ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από greek_warrior »

Καλησπερα παιδια! Στο κεν μου ειχαν πει στην επιτροπη για κυπρο οτι εχω επιλεχθει για ειδικες δυναμεις οπου ειχα περασει και τα αθληματα οταν ειχε ερθει η επιτροπη των ειδικων δυναμεων και οταν βγηκαν οι μεταθεσεις επιλεχθηκα μεν για κυπρο αλλα ειδικοτητα μου εβαλαν γραφεας επειδη ειχα δηλωσει οτι εχω τελειωση ενα δημοσιο ιεκ πληροφορικη αλλα δεν μαρεσει αυτη η ειδικοτητα... Αυτο σημαινει οτι παω πζ αντι για εδ; Σας παρακαλω λυστε μου την απορια
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

greek_warrior έγραψε:Καλημερα παιδια! Αυτη την στιγμη ειμαι σε πενταημερη τιμητικη αδεια επειδη θα υπηρετησω στην κυπρο. Στο κεν μου ειχαν πει στην επιτροπη για ελδυκ οτι εχω επιλεχθει για ειδικες δυναμεις στην κυπρο γιατι ειχα δηλωσει και ειδικες δυναμεις εκει και περασα τα αθληματα κανονικα. Και μολις βγηκαν οι μεταθεσεις καταταχθηκα μεν στην κυπρο και με εχουν βαλει ειδικοτητα γραφεας... Αυτο σημανει οτι δεν μπηκα στην 35μ/κ;

Στην 35 ΜΚ θα πας απλώς με ειδικότητα γραφέα.

Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

D.Y.K έγραψε:
greek_warrior έγραψε:Καλημερα παιδια! Αυτη την στιγμη ειμαι σε πενταημερη τιμητικη αδεια επειδη θα υπηρετησω στην κυπρο. Στο κεν μου ειχαν πει στην επιτροπη για ελδυκ οτι εχω επιλεχθει για ειδικες δυναμεις στην κυπρο γιατι ειχα δηλωσει και ειδικες δυναμεις εκει και περασα τα αθληματα κανονικα. Και μολις βγηκαν οι μεταθεσεις καταταχθηκα μεν στην κυπρο και με εχουν βαλει ειδικοτητα γραφεας... Αυτο σημανει οτι δεν μπηκα στην 35μ/κ;

Στην 35 ΜΚ θα πας απλώς με ειδικότητα γραφέα.

Τουλαχιστον θα μπορω να βρισκομαι στην εκπαιδευση/σκοπιες η θα την βγαζω ολη μερα σε ενα γραφειο;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα σε πιάσουν τα πάντα, μην ανησυχείς. Ειδικά τον πρώτο καιρό.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να σου δώσουν και δεύτερη πιο μάχιμη ειδικότητα.

Στην ΕΛΔΥΚ είναι σύνηθες το φαινόμενο.

Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

D.Y.K έγραψε:Θα σε πιάσουν τα πάντα, μην ανησυχείς.Ειδικά τον πρώτο καιρό.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να σου δώσουν και δεύτερη πιο μάχιμη ειδικότητα.

Στην ΕΛΔΥΚ είναι σύνηθες το φαινόμενο.

δεν μου το διευκρηνησαν κι ολας στο κεν αν παω λμκ η ελδυκ ειναι αλλα 5-6 ατομα που τους ειπαν στην επιτροπη οτι ειναι για καταδρομεις στην κυπρο τωρα θα δειξει... Μακαρι να παμε ολοι μας!

Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Και κατι τελευταιο με εστειλαν απο το κεν κατευθιαν αυλωνα δεν περασα απο μεγαλο πευκο... Αυτο σημαινει οτι δεν με διαλεξαν καταδρομεις?
Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Panos239191 »

Εχω ξενερωσει πολυ ασχημα που και με εκοψαν απο 35 ΜΚ λογω εμφανους τατου και με εστειλαν ΕΛΔΥΚ με ειδικοτητα τεχνικος - γραφεας κτλ... Μπορω να παω εστω καπως ΤΘ που εχω ακουσει οτι εχει μια καποια εκπαιδευση σε σχεση με το σκετο πεζικο στην ΕΛΔΥΚ κι ειδικα την ειδικοτητα μου; Να βαλω κανα μεσο να με στειλουν ΤΘ εστω και με αυτη την ειδικοτητα και να παρω και δευτερη αν ειμαι τυχερος; Τι να κανω ας μου πει καποιος!
Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Panos239191 έγραψε:Εχω ξενερωσει πολυ ασχημα που και με εκοψαν απο 35 ΜΚ λογω εμφανους τατου και με εστειλαν ΕΛΔΥΚ με ειδικοτητα τεχνικος - γραφεας κτλ... Μπορω να παω εστω καπως ΤΘ που εχω ακουσει οτι εχει μια καποια εκπαιδευση σε σχεση με το σκετο πεζικο στην ΕΛΔΥΚ κι ειδικα την ειδικοτητα μου; Να βαλω κανα μεσο να με στειλουν ΤΘ εστω και με αυτη την ειδικοτητα και να παρω και δευτερη αν ειμαι τυχερος; Τι να κανω ας μου πει καποιος!

Και στην 35μκ υπαρχουν γραφεις... Παντου υπαρχουν γραφεις σε καθε στρατοπαιδο ειτε πεζικο ειτε ειδικες δυναμεις απλα σε εκοψαν λογο τατου οπως λες αλλα εγω ειμαι ι1 και το δερμα μου ειναι καθαρο και μενα αν δεν με παρουν θα ξενερωσω ασχημα οχι οτι θα πεθανω κι ολας απλα ειδα δηλωσει ειδικες οταν εκοψα αναβολη δεν με εστειλαν μεγαλο πευκο πηγα μεσολογγι μετα δηλωσα οταν ειχε ερθει η επιτροπη περασα ευκολα τα αθληματα και μου παν στην επιτροπη της κπρου οτι εχω επιλεχθει για ειδικες δυναμεις και να μην πας κεεδ δεν εχει σημασια ενας φιλος μου πηγε 35μκ και δεν περασε ποτε απο μεγαλο πευκο απο τριπολη πηγε κατευθιαν αυλωνα... Αλλα σε μενα δεν μου εχουν διευκρηνησαν στις μεταθεσεις αν ειμαι για ελδυκ η μκ αυτη ειναι η βλακεια και πρεπει να περιμενω να τελειωσει η αδεια μου για να μαθω

spud13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από spud13 »

Χαιρετε, Παρουσιάζομαι 10/3 Μεσολογγι και μετα σκέφτομαι να ζητησω να παω ΕΛΔΥΚ ωστοσο εχω μερικες αποριες. Ακουω ότι υπαρχει οριο ηλικιας, τελικα ισχυει; Ειμαι 28. Επισης δικαιούμαι 8μηνο ως προστατης, θα πρεπει να το αρνηθω; Και για αυτό το θεμα διαβαζω αντικρουόμενες αποψεις. Τελος, σαν προστατης δικαιούμαι 35 ευρω το μηνα και όχι 8, στην Κυπρο θα είναι παραπανω τα χρηματα από τα 250 που είναι για τους υπολοιπους; Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
greek_warrior
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

spud13 έγραψε:Χαιρετε, Παρουσιάζομαι 10/3 Μεσολογγι και μετα σκέφτομαι να ζητησω να παω ΕΛΔΥΚ ωστοσο εχω μερικες αποριες. Ακουω ότι υπαρχει οριο ηλικιας, τελικα ισχυει; Ειμαι 28. Επισης δικαιούμαι 8μηνο ως προστατης, θα πρεπει να το αρνηθω; Και για αυτό το θεμα διαβαζω αντικρουόμενες αποψεις. Τελος, σαν προστατης δικαιούμαι 35 ευρω το μηνα και όχι 8, στην Κυπρο θα είναι παραπανω τα χρηματα από τα 250 που είναι για τους υπολοιπους; Ευχαριστω.

αποτι μας ειπαν γινεται να πας κυπρο και 8μηνο αλλα μην σε παιρνω στον λαιμο μου ρωτα κι ολας... Να ξερεις στο μεσολογγι αν πας στο 2ο λοχο ειναι ο μονος λοχος που δεν αφηνουν sleeping bag επειδη ηθελε ο διοικητης μας να κανει την διαφορα και καλα και θα ειναι αυστηρος με την καθαριοτητα να ξερεις οχι πως ειναι κακος λοχαγος απλα θεωρειται ο πιο τσιτα λοχος σε σχεση με τους αλλους δυο αλλα σε γενικες γραμμες λαδι θα την βγαλεις... Α και την πρωτη μερα δηλωσε μονο κυπρο ωστε να αυξησεις τις πιθανοτητες να σε προεπιλεξουν εγω μονο κυπρο δηλωσα και με πηραν

spud13
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από spud13 »

greek_warrior έγραψε:απ'οτι μας ειπαν γινεται να πας κυπρο και 8μηνο αλλα μην σε παιρνω στον λαιμο μου ρωτα κι ολας... Να ξερεις στο μεσολογγι αν πας στο 2ο λοχο ειναι ο μονος λοχος που δεν αφηνουν sleeping bag επειδη ηθελε ο διοικητης μας να κανει την διαφορα και καλα και θα ειναι αυστηρος με την καθαριοτητα να ξερεις οχι πως ειναι κακος λοχαγος απλα θεωρειται ο πιο τσιτα λοχος σε σχεση με τους αλλους δυο αλλα σε γενικες γραμμες λαδι θα την βγαλεις... Α και την πρωτη μερα δηλωσε μονο κυπρο ωστε να αυξησεις τις πιθανοτητες να σε προεπιλεξουν εγω μονο κυπρο δηλωσα και με πηραν
ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε!
Άβαταρ μέλους
loli
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από loli »

Λοιπόν παιδιά επαναπατριστικα από το σύνταγμα τής ελδυκ πέρασα υπέροχα καταπληκτικά ανεπανάληπτα θα ξανάκανα την θητεία μου στην κηπρο πάλι... Θα σας δώσω μερικές συμβουλές για τούς καινούργιους η ζωή στην κηπρο είναι υπέροχη θα δεις πολλά πράγματα θα πας λεμεσο, λάρνακα, παφο, και θα βαρεθείς να βλέπεις την πλατεία τής λυδρας στην Λευκωσία... Γιατί σας αφήνει το λεωφορείο από το στρατόπεδο... Θα πηγαίνεις συνέχεια στο caprice είναι internet cafe...

Οι έξοδοι θα είναι συχνοί θα σας πηγαίνει 1/1 η 2/1 το περισσότερο... Στην αρχή θα φάτε λίγο ζόρι σαν καινούργιοι με τα σπεν και εκε αλλά μετά ζωαραααααα... Θα πληρώνεστε 273 ευρώ το μήνα καλά λεφτά... Και θα έχετε 27 μέρες άδεια το σύνολο για τους 9μηνους... Οι εκγαταστασεις είναι πολλή καλές χωρίς βρόμα και αηδια όπως στην Ελλάδα...

Την μόνη συμβουλή που θα σας δώσω είναι να κωλιοθείτε κάπου... Και ποιο καλό είναι να δηλώσετε πτυχία και να πάτε σε γραφείο δεν θα σας πιάνει τίποτα... Καλή θητεία παιδιά... Σύνταγμα ελδυκ 2014 γ εσσο Εικόνα
Ελδυκ

Δημοσίευση από Ελδυκ »

Καλησπερα ! Την τριτη πηγενω κυπρο! Διαβιβαστης ημουν στην Αυλωνα και απο οτι ειδα χθες με στην κυπρο με εχουν βαλει χειριστη ΣΕΖΜ ! Ξερει κανεις αν αυτο ανηκει στο Συνταγμα; Επισης γενικα ειναι καλα στην κυπρο και τι εννοω. Εχω ακουσει απο θεμα καθαριοτητας ειναι κομπλε αλλα γενικα υπαρχει θεμα με το παλιος νεος; Εμας τωρα που θα μας πανε εκει στην αρχη (μετα την βδομαδα προσαρμογης) θα μας τρεξουν ασχημα;

Σορυ αλλα δεν εχω ιδεα τι μ περιμενει εκει

unstoppablegr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από unstoppablegr »

Απο φιλο που ειναι κυπρο τωρα, μου ειπε οτι ισχυει αρκετα το παλιος νεος + οτι τους πρωτους 2 μηνες θα φας το μεγαλο το λουκι στις υπηρεσιες. Μετα χαλαρωνεις καπως.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες