Καψόνι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 6

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dimitris mak »

Οι μαναδες ειναι χειροτερες απο ολους... Σου τα κανουν τσουρεκια χωρις λογο...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Σάλο έχει προκαλέσει ακόμα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Ιντερνετ και παρουσιάζει ανάρμοστη συμπεριφορά αξιωματικού προς στρατιώτη. Η συμπεριφορά παραπέμπει σε καψώνι, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τους στρατιωτικούς κανονισμούς

Το βίντεο που παρουσιάζει στρατιώτες κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης να επιπλήττονται με άσχημους χαρακτηρισμούς από αξιωματικό, ο οποίος προβαίνει και σε χειροδικίες, κινηματογραφήθηκε από κινητό τηλέφωνο κάποιου, ο οποίος στη συνέχεια το κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ.

Σύμφωνα με σχόλια διαφόρων επισκεπτών στις ιστοσελίδες όπου δημοσιεύεται, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν το περιστατικό και δίνουν, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στοιχεία για τον τόπο και τον χρόνο που έγινε. Σύμφωνα με ορισμένα από αυτά, το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης που περιελάμβανε διαβίωση σε «σκοινάκια». Ορισμένοι μάλιστα αναφέρουν το όνομα συγκεκριμένου αξιωματικού, ο οποίος στο βίντεο ακούγεται να βρίζει με πολύ άσχημες εκφράσεις κάποιον στρατιώτη. Το βίντεο, που κυκλοφορεί επί μήνες σε διάφορα sites στο Ιντερνετ, εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2007 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού και διαπιστώθηκε η γνησιότητά του, καθώς και το ότι είχε λάβει χώρα στη Σαμοθράκη τον Νοέμβριο του 2006. Ο αρχηγός του ΓΕΣ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το περιστατικό, καθώς και το ποιοι έχουν ευθύνες γι αυτό.

Πιστοποιήθηκε η ταυτότητα του αξιωματικού που φέρει τον βαθμό του υπολοχαγού, καθώς και ενός ακόμα αξιωματικού που ήταν παρών. Και οι δύο τιμωρήθηκαν πειθαρχικά. Στη συνέχεια ο φάκελος μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αξιολογεί ποινικά την υπόθεση.

Ο αξιωματικός που φέρεται να βρίζει τον οπλίτη παραβαίνει το άρθρο 10 του στρατιωτικού κανονισμού 20-1, σύμφωνα με το οποίο «ο ανώτερος πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον κατώτερο. Οφείλει να τιμά τον κατώτερο και να φέρεται προς αυτόν με αξιοπρέπεια. Συμπεριφορά που δείχνει περιφρόνηση, κάθε λόγος ή σχήμα υβριστικό και γενικά κάθε ενέργεια που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κατώτερου απαγορεύεται αυστηρά».

Σε ανάλογο βίντεο που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, με εθνικιστικά τραγούδια κατά τη διάρκεια άσκησης των ειδικών δυνάμεων, επιβεβαιώθηκε το περιστατικό, εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι και τιμωρήθηκαν για συμπεριφορά μη συμβατή με τους στρατιωτικούς κανονισμούς. www.ethnos.gr

Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καψόνι στο στρατό

Ετσι ειναι ο στρατος... Και ειδικα ειδικες δυναμεις... Και το βρισιδι σου θα φας και την κλοτσια θα την φας... Εθελοντικες ειναι οι ειδικες δυναμεις... Απο την αρχη γνωριζουμε τι θα βρουμε μπροστα μας... Και το σχετικο βιντεακι το εχω δει νομιζω... Αν ειναι αυτο που εχω δει ο αξιωματικος βριζει και οι στρατιωτες γελανε...
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καψόνι στο στρατό

Και τα εθνικιστικα συνθιματα καλα κανουν και υπαρχουν... Πως αλλιος θα ανεβει το ηθικο των στρατιωτων; Τραγουδοντας περνα περνα η μελισα;
gio206xr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από gio206xr »

Σιγα ρε φίλε!

Η παπάτζα στο μεγαλείο της!

Και εγοτο 92 πήγα φαντάρος και τα καψώνια ήταν περισότερο ψυχολογικής φύσεως και όχι τραυματισμοί και τέτοια

Υ. Γ. Αλήθεια ο Indiana Jones πότε εμφανίζετε στο έργο σου;

alexripper
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από alexripper »

Να ρωτησω κατι για το το μαζεμα των αποτσιγαρων... Εγω ως μη καπνιστης δικαιουμαι να αρνηθω; Στην βαση ακριβως του οτι δεν ειναι δικα μου.
patriot
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από patriot »

Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Με την ίδια λογική θας έπρεπε κάποιος καπνιστής που θα το κάνει να μαζε'υει μόνο τα δικά του αποτσίγαρα. Κάθε Διαταγή στο στρατό είσαι υποχρεωμένος να την εκτελέσεις "προθύμως και ανευ αντιλογίας" όπως ορκίστηκες. Απλά μετά μπορείς να βγεις παραπονούμενος αφού πρώτα όμως την εκτελέσεις.

πολιτης

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από πολιτης »

alexripper έγραψε:Να ρωτησω κατι για το το μαζεμα των αποτσιγαρων... Εγω ως μη καπνιστης δικαιουμαι να αρνηθω; Στην βαση ακριβως του οτι δεν ειναι δικα μου.
να το ακουσω και αυτο απο οπλιτη και τι στο κοσμο. Να γελαει ολο το στρδο. Δεν ειναι κατασκηνωση ο στρατος. Να λες του λγου σου δεν ειναι δικα μου τα αποτσιγαρα και ειμαι μη καπνιστης γιατι να τα μαζεψω; Αν σου δοθει εντολη πρεπει να εκτελεσεις. Αν πιστευεις οτι τιθεται στο Μετρο του παραλογου η εντολη βγαινεις αναφορα παραπονουμενος αλλα για το συγκεκριμενο συνιστω να μην βγεις γιατι πρωτον θα γελανε μαζι σου και δευτερο θα αρπαξεις και καμια ψιληΕικόνα

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ »

πολιτης έγραψε:
alexripper έγραψε:Να ρωτησω κατι για το το μαζεμα των αποτσιγαρων... Εγω ως μη καπνιστης δικαιουμαι να αρνηθω; Στην βαση ακριβως του οτι δεν ειναι δικα μου.
να το ακουσω και αυτο απο οπλιτη και τι στο κοσμο. Να γελαει ολο το στρδο. Δεν ειναι κατασκηνωση ο στρατος. Να λες του λγου σου δεν ειναι δικα μου τα αποτσιγαρα και ειμαι μη καπνιστης γιατι να τα μαζεψω; Αν σου δοθει εντολη πρεπει να εκτελεσεις. Αν πιστευεις οτι τιθεται στο Μετρο του παραλογου η εντολη βγαινεις αναφορα παραπονουμενος αλλα για το συγκεκριμενο συνιστω να μην βγεις γιατι πρωτον θα γελανε μαζι σου και δευτερο θα αρπαξεις και καμια ψιληΕικόνα

Στις ε. Δ παντως δεν πιστευω να σουλε μαζεψε αποτσιγαρα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ναι ε; Και ποιος θα μαζεύει τα τσιγάρα;
ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καψόνι στο στρατό

Greek_Army έγραψε:Ναι ε; Και ποιος θα μαζεύει τα τσιγάρα;
Το πεζικο τουαλαστον οι μονοιμοι των Ε. Δ δεν νομιζω να το κανουνε σωστα?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δεν μιλάμε για μόνιμους :P
ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καψόνι στο στρατό

Greek_Army έγραψε:Δεν μιλάμε για μόνιμους :P
Σωστα αλα να μου πεις 9 μηνες ειναι τη να κανουν μεσα σε 9 μηνες λογικο να μαζευνε και αυτοι τα αποτσιγαρα
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Γιατί, αν μαζέψεις γόπες θα πάθεις τίποτα ΕΛΛΗΝΑΡΑ;

Προσωπικά απεχθάνομαι τον στρατό, μπήκα ειδ. Δυνάμεις για να μην πάνε στο 100% χαμένοι οι 8 μήνες που θα υπηρετήσω, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική ορισμένων.

Προσωπικά, δεν καπνίζω, έκανα παράπονα στα παιδιά που υπηρετούμε μαζί -να πετάνε τις γόπες κατευθείαν σε κάδο, απλά για να μην μαζεύουμε μετά- αλλά και πάλι, επειδή κανείς δεν περίμενε εμένα τον... Σοφό, μαζεύω γόπες γιατί... Έτσι "πρέπει".

Ότι κάνεις στον στρατό, το κάνεις για πάρτη σου και για τους γύρω σου, είτε τους πας, είτε τους σιχαίνεσαι.

Και όποιος πέσει στην λογική "α, εγώ έκανα χ υπηρεσίες, ο Κώστας έκανε ζ υπηρεσίες", κρίμα για τον ίδιο και κρίμα για τους υπόλοιπους που έχουν έναν παρτάκια ανάμεσά τους.

Ο καθένας πρέπει να κοιτάει να κάνει ότι μπορεί καλύτερα. Να κοιτάει να βελτιώνει τον εαυτό του. Όποιος κοιτάει τι κάνει ο άλλος και γκρινιάζει... Την πάτησε και καλά να πάθει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δεν είναι τίποτα ντροπή ρε παιδιά. Και γόπες θα μαζέψεις και τουαλέτες θα καθαρίσεις και σκούπισμα θα κάνεις. Πάνω απ'όλα καθαριότητα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες