Ελεύθεροι σκοπευτές

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από fideas emk »

Επειδή ακούγονται διάφορα. Ειδικότητα ελ. Σκοπευτή για εφέδρους ΔΕΝ υπάρχει (αυτό πριν 3 χρόνια). Τώρα με 9 μήνες αμφιβάλλω αν την ξαναβγάλανε... Οπως είπαν και οι προλαλήσαντες στο ΚΕΑΠ έχει σχολείο και στο ΝΑΤΟ ένα από αυτά που στέλνουμε είναι στη Γερμανία. Ένας υπολοχαγός απ'τον οποίο έμαθα να ρίχνω (10/10 κι'όλας) Είχε εκπαιδευτεί εκεί και γενικά είναι μόνο για μονιμάδες.

Ελ. Σκοπευτές φυσικά και έχει το πεζικό ΓΕΝΙΚΑ. Δεν είναι ειδικοδυναμίτικη ειδικότητα. Αυτή την εποχή οι μονιμάδες στο πεζικό τι ελ. Σκοπευτές έχουν ή που εκπαιδεύονται δεν ξέρω... Αλλά φιλαράκι μου που υπηρέτησε πριν 10-11 χρόνια στο πεζικό Είχε ειδικότητα ελ. Σκοπευτή και αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι ήταν 3 βδομάδες σχολείο και βολές στα 600μ. Αν δε κανω λάθος μου είπε ότι χρησιμοποιούσανε το Μ1 (αλλά γι'αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος). Ίσως ο Άκης μας πεί περισσότερα.Εικόνα

Γενικά ο ελ. Σκοπευτής "ταιριάζει" περισσότερο στην ειδικοδυναμιτικη φύση αλλά εννοείται πως τους χρησιμοποιεί το πεζικό κατά κόρον (ιστορικά μιλώντας). Οι καλύτεροι σκοπευτές στη Δύση νομίζω είναι στους βρετανούς πεζοναύτες Οι οποίοι βοήθησαν τους αμερικανούς πεζοναύτες σκοπευτές να φτιάξουν το σχολείο τους. Οι αμερικανοί πεζοναύτες έχουν παράδοση απο τοτε και με πολλούς θρύλους από την εποχή του Βιετνάμ ο καλύτερος εκ των οποίων ήταν ο Κάρλος Χάθκοκ ο οποίος πρέπει να είναι και ένας από τους κορυφαίους σνάιπερ όλων των εποχών:

http://www.freeforums.gr/index.php?topic=747.0

Anonymous

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από Anonymous »

Σημερινά δεδομένα Δεν γνωρίζω για την ειδικότητα αλλά οταν υπηρέτησα το 1996 οι έφεδροι παίρναμε την ειδικότητα του Ελ. Σκοπευτή. Οσο για τους καλύτερους θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι Γερμανοί έχουν το καλύτερο σχολείο Ελ. Σκοπευτών Wehrmacht. Και γενικά μην ακούτε παραμύθια για τους Αμερικάνους οτι ειναι καλύτεροι. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιλότοι τους εκπαιδεύονται και από την Deutsche Luftwaffe.
xristosgr

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από xristosgr »

Λοιπόν ελέυθερος σκοπευτής δεν παίζει να μην είσαι μόνιμος. Τα παιδιά των ΛΟΚ είναι τυφεκι/ροι σκοπευτές και πολοί λίγοι ακροβολιστές. ΚΑΜΙΑ σχέση με ελέυθερος σκοπευτής.
ελπιδοφορος7

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από ελπιδοφορος7 »

Οι ελευθεροι σκοπευτες δεν καθονται απλα, αλλα ειναι σε εγρηγορση για τους στοχους τους. Ειναι αληθεια οτι καθονται στη θεση τους για 1-2 βδομαδες, αλλα δεν αραζουν. Παρατηρουν.

Εγω θελω να γινω ελευθερος σκοπευτης γιατι πιστευω πως ειναι μια περιπετεια αλλα και μια σοβαρη δουλεια. Γι'αυτο και θελω να ζησω αυτη την εμπειρια... Αυτο το ''κολλημα'' με τον στρατο το εχω απο τον θειο μου που ειναι Ταγματαρχης του Μηχανικου και αυτη τη στιγμη ειναι στην Στρατιωτικη Βαση του ΝΑΤΟ στην Ναπολι. Η βασικη μου επιλογη που εχει γινει απο τα 11 μου χρονια ειναι να μπω στην Σχολη Ευελπιδων και βεβαια να βγω με επιτυχια ωστε να υπηρετησω στα Τεθωρακισμενα ή στο Πυροβολικο. Εικόνα

Ελπιδοφορος Ζαβιτσανακης 14 ετών

ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Ναι αλλα στα τεθωρακισμενα ή στο πυροβολικο δεν υπαρχουν ελευθεροι σκοπευτες

Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από kampf »

Εγω εχω ακουσει οτι οι Καναδοι εχουν την καλυτερη σχολη Ε. Σ.

επισης ποιος ξερει εναν Φινλανδο σκοπευτη ονοματι Simo Häyhä, με καταγεγραμμενες πανω απο 500 επιτυχιες;
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φυσικά και τον γνωρίζουμε!
Πρόκειται για τον Επονομαζόμενο 'Λευκό Θάνατο' που υπηρέτησε απο το 1925 έως το 1940 με τον βαθμό του Ανθ/γού για λογαριασμό του Φιλανδικού Στρατού με καταγεγραμμένες περίπου 505 επιτυχίες ώς Ελεύθερος Σκοπευτής !
Γεννήθηκε το 1905 και πέθανε το 2002 σε ηλικία 96 ετών με ένα παραμορφωμένο απο σφαίρα πρόσωπο !

Για περισσότερες πληροφορίες http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=en.Wikipedia.org/wiki/Simo_H%25C3%25A4yh%25C3%25A4&ei=I0C_S6yZL4SG-QafxqTmCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DSimo%2BH%25C3%25A4yh%25C3%25A4%26hl%3Del%26sa%3DG

Μια πολύ κλασσική φωτογραφία με το παραμορφωμένο πρόσωπο του 'Λευκού Θανάτου'.(Διακρίνεται στην φωτογραφία δεξιά) !

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Παρ Απρ 09, 2010 10:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από kampf »

Και μετα μας λενε για Ζαιτσεφ Τζουντ Λο στυλ και ιστοριες.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
ελευ8εροι σκοπευτες

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από ελευ8εροι σκοπευτες »

Ειπαρχουν τμηματα Ελευ8ερων σκοπευτων στις ΕΔ ελλαδος; /;
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από kampf »

Εψαξα λιγο για αυτον σημερα και με αυτο που βρικα επαθα πλακα...

ΔΕΝ χρησιμοποιουσε διοπτρα,Εικόνα, το οπλο ειχε ελευθερα σκοπευτικα και Η μεγαλυτερη βολη που σκοτωσε ατομο ητανε 450μ! Εβαζε χιονι στο στομα για να κρυβει τα χνωτα και μεσα σε 100 μερες σκοτωσε μεσο ορο 5 ατομα τη μερα δλδ καπου 600-700 ατομα, το 1/3 των οποιων με αυτοματο οπλο σε μαχη.

Το αστειο ειναι οτι ητανε κυνηγος και αγροτης. Και οχι καποιος επαγγελματιας ελευιερος σκοπευτης
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από GenerX »

Πολύ απρόσεκτο photoshop στην φωτογραφία, ούτε πάρκινσον να είχε αυτός που την έφτιαξε
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από kampf »

Οχι ρε αληθινος τραυματισμος ειναι. Τον πετυχε και του διαλυσε το μισο μαγουλο. Οταν αναρρωσε τελειωσε ο πολεμος. Ψαχε να δεις τι παιχτηκε
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από GenerX »

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τραυματισμό-παραμόρφωση. Απλά η εικόνα αυτή φαίνεται εντελώς photoshopική...
stal
Πολίτης
Πολίτης

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από stal »

Συγνωμη... Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση... Μπορει να παει γυναικα για ελευθερος σκοπευτης;:)
1η ΜΑΛ

Ελεύθεροι σκοπευτές

Δημοσίευση από 1η ΜΑΛ »

Ρε παιδια τραβατε να υπηρετησετε και απο εκει θα μαθετε πολλα. Ο αλλος τελειωνω το λυκειο και θα μπηξω θα δειξω θα κανω τι πρεπει και και και και για ονομα του θεου. Απορω με μερικα παιδια απο εδω πως καθονται και ασχολουναι. Ειναι προφανες οτι σας εχουνε για την πλακα για να μην πω τιποτα αλλο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης