ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
- Θανασης01
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα μολις ελαβα σημερα το χαρτι το επισημο για το στρατο και λει οτι καλουμε με την 29/2015 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ με εχουν βαλει στις διαβιβασεις στα αρματα μαχης ως ΥΕΑ στην (Αυλωνα) το μαιο θα παρουσιαστω στις 13 εκει... Ερωτηση εχω δικαιωμα να αποφασισω να μην υπηρετησω ως εφεδρος; Για λογους χρονου! Να δηλωσω οχι; Εχεις καποιος την γνωση;
Αν γινεται τοτε μετα θα με στειλουν αλλου; Ειναι σιγουρο οτι θα δεχτουν; Μπορω να δηλωσω ειδικες δυναμεις για να παει 9 μηνες ως δευτερη εναλλακτικη;
Αν γινεται τοτε μετα θα με στειλουν αλλου; Ειναι σιγουρο οτι θα δεχτουν; Μπορω να δηλωσω ειδικες δυναμεις για να παει 9 μηνες ως δευτερη εναλλακτικη;
Όλοι έχουν την ένδειξη ΥΕΑ αλλά αυτοί που δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε επιλέγονται.
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 32
Τώρα αρχίζω και αισθάνομαι άβολα. Ήταν ανόητη η ερώτησή μου;
Είναι offtopic. Και με απλη αναζήτηση θα βρεις τι είναι και δεν είναι κάτι καλό !(αναλογα τα γουστα)
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
ΟΚ. Το βρήκα. Πλάκα έχει. 

- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
Κάτι ακόμα παιδιά. Μόλις τελειώσεις την εκπαίδευση ΥΕΑ, μετά ποιά είναι τα πιθανά σημεία που θα μετατεθείς ως ΔΕΑ για την υπόλοιπη θητεία;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά μέχρι να μπω θα σας πρήζω μου φαίνεται.
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά μέχρι να μπω θα σας πρήζω μου φαίνεται.

Παραμεθόριο, το χαρτί (φρουρά προτίμησης) που το συμπληρώνετε λίγο πριν γίνεται ΔΕΑ εξηγεί ακριβώς τα μέρη.
Όπου έχουμε σύνορα μπορεί να πας, τα πιο πιθανά είναι έβρος-διδυμότειχο κλπ τα νησιά μυτιλήνη, σάμος, κως, νίσυρος, λέρος κλπ και βόρεια ήπειρο-μακεδονία
Όπου έχουμε σύνορα μπορεί να πας, τα πιο πιθανά είναι έβρος-διδυμότειχο κλπ τα νησιά μυτιλήνη, σάμος, κως, νίσυρος, λέρος κλπ και βόρεια ήπειρο-μακεδονία
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
Εσύ που πήγες;
Σε νησί ήμουν εγώ, δεν μπορείς να υπολογίσεις που μπορούν να σε στείλουν. Κανονικά τα κριτήρια είναι η σειρά αποφοίτησης αλλά επειδή μπαίνουν στη μέση τα τηλέφωνα μπερδεύεται το πράγμα. Γενικά πάντως στη σειρά μου, οι πρώτοι 10 πήγαμε σε πολύ καλά μέρη.
Από την αλλή όμως, ο τελευταίος πήγε έβρο και ο προ τελευταίος ρόδο με βύσμα προφανώς
Από την αλλή όμως, ο τελευταίος πήγε έβρο και ο προ τελευταίος ρόδο με βύσμα προφανώς
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Καλημέρα
Θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις και απ ότι βλέπω η ανταπόκριση στο φόρουμ είναι πολύ καλή, θα το εκτιμούσα όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να πει, καθώς 13 (σε μόνο 4 μέρες) παρουσιάζομαι (Θήβα ΠΒ) και είναι αρκετά επείγων γιατί πρέπει να πάρω μια απόφαση
1) Μήπως ξέρει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση που ένας παντρεμένος με ένα ανήλικο παιδί θέλει (για οικονομικούς κυρίως λόγους) να πάει ΥΕΑ. Δε ρωτώ καν για μειωμένη θητεία, καθώς ξέρω ότι υπογράφεις κάποιο χαρτί και πας κανονικά. Ρωτώ κυρίως αν ισχύουν για τους εφέδρους τα άλλα «προνόμια» που έχει ο απλός φαντάρος με παιδί, όπως πχ. Η 15μερη γονική άδεια.
2) Παίζει ρόλο η σωματική διάπλαση; Είμαι 1,79 και 59-60 κιλά, στα όρια του λιποβαρούς δηλαδή (έτσι είναι ο μεταβολισμός μου, παίρνω πολύ δύσκολα κιλά όσο και να τρώω). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα υγείας και τα αθλήματα πιστεύω τα έχω, αν και είμαι αρκετά αγύμναστος. Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να με κόψουν μόνο λόγο κιλών; Αν με πάρουν θα τη παλέψω; Δε φοβάμαι ούτε τη σωματική ούτε τη ψυχική κούραση, απλά μη πάω και πεθάνουμε κιόλας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις και απ ότι βλέπω η ανταπόκριση στο φόρουμ είναι πολύ καλή, θα το εκτιμούσα όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να πει, καθώς 13 (σε μόνο 4 μέρες) παρουσιάζομαι (Θήβα ΠΒ) και είναι αρκετά επείγων γιατί πρέπει να πάρω μια απόφαση
1) Μήπως ξέρει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση που ένας παντρεμένος με ένα ανήλικο παιδί θέλει (για οικονομικούς κυρίως λόγους) να πάει ΥΕΑ. Δε ρωτώ καν για μειωμένη θητεία, καθώς ξέρω ότι υπογράφεις κάποιο χαρτί και πας κανονικά. Ρωτώ κυρίως αν ισχύουν για τους εφέδρους τα άλλα «προνόμια» που έχει ο απλός φαντάρος με παιδί, όπως πχ. Η 15μερη γονική άδεια.
2) Παίζει ρόλο η σωματική διάπλαση; Είμαι 1,79 και 59-60 κιλά, στα όρια του λιποβαρούς δηλαδή (έτσι είναι ο μεταβολισμός μου, παίρνω πολύ δύσκολα κιλά όσο και να τρώω). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα υγείας και τα αθλήματα πιστεύω τα έχω, αν και είμαι αρκετά αγύμναστος. Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να με κόψουν μόνο λόγο κιλών; Αν με πάρουν θα τη παλέψω; Δε φοβάμαι ούτε τη σωματική ούτε τη ψυχική κούραση, απλά μη πάω και πεθάνουμε κιόλας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
MΕ τα κιλα δε θα εχεις θεμα αρκει να βγαζεις τα αθληματα. Τωρα στη πρωτη σου ερωτηση αν και ειχα συμμαθητη παντρεμενο με παιδι χαθηκαμε μετα τη ΣΕΑΠ και δε ξερω τι παιζει με αδειες κτλ. Αυτο που ξερω παντως ηταν οτι πηρε μια μεταθεση προς εβρο μερια και εκανε τα αδυνατα δυνατα για να την αλλαξει (με βυσματα κτλ) γιατι το παιδι του ηταν ελαχιστων μηνων μονο και ηθελε να ναι εκει. Δηλαδη σε θεματα μεταθεσης αργοτερα δεν ειχε καποιο προνομιο. Για αδειες δε ξερω, καλο θα ηταν να ρωτησεις στη στρατολογια αυτοι θα ξερουν θεωρω.
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
Πώς είναι οι εξετάσεις πάνω κάτω; Είναι εύκολο να βγεις πρώτος αν γενικά είσαι προσεκτικός και σου αρέσει πολύ το αντικείμενο;
Στα αθληματα εννοεις να βγεις πρωτος?
- Konstantinos_
- Ανθυπασπιστής
Δε δίνεις κάποιες εξετάσεις στο τέλος; Είναι μόνο αθλήματα; Γιατί κάπου εδώ διάβασα ότι έχει και γραπτές εξετάσεις.
Εξετασεις δινεις μεσα στη σχολη για να παρεται βαθμο. Οι πρωτοι παιρνουν και τιμητικους τιτλους και βγαινει και αρχηγος στη σχολη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης