Μοριοδότηση επαγγελματιών οπλιτών (2009)
Δεν ξέρω, απλά κάποιες ειδικότητες που ζητάνε Οδηγούς είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ χωρίς να μοριοδοτείται για να μην σε βγάλουν ακατάλληλο για την ειδικότητα.
Με ποιο δικαιωμα ειρωνευεσαι τον αλλο; Τον ξερεις και απο χτες και του μιλας ετσι; Οσο παραξενο και αν σου φαινεται δινει μορια το διπλωμα οταν το ζηταει η ειδικοτητα ειτε ς αρεσει ειτε οχι αυτη ειναι η αληθεια! Παρε τηλ. Και ρωτα να δεις! Δεν παιρνει τα τρελα τα μορια αλλα παιρνει! Αντε να πατε να μαθετε πεντε πραγματα και μετα ν ανοιγετε το στομα σας και να μιλατε ειρωνικα!
Οκ. Δεν μπαινετε ολες στο ιδιο τσουβαλι αλλα ελεος με μερικες εδω μεσα. Λες κατι και πεφτουν να σε κατασπαραξουν επειδη δεν ξερουν τι τους γινεται. Και θελουν να μπουν και στο στρατο! Ελεος ρε γαμωτο πια, δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε εδω μεσα και κανουν ετσι, αυτες οι γυναικες δεν ειναι αξιες για να μπουν σε τετοια σωματα γιατι αν μιλανε ετσι εδω φαντασου τι θα κανουν εκει μεσα!... έγραψε: Συγνωμη καλε μου αλλα εγω δεν κατηγορησα κανεναν! Μην τις βαζεις ολες στο ιδιο τσουβαλι και αυτο που λεει το παιδι μπορει να ισχυει γιατι εδω ξαφνικα αφαιρεσαν την συνεντευξη στα μορια θα κολλησουν; Το θεμα ειναι οτι και εγω ειμαι σπουδαστρια ιεκ και αν μου αφαιρεσουν τα 250 μορια μενω με τα αλλα 300 να τα κανω τι αφου η ειδικοτητα μου θελει 500;
Εσύ βόα ή κροταλία, που Δεν μας βάζεις κιόλας ολες στο ίδιο τσουβαλι και μπλα μπλα μπλα... Θα μπορούσες σε παρακαλώ πάρα πολύ να μας πεις και εμας, με πόσα μόρια μοριοδοτήσε για το δίπλωμα γιατι όσο και αν σου φανεί περίεργο εχω και εγω δίπλωμα Γ κατηγορίας και θα με ενδιέφερε πάρα Πολύ αν εμπαινες στον κόπο να μου πεις πόσα μόρια θα έπαιρνα Αν δήλωνα μια ειδικότητα οδηγού που "απαιτούσε" δίπλωμα και σε ποιο σημείο της προκήρυξης αναφέρεται αυτή η αππαίτηση και τα μόρια που θα επαιρνα, σε παρακαλώ! Σε ευχαριστώ πολύ!Βοας έγραψε:Οκ. Δεν μπαινετε ολες στο ιδιο τσουβαλι αλλα ελεος με μερικες εδω μεσα. Λες κατι και πεφτουν να σε κατασπαραξουν επειδη δεν ξερουν τι τους γινεται. Και θελουν να μπουν και στο στρατο! Ελεος ρε γαμωτο πια, δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε εδω μεσα και κανουν ετσι, αυτες οι γυναικες δεν ειναι αξιες για να μπουν σε τετοια σωματα γιατι αν μιλανε ετσι εδω φαντασου τι θα κανουν εκει μεσα!... έγραψε: Συγνωμη καλε μου αλλα εγω δεν κατηγορησα κανεναν! Μην τις βαζεις ολες στο ιδιο τσουβαλι και αυτο που λεει το παιδι μπορει να ισχυει γιατι εδω ξαφνικα αφαιρεσαν την συνεντευξη στα μορια θα κολλησουν; Το θεμα ειναι οτι και εγω ειμαι σπουδαστρια ιεκ και αν μου αφαιρεσουν τα 250 μορια μενω με τα αλλα 300 να τα κανω τι αφου η ειδικοτητα μου θελει 500;
Αν παρετε την προκηρυξη πουθενα πουθενα πουθενα δεν λειι οτι μοριοδοτησε για το διπλωμα. σου επιτρεπει να προσκομισεις οτι δικαιολογητικο (προσον) εχεισ επιπλεον, αλλα δεν σε μοριοδοτει για αυτο. απλα θεωρω οτι σε μια "ισοβαθμια" υποψηφιων θα το χρησιμοποιησουν για να επιλεξουν τον επιτυχοντα. αυτο δεν σημαινει και αξιοκρατια βεβαια. για του λογου του αληθες, σας παραθετω το παρακατω παραρτημα της προκηρυξης του πν, οπου πουθενα δεν αναφερει οτι σε κάποια ειδικότητα απαιτεί δίπλωμα κ το μόνο που αναφέρει ειναι το εξης: παραρτημα β-3: "
ε) επίσης θα ληφθεί υπόψη για την επιλογή των ενδιαφερομένων σε ειδικότητα, οποιοδήποτε αποδεικτικό ειδικών γνώσεων διαθέτουν,(πχ. χειρισμός η/υ, δίπλωμα οδήγησης οποιουδήποτε οχήματος κλπ.).
δηλαδή μπορεί να καταθέσεις και δίπλωμα μηχανής και γ κατηγοριας και απλό δίπλωμα και ecdl και οτι εσυ γουστάρεις. σου το δίνουν αυτό το δικαίωμα, αλλα δεν σου δίνουν μόρια.
ε) επίσης θα ληφθεί υπόψη για την επιλογή των ενδιαφερομένων σε ειδικότητα, οποιοδήποτε αποδεικτικό ειδικών γνώσεων διαθέτουν,(πχ. χειρισμός η/υ, δίπλωμα οδήγησης οποιουδήποτε οχήματος κλπ.).
δηλαδή μπορεί να καταθέσεις και δίπλωμα μηχανής και γ κατηγοριας και απλό δίπλωμα και ecdl και οτι εσυ γουστάρεις. σου το δίνουν αυτό το δικαίωμα, αλλα δεν σου δίνουν μόρια.
Είναι στην κρίση του Επιτελείου το άν θα στο μοριοδοτήσει και φυσικά άν θα ληφθεί υπόψην. Και ξαναλέω σε κουβέντα που είχα με αξιωματικό του ΠΝ μου είπε ότι όσοι στείλανε Επαγγελματικό δίπλωμα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Γ, Δ, Ε κατηγορία) έχει αποφασίσει το Επιτελείο να τους μοριοδοτήσει κανονικότατα. Για τα άλλα διπλώματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν γνωρίζω, αλλά για το αυτοκίνητο να ξέρετε οτι το Πολεμικό Ναυτικό το μοριοδοτεί κανονικά.
Για την προκήρυξη της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπάρχει η ειδικότητα "ΟΔΗΓΟΣ-ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ" παίρνει 50 άτομα. Τα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ: " Δίπλωμα Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ),Δημόσιου ή Ιδιωτικού αναγνωρισμένο από το Κράτος ,Τομέα Μεταφορών και Τουρισμού,ειδικότητας Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων -Μοτοσικλετών (με επισυναπτόμενο το απολυτήριο Λυκείου
) και Άδεια Οδήγησης Αυτοκινήτων οποιασδήποτε κατηγορίας ,ή Απολυτήριο
- Πτυχίο Λυκείου γενικά ή ισότιμου,Δημόσιου ή Ιδιωτικού αναγνωρισμένο από το Κράτος και Άδεια Οδήγησης Αυτοκινήτου,οποιασδήποτε κατηγορίας ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ "Ο". ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕ
) και Άδεια Οδήγησης Αυτοκινήτων οποιασδήποτε κατηγορίας ,ή Απολυτήριο
- Πτυχίο Λυκείου γενικά ή ισότιμου,Δημόσιου ή Ιδιωτικού αναγνωρισμένο από το Κράτος και Άδεια Οδήγησης Αυτοκινήτου,οποιασδήποτε κατηγορίας ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ "Ο". ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕ
Το Πολεμικό Ναυτικό λόγω της χαμηλής συμμετοχικότητας που έχει όσον αφορά τις αιτήσεις αποφάσισε να αυξήσει τα μόρια κάποιων υποψηφίων με το Επαγγελματικό Δίπλωμα σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. Ενδεχομένως να μοριοδοτούνται και κάποια άλλα χαρτιά που μπορεί να έχουν προσκομίσει άλλοι υποψήφιοι. Εγώ λόγου χάρη έστειλα και το Πιστοποιητικό Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων και ο ευγενικότατος κύριος μου είπε πως ίσως να είναι και το σημαντικότερο χαρτί που έστειλα για το Επάγγελμα και πως θα μοριοδοτηθεί σίγουρα αυτό μιάς και ελάχιστοι το στέλνουν. Στα υπόλοιπα Όπλα πέραν του Πολεμικού Ναυτικού το Επαγγελματικό Δίπλωμα ΔΕΝ μοριοδοτείται, απλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ σε κάποιες ειδικότητες σαν αναγκαίο προσόν για να μην κριθείς ακατάλληλος για την ειδικότητα.
ΔΥΚ μου, θα συμφωνούσα να μοριοδοτηθούν ΜΟΝΟ στην πείπτωση που αναφέρονταν τα μόρια στην προκήρυξη στο ανάλογο παράρτημα της προκήρυξης, οχι τωρα. Ειναι μη αξιοκρατικό και καθόλου διαφανές. Πόσα μορια σου δίνει; Και γιατι να μην το αναφέρειο ξεκάθαρα. Αν ειναι πάράληψη είναι ασυγχώρητο γιατί αποτελεί διάκριση. Γιατί να τα μοριοδοτεί μονο το ΠΝ και όχι όλα τα σώματα. Πιστεύω ότι ή έχουν συγχυση της προκήρυξης ή οτι η διαδικασία δεν ειναι διαφανείς και το χρησιμοποιούν για να προσθέτουν μόρια σε κάποια άτομα. Απο την στιγμή ομως που δεν αναφέρεται στο παράρτημα των μορίων, δεν υφιστανται μόρια, οτι και αν λένε. Αυτή είναι η γνώμη μου!D.Y.K έγραψε:Είναι στην κρίση του Επιτελείου το άν θα στο μοριοδοτήσει και φυσικά άν θα ληφθεί υπόψην. Και ξαναλέω σε κουβέντα που είχα με αξιωματικό του ΠΝ μου είπε ότι όσοι στείλανε Επαγγελματικό δίπλωμα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Γ, Δ, Ε κατηγορία) έχει αποφασίσει το Επιτελείο να τους μοριοδοτήσει κανονικότατα. Για τα άλλα διπλώματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν γνωρίζω, αλλά για το αυτοκίνητο να ξέρετε οτι το Πολεμικό Ναυτικό το μοριοδοτεί κανονικά.
Δεν θα διαφωνήσω ώς πρός την διαφάνεια. Ναι είναι όντως λίγο περιέργο γιατί το μόνο που αναφέρει η προκύρηξη (πάλι όλως περιέργως) είναι ότι 'προσκομίστε εσείς ότι άλλο έχετε και βλέπουμε εμείς τι θα μοριοδοτήσουμε). Προσωπικά πάντως αναφέρω την δική μου εμπειρία. Απο την άλλη έχει να κάνει και με την συμμετοχικότητα. Δεν νομίζω ότι περίμεναν ποτέ ότι θα γίνουν τόσες λίγες αιτήσεις με αυτήν την ανεργία στο Πολεμικό Ναυτικό. Τι να σου πώ. Θα δείξει.
ΔΥΚ άλλο να στο μοριοδοτήσουν και άλλο να στο "μετρήσουν" σαν εξτρα προσόν Σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν νομίζω να αφήσουν απέξω, ας πούμε, κάποιον με περισσότερα μόρια απο εμένα, και να με επιλέξουν επειδή πχ εχω καταθέσει ενα δίπλωμα ή [πιστοποιητικό που δεν μοριοδοτεί η προκήρυξη επειδή μονο εγω ειμαι κάτοχος. Αυτό θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει και να το είχαν αναφέρει ξεκάθαρα στην προκήρυξη αν ήθελαν να μοριοδοτησθεί για να είχαν την ευκαιρία και άλλα άτομα να προσκομήσουν αυτα τα δικαιολογητικά ή και επιπλεον και να ¨μοριοδοτηθούν". Και σε εμανα στο ΣΞ μου είπαν στείλε οτι παραπανήσιο χαρτί έχεις, εστειλα πχ το ECDL Δεν μου το μοριοδοτήσανε ποτε. Ας κρατάμε λοιπόν μικρό καλάθι!
Μαρίνα δεν κατάλαβες μάλλον καλά. Δεν είπώθηκε απο το Επιτελείο ότι θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας με άλλον υποψήφιο. Είπε οτι θα μοριοδοτηθεί κανονικότατα οπότε...
Οχι ΔΥΚ μια χαρά το κατάλαβα. Δικιά μου υπόθεση είναι μήπως τα ζητάνε για να μπορέσουν σε περίπτωση ας πουμε ισοβαθμίας να βγάλουν τον επιτυχόντα. Κατά την γνώμη μου δεν πρόκειτε να μοριοδοτηθούν αυτά τα επιπλέον χαρτιά (οτι και αν είναι) εφόσον δεν τα αναφέρει στην προκήρυξη και εφόσον δεν αναγράφεται σε κανένα παράρτημα οτι θα μοριοδοτηθούν. Το μονο που λέει και αυτο μονο στο ΠΝ είναι οτι προσκομήστε οτι επιπλέον χαρτι έχετε γιατι θα βοηθήσει στην επιλόγή. Αυτο το "θα βοηθήσει στην επιλογή" δεν σημαινει απαραίτητα "θα μοριοδοτηθείτε". Ειναι παράνομο να το κάνουν αυτο. Δεν μπορείς να πεις ας πουμε"Α ΝΑ ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΠΑΡΕ 20 ΜΟΡΙΑ" ή "ΑΝ ΝΑ ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΠΑΡΕ 30 ΜΟΡΙΑ". Τι είναι μπακάληδες τις γειτονιάς, θα ζύγήσουν τα χαρτια και όποια είναι πιο βαριά αυτά θα πάρουν
; Αυτη είναι η γνώμη μου. Από την στιγμή που δεν αναγράφεται στην προκήρυξη πόσα μόρια δίνονται, δεν θα μπουν. Μακάρι να μετρήσουν γιατι και εγώ έστειλα αλλα δεν θα μετρήσουν στο τέλος και θα φάμε ήττα. Ας περιμένουμε λοιπόν.

Προσωπικά δεν με αγχώνει και πολύ πάντως διότι η φρεγάτα με περιμένει. 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης