ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από pantzos4 »

Όχι, δεν θέλει βίζμα, μόνο τα αθλήματα να περάσεις... Αν θέλεις να πάς όμως ΔΕΑ στης ΕΔ ε θέλει και το βιζματάκι του. Ανάλογα την ζήτηση που θα έχει στην σειρά σου
Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος
antonis kriti
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από antonis kriti »

Ε για ειδικες δυναμεις θελω... Χρειαζεται δηλαδη...31/01 μπαινω γι αυτο σκευτομαι τι να κανω
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από pantzos4 »

antonis kriti έγραψε:Ε για ειδικες δυναμεις θελω... Χρειαζεται δηλαδη...31/01 μπαινω γι αυτο σκευτομαι τι να κανω

Καλό θα ήτανε να έχεις ένα βιζματάκι για καβάτζα. Η ζήτηση όσο πάει και μεγαλώνει...

Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος
pantelis

Δημοσίευση από pantelis »

Να κανω μια ερωτηση, εχω επιλεγει να μπω στο πυροβολικο σε αυτη τη σειρα ομως θελω να γινω ΔΕΑ στις ΕΔ. Αυτο θα το δηλωσω στο κεντρο που θα παρουσιαστω και μετα θα παω 6 βδομαδες στο ΣΕΑΠ στο Ηρακλειο και μετα θα συνεχισω στο ΚΕΑΠ την εκπαιδευση για 5 βδομαδες; Μετα απο ποσο καιρο απο την ορκομωσια θα γινω ΔΕΑ?
Άβαταρ μέλους
Maniatis
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Maniatis »

Καταρχην δεν ειναι σιγουρο οτι θα πας ΣΕΑΠ! Παιζει ρολο που θα παρουσιαστεις και που εχουν αναγκη για ΥΕΑ! Αφου πας ΥΕΑ, Ειδικες Δυναμεις πας μονο απο ΥΕΑ (ΠΖ),(ΔΒ),(ΕΜ) και μερικα (μεγαλα) βυσματα απο (ΤΘ) που κανονικα δν γινεται! Αφου πας σε οποια σχολη ΥΕΑ πας ειτε (πζ) ειτε (ΔΒ) η εκπαιδευση εκει ειναι 4 μηνες στη διαρκεια αυτη καπου στο 2μηνο ερχονται εκπροσοποι των (ΕΔ) και περνατε καποια αθληματα και στο τελος μια συνεντευξη και γινεται η επιλογη (εκει θελει βυσμα) ! Αφου περασουν οι 4 μηνες και ονομαστειτε ΔΕΑ οσοι περασαν (ΕΔ) πατε ρεντινα (ΚΕΑΠ, ΚΟΛΑΣΗ Εικόνα) ! Εκει εχει μια εκπαιδευση 4 εβδομαδων και εκει ονομαζεσαι ΔΕΑ (ΕΔ) εννοειται πως οσοι περασουν! Το λεω γτ κοβονται πολλοι!
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!(ΚΕΑΠ 2010 Γ'ΕΣΣΟ!)
pantelis

Δημοσίευση από pantelis »

Δηλαδη εγω που παρουσιαζομαι στο πεζικο δεν εχω ΚΑΜΙΑ πιθανοτητα να μπω ΔΕΑ στις ΕΔ
Άβαταρ μέλους
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ »

Μια χαρα Μπορείς Να Δοκιμάσεις Για ΥΕΑ Ειδικών Δυνάμεων Παντελη... Αλλα αμα δεν εχεις και λιγο βυσμα :/

Άβαταρ μέλους
Maniatis
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Η αληθεια ειναι πως θελει λιγο σπρωξιμο! Στην σειρα μου περασαμε 37 ατομα ΔΕΑ (ΕΔ) με το ζορι να ηταν 3,4 που δεν ειχαν βυσμα!
ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α.

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α. »

Maniatis έγραψε:Η αληθεια ειναι πως θελει λιγο σπρωξιμο! Στην σειρα μου περασαμε 37 ατομα ΔΕΑ (ΕΔ) με το ζορι να ηταν 3,4 που δεν ειχαν βυσμα!

Φίλε Μανιάτη επειδή προφανώς γνωρίζεις αλλά και γιά όποιον άλλο. Αληθεύει ότι ένα δεκαήμερο περίπου πρίν την ορκωμοσία στη ΣΕΑΠ σε ΔΕΑ ο ΥΕΑ που έχει επιλεγεί για Ρεντίνα, βγαίνει η οριστική τοποθέτησή του και ενημερώνεται γιαυτή [π. Χ.1η ΜΑΛ]; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Άβαταρ μέλους
Maniatis
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε. Α. έγραψε:
Maniatis έγραψε:Η αληθεια ειναι πως θελει λιγο σπρωξιμο! Στην σειρα μου περασαμε 37 ατομα ΔΕΑ (ΕΔ) με το ζορι να ηταν 3,4 που δεν ειχαν βυσμα!

Φίλε Μανιάτη επειδή προφανώς γνωρίζεις αλλά και γιά όποιον άλλο. Αληθεύει ότι ένα δεκαήμερο περίπου πρίν την ορκωμοσία στη ΣΕΑΠ σε ΔΕΑ ο ΥΕΑ που έχει επιλεγεί για Ρεντίνα, βγαίνει η οριστική τοποθέτησή του και ενημερώνεται γιαυτή [π. Χ.1η ΜΑΛ]; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Τα λεω φιλε μου γτ περασα ΔΕΑ (ΕΔ) και γνωριζω τα παντα... Στη σειρα μου το μαθαμε την ημερα που ονομαστηκαμε ΔΕΑ! Αφου εγινε η ονομασια μετα μας μοιρασαν τα φυλλα πορειας και φωναζαν την μοναδα μας που θα τοποθετηθουμε μετα την σχολη!(ρεντινα)
Άβαταρ μέλους
giorgos19
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από giorgos19 »

Καλησπέρα εχω διαβασει μερικα αρθρα σας και απ ότι βλεπω πρεπει να ειστε γνωστες οσων γραφεται και όχι αερολογιες όπως γινεται σε ολο το internet. Κατ αρχας ένα μεγαλο μπραβο για το site και το forum σας. Εχει πολύ δουλεια. Θελω να μου απαντησουν οσοι γνωριζουν 100%.

1) Θελω να κοψω την αναβολη μου για να μπω τν Αυγουστο. Μεχρι ποτε πρεπει να το κανω;

2) Μου ειχε ερθει το χαρτι Ειδικες Δυναμεις Και ειχα και ενδειξη Υ. Ε. Α (πευκο επρεπε να παρουσιαστω). Θελω οπωσδηποτε να μπω:

α) Ειδικες δυναμεις (απλο 12 μηνες δεν ξερω πως το λενε)

ή

Β) Υ. Ε. Α Ειδικες Δυναμεις (17 μηνες).

Σκετο Υ. Ε. Α δεν θελω. Αν δηλαδη δεν καταφερω να μπω η να μεινω Υ. Ε. Α Ειδικων Δυναμεων μπορω να κανω την θητεια μου στις (απλες) Ειδικες Δυναμεις;

3) Μπορει καποιος να μου δωσει μια εικονα από Ειδικες Δυναμεις και από Υ. Ε. Α Ειδικες Δυναμεις;(εκπεδευση, ασκησεις, τρεξιμο, καμψεις)

4) Διαβασα ότι το οριο της μυωπειας είναι 4,5 βαθμοι. Ειναι 4,5 στο συνολο (και τα 2) Ή 4,5 εκαστος;

5) Από φυσικη κατασταση ειμαι καλα. Οχι αριστη αλλα σε καλο επιπεδο. Γι αυτό και ρωταω για το τι γινεται μεσα για να αρχισω να Κανω μια προετοιμασια αντιστοιχη. Για Υ. Ε. Α Ε. Δ Οι δοκιμασιες είναι 2 μιλια σε λιγοτερο από 20 λεπτα,20 καμψεις και 30 κοιλιακοι; (Αν καποιος που εχει τελειωσει Υ. Ε. Α Ειδικες Δυναμεις εχει ορεξη και θεληση ας μου πει έναν αριθμο από Καθημερινες καμψεις και από τρεξιμο Θα ημουν ευγνομων).

Ξερω ότι υπαρχουν ορισμενες απαντησεις στα ερωτηματα μου αλλα δεν προλαβαινω με την εξεταστικη αυτό το διαστημα.

Άβαταρ μέλους
Maniatis
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

1) Θα ελεγα να την κοψεις μολις μπει του μαιου η σειρα!

2) Καταρχην το χαρτι δεν σημαινει οτι θα σ ξαναρθει το ιδιο! Και δν σημαινει οτι αν λεει ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΑ θα πας πευκο! Απλα θα πας ΥΕΑ (ΠΖ) λογικα κρητη ΣΕΑΠ... Απο την στιγμη που πας ΥΕΑ ξεχνας τις ΕΔ ολοι λεγεστε ΥΕΑ (ΠΖ) ειτε σε οποιο αλλο οπλο εισαστε! Αφου δωσετε εξετασεις και περασετε ΕΔ στη σχολη ΥΕΑ μολις ονομαστειτε ΔΕΑ πηγαινετε ρεντινα και περνατε το ΚΕΑΠ (οσοι το περασετε λεγεστε ΔΕΑ (ΕΔ).)

Β. Αν αποτυχεις πας ΥΕΑ (ΠΖ) αλλα δν μπορεις να πας φανταρος ΕΔ! Οποτε αυτο το αποφασιζεις πριν ακομα παρουσιαστεις! Η θα πας ΥΕΑ και με λιγο σπρωξιμο θα γινεις ΕΔ η θα πας φανταρος ΕΔ που ειναι και το πιο ευκολο και δν χρειαζεται σπρωξιμο!

3) Στρατιωτης ΕΔ ειναι χαλαρα απο γυμναστικη λιγα πραγματα απλα σαν στρατιωτης υπηρεσιες καργα και καθαριοτητα!
ΔΕΑ (ΕΔ) εχεις ενα ΚΕΑΠ να περασεις (ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ 15ΑΤΟΜΑ) αλλα μετα στη μοναδα χαλαρα σε σχεση με τους στρατιωτες γυμναστικουλα το πρωι με το λοχο μπορει να τους κανεις εσυ οποτε πρεπει να εισαι αρκετα γυμνασμενος να μην κοβεσαι πριν τους στρατιωτες και υπηρεσιες αυτες που αντιστοιχουν σε ενα αξιωματικο!

4) Αυτο δν το γνωριζω ακριβως... Αλλα ξερω οτι με πολυ λιγο σε βγαζουν Ι2 και σε κοβουν! Τουλαχιστον στο 401 απο οτι ξερω!

5) Οι δοκιμασιες για να πας ΔΟΚΙΜΟΣ ΕΔ ειναι:2 μιλια σε χρονο 13,20 το αριστα (εσυ να κοιτας το αριστα μην κοιτας το οριο),50 καμψεις και 50 κοιλιακους! Τελος εχει μια συνεντευξη που σου περνουν τα στελεχη ΕΔ που εχουν ερθει για τις δοκιμασιες (εκει παιζει ρολο και το βυσμα, μπορει να εχεις παει σε ολα αριστα και επειδη δν τους αρεσει η φατσα σου να σ βαλουν ενα 0 και να σε κοψουν ετσι απλα) ... Οι αριθμοι που ειπες παραπανω ειναι για τους στρατιωτες... !20 καμψεις πρεπει να περνεις για ζεσταμα...

Στην ρεντινα μετα περναμε 50αρες για χαβαλε επειδη οι εκπαιδευτες ειχαν ορεξη δν λεω μονοζυγα και τρεξιμο... Απλα αν θες να πας ΔΕΑ (ΕΔ) εκτος απο το βυσμα κοιτα να αρχισεις να τρεχεις να βγαζεις χιλιομετρα σε σημειο να καιγεσαι και γενικα απο γυμναστικη! Θα πω κακια αλλα ετσι ειναι... Οι στρατιωτες ΕΔ δν εχουν ιδεα απο γυμναστικη και απο καψωνι... ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ... ΟΧΙ ΕΠΟΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Π... Ο!

Υ. Γ: Ελπιζω να σε βοηθησα... Μην ακους παπατζες και μην ακους τι σ λεει ο καθενας γτ δν περασαμε ολοι το ιδιο στη θητεια μας!
Άβαταρ μέλους
giorgos19
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από giorgos19 »

Στο ΚΕΑΠ τι ακριβως θα κανουμε και υπαρχει κινδυνος να κοπω; Μονο οι δοκιμασιες που μ εγραψες (2μιλια) και η συνεντευξη; Απο βυσμα δεν ξερω αν θα εχω. Βασικα δεν ξερω αμα εχω.

Ευχαριστω παρα πολύ. Συνεχιστε αυτό που κανετε. Βοηθαει και ενημερωνει αρκετα

Προβλεπομενος

Δημοσίευση από Προβλεπομενος »

Μανιατης την πρωτη εβδομαδα στο κεαπ τι εκπαιδευση εχει; Οι περισσοτεροι που κοβονται; Ονομαζομαι 17 φεβρουαριου; γνωριζεις αν παμε κατευθειαν ρεντινα Η αν παμε πρωτε σε μοναδα κ μετα στη ρεντινα; Στην δευτερη περιπτωση τι κανουμε ως δεα σε μοναδα ειδικων δυναμεων Ενω δεν εχουμε πρασινο μπερε; (απ τη πρωτη μερα που παταμε στο κεαπ τι κανουμε)αν μπορεις πες αναλυτικα.. Ευχαριστω εκ των προτερων
Άβαταρ μέλους
Maniatis
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Το ΚΕΑΠ ειναι το κεντρο που πανε ολοι οι αξιωματικοι υπαξιωματικοι και εποπ για να περασουν ειδικες δυναμεις! Το σχολειο για τους δοκιμους (ΣΒΕΚ) Σχολειο Βασικης Εκπαιδευσης Καταδρομων ειναι 4 εβδομαδων και εχει τοσο ψυχολογικη οσο σωματικη καταπονεση! Η αληθεια ειναι οτι οι 2 πρωτες βδομαδες ειναι το παλουκι... Μετα δν χαλαρωνουν πολυ απλα συνηθηζεις και συ! Μολις πας εκει την πρωτη μερα κιολας θα περασετε τα αθληματα που περασατε στη σχολη ΥΕΑ συν κολυμπι 50μετρων με παραλλαγη και αρβυλα (εκει κοβονται πολυ και στο τρεξιμο) ! Και το τρεξιμο και ολα στη ρεντινα θα γινονται με παραλλαγη και αρβυλα... Τελος της πρωτης εβδομαδας θα αρχισετε να κανετε 7χιλιομετρα... (εννοειτε με παραλλαγη κ αρβυλα, δν υπαρχει δν μπορω η εχω καλλους!) Οποιος δν μπορει βγαινει εξω παει γιατρο και κοβεται! Βασικα οτι και να σας πω δν θα καταλαβετε αν δν πατε να νιωσετε την πιεση... Και γω πριν παω οτι και να μ ελεγαν γελαγα μολις πηγα μ κοπηκε το γελιο! Α και το αλλο πριν πατε ξεχαστε τις μοναδες που εισασταν η τις σχολες ΥΕΑ που βλεπατε λοχαγους υπολοχαγους με τα μπλε σκουφακια! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ! ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ... ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες