Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (ΜΚΕ)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
sakis534
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από sakis534 »

Πολυ απλα δεν δικαιουμαι μειωμενη θητεια κ να μην το ψαξω περαιταιρω;
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Greek_Army »

sakis534 έγραψε:Πολυ απλα δεν δικαιουμαι μειωμενη θητεια κ να μην το ψαξω περαιταιρω;
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας!

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να βρεις για το συγκεκριμένο θέμα
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Mike »

Αν καταλαβα καλα, εσυ δεν μενεις πλεον στο εξωτερικο, σωστα; Αρα αν σου ερθει χαρτι καταταξης και εισαι στην Ελλαδα, ανεξαρτητα απο το ποσο εμεινες στο εξωτερικο, πρεπει να καταταγεις. Η αναβολη κατοικων εξωτερικου, ισχυει οσο εισαι κατοικος εξωτερικου.
sakis534
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από sakis534 »

Ειμαι φοιτητης 22 χρονων κ εχω παρει αναβολη εως το 2015.
Συνεπως Αυτο που μ ενδιαφερει Ειναι αν δικαιουμαι μειωμενη θητεια κ οχι η αναβολη!
Δλδ μου λες οτι οσα Χρονια κι αν εισαι εξωτερικο αν ερθει το χαρτι να καταταγεις κ εισαι στην ελλαδα δεν θεωρεισαι κατοικος εξωτερικου;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

sakis534 έγραψε:Ειμαι φοιτητης 22 χρονων κ εχω παρει αναβολη εως το 2015.
Συνεπως Αυτο που μ ενδιαφερει Ειναι αν δικαιουμαι μειωμενη θητεια κ οχι η αναβολη!
Δλδ μου λες οτι οσα Χρονια κι αν εισαι εξωτερικο αν ερθει το χαρτι να καταταγεις κ εισαι στην ελλαδα δεν θεωρεισαι κατοικος εξωτερικου;

Νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα με το αν δικαούσαι η όχι μειωμένη θητεία.
CHa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από CHa »

Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κατι. Όταν τελειώσω το σχολείο πρόκειτε να σπουδάσω και να ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό, δηλαδή δεν θα ξανά γυρίσω Ελλάδα (Μόνο καμια φορα το χρόνο για να βλέπω τους δικούς μου) . Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Τι συμβουλεύετε?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

CHa έγραψε:Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κατι. Όταν τελειώσω το σχολείο πρόκειτε να σπουδάσω και να ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό, δηλαδή δεν θα ξανά γυρίσω Ελλάδα (Μόνο καμια φορα το χρόνο για να βλέπω τους δικούς μου) . Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Τι συμβουλεύετε;

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α´) μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:

α. Εξάμηνης διάρκειας: 1) Οι μόνιμοι κάτοικοι Εξωτερικού.

2) Όσοι μετά την συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφησης Ή εγγράφονται σε Μητρώα Αρρένων ως αδήλωτοι, Επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια, λόγω γέννησης τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν.3284/2004 (ΦΕΚ 217/Α)

3) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για χρονικό διάστημα Τουλάχιστον έξι μηνών.

συνολικα δες ολο τον νομο εδώ:

CHa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CHa »

Ευχαριστώ πολύ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

CHa έγραψε:Ευχαριστώ πολύ!

να εισαι καλα. Στην διαθεση σου για οποιο θεμα επιθυμεις.

CHa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CHa »

Βασικά θέλω να ρωτήσω κάτι παραπάνω για να γίνει κατανοητο γιατί δεν το έχω ψάξει και πολύ. Όταν έρθει χαρτί στο πατρικό μου , θα πάρω κανονικά αναβολή (;) και όταν λήξει θα ξανα πάρω ώσπου να θεωρηθώ μόνιμος κάτοικος και μετά να πάω 6 μήνες.. Σωστά ; η είναι πιο περίπλοκα απο αυτά που λέω.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

CHa έγραψε:Βασικά θέλω να ρωτήσω κάτι παραπάνω για να γίνει κατανοητο γιατί δεν το έχω ψάξει και πολύ. Όταν έρθει χαρτί στο πατρικό μου, θα πάρω κανονικά αναβολή (;) και όταν λήξει θα ξανα πάρω ώσπου να θεωρηθώ μόνιμος κάτοικος και μετά να πάω 6 μήνες. Σωστά ; Η είναι πιο περίπλοκα απο αυτά που λέω.
επειδη απευθυνεσαι προσωπικα σε εμενα, δεν θα ηθελα να σου δωσω μια ανευθυνη απαντηση, η ανακριβης. Θελω οτι λεω, να ειναι 100% επιβεβαιωμενο. Κανε λοιπον τον κοπο μεσω του συνδεσμου που θα σου δωσω, να κανεις ενα τηλ στο στρατολογικο γραφειο της περιοχης σου, και εαν το επιθυμεις ενημερωσε μας ωστε να γνωριζουμε τι θα ενημερωνουμε τον κοσμο σε μια ιδια περιπτωση. /stratologia/stratologika.asp

...
CHa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CHa »

Δηλαδή θα τους πάρω και μπορώ να κάνω ό, τι ερώτηση θέλω ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

CHa έγραψε:Δηλαδή θα τους πάρω και μπορώ να κάνω ό, τι ερώτηση θέλω ;

επειδή το θέμα είναι μόνο 5 σελίδες ρίξε μια ματιά και στις προηγούμενες σελίδες και ίσως να μην χρειαστείς να πάρεις τηλ στην στρατολογία.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Mike »

Φιλε Cha, νομιζω πως ειχες ξανακανει την ιδια ερωτηση παλαιοτερα και σου ειχα πει οτι δεν συνιστω να δεσμευτεις οτι δε θα γυρισεις ποτε στην Ελλαδα. Εισαι μικρος για να λες κατι τετοιο με σιγουρια.

Σχετικα με αυτα που ρωτας:

Οταν γραφτεις σε σχολη στο εξωτερικο, θα παρεις βεβαιωση οτι Σπουδαζεις εκει. Θα τη μεταφρασεις και θα την καταθεσεις στη στρατολογια για να παρεις αναβολη σπουδων. Οταν με το καλο αποφοιτησεις και βρεις δουλεια, καποια στιγμη η αναβολη σου θα ληξει. Με το καλο παλι, τοτε θα εχεις μερικα χρονια δουλειας στο εξωτερικο ωστε να μπορεις να πας στην πρεσβεια της χωρας που διαμενεις και να παρεις πιστοποιητικο διαμονης στο εξωτερικο μονιμα και εχοντας βιοποριστικη εργασια. Αυτο θα το καταθεσεις στη στρατολογια, ωστε να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Δε γνωριζω με ποιο τροπο θα μπορουσες να αποφυγεις την ανυποταξια για καποια χρονια, οπως περιγραφεις την κατασταση σου.Οταν συμπληρωσεις 7 χρονια συνεχους εργασιας στο εξωτερικο, τοτε θα μπορεις να κανεις τα χαρτια σου για να κηρυχτεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και να μην εισαι πλεον ανυποτακτος και να εχεις τα επιπλεον σχετικα προνομια (μειωμενη θητεια, τμηματικη θητεια, κλπ). Αυτα ειναι λιγο μακρινα για σενα (φανταζομαι 10+ χρονια) οποτε ειναι λιγο νωρις για να σου πει καποιος τι θα ισχυει ως τοτε.

Οπως ειπαν και οι λοιποι πιο εμπειροι απο μενα, απολυτα αρμοδιο ειναι μονο το στρατολογικο σου γραφειο και οχι εμεις που απλα γραφουμε μια γνωμη. Αν πχ κατι παει στραβα, δε μπορεις να πεις οτι ο Mike στο ταδε site μου ειπε αηδιες. Εμεις γραφουμε απλα μια γνωμη με βαση τις γνωσεις και τις εμπειριες του καθενος.

ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...

... ...
CHa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CHa »

Ναι, ευχαριστώΕικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση