Ανυπότακτοι εσωτερικού
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Το διαβασα αλλα το ερωτημα παραμενει αν εξακολουθει να ισχυει το παλιο πρόστιμοη το νέο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 20
Ανυπότακτοι εσωτερικού
ΚΩΣΤΑΣ έγραψε:Το διαβασα αλλα το ερωτημα παραμενει αν εξακολουθει να ισχυει το παλιο πρόστιμοη το νέο;
1000 ευρώ είναι.90 ευρώ είναι για κακή χρήση αναβολής
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Δεν νομιζω παιδια οτ ι ισχυει και τετοιογιατι αν ισχυει κανεις δε θα διακοψει την αυποταξια του
γιατι απλα δε θα εχει να πληωσει
και το θεμα ειναι να σταματησει η ανυποταξια
και οχι να ενισχυθει
γιατι απλα δε θα εχει να πληωσει
και το θεμα ειναι να σταματησει η ανυποταξια
και οχι να ενισχυθει
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Για να σταματήσει η ανυποταξία θα πρέπει να ισχύσει ό, τι ισχύει και στη Κύπρο: Στράτευση στα 18. Ούτε αναβολές, ούτε τίποτα. Πλην εξαιρέσεων για όσους έχουν αποδεδειγμένα ιατρικό ή άλλο πρόβλημα.
Αλλά κάτι τέτοιο έχει μεγάλο "πολιτικό κόστος".
...
Αλλά κάτι τέτοιο έχει μεγάλο "πολιτικό κόστος".
...
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Δε νομιζω να ειναι θεμα ακριβως πολιτικου κοστους, μαλλον ειναι θεμα βαρεμαρας για αλλαγες. Αλλα εχεις δικιο, ετσι θα λυνοταν το προβλημα και θα διευκολυνονταν και πολλοι που την πατησαν οπως εγω. Εγω πηρα πτυχιο απο το πολυτεχνειο τον Σεπτεμβριο (καποιου ετους :) ). Αν εμπαινα τον Νοεμβριο, θα εβγαινα τον επομενο Νοεμβριο και θα επρεπε να περιμενω αλλους 11 μηνες για να φυγω για το μεταπτυχιακο μου που αρχιζε αρχες Οκτωβριου. Και ετσι την πατησα. Οσο για τον φιλο Κωστα. Υπαρχουν 2 τροποι να το δεις. Η μεγαλη αυξηση του προστιμου αποτρεπει πολλους απο το να γινουν ανυποτακτοι, οπως και προφανως αποτρεπει πολλους που ηταν ηδη ανυποτακτοι (και δεν προλαβαιναν να παρουσιαστουν ως το τελος του 2009) να παρουσιαστουν. Προφανως ο στοχος ηταν το πρωτο. Απο την αλλη η ανυποταξια ειναι αδικημα (εστω και πολυ ελαφρυ πλεον) και δεν ειναι Θεμα οικονομικης αναλυσης.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Μα φιλε mike μονος σου το λεςη ανυποταξια ειναι αδικημα και δεν χωρει οικονομικη αναλυση!
αλλα ελα που μεσω οικονομικων τερτιπιων το χειρίζονται!
κοιτα να δεις οποιος ειναι να γινει ανυποταχτος
προφανως θα το κανει για καποιους λογους σημαντικους την ωρα που το κανει
και δε θα υπολογισει τοτε το κοστος το οικονομικο!
επομενως ειναι λαθος η σκεψη να αυξανουν το οικονομικο βάρος προκειμένου να σταματήσουν την ανυποταξια!
Απο την αλλη ομως καποια στιγμη ο ανυποτακτος , οταν ξεπερασει τα προβληματα που του επεβαλαν την ανυποταξια, θα θελησει να παει στρατο!
πως θα το κανει ομως οταν θα του ζητησουν 6000 ευρω;
αν δε τα εχεί; Για οικονομικους λόγους τοτε θα συνεχίσει την ανυποταξια του;
Εν παση περιπτωσει κατ εμε ήταν ενα λαθος μέτρο απο ενα υφυπουργο τον Λαμπρόπουλο, που έκανε πολλά λάθη επι του θέματος! Κακως αν το συνεχιζει η σημερινη ηγεσια!
Ωστόσο νομιζω απο μαρτυριες παιδών πως ακομα το τσουχτερο προστιμο δεν εχει αρχισει να αναζητείται και παραμενει αυτο των 90 ευρω το μηνα
αλλα ελα που μεσω οικονομικων τερτιπιων το χειρίζονται!
κοιτα να δεις οποιος ειναι να γινει ανυποταχτος
προφανως θα το κανει για καποιους λογους σημαντικους την ωρα που το κανει
και δε θα υπολογισει τοτε το κοστος το οικονομικο!
επομενως ειναι λαθος η σκεψη να αυξανουν το οικονομικο βάρος προκειμένου να σταματήσουν την ανυποταξια!
Απο την αλλη ομως καποια στιγμη ο ανυποτακτος , οταν ξεπερασει τα προβληματα που του επεβαλαν την ανυποταξια, θα θελησει να παει στρατο!
πως θα το κανει ομως οταν θα του ζητησουν 6000 ευρω;
αν δε τα εχεί; Για οικονομικους λόγους τοτε θα συνεχίσει την ανυποταξια του;
Εν παση περιπτωσει κατ εμε ήταν ενα λαθος μέτρο απο ενα υφυπουργο τον Λαμπρόπουλο, που έκανε πολλά λάθη επι του θέματος! Κακως αν το συνεχιζει η σημερινη ηγεσια!
Ωστόσο νομιζω απο μαρτυριες παιδών πως ακομα το τσουχτερο προστιμο δεν εχει αρχισει να αναζητείται και παραμενει αυτο των 90 ευρω το μηνα
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Γεια ς φιλε-αυριο περναω ναυτοδικειο, ειμαι και γω ανυποτακτος, αλλα εχω υπηρετησει και εχω πληρωσει και προστιμο-ποια ειναι η διαδικασια εκει; Ευχαριστω
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και ήθελα, εάν ήταν δυνατόν, μια υπεύθυνη απάντηση. Είμαι 36 ετών, πατέρας ενός παιδιού και ανυπότακτος από το 2006 (λόγω σπουδών). Θέλω να παρουσιαστώ το Νοέμβριο και σύμφωνα με το νόμο, μπορώ να υπηρετήσω 45 ημέρες και να εξαγοράσω το υπόλοιπο (6,5 μήνες λόγω μειωμένης θητείας εξαιτίας του τέκνου) προς 810 ευρώ ανά μήνα. Αναφορικά με το ποινικό μέρος, σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα, η υπόθεση μου μπαίνει στο αρχείο. Αυτό αναφέρει ο νόμος. Τι ισχύει όμως στην πράξη; Υπάρχει πλήρης εφαρμογή των παραπάνω ή οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θέτουν προβλήματα; Επίσης, τι γίνεται με το περίφημο πρόστιμο των 6.000 ευρώ; Ισχύει ήδη και εάν ναι, αφορά και τους "παλαιούς ανυπότακτους" (προ Σεπτεμβρίου 2010) ; Σας ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Διάβασε τα μηνύματα της προηγούμενης σελίδα και θα την βρεις την λύση
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Γεια χαρά σε όλους,
εχω ενα πρόβλημα με το στρατό, να σας πω πως εχουν τα πράγματα,
ειμαι απο Ευβοια, μένω και σπουδάζω στο Ηρακλειο Κρητης, εχω εξαντλήσει όλες τις αναβολές για σπουδές και την 3μηνη για προσωπικούς λόγους.
Τον Σεπτεμβριο που ήταν να παρουσιαστώ, μέσω φρουραρχίου πήρα αναβολή για λόγους υγείας, εχω μια κοίλη στην μέση Ο5-Ι1.
Φέτος τελειώνω την σχολή, ως το καλοκαίρι και αν τυχόν δεν τελειώσω ως τότε απο σεπτέμβριο χάρη στο νεο νόμο διαγράφονται ολοι οι μεγαλοετής φοιτητές, οποτε καταλαβαίνεται δεν θέλω και δεν μπορώ με καμια δύναμη να παω στρατό.
Χάνονται οι κόποι μου, τα έξοδα τόσα χρόνια εδώ κλπ κλπ...
Θα μου πείτε τι κανεις τοσα χρόνια και δεν πήρες πτυχίο, είχα καποια προβλήματα υγείας, και δούλευα για να βγάζω τα προς το ζην.
Σήμερα το πρωι λοιπον,5/11 το πρωι ήρθε ενας αστυνομικος το πρωι να μου πει πως Δευτέρα 7/11 παρουσιάζομαι και να παω απο την αστυνομία να πάρω το χαρτί. Είχα σκοπό οταν με ξανακαλέσουν να προσπαθήσω να πάρω παλι αναβολή για λόγους υγείας οποτε να με βγάλει ως το καλοκαίρι που μετα θα μπορώ να πάω.
Τώρα όμως δεν μου αφήνουν περιθώρια, δεν προλαβαίνω να παω μεσω φρουραρχίου για αναβολή, και Δευτερα και Τεταρτη γράφω προοδους και δεν υπαρχει περιπτωση να τρέχω να παρουσιαστώ!
Εχω σκοπό να βγω ανυπότακτος, διάβασα στο φόρουμ εδω διάφορα, αλλα ήταν πολλα παλαιότερων ετών, και δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα καποια πράγματα. Μπορει κάποιος να μου πει φρέσκα φρέσκα ποια η διαδικασία που ακολουθείται τώρα αν δεν πάω; Κυρώσεις;
Να παω αστυνομία να παραλάβω το χαρτί; Η να μην παω καθόλου;
σημ. Δεν έχω πρόβλημα να παω στρατό, δεν ειμαι αντυρισίας συνήδησης κλπ
ειμαι απο Ευβοια, μένω και σπουδάζω στο Ηρακλειο Κρητης, εχω εξαντλήσει όλες τις αναβολές για σπουδές και την 3μηνη για προσωπικούς λόγους.
Τον Σεπτεμβριο που ήταν να παρουσιαστώ, μέσω φρουραρχίου πήρα αναβολή για λόγους υγείας, εχω μια κοίλη στην μέση Ο5-Ι1.
Φέτος τελειώνω την σχολή, ως το καλοκαίρι και αν τυχόν δεν τελειώσω ως τότε απο σεπτέμβριο χάρη στο νεο νόμο διαγράφονται ολοι οι μεγαλοετής φοιτητές, οποτε καταλαβαίνεται δεν θέλω και δεν μπορώ με καμια δύναμη να παω στρατό.
Θα μου πείτε τι κανεις τοσα χρόνια και δεν πήρες πτυχίο, είχα καποια προβλήματα υγείας, και δούλευα για να βγάζω τα προς το ζην.
Σήμερα το πρωι λοιπον,5/11 το πρωι ήρθε ενας αστυνομικος το πρωι να μου πει πως Δευτέρα 7/11 παρουσιάζομαι και να παω απο την αστυνομία να πάρω το χαρτί. Είχα σκοπό οταν με ξανακαλέσουν να προσπαθήσω να πάρω παλι αναβολή για λόγους υγείας οποτε να με βγάλει ως το καλοκαίρι που μετα θα μπορώ να πάω.
Τώρα όμως δεν μου αφήνουν περιθώρια, δεν προλαβαίνω να παω μεσω φρουραρχίου για αναβολή, και Δευτερα και Τεταρτη γράφω προοδους και δεν υπαρχει περιπτωση να τρέχω να παρουσιαστώ!
Εχω σκοπό να βγω ανυπότακτος, διάβασα στο φόρουμ εδω διάφορα, αλλα ήταν πολλα παλαιότερων ετών, και δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα καποια πράγματα. Μπορει κάποιος να μου πει φρέσκα φρέσκα ποια η διαδικασία που ακολουθείται τώρα αν δεν πάω; Κυρώσεις;
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
NikosL έγραψε:Γεια χαρά σε όλους,
Διάβασε το άρθρο
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Γειά σας. Θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι. Εγω παρουσιαστηκα ορκιστικα και μετα πηρα αναβολη λογω ψυχολογικων προβληματων. Μολις τελιωσε πηρα και αλλη αλλα ηταν η τελευταια που μπορεσα να παρω. Οταν μου ειρθε το χαρτι να παρουσιαστω ομως δεν μπορεσα να παω. Εχω εξαντλησει τις αναβολες. Παραλληλα ολον αυτο το καιρο παρακολουθουμε απο γιατρο και εχω γνωματευσεις για την κατασταση μου. Αρα εγω τωρα θεωρουμε λιποτάκτης η ανυπότακτος; Και θα μπορέσω να παρω την διαδικασια απο φρουραρχειο και οχι απο στρατοπαιδο; Δεν θα το αντεξω... Και ακομα μια ερώτηση. Το διαβατηριο μου λιγει σε 2 μηνες. Θα μπορεσω να βγαλω αλλο εαν δεν εχει λυθει το προβλημα μεχρι τοτε η όχι; Ευχαριστω Πολύ εκ των προτέρων.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Ανυπότακτος είσαι αν έπρεπε να καταταχθείς και δεν το έπραξες.
Λιποτάκτης αν κατατάχθηκες και μία μέρα την κοπάνησες προς άγνωστη διεύθυνση.
Λιποτάκτης αν κατατάχθηκες και μία μέρα την κοπάνησες προς άγνωστη διεύθυνση.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Με έχουν καλέσει να πάω σε στρατόπεδο λολ άμα δεν πάω τι θα γίνει?
-
- Στρατηγός
Ανυπότακτοι εσωτερικού
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99 έγραψε:Με έχουν καλέσει να πάω σε στρατόπεδο λολ άμα δεν πάω τι θα γίνει;
Tίποτα μωρέ μην αγχώνεσαι το πολύ πολύ να βγεις ανυπότακτος και να σκάσει περιπολικό από το σπίτι σου και να σε μαζέψουν απλά πράγματα

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης