11ο ΣΠ (Σύνταγμα Πεζικού) - Τρίπολη

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
bladerunner82

Δημοσίευση από bladerunner82 »

Πολυ κατατοπιστικο το τοπικ σου.
Πολλα απο αυτα μου τα εχουν πει ατομα που μεινανε εκει πολυ καιρο, οποτε μπορω να πω οτι συμπιπτουν τα οσα λετε.
Ησουν με διαφορα στον χειροτερο λοχο... Εισαι ηρωας και μακρια απο μας ο τριτος.
Οσο για τα πτυχια κτλ που λες, στην στρατολογια μπορω να σου πω οτι μου ειπανε οτι η τριπολη επιλεγει κυριως πτυχιουχους ΑΕΙ, ελαχιστους ως καθολου αλλοδαπους κτλ...
Οποτε μαλλον δεν ηταν ιδεα σου.Εικόνα

Chionis

Δημοσίευση από Chionis »

Όντως! Απο τις πιο ξεκάθαρες περιγραφές που έχω διαβάσει αυτη την περιοδο.

bladerunner82

Εντελώς ηλίθιες υπηρεσίες όπως φρουροί εξωτερικών τουαλετών, άοπλη σκοπιά στο ΚΨΜ κλπ μπαίνουν για να ταλαιπωρούνται οι φαντάροι χωρίς λόγο, καθώς ξενυχτάνε χωρίς να μαθαίνουν καν το τυπικό της αναγνώρισης που πρέπει να ξέρει ο σκοπός.

Εντελως τραγικες καταστασεις...
το τελος της λογικηςΕικόνα
Gustavo

Δημοσίευση από Gustavo »

Στην Τριπολη δεν επιτρεπεται υπνοσακος. Ουτε καν δικα σας σεντονια. Ειναι μερος της εκαιδευσης να στρωνεις και να τεντωνεις το κρεβατι. Βεβαια, σε ολη την παραμονη σας εκει το πολυ 2-3 φορες θα χρειαστει να το στρωσετε απο την αρχη προβλεπομενα. Απλα "συντηρηση" του στρωμενου κρεβατιου θα μαθετε να κανετε.

Κινητα με καμερα αυτοματα σημαινει 20 Φ αν σας τσακωσουν, οποτε ουτε για αστειο γιατι οπως ελεγε κι ο λοχαγος μου "καποιοι θα φυγουν απο δω χωρις να δουν την Τριπολη". Χειροτερη υπηρεσια μακραν στα μαγειρια, θα περασει ο καθενας κατα μεσο ορο απο 2 φορες απο κει. Πολυ λαντζα, πολλες ωρες, πολλη ορθοστασια. Γενικως μαλακια υπηρεσια. Σκοπιες κλπ δεν εχετε να φοβηθειτε τιποτα, με λιγη προσοχη μην σας δει κανεις το μισο χρονο θα τον βγαλετε καθιστοι.

Η πορεια προς το πεδιο βολης ειναι λιγο κουραστικη κατα τα αλλα η εκπαιδευση χαλαρη με πολλα θεωρητικα.
Καμπανες δεν θα φατε αν κανετε 2-3 απλα πραγματακια, ιδιαίτερα τις πρωινες ωρες που ειναι ολο το θεμα στον στρατο: Ξυρισμενοι, τεντωμενο κρεβατι στην πρωινη επιθεωρηση, γυαλισμενοι και να ειστε απλα τυπικοι. Εχεις υπηρεσια 2 η ωρα; Να εισαι ετοιμος μιση ωρα νωριτερα. Ουτε να το παιζετε εξυπνοι, ουτε να ανοιγεστε πολυ με αλλους. Χαλαρα χωρις να δινετε δικαιωματα και θα δειτε οτι οι αξιωματικοι θα σας σεβονται και θα περνατε απαρητηρητοι. Ισως θα σκεφτειτε πχ "πως μου μιλαει ετσι ο λοχιας. Θα του σπασω τα μουτρα". Αλλα να ξερετε ενα θεατρο παιζουν κι αυτοι. Μην παιρνετε τιποτα σοβαρα.

Θα σας φανει χαλια και θα ανυπομονειτε να φυγετε, αλλα να θυμαστε στη μοναδα θα αναπολειτε την Τριπολη. Σιγουρα θα πατε απολυτα εκπαιδευμενοι στη μοναδα σε σχεση με αλλα κεντρα.
chionis

Δημοσίευση από chionis »

Gustavo πότε ήσουν Τρίπολη; Αφου δεν επιτρέπονται ουτε υπνοσακος ουτε δικα μας σεντονια, τότε πώς γίνεται η << Συντηρηση>> Του στρωμενου κρεβατιου?
bladerunner82

Εξαρταται τον λοχο... Και αλλα πολλα.
αν σου βρουν το κινητο και αν φας 20 μερες φυλακη και αν και αν.
Ρε μην μας φοβιζετε, ελεος, τι αν και αν. Αμα σκασεις στην αναφορα με το κινητο φυσικα και θα φας καμπανα.
Σεβεσαι την 'φιλοξενια' τους και με την σειρα τους σε σεβονται και αυτοι.
Οσον αφορα τους υπνοσοακους,3-4 λοχο ειναι πιο αυστηρα.
Στους υπολοιπους εχεις ανετοτα υπνοσακο.
chioni, τα σεντονια δεν τα επιτρεπουν στα κεντρα γενικα, εννοει οτι χρησιμοποιει κανονικα τα σεντονια του στρατου.

παρε υπνοσακο και κινητο κανονικα και βλεποντας και κανοντας.Εικόνα

μην μασας.
tsiripobina
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από tsiripobina »

bladerunner82 έγραψε:
Ρε μην μας φοβιζετε, ελεος, τι αν και αν. Αμα σκασεις στην αναφορα με το κινητο φυσικα και θα φας καμπανα.

Καλο ειναι να λεγονται καποια πραγματα ωστε οι αλλοι να προσεχουν. Δεν ειναι μονο αν σκασεις με κινητο στην αναφορα. Ακομη και στη πυλη εχουν συστημα και ελεγχουν τι κινητο εχεις... (τουλαχιστον ετσι γνωριζω, δε ξερω αν αλλαξε κατι)
citizen

Δημοσίευση από citizen »

Επειδη κατα συμπτωση, ολοι μου οι φιλοι μπηκανε στις 2-3 τελευταιες εσσο φανταροι, μπορω να επιβεβαιωσω οτι σε διαφορα κεντρα, απο τα ξενοδοχεια της λαμιας και του ναυπλιου, μεχρι τον αυλωνα, μια χαρα ειχαν κινητα με καμερα αλλα επειδη ειναι και εξυπνα παιδια. Δεν προκαλουσαν. Το απογευματακι ανοιχτο μεχρι να ορκιστουν, που ηταν ελευθεροι, κουβεντουλα μια χαρα και ανετα.

πρεπει να εισαι τουλαχιστον ανοητος να βγεις στην αναφορα, να εχεις υπηρεσια κτλ κτλ και να εχεις το κινητο ανοιχτο.
anyway, εγω το κινητο το θελω γιατι εχει ιντερνετ και θελω να μαθαινω τι γινεται στον κοσμο, ειδικα αυτους τους δυσκολους καιρους.
δεν εχω σκοπο να μιλαω με κανεναν ιδιαιτερα.
αν ειναι να μου κοψουν την επικοινωνια με τον εξω κοσμο το 2010, θα παω να βγαλω τρελοχαρτο, χωρις πλακα.
?

Δημοσίευση από ? »

Το κεντρο της τριπολης θα κλεισει, ειστε απο τους τελευταιους που μπαινετε
bladerunner82

Λογω δουλειας, αναγκαζομαι και πηγαινω και σε διαφορα σωφρονιστηκα ιδρυματα...
ενταξει, εχουν ολοι οι φυλακισμενοι πλεον καρτοκινητα ΕικόναΕικόνα
ελπιζω μονο τις 20 μερες φ, να τις περασω με καλη παρεουλαΕικόνα
honda13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από honda13 »

Καλα βλεπω θα παμε πολλοι στην τριπολη στις 11 Καλο αυτο αντε καλοι πολιτες ολοι μας Χεχεχε. Οπου παω εγω κατι γινεται τωρα θα κλεισει Η τριπολη μετα η ΣΕΑΠ. Φορεας γκαντεμιας... Ειμαι. Χαχα
Gustavo

Δημοσίευση από Gustavo »

bladerunner82 έγραψε:Εξαρταται τον λοχο... Και αλλα πολλα.
Σεβεσαι την 'φιλοξενια' τους και με την σειρα τους σε σεβονται και αυτοι.
Οσον αφορα τους υπνοσοακους,3-4 λοχο ειναι πιο αυστηρα.
Στους υπολοιπους εχεις ανετοτα υπνοσακο.
chioni, τα σεντονια δεν τα επιτρεπουν στα κεντρα γενικα, εννοει οτι χρησιμοποιει κανονικα τα σεντονια του στρατου.

παρε υπνοσακο και κινητο κανονικα και βλεποντας και κανοντας.Εικόνα

μην μασας.
Ποιος εκφοβισμος ρε φιλε; Στρατο μπαινεις. Σου λενε απλα Οτι δεν επιτρεπεται κινητο με καμερα και Αν σε δουν ή σε ρουφιανεψει κανενας (ακομα κι αν το εχεις στη πριζα για φορτιση) στο παιρνουν και η Ταριφα ειναι 20 Φ. Απλος κανονισμος ουτε εκφοβισμος ουτε τιποτα. Αν εσυ εισαι μαγκας το παιρνεις μεσα, τραβας και φωτογραφιες στο προαυλιο με δικη σου εθυνη ομως. Μολις σε τσιμπησουν ομως να μην κλαιγεσαι στο λοχαγο σου επειδη δεν θα δεις εξοδο ουτε με κυαλια.

Καλά παρε υπνοσακο φιλε και θα δουμε αν θα σε αφησουν. Εγω ημουν 2ο λοχο και ουτε σεντονια δεν αφηνανε. Αν υπαρχει μια περιπτωση να αφηνουν υπνοσακο ειναι στον 5ο λοχο αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος.

Ξαναλεω απλα να ειστε τυπικοι και να ακολουθειτε 2-3 πραγματακια κ δεν θα εχετε απολυτως κανενα προβλημα. Μετα θα αναπολειτε το κεντρο.

bladerunner82

Στρατο μπαινεις... Μαλιστα...
δεν μου λες... Εχεις κανει καμμια βολτα σε youtube και google images να δεις τι γινεται απο βιντεακια και φωτογραφιες απο το 11 σπ και γενικοτερα;
βαλε μερικα, εχουν πολυ πλακα τα παιδια.
μαλιστα εγω δεν συμφωνω με φωτογραφιες και βιντεακια, δεν ειμαι 15χρονο. Δεν βγαζω ποτε φωτο και ΠΟΤΕ δεν μιλησα για... Φωτο στο προαυλιο. Αυτο το λες εσυ για να δραματοποιησεις αυτο που λες.
φυσικα και δεν θα βγαλεις φωτο και βιντεο, φυσικα θα το εχεις κλειστο και φυσικα θα σεβεσαι τους κανονισμους.
οταν ομως αραζεις στο θαλαμο σου, εγω λιγο ιντερνετ θα βαζω.
ολα τα αλλα ειναι της λογικης και καλα κοιτα εγω ο παλιος τι σας λεω ψαρακες.
λες και με ξερεις και ξερεις οτι θα παω να κλαφτω σε κανεναν.Εικόνα

σε πολυ σκληροτερα κεντρα, φιλοι μου ειχαν ολοι κινητο.
οσον αφορα το sleeping bag, δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω. Εγω θα το παρω και αν δεν με αφησουν, δεν τρεχει τιποτα, εχω κοιμηθει και σε χειροτερα.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Rafale »

Το υπουργειο απαγορευει ρητα και κατηγορηματικα τα κινητα ειτε με καμερες ειτε χωρις καμερα. Απο κει και περα εξαρταται απο τη γραμμη του κεν τι απαγορευει και τι επιτρεπει. Κατι σαν εσωτερικη διαταγη. Εξαρταται ακομα και απο το δκτη του καθε λοχου. Πχ αυτος που θα σε πιασει με κινητο μπορει να σου ριξει 10φ στον εναν λοχο γιατι θα ειναι αυστηρος και ο αλλος στον αλλο λοχο να κανει τα στραβα ματια. Ειναι και που θα πεσεις. Απλα προσπαθειστε να ειστε τυπικοι ς αυτα τα θεματα και δεν θα εχετε κανενα προβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Σάβ Μάιος 08, 2010 11:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
tsiripobina
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από tsiripobina »

bladerunner82 έγραψε:οσον αφορα το sleeping bag, δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω. Εγω θα το παρω και αν δεν με αφησουν, δεν τρεχει τιποτα, εχω κοιμηθει και σε χειροτερα.

Δε θα σε αφησουν, επισης αν το βαλεις κρυφα να ξερεις πως το βραδυ που κοιμαστε κανουν εφοδο και ελεγχουν που κοιμαστε κτλ (οχι καθε βραδυ εννοειται). Καλο ειναι να εισαι τυπκος, τα βιντεακια που λες θα ειναι απο παλιους που και παλι δεν επιτρεπεται αλλα οσο να'ναι στους παλιους ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες