Καλησπέρα σε ολους, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Μου αρέσουν πολύ οι ειδικές δυνάμεις και πρόσφατα διάβασα ότι μπορώ να καταταχθω στους ΟΥΚ ακόμη και ως ναύτης σε συγκεκριμένες εσσο. Επειδή όμως σπουδάζω στο Εμπορικό Ναυτικό και παίρνω πτυχίο σε δύο χρονια και φοβάμαι πως θα γίνει κάποια ατυχία και θα το ξανακαταργησουν αυτό που και οι ναύτες μπορούν να πάνε ουκ, θέλω κάποιος να μου πει λίγο τι παίζει με τους ΕΠ. ΟΠ και αν όντως ισχύει αυτό με τους ναύτες και τους ΟΥΚ και δεν είναι παπατζα. Εγώ θέλω απλώς να μπω, να κάνω το σχολείο των Υ/ΚΤ και τίποτα παραπάνω. Με λίγα λόγια να κάνω την καύλα μου και να γυρίσω στα καράβια του εμπορικού ναυτικού (αν όντως ισχύει όπως είπα αυτό με την θητεία στους ΟΥΚ ως ναύτης.) Αν όμως το βγάλουν αυτό όπως προανέφερα και πάω σαν εποπ, θα μπορώ μετά να σηκωθώ να φύγω και να γυρίσω στο επάγγελμα που διάλεξα η θα είμαι δεσμευμένος στο στρατό ως επ. Οπ; Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Μπορείς πλέον και πάλι ως ναύτης θητείας να παρακολουθήσεις το ΣΥΚ.
Δε χρειάζεται να καταταχθείς ως ΕΠΟΠ μόνο και μόνο γι'αυτό εάν αυτή είναι η απορία σου.
Από εκεί και πέρα, εάν όντως μπεις ως ΕΠΟΠ, μπορείς να παραιτηθείς οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν αξίζει η ταλαιπωρία όμως.
Προς DYK..Καλημέρα, τα δεδομένα για ΟΒΑ αλλάζουν αν κατάλαβα σωστά.. Έχουν δικαίωμα να μονιμοποιηθουν μετά την 6ετια; Η διαφορά με τους ΕΠΟΠ θα είναι βαθμολογικά και μισθολογικα; Ευχαριστώ
Κύριοι, εντελώς φιλικά, δεν χρειάζεται, ούτε και είναι απαραίτητο να υπέρ αναλύουμε οποιαδήποτε μπούρδα αναρτάται στα διάφορα sites / εφημερίδες / blogs, που μόνο σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων.
Όταν και αν με το καλό δημοσιευτεί το οτιδήποτε επίσημα, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε.
Και πάλι, εντελώς φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης ή ειρωνείας.
D.Y.K έγραψε:Κύριοι, εντελώς φιλικά, δεν χρειάζεται, ούτε και είναι απαραίτητο να υπέρ αναλύουμε οποιαδήποτε μπούρδα αναρτάται στα διάφορα sites / εφημερίδες / blogs, που μόνο σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων.
Όταν και αν με το καλό δημοσιευτεί το οτιδήποτε επίσημα, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε.
Και πάλι, εντελώς φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης ή ειρωνείας.
DYK συμφωνω απολυτα μαζι σου, εισαι και ο πιο εμπειρος στο θεμα των προσληψεων. Αν δεν βγει κατι επισημα ας μη δενουμε κομπο οτι λενε.
Ακουγεται απολυτως λογικό μετά από 6 χρόνια εκπαίδευσης-δουλειας να μπορέσουν πλεον και οι ΟΒΑ, να παραμείνουν στο Όπλο. Θεωρείται καταρτισμένο προσωπικο. Μακάρι να υλοποιηθεί η ιδέα της μονιμοτητας. Είναι κρίμα επειδή κάποιος δε φτάνει τ απαιτούμενα μόρια ενώ έχει την κατάρτιση να μείνει εκτός.
Navy έγραψε:Ευχομαι μόνο η απόφαση μονιμότητας στο Όπλο για τους ΟΒΑ να υλοποιηθεί και να μην αποδειχθεί όπως έγραψαν οι εμπειροι προλαλεισαντες, Ράδιο Αρβυλα.
Τοσα χρονια ετσι ειναι οι οβα, θα δειξει τι θα γινει αν θα γινει κατι.
Ο θεσμός των ΟΒΑ δημιουργήθηκε από το έτος 1992 για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών σε κατώτερο στρατιωτικό προσωπικό (οπλίτες), προκειμένου να επαυξηθεί η μαχητική ικανότητα των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των Μονάδων Εκστρατείας του Στρατού Ξηράς.
"Οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, να ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών, με τον βαθμό που φέρουν. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται και στους εφέδρους, εφόσον αυτοί έχουν εκπληρώσει ενόπλως τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως οπλίτες και δεν έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία εκπλήρωσής τους. "
Αφου μπηκατε κοιταξτε να μαθετε οτι μπορειτε, παρτε εμπειρια, αν μονιμοποιηθειτε καλως αν οχι τοτε καμια στεναχωρια γιατι ετσι ηταν ολα τα χρονια ο θεσμος των οβα, συμβασιουχοι για μια βραχεια περιοδο.Μη στεναχωριεστε και μη σκεφτεστε τη μονιμοποιηση, απλα δωστε τον καλυτερο εαυτο σας στο στρατευμα.
Προς Lancercorporal.. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου να βάλουμε το καλυτερο μας εαυτο. Εξάλλου οι ΟΒΑ κάνουν τα χαρτιά τους, χωρίς να υπάρχει, επί του παροντος παντα μιλαμε,το ενδεχόμενο μόνιμοποίησης. Το πραττουν εν γνώσει τους. Στη δική μου αντίληψη ερμηνεύεται αγάπη προς την πατριδα και θέληση να προσφερουν με τις υπηρεσίες τους στο εκάστοτε όπλο. . αυτά τα παιδια κάποια στιγμή καλό είναι να ενταχθούν ως μόνιμοι με την τεχνογνωσία που θ αποκτησουν μετά το περας της 6 ετιας. Μακάρι, το άρθρο της ΕΣΤΙΑΣ να επιβεβαιωθεί και ειδικά στην παρουσα φάση που διανυουμε, η χώρα έχει ανάγκη όλων των βαθμίδων προσωπικο.
Navy έγραψε:Προς Lancercorporal. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου να βάλουμε το καλυτερο μας εαυτο. Εξάλλου οι ΟΒΑ κάνουν τα χαρτιά τους, χωρίς να υπάρχει, επί του παροντος παντα μιλαμε, το ενδεχόμενο μόνιμοποίησης. Το πραττουν εν γνώσει τους. Στη δική μου αντίληψη ερμηνεύεται αγάπη προς την πατριδα και θέληση να προσφερουν με τις υπηρεσίες τους στο εκάστοτε όπλο.. Αυτά τα παιδια κάποια στιγμή καλό είναι να ενταχθούν ως μόνιμοι με την τεχνογνωσία που θ αποκτησουν μετά το περας της 6 ετιας. Μακάρι, το άρθρο της ΕΣΤΙΑΣ να επιβεβαιωθεί και ειδικά στην παρουσα φάση που διανυουμε, η χώρα έχει ανάγκη όλων των βαθμίδων προσωπικο.
φιλε navy αφου μπηκες κοιτα αυτο που κανεις τωρα. Ξεχνα τη μονιμοποιηση εκτος αν ακουσεις κατι που θα ισχυει, αδικα τυραννιεσαι και σκεφτεσαι συνεχεια τη μονιμοποιηση.
1 στο εκατομμυριο να μονιμοποιουνται οι οβα εσυ δεν μονιμοποιεισαι ξεκολλα, μολις μπηκες θα θελεις ακομα 5 χρονια, οποτε χαλαρωσε και κανε τη δουλεια σου. Ασε τη μονιμοποιηση για οταν οντως κατι γινει και μπει καποια υπογραφη.
Lancercorporal. Είμαι απόλυτα χαλαρός και δεν τυραννιέμαι καθόλου, φίλε μου. Τοποθετήσεις μοιραζόμαστε και όχι μόνο δικές μου, πιστεψε με, κι άλλων παιδιων που έχουν ήδη υπηρετησει και υπηρετούν ακόμα.