Κοιταξε φιλε μου παν το ενδεχομενο να χανεις 1000 ή 1200 μορια ξεχασε το. Το ζητημα ειναι περιπλοκο. Δεν ειμαι μαθηματικος για να σου τα εξηγησω ακριβως και με λεπτομεριεσ. Απευθυνσου καλυτερα σε ενα μαθηματικο (στο φροντιστηριο και οχι στο σχολειο). Το πρωτο που εχω να σου πω Ειναι να επιλεξεις μαθηματικα γενικης και οχι φυσικη. Επειτα η απωλεια δεν ειναι σταθερη. Παιζουν οι συντελεστεσ. Εγω εχασα 1449 μορια στο 4ο πεδιο λογω θεωρητικησ. Οσο καλυτερα γραψεις στα μαθηματικα γενικης και στην εκθεση τοσο μικροτερη γινεται η απωλεια. Διαβασε και το ποστ του τασου στην 4η σελιδα. Γενικα ομως μην καθεσαι να ασχολεισαι με την απωλεια. Βαλε τα δυνατα σου επικεντρωνοντας την προσοχη σου στα μαθηματικα γενικης Και στην εκθεση (αυτο δεν σημαινει οτι στα αλλα μαθηματα δεν πρεπει να γραψεις καλα) Και αγνοησε την απωλεια γιατι δεν ειναι της παρουσησ. Στο τελος θα δεις τι μορια επιασες και θα κανεις τις επιλογες σου. Να ξερεις οτι δεν ειναι ακατορθωτο να μπεις μεσω θεωρητικης ευελπιδων οπλα. Πολλα παιδια απο το σχολειο μου (θεωρητικης κατευθυνσησ) την εφταναν στα μορια τουλαχιστον (οπως εγω ασχετα αν δεν την δηλωσα). Φιλικες συμβουλεσ. Ευχαριστω.παν έγραψε:Εχω δει τα σχολια στις προηγουμενες σελιδεσ, αλλα εχω μπερδευτει... Ο καθενας λεει τα δικα τ, αλλος μιλα για αποκλιση 1700 μοριων, αλλος για 1400, αλλος για 1200, αλλοσγια περιπου 1000 κ δν ξερω τι παιζει... Επειδη σε βλεπω πολυ ψαχμενο απευθυνομαι σε σενα! Η πραγματικοτητα ποια ειναι;
Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 29
http://aixmh.edu.gr/drupal/node/18 Αυτο θα βοηθησει πολυ!
Φιλαρακο σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριεσ, εχεις δικιο το πρωτο π πρεπει ν κανω ειναι να εστασω ολο μ τ χρονο στ διαβασμα κ τα αλλα θ τα δω στ τελος ! Κ δυο τελευταιες ερωτησεις 1) θελω ν μ πεις τι παιζεται μ τν ηλικια;
2) η ευελπιδων δν ηταν στις επιλογες (δν γουσταρες δλδ) κ γι αυτο δν την δηλωσεσ;
2) η ευελπιδων δν ηταν στις επιλογες (δν γουσταρες δλδ) κ γι αυτο δν την δηλωσεσ;
-
- Υπολοχαγός
Κοιτα φιλε μου παν οσον αφορα την ηλικια για να εισαχθεις στην ευελπιδων πρεπει να εισαι απο 17 εως 21 ετων. Επισης να σου τονισω να μπεις στο προηγηθεν ποστ του τασου που σου δινει μια ιστοσελιδα στην οποια υπολογιζει τα μορια (σου ζητα και τους βαθμους των τετραμηνων γιατι επηρεαζουν τα μορια κατα ενα ελαχιστο ποσοστο γυρω στο 2-3%). Οσον αφορα γιατι δεν δηλωσα ευελπιδων ειναι γιατι μετανιωσα την τελευταια στιγμη αν και ηθελα πολυ να μπω απο την Β' λυκειου. Με "τρομαξαν" οι ατελειωτες μεταθεσεις που εχει κυριως ο στρατος ξηρασ Καθε 2-3 χρονια. Ρωτησα και παιδια της ευελπιδων σε αλλα φορουμ και Στρατιωτικους (για την ακριβεια παιδια ανδρων που εχουν τελειωσει ευελπιδων) και μου επιβεβαιωσαν οτι οι μεταθεσεις ειναι καθε 2-3 χρονια Μεχρι να παρεις συνταξη. Εγω φοβομουν οτι δεν θα κανω ποτε οικογενεια, δεν θα εχω σταθερους φιλους και γενικα δεν θα εχω Μια σταθερη ζωη. Το κυριοτερο βεβαια που με ανησυχουσε και μου ελεγαν ολοι οι γυρω μου συνεχεια ειναι οτι δεν θα καταφερνα ποτε να κανω οικογενεια γιατι δεν θα με ηθελε καμια λογω των ατελειωτων μεταθεσεων. Ετσι στραφηκα προς την ναυτικων δοκιμων που εχει ελαχιστες μεταθεσεισ. Οι γονεις μου ομως ηταν εντελως αντιθετοι για το ναυτικο και δεν ηθελαν να με πανε στη θεσσαλονικη να δωσω αθληματα, ψυχοτεχνικα κτλ αν και τους χιλιοπαρακαλεσα. Ασε που επιανα στα μορια μονο τους μαχιμους για τους οποιους χρειαζεται 10/10 οξυτητα την οποια δεν διαθετω. Βεβαια θα μπορουσα να κανω λεηζερ αλλα δεν μου διναν χρηματα αν ηταν για το ναυτικο. Και επειδη ηθελα να μπω μονο σε σχολη αξιωματικων κατεληξα να ξαναδινω τωρα παελληνιες με απωτερο σκοπο την σχολη αξιωματικων αστυνομιας την οποια δεν επιασα περυσι για περιπου 550 μορια. Χαιρομαι να σου δινω χρησιμες πληροφοριεσ. Ευχαριστω.παν έγραψε:Φιλαρακο σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριεσ, εχεις δικιο το πρωτο π πρεπει ν κανω ειναι να εστασω ολο μ τ χρονο στ διαβασμα κ τα αλλα θ τα δω στ τελος ! Κ δυο τελευταιες ερωτησεις 1) θελω ν μ πεις τι παιζεται μ τν ηλικια;
Κ εγω σ. Δ. Ν ηθελα αρχικα, αλλα εχουν διαφοροποιηθει λιγο τα παραγματα... Νομιζω πως δν μπορω ν τν πιασω... Εχεις υποστει μεγαλη ταλαιπωρια ρε φιλε σε θαυμαζω! Για την ηλικια σε ρωτω γιατι εχω ηδη χασει μια χρονια κ παω για την επομενη (αλλαγη μαθηματος γενικης που με φερνει πολυ πισω, αντι φυσικης μαθηματικα γενικησ) ειμαι τωρα 18,5 ετων κ κατι ψιλα κ εχω χασει τν μπαλα... Θελω να μπω αλλα τ βλεπω δυσκολο! Πραγματικα δν 3ερω τι να κανω... Επισησ Φοβαμαι τους βαθμους στ σχολειο γιατι τα προηγουμενα χρονια δν ημουν κ τ καλύτερο παιδι... Ειμαι σε αδιε3οδο, δυστυχωσ! Αααααα κ κατι αλλο, πεσε οτι δινω πανελληνιες φετοσ, του χρονου κ του Αντιχρονου (παραδειγμα ειναι αυτο) περναω με τν τριτη κ οταν ερθει η ωρα Να παω να δωσω τα αθληματα ειμαι 21 ετων κ 2 μηνων εκει τι γινεται; Με κοβουν λογω ηλικιασ; Ευχαριστω !
-
- Υπολοχαγός
ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! Φιλε μου παν ουτε εγω μπορουσα να πιασω την ναυτικων δοκιμων. Απλα ανηκα σε ειδικη κατηγορια (τριτεκνοσ) και την εφτανα. Την ευελπιδων (οπλα) παλι την εφτανα και στην γενικη Σειρα. Την ευελπιδων μπορεις να την πιασεις και μεσω θεωρητικης με μια καλη προσπαθεια. Οσον αφορα την ηλικια βρες την προκηρυξη στο γκουγκλ. Για ακριβεια και για να το κανει σαφεστερο λεει συγκεκριμενη ημερομηνια μετα απο την οποια πρεπει να εχεις γεννηθει για να συμμετασχεις ως υποψηφιος (π. Χ φετος νομιζω ηταν μετα την 1/1/88 αλλα δεν ειμαι σιγουρος οσον αφορα το '88 γιατι μεταβαλλεται (+1) καθε χρονο το ετος ενω ο μηνας και η ημερα αραμενουν σταθερα δηλαδη τον επομενο χρονο θα λεει μετα την 1/1/89, τον μεθεπομενο μετα την 1/1/90 κτλ). Δεν θα κατσουν να δουν αν εισαι 21,2 οταν δινεις αθληματα. Παντως εχεις του-λα-χι-στον 2 προσπαθειες το δικαιωμα να κανεις ακομα. Οσον αφορα τις ημερομηνιες αυτες τσεκαρε τες απο την προκηρυξη διοτι μπορει να μην ειναι σωστεσ. Παντως σου υπεδειξα παραπνω Τον τροπο με τον οποιο εξεταζουν αν εισαι μεσα ηλικιακα. Να ξερεις οτι τα μαθηματικα γενικης ειναι πολυ πιο ευκολα απο τη φυσικη. Εχεις ξαναδωσει πανελληνιεσ; Αν ναι με τι μαθημα επιλογησ; Ποια χρονια εισαι γεννημενοσ; Γιατι εχασες μια χρονια;(γενικως οταν εχεις αποριες να ενημερωνεσαι απο την προκηρυξη που δινει τις πιο ακριβεις πληροφοριεσ)παν έγραψε:Κ εγω σ. Δ. Ν ηθελα αρχικα, αλλα εχουν διαφοροποιηθει λιγο τα παραγματα... Νομιζω πως δν μπορω ν τν πιασω... Εχεις υποστει μεγαλη ταλαιπωρια ρε φιλε σε θαυμαζω! Για την ηλικια σε ρωτω γιατι εχω ηδη χασει μια χρονια κ παω για την επομενη (αλλαγη μαθηματος γενικης που με φερνει πολυ πισω, αντι φυσικης μαθηματικα γενικησ) ειμαι τωρα 18,5 ετων κ κατι ψιλα κ εχω χασει τν μπαλα... Θελω να μπω αλλα τ βλεπω δυσκολο! Πραγματικα δν 3ερω τι να κανω... Επισης Φοβαμαι τους βαθμους στ σχολειο γιατι τα προηγουμενα χρονια δν ημουν κ τ καλύτερο παιδι... Ειμαι σε αδιε3οδο, δυστυχωσ! Αααααα κ κατι αλλο, πεσε οτι δινω πανελληνιες φετοσ, του χρονου κ του Αντιχρονου (παραδειγμα ειναι αυτο) περναω με τν τριτη κ οταν ερθει η ωρα Να παω να δωσω τα αθληματα ειμαι 21 ετων κ 2 μηνων εκει τι γινεται; Με κοβουν λογω ηλικιασ; Ευχαριστω !
Εχασα μια χρονια απο απυσιεσ! Ειμαι γεννημενος 30-4-91, φετος θα δωσω για πρωτη φορα πανελληνιες ! Πιστευεις αληθεια πως τα μαθηματικα ειναι πιο ευκολα απο τη φυσικη; Εσυ ποσες φορες εδωσεσ; Θα εχω αλλες 2 προσπαθειες 3εχωριστα απο τη φετινη (δηλ ολες μαζι 3 ακομα; ) αν ναι θ εχω 3επερασει το οριο για πολυ λιγο (2-3 μηνεσ) ... Οσον αφορα το προβλημα π ειχες κ επρεπε να κανεις εγχειρηση, εχω ενα φιλο π ειχε τ ιδιο προωλημα, μπηκε φετος σ. Δ. Ν κ τν περασαν επειδη ειχε το θειο τ κ ενω ειχε κανει εγχειρηση 8 τν εκοβαν γιατι το προβλημα ε3ακολουθουσε να υπαρχει απλα, ηταν σε μικροτερο βαθμο! Αληθεια τι σπουδαζεισ;
-
- Υπολοχαγός
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως τα μαθηματικα γενικης ειναι πολυ πιο ευκολα απο τη φυσικη... Μην το συζητασ. Εγω εδωσα μια φορα (πρωτη) τον Μαιο που μολις περασε αλλα τωρα θα ξαναδωσω φετος μαζι σου. Μαθε ακομα πως μονο οι βαθμοι που πηρες στην τριτη λυκειου στα μαθηματα Που εξεταζονται στις πανελλαδικες Μετρανε κατα ενα πολυ μικρο ποσοστο για τη εισαγωγη στην ευελπιδων και γενικα στην τριτοβαθμια εκπαιδευση. Να σου υπενθυμισω για αλλη μια φορα πως ηλικιακα κοιτανε αν εχεις γεννηθει μετα απο μια Συγκεκριμενη ημερομηνια και οχι αν υπερβαινεις το οριο κατα 1-2 μηνεσ. Το γραφει η 7η σελιδα της προκυρηξης του 2009. Συγκεκριμενα ανακαλυψα πως για την ευελπιδων συγκεκριμενα Λογικα εχεις τη φετινη προσπαθεια σου και αλλες Δυο. Επιβεβαιωσε το και στη προκυρηξη (7η σελιδα για την ευελπιδων) Περασα χρηματοοικονομικης και τραπεζικης διοικητικης στο οικονομικο πανεπιστημιο πειραια. Ειμαστε γεννημενοι στο ιδιο ετος (εγω 20/11/91). Δεν εχει σχεση ο μηνας αλλα Το ετος Κατα το οποιο Εχεις γεννηθει προκειμενου να εισαχθεισ. Μην καθεσαι Να υπολογιζεις ποσες προσπαθειες σου απομενουν διοτι δεν εχει νοημα αφου δεν βρισκεσαι και στα ορια. Δεν μπορει... Αν εισαι τοσο πορομενος αν δεν μπεις με την μια θα μπεις με την δευτερη σιγουρα. Για περιεγραψε μου λιγο τι επαιξε με τον φιλο σου. Ηταν ο θειος του οφθαλμιατροσ; Σε νοσοκομειο εκανε εγχειρηση; Αν ναι πετυχημενα; Για εξηγησε μου λιγο...παν έγραψε:Εχασα μια χρονια απο απυσιεσ! Ειμαι γεννημενος 30-4-91, φετος θα δωσω για πρωτη φορα πανελληνιες ! Πιστευεις αληθεια πως τα μαθηματικα ειναι πιο ευκολα απο τη φυσικη; Εσυ ποσες φορες εδωσεσ; Θα εχω αλλες 2 προσπαθειες 3εχωριστα απο τη φετινη (δηλ ολες μαζι 3 ακομα;) αν ναι θ εχω 3επερασει το οριο για πολυ λιγο (2-3 μηνεσ) ... Οσον αφορα το προβλημα π ειχες κ επρεπε να κανεις εγχειρηση, εχω ενα φιλο π ειχε τ ιδιο προωλημα, μπηκε φετος σ. Δ. Ν κ τν περασαν επειδη ειχε το θειο τ κ ενω ειχε κανει εγχειρηση 8 τν εκοβαν γιατι το προβλημα ε3ακολουθουσε να υπαρχει απλα, ηταν σε μικροτερο βαθμο! Αληθεια τι σπουδαζεισ;
Ενδιαφέρομαι για στυα αλλα δεν εχω πολλυ χρονο μπροστα μου ειμαι θεωρητικη κατευ αλλα την παλευω με μαθ φυσικ κ χημ γενικής εχω ελπίδες; Ευχαριστώ
Να σε ρωτησω κατι ! Λοιπον μιας και ειμαι θεωριτικη και κατα συνεπεια εχω ανοικτο το πρωτο πεδιο μπορω αφου θελω να ανοιχω το 2 πεδιο περνοντας μαθηματικα γεν κ ακομη ενα μαθημα να ανοιχω και το πεμπτο πεδιο στην ουσια ρωταω αν μπορω να ανοιχω 3 πεδια 1 2 5 εχοντας παλι δωσει κανονικα 7 μαθηματα οσα δινουν δλδ αυτοι που θελουν μονο πεμπτο (ευχαριστω)
-
- Υπολοχαγός
Κοιταξε φιλε αν επιλεξεις σκετα Μαθηματικα γεν τοτε τα διαθεσιμα πεδια για το μηχανογραφικο σου ειναι:1ο,2ο,4ο. Απο αυτα μπορεις να βαλεις στο μηχανογραφικο τους εξης συνδυασμουσ:1ο-2ο ή 1ο-4ο. Μπορεις να βαλεις μεχρι 2 πεδια στο μηχανογραφικο εκ των οποιων το ενα αναγκαστικα θα ειναι το 1ο. Σε περιπτωση που επιλεξεις μαθηματικα γεν και οικονομια τοτε τα διαθεσιμα πεδια ειναι τα εξησ:1ο,2ο,4ο,5ο. Απο αυτα επιλεγεις δυο πεδια αρκει το ενα να ειναι το 1ο. Ελπιζω να σε βοηθησα.TASOS έγραψε:Να σε ρωτησω κατι ! Λοιπον μιας και ειμαι θεωριτικη και κατα συνεπεια εχω ανοικτο το πρωτο πεδιο μπορω αφου θελω να ανοιχω το 2 πεδιο περνοντας μαθηματικα γεν κ ακομη ενα μαθημα να ανοιχω και το πεμπτο πεδιο στην ουσια ρωταω αν μπορω να ανοιχω 3 πεδια 1 2 5 εχοντας παλι δωσει κανονικα 7 μαθηματα οσα δινουν δλδ αυτοι που θελουν μονο πεμπτο (ευχαριστω)
Δλδ μπρω παιρνοντας μααθηματικα Κ ΟΙΝΟΜΙΑ να ανοιξω το πρωτο (ετσι κ αλλιωσ) κ π. Χ. Το τεταρτο αν ναι ποια ειναι τα μαθηματα βαρυτητας κ τοτε η οικονομια τι συντελεστη εχει ;(ευχαριστω για τν υπομονη!)
-
- Υπολοχαγός
Ναι μπορεισ. Αν επιλεξεις μαθηματικα γενικης και οικονομια μπορεισ Να ανοιξεις το 1ο και το 4ο. Μπορεις να επιλεξεις οποιο συνδυασμο θελεις αρκει το ενα απο τα δυο πεδια να ειναι το 1ο. Αν επιλεξεις 1ο και 4ο τοτε η οικονομια δεν εχει συντελεστη βαρυτητας και μετραει σαν ενα κανονικο μαθημα (οπως λογοτεχνια, λατινικα κτλ). Δηλαδη η οικονομια εχει συντελεστη αυξημενης βαρυτητα μονο στο 5ο πεδιο ενω για τα υπολοιπα πεδια Μετραει σαν ενα κανονικο μαθημα. Στο 4ο πεδιο, για ενα παιδι θεωρητικης κατευθυνσησ, Πρωτο μαθημα βαρυτητας ειναι μαθηματικα γενικης και δευτερο η εκθεση ενω στο 1ο πεδιο πρωτο μαθημα βαρυτητας ειναι τα αρχαια και δευτερο η ιστορια. Στο 5ο πεδιο πρωτο μαθημα βαρυτητας ειναι η οικονομια και δευτερο τα μαθηματικα γενικησ. Συνεπωσ, για καθε πεδιο βγαινει διαφορετικη βαθμολογια γιατι αλλαζουν οι συντελεστες βαρυτητασ.TASOS έγραψε:Δλδ μπρω παιρνοντας μααθηματικα Κ ΟΙΝΟΜΙΑ να ανοιξω το πρωτο (ετσι κ αλλιωσ) κ π. Χ. Το τεταρτο αν ναι ποια ειναι τα μαθηματα βαρυτητας κ τοτε η οικονομια τι συντελεστη εχει ;(ευχαριστω για τν υπομονη!)
Εσυ κατα την γνωμη σου θα εδινες κ οικονομια αφου ηθελες 1,4 πεδια εστω και για 200 μορια παραπανω τι λες; Ειναι λιγο ρισκο ε;
-
- Υπολοχαγός
Κοιταξε ενα παιδι θεωρητικης που τα βγαζει περα με Τα μαθηματικα γενικησ Τα βγαζει και με την οικονομια ανετα. Η οικονομια ειναι περισσοτερο να καταλαβεις καποια απλα Πραγματα και οχι να σκεφτεισ. Οι ασκησεις κινουνται σε συγκεκριμενα πλαισια και δεν ειναι στο φλου οπως στα μαθηματικα. Αν στην οικονομια γραψεις περισσοτερο απο το μεσο ορο στα υπολοιπα τοτε συμφερει να την επιλεξεισ. Αλλιως οχι. Απο την αλλη επιλεγοντας οικονομια εχεις μια καλη εναλλακτικη του 5ου πεδιου. Τωρα το αν θα την επιλεξεις ειναι προσωπικη σου υποθεση.TASOS έγραψε:Εσυ κατα την γνωμη σου θα εδινες κ οικονομια αφου ηθελες 1,4 πεδια εστω και για 200 μορια παραπανω τι λες; Ειναι λιγο ρισκο ε;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες