην Ελλαδα 4ετες) και ιδιωτικο μεταπτυχιακο. Παιζει να μετρησουν οταν θα καταθετω γραμματικες γνωσεις ή θα με γραψουν κανονικα επειδη δεν ειμαι απο δημοσιο; Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα !Εικόνα

Συνοπτικα:

1) Ναι. Δεν παιζει καψονι στην ΕΛΔΥΚ. Μονο στους καταδρομεις.

2) Ναι. Οι αδειες σου θα ειναι πανω κατω 20ημερες (τεραστιες για τα μη-βυσματικα δεδομενα της Ελλαδας).

3) Ναι. Θα ερθεις τον τελευταιο μηνα πριν την απολυση σου.

4) Οχι. Την πρωτη μερα της καταταξης οταν παιρνουν τα στοιχεια σου οι γραφεις, αν θες να εισαι 90% σιγουρος πως θα σε παρουν.

5) Δεν υπαρχουν "δηθεν" καλες συνθηκες στη Κυπρο. Ο στρατος εκει ειναι στρατος και οι εγκαταστασεις σύγχρονες.

6) Το "πηξιμο" ειναι μεχρι να προσαρμοστεις στις απαιτησεις (γυαλισμενος, ξυρισμενος, πειθαρχικος) της Κυπρου. Θα τσιμπας πιο πολυ απο τους παλιους αλλα αυτο ισχυει παντου. Απο εκει κ περα ειδικα αν μπεις με την Ε Εσσο, θα κανεις ζωαρα.(εξτρα εορταστικες αδειες Χριστούγεννα-Πάσχα &Αποφευγεις τα 40αρια του κυπριακου καλοκαιριού).

ΥΓ. Ναι. Αλλα θα κοιταξεις να το αναφερεις κ απο μονος σου οταν πας στη μοναδα (πριν χωθουν αλλοι "καλοθελητες"... ).

Καλη θητεια!

tablewater
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tablewater »

Εγώ επιλέχθηκα χωρίς να το επιθυμώ για κύπρο αλλά το πάω για i3. Δε πιστεύω πως μου ταιριάζει
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

tablewater έγραψε:Εγώ επιλέχθηκα χωρίς να το επιθυμώ για κύπρο αλλά το πάω για i3. Δε πιστεύω πως μου ταιριάζει

Λάθος πιστεύεις. Θα είσαι το λιγότερο ανόητος χωρίς παρεξήγηση αν δεν υπηρετήσεις στην Κύπρο. Το γιατί αναλύεται εκτενώς σε προηγούμενα μηνύματα Εικόνα

tablewater
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tablewater »

Άλλο να είσαι 20 και αλλο στα 30 με προβλήματα στη μέση, ύπνου κτλ.
Άβαταρ μέλους
Petros95
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Petros95 »

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο Forum. Μόλις έκανα εγγραφή. Με συγχωρείτε αν γράφω κάπου λάθος. Εν έτη 2015 τι ισχύει για Κύπρο; Γενικά. Από συνθήκες. Χρηματικό ποσό. Άδειες κτλ. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων
tsad
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tsad »

Είχα δηλώσει στην αίτηση διακοπής αναβολής για ειδικές δυνάμεις και παρουσιάζομαι μεγάλο πεύκο με ένδειξη ΥΕΑ. Εκεί θα δηλώσω οτι θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ, Υπάρχει περίπτωση να με στείλουν 35 ΜΚ αντί για πεζικό που θέλω;
Άβαταρ μέλους
Fantarakos89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δεν πας ελδυκ αν εισαι ειδικες δυναμεις σε κεντρο. Μονο μοιρα καταδρομων θα πας αν πεις οτι θες Κυπρο.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης