Μια ειδικοτητα η οποια δεν ειναι τοσο γνωστη στην πολεμικη αεροπορια. Ειχε βγει καποια στιγμη μια διαταγη η οποια ζητουσε ατομα απο τα ηδη υπηρετουντα στελεχη. Η εκπαιδευση γινεται και αυτη στο ΚΕΦΣΚΥ. Σε καμμια προκυρηξη για εποπ δεν υπηρχε αυτη η ειδικοτητα
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Στην δικη μου μοναδα(Ταγμα Εκκαθαρισεως Ναρκοπεδιων Ξηρας), εχουμε μια ομαδα σκυλων που ειδικευεται στην ανιχνευση ναρκων και εκρηκτικων υλων. Αν θυμαμαι καλα, τα σκυλια αυτη την στιγμη ειναι 6. Ισαριθμοι ειναι και οι συνοδοι. Τα σκυλια τα αγοραζουμε απο την Αγγλια, οπου και πηγαινει ο εκαστοτε συνοδος για 3 μηνες να εκπαιδευτει και να γνωριστει με τον σκυλο του. Η ομαδα αυτη καθως και ολο το Ταγμα μου, ειχε πρωτευοντα ρολο στην ερευνα ολων των χωρων κατα την περιοδο της Ολυμπιαδας το 2004. Οι σκυλοι εργαζονται τακτικα σε υποπτους χωρους της Αθηνας, καθως και οπου αλλου χρειαστει(ερευνα ξενοδοχειων και διαφορων χωρων που προκειτα να παραστουν διαφοροι VIP's, πολιτικα προσοπα κλπ. )
Οι σκυλοι που τηρουνται στην μοναδα μου δεν εχουν καμια σχεση με του σκυλους φυλακες, που χρησιμοποιουνται για περιπολα και λοιπα. Απλως το αναφερω στην γενικοτερη συζητηση περι συνοδων. Να ξερετε οτι δεν υπαρχει ξεχωριστη ειδικοτητα συνοδου σκυλου για ανιχνευση ναρκων/εκρηκτικων, ολοι οσοι ειμαστε στην μοναδα ειμαστε Ναρκαλιευτες και μεσα απο εμας γινεται η επιλογη για τους συνοδους. Δηλωνουν τα ατομα που θελουν να πανε, απαραιτητη η γνωση Αγγλικων με πτυχιο.
γεια σου φιλε! Ενδιαφερομαι και εγω για την ειδικοτητα αμυνας φρουρος μετα σκυλου στην αεροπορια! Αν μπορεις δωσε μου καποιες πληροφοριες για αυτη την ειδικοτητα! Το σκυλι το εχεις σπιτι σου (οπως στην εμακ) ή μενει στο στρατοπεδο; Εχει πολλες μεταθεσεις; Σε ευχαριστω πολυ!!!
Γεια σας παιδια! Μηπως ξερει κανενας ποτε θα βγει η προκυρηξη για αεροπορια; Και κατι ακομα, υπαρχη καποιος που μπορει να μου δωσει πληροφοριες για την ειδικοτητα φρουρος μετα σκυλου; Σας ευχαριστω πολυ!
Γεια σας παιδία. Εγώ ειμαί συνοδός σκύλου. Ειναι πολύ δισκολη ειδικοτητα οχι απο το τρεξιμο αλλα απο τις ωρες που εχεις ελεύθερες. Σου στερεί την πρωσοπική ζωή. Οσο για τον σκυλο αν αγαπάς τα ζωά και έχεις μεγάλη υπομονή τότε κάνεις για την ειδηκότητα