Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Στρατός και θητεία
elias_gr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από elias_gr »

Ξέχασα να ρωτήσω κάτι επιπλέον...

Δεν παίζει ρόλο το ότι ο αδελφός μου είναι με απόσπαση στην Αθήνα (ΑΣΑΕΔ), εγω δικαιούμαι κανονικά την κατ'εξαίρεση, σωστά; Γιατί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει χρήση και μου έδωσαν και βεβαίωση απο την μονάδα του ότι δεν έχει γίνει χρήση κατ'εξαίρεση μετάθεσης.

nikaji
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από nikaji »

elias_gr έγραψε: Καλησπέρα παίδες,

Νέος και εγώ 313, έκανα τα χαρτιά μου στο ΚΕΤΘ για κατ'εξαίρεση μετάθεση λόγω συνυπηρετούντος Αδελφού και για το 8μηνο.

Η περιπέτεια μου άρχισε όταν επέστρεψα από την άδεια Ορκωμοσίας, και με στείλαν την επόμενη μέρα στον Έβρο με το μόνο ρουχισμό επάνω μου τα φανελάκια παραλλαγής! Η πολλή σιγουριά βλάπτει βλέπετε... Ειδικά στον στρατό!Εικόνα

Τώρα προσπαθώ να συνεννοηθώ εκεί με το πρώτο γραφείο, δεν βγάζω άκρη, παίρνω τηλέφωνο στο ΓΕΣ, με συνδέουν με μια νεκρή γραμμή που δεν απαντάει ποτέ κανείς.

Μήπως γνωρίζει κανείς που πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω τι έγινε τελικά με τα χαρτιά μου και αν εγκρίθηκαν; Τουλάχιστον να κινηθώ τώρα που βρίσκομαι Αθήνα γιατί από το τηλέφωνο δεν βγάζω άκρη...

Πολλοί μου είπαν να πάω στην στρατολογία καλύτερα γιατί οι μονάδες και τα κέντρα είναι μπάχαλο... Πόσο μάλλον ενας κολλητός μου, που έχει χάσει τον πατέρα του, είναι πολύτεκνος, δηλαδή 8μηνο και δεν επέστρεψε ποτέ Αθήνα...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Εσυ κανονικά δικαιούσε κατ\εξαίρεση απευθείας από το κέντρο στην μονάδα και θα πήγαινα κατευθείαν στην στρατολογία να ρωτήσω αν ήμουν στη θέση σου. Λογικά κάπου θα μπορείς να κάνεις ένσταση. Πάντως υπεύθυνη για κατ'εξαίρεση Είναι η εκάστοτε μονάδα, συνεπώς έπρεπε να τους πιέσεις στν έβρο να σου πούνε τι έχει γίνει.
http://www.army.gr/files/File/do8files/06_Kathgories_kat_e3airesh_topo8ethsewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf

O κολλητός σου όμως δικαιούται κατ'εξαίρεση μετάθεση λόγω του πατέρα του μόνο εφόσον πάει πρώτα στην μονάδα και μετά κάνει αίτηση και αυτό με την προυπόθεση ότι έχει χάσει τον πατέρα του εντός 1 χρόνου. Επειδή είναι πολύτεκνος δικαιούται μειωμένη θητεία και πιθανή μετάθεση ανάλογα με το πόσα αδέρφια έχει και αν είναι 1ος,2ος κλπ.

http://www.army.gr/files/File/do8files/09_Kathgories_kat_e3airesh_meta8esewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf
http://www.stratologia.gr/pdf/N.3421-2005.pdf
nikaji
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από nikaji »

GeorgeT έγραψε:Καλημερα, και συγνωμη για την ενοχληση.Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Ο γιος μου (καταγωγης Ηρακλειο) παρουστικε 16/11 στο Ρεθυμνο, απο οπου και κατεθεσαι τα χαρτια του για κατ' εξαιρεση μεταθεση, ενω παραλληλα εγω σαν γονιος με ποσοστο αναπηριας 80% κατεθεσα τα απαραιτητα δικαιολογητικα στην στρατολογια για μειωμενη θητεια. Σημερα 9/12 εμενα δεν με εχουν καλεσει ακομα να παρεβρεθω σε στρατιωτικο νοσοκομειο (Χανιων) για επιβεβαιωση της αναπηριας μου, και του γιου μου η μεταθεση τελικα ειναι στην Ροδο και οχι στο Ηρακλειο οπως περιμεναμε. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω ποσο εφικτο ειναι να ξανα-καταθεσει τα χαρτια του απο την Ροδο (και αν αξιζει τον κοπο) και ποσο πιθανο ειναι πλεον να παρει την κατ' εξαιρεση μεταθεση και μετα απο ποσο καιρο; Επισης αν εγκριθει η μειωμενη θητεια λογω της αναπηριας μου μετα απο ποσο χρονικο διαστημα θα επιστρεψει στον τοπο διαμονης του;

(Να αναφερω οτι δυστηχως η οικογενεια μου δεν γνωριζει μεγάλα υφιστάμενα προσωπα ή αλλιως βυσματα.)

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Ο γιος σας δικαιούταν κατ'εξαίρεση τοποθέτηση (κατευθείαν απο το κέντρο στον τόπο διαμονής σας εφόσον υπάρχει μονάδα) μόνο εφόσον έχετε κινητική αναπηρία.
Εναλλακτικά μετά την τοποθέτηση του σε μονάδα (ρόδο) δικαιούται να κάνει αίτηση για κατ'εξαίρεση μετάθεση εφόσον η αναπηρία σας πρόερχεται απο καρκίνο.
nikaji
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από nikaji »

elias_gr έγραψε:Ξέχασα να ρωτήσω κάτι επιπλέον... Δεν παίζει ρόλο το ότι ο αδελφός μου είναι με απόσπαση στην Αθήνα (ΑΣΑΕΔ), εγω δικαιούμαι κανονικά την κατ'εξαίρεση, σωστά; Γιατί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει χρήση και μου έδωσαν και βεβαίωση απο την μονάδα του ότι δεν έχει γίνει χρήση κατ'εξαίρεση μετάθεσης.

Εφόσον ο αδερφός σου ανήκει οργανικά σε μονάδα που δεν είναι στην Αθήνα και έχει παραιτηθεί του δικαιώματος να κάνει χρήση του κατ'εξαίρεσης όχι δεν παίζει ρόλο.
Είναι άλλο πράγμα η απόσπαση.
sSrod
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από sSrod »

Έχω μια απορία. Ο πατέρας μου είχε πάθει εγκεφαλικό πριν κάποια χρονια και είναι με αναπηρική σύνταξη... Το ικα του έχει δώσει 67% αναπηρία.

Θα ήθελα να ρωτήσω ΑΝ δικαιούμαι κατ'εξαιρεση μεταθεση Κοντά στον τόπο κατοικίας μου και αν ναι τι χαρτιά πρέπει να καταθέσω την μέρα τις κατάταξης μου στο κέντρο;

...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από dn24 »

sSrod έγραψε:Έχω μια απορία. Ο πατέρας μου είχε πάθει εγκεφαλικό πριν κάποια χρονια και είναι με αναπηρική σύνταξη... Το ικα του έχει δώσει 67% αναπηρία.

Θα ήθελα να ρωτήσω ΑΝ δικαιούμαι κατ'εξαιρεση μεταθεση Κοντά στον τόπο κατοικίας μου και αν ναι τι χαρτιά πρέπει να καταθέσω την μέρα τις κατάταξης μου στο κέντρο;

...

αυτο που ισχυει ειναι οτι δικαιολογει κατ'εξαιρεση μεταθεση μονο για συζηγο και τεκνα (εννοω οτι σε περιπτωση που εχει καποιο απο αυτα τα μελη που σου προαναφερα αναπηρια η χρηζει ειδικης υγειονομικης περιθαλψης κ επιβαλεται η παρουσια σου, τοτε δικαιουσαι) για γονεις δυστυχως δεν δικαιολογει, στο λεω γιατι εγω ειμαι στρατιωτικος, η μανα μου ειναι καρκινοπαθης με 80% και ο πατερας μου με χειρουργηθησα κηλη δισκου μεσης με ποσοστο 67% και 2 φορες μου εχουν απορριψει το αιτημα μου. Αυτο που δικαιουσαι, ειναι μορια, ωστε να πας μετα τη μοναδα σου σε καποια αλλη μοναδα η κεντρο κοντα στο σπιτι σου.

linehawk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από linehawk »

sSrod έγραψε:Έχω μια απορία. Ο πατέρας μου είχε πάθει εγκεφαλικό πριν κάποια χρονια και είναι με αναπηρική σύνταξη... Το ικα του έχει δώσει 67% αναπηρία.

...

Καλησπέρα και congratulations about your forum.
Αν υπάρχει κάποιος νόμος για μία κατ' εξαίρεση μετάθεση σίγουρα το πιο ενήμερο μέρος είναι η Στρατολογία. Αν και παίζει να πέσεις σε κάποιον που να μη "θυμάται" ή να έχει σημαντικότερες δουλειές εκείνη την ώρα. Πάντως μπορείς να κάνεις την ίδια ερώτηση σε όλα τα γραφεία στρατολογίας καθ' όλη τη χώρα αύριο κι όλας.http://www.stratologia.gr/contact.php

Τώρα αν βάλεις κάποιον πολικάντη θα σου κάνει την δουλειά σου. Μη ποντάρεις σε ένστολο. Εγώ πιστεύω ότι θα την πάρεις αν το κυνηγήσεις λίγο. Άλλωστε έρχονται και οι κρίσεις των υψηλών προσώπων οπότε πέφτεις πάνω στην κατάλληλη εποχή. Ένα τηλεφωνάκι από ένα βουλευτή για 20" είναι αρκετό.

dn24 έγραψε:αυτο που ισχυει ειναι οτι δικαιολογει κατ'εξαιρεση μεταθεση μονο για συζηγο και τεκνα (εννοω οτι σε περιπτωση που εχει καποιο απο αυτα τα μελη που σου προαναφερα αναπηρια η χρηζει ειδικης υγειονομικης περιθαλψης κ επιβαλεται η παρουσια σου, τοτε δικαιουσαι) για γονεις δυστυχως δεν δικαιολογει, στο λεω γιατι εγω ειμαι στρατιωτικος, η μανα μου ειναι καρκινοπαθης με 80% και ο πατερας μου με χειρουργηθησα κηλη δισκου μεσης με ποσοστο 67% και 2 φορες μου εχουν απορριψει το αιτημα μου. Αυτο που δικαιουσαι, ειναι μορια, ωστε να πας μετα τη μοναδα σου σε καποια αλλη μοναδα η κεντρο κοντα στο σπιτι σου.

Φίλε μου φιλικά και μόνο, δεν έχεις την ίδια δύναμη με έναν στρατεύσιμο ο οποίος αύριο μπορεί να είναι σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Και μη ξεχνάς ότι ο Ε. Σ είναι αρκετά δυσκίνητος σε περιπτώσεις μονίμου προσωπικού και δει από προκηρύξεις...

...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από dn24 »

linehawk έγραψε:
Φίλε μου φιλικά και μόνο, δεν έχεις την ίδια δύναμη με έναν στρατεύσιμο ο οποίος αύριο μπορεί να είναι σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Και μη ξεχνάς ότι ο Ε. Σ είναι αρκετά δυσκίνητος σε περιπτώσεις μονίμου προσωπικού και δει από προκηρύξεις...

...

και ποιος σου ειπε οτι ειπα το αντιθετο; Αλλο τι ισχυ εχει ο φιλος, κ αλλο νομικα τι ισχυει.

linehawk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

dn24 έγραψε:
linehawk έγραψε:

...
και ποιος σου ειπε οτι ειπα το αντιθετο; Αλλο τι ισχυ εχει ο φιλος, κ αλλο νομικα τι ισχυει.

αν μου πεις ότι στους στρατεύσιμους γίνεται απόλυτη εφαρμογή των διαταγών και των νόμων, θα πηδηχτώ από το παράθυρο και μετά θα αυτοκτονήσω με ένα ματσάκι μαϊντανό. Επίσης θα τα έχω δει όλα.

Οι δικοί μας πάντως περνάνε λουκούμι και κάτι άλλοι τρέχουν. Σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του καθενός για καριέρα...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από dn24 »

linehawk έγραψε:[
αν μου πεις ότι στους στρατεύσιμους γίνεται απόλυτη εφαρμογή των διαταγών και των νόμων, θα πηδηχτώ από το παράθυρο και μετά θα αυτοκτονήσω με ένα ματσάκι μαϊντανό. Επίσης θα τα έχω δει όλα.

Οι δικοί μας πάντως περνάνε λουκούμι και κάτι άλλοι τρέχουν. Σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του καθενός για καριέρα...

μην πηδηχτεις, κ ασε το μαιντανο, αστον για κανεναν που να τον εχει κ αναγκη να τον φαει. Στρατιωτικος ειμαι με 7 ετη υπηρεσιας, ξερω τι ισχυει. Απλα αναφερω το τι ισχυει ανεξαρτητου Εφαρμογης η οχι. Κ ειτε σου αρεσει ειτε οχι γιατι σε βλεπω με κριτικη διαθεση, καλο ειναι που το λεω, εστω κ πληροφοριακα. Ανα ο φιλος που του το ειπα εχει περισσοτερο προβλημα απο εσενα, ας μου το πει ο ιδιος.φιλικα που μου λες κ εσυ. Εγω απλα την γνωμη μου ειπα παραπανω. Μην ειστε υπερβολικοι μερικοι. Θα παει στη μοναδα του ο φιλος, κ μετα απο 1 μηνα περιπου θα παρει τη μεταθεση. Δεν ειπα οτι δεν γινεται, απλα καταθεσα μια προσωπικη εμπειρια. Τωρα θα ερθω με τα γονατα να σου ζητησω κ συγνωμη.

linehawk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Ε μου είπες για νόμους και τέτοια και σου είπα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άλλωστε για αυτό ο στρατός έχει καταντήσει ένα μεγάλο παραθυράκι και βαράει διάλυση σιγά σιγά.
dn24 έγραψε: μην πηδηχτεις, κ ασε το μαιντανο, αστον για κανεναν που να τον εχει κ αναγκη να τον φαει. Στρατιωτικος ειμαι με 7 ετη υπηρεσιας, ξερω τι ισχυει.
Στρατιωτικός με 7 έτη και όχι στρατολόγος με 30 χρόνια.
dn24 έγραψε:Απλα αναφερω το τι ισχυει ανεξαρτητου Εφαρμογης η οχι. Κ ειτε σου αρεσει ειτε οχι γιατι σε βλεπω με κριτικη διαθεση, καλο ειναι που το λεω, εστω κ πληροφοριακα.
Η κριτική μας κάνει καλύτερους, αν και κριτική έκανα στο στράτευμα και όχι σε σένα. Οπότε μην εξάπτεσαι.
dn24 έγραψε:Ανα ο φιλος που του το ειπα εχει περισσοτερο προβλημα απο εσενα, ας μου το πει ο ιδιος.φιλικα που μου λες κ εσυ. Εγω απλα την γνωμη μου ειπα παραπανω. Μην ειστε υπερβολικοι μερικοι. Θα παει στη μοναδα του ο φιλος, κ μετα απο 1 μηνα περιπου θα παρει τη μεταθεση. Δεν ειπα οτι δεν γινεται, απλα καταθεσα μια προσωπικη εμπειρια. Τωρα θα ερθω με τα γονατα να σου ζητησω κ συγνωμη.

Αν έρθεις έλα για κρασί και άσε τις συγγνώμες.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από dn24 »

Δεν ξερω αν θα αντεξω 30 χρονια στο στρατο μαλλον ουτοπικο Εικόνα Κρασι; Βαλε ροζε η κοκκινο και ερχομαι Εικόνα
νικος

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από νικος »

Δικαιουμαι καποια μεταθεση επειδη εχω γονεα καρκινοπαθη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 107

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Greek_Army »

νικος έγραψε:Δικαιουμαι καποια μεταθεση επειδη εχω γονεα καρκινοπαθη;

Φυσικά
Snip3r
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

Δημοσίευση από Snip3r »

Επισης κατ' εξαιρεση μεταθεση ολοι οσοι ειναι κατοχοι διδακτορικου και ειχαν παρει αναβολη ως διαπρεποντες επιστημονες.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες