Θητεία με διπλή υπηκοότητα
Αν εχεις και την Ελληνικη υπηκοοτητα, τοτε κανεις θητεια κανονικα.
Καλησπερα παιδια... Μια ερωτηση αλλα οποιος γνωριζει μια εμπεριστατωμενη απαντηση... Εχω διπλη υπηκοοτητα... Την ελληνικη και την γαλλικη... Η Γαλλια ειναι χωρα της Ε. Ε. Και του ΝΑΤΟ. Εχω τακτοποιησει τις στρατιωτικες μου εκκρεμοτητες εκει και εχω και την αντιστοιχη πιστοποιηση της γαλλικης δημοκρατιας... Ζω και γεννηθηκα στην Ελλαδα. Πρεπει να παω στρατο και στην Ελλαδα;
Ποσο καιρο εχεις υπηρετησει στο Γαλλικο στρατο;
Η Γαλλία δεν είχε καταργήσει τη στράτευση κληρωτών από το 1995;
O στρατος στη Γαλλια με την εννοια της θητειας ειναι καθαρα επαγγελματικος... Οσοι δεν επιθυμουν να γινουν επαγγελματιες στρατιωτικοι ειναι υποχρεωμενοι να παρακολουθησουν μια σειρα ενημερωτικων σεμιναριων σχετικα με τις διπλωματικο-στρατιωτικες συνθηκες της χωρας και να παρουν το αντιστοιχο πιστοποιητικο της γαλλικης δημοκρατιας... ! Για αυτο ρωταω... Επειδη αυτο το συστημα το δικο μας υπαρχει μονο στην Ελλαδα και στην Κυπρο αντε κανα 2 ακομα χωρες στην ΕΟΚ... Γερμανια Γαλλια Ιταλια Ισπανια κ. Α. Εχουν σχεδον ιδιο συστημα σχετικα με το στρατο... Παιζει ρολο η μονιμη κατοικια; ... μενω στη Γαλλια πλεον μονιμα... Δλδ αν εχουμε 10 ατομα με διπλες υπηκοοτητες ιταλικη-ελληνικη ισπανικη-ελληνικη κλπ κλπ ειναι υποχρεωμενοι και οι 10 να υπηρετησουν στην Ελλαδα μονο και μονο επειδη στην Ελλαδα υπαρχει θητεια με μορφη αυτη που δεν υπαρχει στις υπολοιπες 10;
Οσο εχεις την ελληνικη υπηκοοτητα, εχεις την υποχρεωση στρατευσης. Για τους μονιμους κατοικους εξωτερικου, υπαρχει αλλη περιπτωση. Εχεις τουλαχιστον 11 χρονια στο εξωτερικο ή 7 χρονια με μονιμη εργασια;
Σχετικα με τη θητεια σε συμμαχικο στρατο, πρεπει να ειναι ενοπλη και σε τακτικο στρατο. Αυτη η θητεια αφαιρειται απο την ελληνικη και μπορεις να εξαγορασεις την υπολοιπη.
Σχετικα με τη θητεια σε συμμαχικο στρατο, πρεπει να ειναι ενοπλη και σε τακτικο στρατο. Αυτη η θητεια αφαιρειται απο την ελληνικη και μπορεις να εξαγορασεις την υπολοιπη.
Το σημαντικοτερο ειναι οτι πρεπει να ειναι ενοπλη...
Καλησπέρα παιδιά, είμαι 18 χρονών και είμαι στο πρωτο έτος της Ιατρικής σε ελληνικό πανεπιστήμιο οπότε έχω αναβολή στρατού μέχρι το 2021 λόγω σπουδών. Γεννήθηκα στην Ελλάδα και όλα μου τα χρόνια έχω ζήσει εδώ. Το θέμα όμως είναι ότι ο πατέρας μου είναι Ιταλός και συνεπώς εγώ εχώ διπλή υπηκοότητα (ελληνική και ιταλική) και εφόσον όταν τελειώσω τις σπουδές μου δεν έχω σκοπό να μείνω στην Ελλάδα, ούτε να επιστρέψω ποτέ παρά μόνο για ολιγοήμερες διακοπές, αναρωτιόμουν εάν είναι δυνατό να αρνηθώ την ελληνική υπηκοότητα, να κρατήσω μόνο την ιταλική και να μη χρειαστει να πάω στρατό εδώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεια σας! Εγώ είμαι Ελλαδίτης, έχω υπηρετήσει κανονικά τη θητεία μου, και εχω παντρευτεί Ελληνοκύπρια. Έχουμε αποκτήσει ενα αγοράκι, το οποιο εχει γεννηθεί Ελλαδα και εχει ελληνική υπηκοότητα. Τωρα μενουμε μονικα στην Κύπρο. Θέλω να ρωτησω, εαν παει σχολείο εδω στην Κύπρο, και επειδή η μητερα ειναι Κύπρια, θα τον αναγκασουν να παει στρατο στην Κύπρο ή θα εχει το δικαιωμα να διαλεξει Που να παει. Εγω και η γυναικα μου θελουμε να υπηρετησει στην Ελλαδα. Και κατι αλλο, η γυναικα μου θα γεννησει τωρα και αλλο αγορακι... Αλλα μαλλον θα γεννησει εδω (στην Κύπρο). Το παιδι αυτό αυτόματα, θα ειναι υποχρεωμενο να παει στρατό εδω η λογω εμενα που ειμαι Ελλαδιτης θα εχει παλι το ιδιο δικαιωμα με τον αδερφό του, να διαλεξει που θα παει; Φυσικά εχω ακουσει και το κλασσικο ¨μεχρι τοτε φιλε, δε θα υπάρχει στρατός¨ αλλα πραγματικα θα ηθελα να ξερω για να εχουν τα ιδια δικαιώματα τα παιδια μου.Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Γεια σας!
Ειμαι μισος ελληνας μισος γερμανος και θα αποκτησω την ελληνικην υθαγενειαν! Ειμαι 20 ετων και πριν θα σπουδαζω εδω στην γερμανια πρεπει και θελω να υπυρετησω στο ελληνικο στρατο!
Λοιπον εχω ομως μερικα προβληματακια, γιατι προτων δεν κατεχω την ελληνικην γλωσσαν και δευτερων δε ξερω πως ειναι η θητεια των ελληνων του εξωτερικου!
Τωρα θα ηθελα να σας ρωτησω απο την μιαν, τι θα γινει αμα εχω π. Χ. Προβληματα να καταλαβαινω τα παραγγελματα η κατι αλλες διαταξεις. Και απο την αλλην θα ηθελα να σας ρωτησω τη θα κανουμε εμεις οι ξενοι σαφτες τοις τρεις μηνες; Θα κανουμε καθολου ασκησεις πυροβολης και τετοια η θα μας στελνουν οι ανωτεροι μονο για να τους φερουμε φραππεδες;
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας φιλοι!
Αλεξανδρος ο Γερμνος
Ειμαι μισος ελληνας μισος γερμανος και θα αποκτησω την ελληνικην υθαγενειαν! Ειμαι 20 ετων και πριν θα σπουδαζω εδω στην γερμανια πρεπει και θελω να υπυρετησω στο ελληνικο στρατο!
Λοιπον εχω ομως μερικα προβληματακια, γιατι προτων δεν κατεχω την ελληνικην γλωσσαν και δευτερων δε ξερω πως ειναι η θητεια των ελληνων του εξωτερικου!
Τωρα θα ηθελα να σας ρωτησω απο την μιαν, τι θα γινει αμα εχω π. Χ. Προβληματα να καταλαβαινω τα παραγγελματα η κατι αλλες διαταξεις. Και απο την αλλην θα ηθελα να σας ρωτησω τη θα κανουμε εμεις οι ξενοι σαφτες τοις τρεις μηνες; Θα κανουμε καθολου ασκησεις πυροβολης και τετοια η θα μας στελνουν οι ανωτεροι μονο για να τους φερουμε φραππεδες;
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας φιλοι!
Αλεξανδρος ο Γερμνος
Και εγω το ιδιο προβλημα εχω φιλε μ μηπως εχεις μαθει τι γινεται με αυτη τη πειπτωση; Ευχαριστω
Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω αν εχω 2πλη υπηκοοτητα, ελληνικη και κυπριακη, είσαι 32 χρονων και ανυποτακτος που συμφερει να κανεις θητεια?
καλησπερα,Γεννηθηκα στην πρετορια της νοτιου αφρικη το 1991 και το 1992 ηρθαμε οι γονεις μου πισω ελλαδα το 1992. Ειμαο κατοχος δυο διαβατηριων ελληνικου κ νοτιο αφρικανικο και εχω ελληνικη ταυτοτητα απο τα 14 μου. Πειρα αναβολη για σπουδες και ηθελα να ρωτησω αν δικαιουμε μειωμενη θητεια λογο διπλης υπηκοοτητας
Γεια σας. Είμαι Έλληνας πολίτης και πριν 2 χρόνια πήρα και την αμερικάνικη υπηκοότητα από τον πατέρα μου που ήταν για κάποιο διάστημα στην Αμερική. Μπορώ να κάνω μειωμένη θητεία;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης