Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
xristinakate
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από xristinakate »

Κοιτα καλα ειναι να διαλεξει αεροπορια... απο την αλλη αν θελει στρατο ξηρας να μην παρει πεζικο! Ειναι αρκετα ψυχοφθορο οπλο... Ας παρει Πυροβολικο ή κανενα Σώμα. Π. χ. ΔΒ, ΣΕΜ, ΥΠ... Το πεζικο εχει πολλες ασκησεις και δυσκολες ειδηκοτητες για μια γυναικα, εκτος αν ειναι "αντράκι"!!! Αν σκεφτεις οτι εγω ειμαι Οδηγος Ερπυστριοφορου και ολη μερα εχω να κανω με γρασσα και λαδια(οχι πως με δυσκολευει)... ειναι ζορικα για τις περισοτερες κοπελες!!!
xristinakate
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δε σου ζήτησε κανείς να απολογηθείς γιατί έφυγες. Ούτε το κατηγόρησε κανείς αυτό. Αντιθέτως εσύ είπες πάρα πολύ άσχημα λόγια... αν δεν τα θυμάσαι ξαναδιάβασε τα μηνύματα σου. Πάνω σε αυτά σου τα μηνύματα ήταν η διαφωνία μας. Α! Και κάτι άλλο! Οι περισσότεροι έχουμε δουλειές γλυκιά μου... δεν είμαστε απελπισμένοι για δουλειά! Κράτα το γραφειάκι σου κοριτσάκι μου και μην απολογείσαι για τίποτα... Μάρθα Βούρτση!

Πες ταααααα!!! Εχουν περασει το στρατο για το λουνα παρκ της γειτωνιας! Στο στρατο πρεπει να μπαινουν ατομα που τον γουσταρουν πραγματικα και οχι να μπαινουν γιατι τους εβαλαν οι γονεις μπας και ησιχασει το κεφαλι τους!
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Θα ήθελα να μας πεις επειδη σιγουρα εισαι η κατάλληλη με τα προσόντα που έχει αν περνάει. Πτυχίο ΤΕΙ, απολυτηριο γενικού λυκείου 14,Lower,ECDL. Και επίσης ποιες ειδικότητες ειναι καλύτερες για μια γυναίκα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
xristinakate
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

policeman έγραψε: Θα ήθελα να μας πεις επειδη σιγουρα εισαι η κατάλληλη με τα προσόντα που έχει αν περνάει. Πτυχίο ΤΕΙ, απολυτηριο γενικού λυκείου 14,Lower,ECDL. Και επίσης ποιες ειδικότητες ειναι καλύτερες για μια γυναίκα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κοιτα ειναι αναλογα την ειδηκοτητα που θα διαλεξει. Θα παρει αρκετα μορια απο τα πτυχια, απο κει και περα ομως υπαρχουν και οι διαφορες δοκιμασιες(Αθλητικα, Ιατρικα, Ψυχοτεχνικα, κ. α.), που πρεπει να τα παει καλα... Ολες οι ειδηκοτητες ειναι "μανικι". Θελει να το γουσταρεις για να αντεξεις! Καλα θα ειναι να παρει ειδηκοτητα σε Σωμα(ΥΠ, ΣΕΜ, ΔΒ)αλλα οι θεσεις ειναι παντα λιγες εκει. Αν Θελει θεσεις τοτε να παρει ΤΘ ή ΠΖ(που περισσοτερες θεσεις εχει παντα σ'αυτα)Να παρει υπηρετης Α/Τ(ΠΖ), ΧΕΟ(ΠΖ), Υπηρετης όλμων(ΠΖ), Πλήρωμα Ερπυστριοφορου(ΠΖ), Πληρωμα Αρματος(ΤΘ).
Αυτες ειναι οι ειδηκοτητες με τις περισοτερες θεσεις. Απλα εχουν ζορι(για γυναικες που δεν εχουν μαθει στα ζορια!)!!!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από yandr »

Προβληματίζει τους ένστολους του Πενταγώνου η ορμητική εισβολή γυναικών- Επαγγελματιών Οπλιτών στις μάχιμες ειδικότητες του Στρατού που μέχρι τώρα μονοπωλούσαν οι άνδρες. Η γυναικεία παρουσία προσεγγίζει σε ορισμένες ειδικότητες το 50% των νεοπροσλαμβανόμενων Επαγγελματιών Οπλιτών.

Η αυξημένη παρουσία γυναικών οφείλεται στην άρση των περιορισμών που ίσχυαν για μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων λόγω φύλου μέχρι το τέλος του 2006.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία προκήρυξη για την κατάταξη 2.150 ανδρών και γυναικών στο στράτευμα που έγινε πέρυσι, τις 55 από τις 120 θέσεις για πληρώματα τανκς τις κατέλαβαν γυναίκες, οι οποίες ήδη έχουν προωθηθεί σε μονάδες τεθωρακισμένων. Όπως γυναίκες κάλυψαν περίπου τις μισές από τις 20 θέσεις ναρκαλιευτών, οι 3 μάλιστα απ΄ αυτές προωθούνται άμεσα στα Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων στα σύνορα!

Και καταδρομείς

Ανάλογα ποσοστά ισχύουν και για άλλες ανδρικές μέχρι τώρα ειδικότητες, όπως χειριστές αντιαρματικών βλημάτων, πυροβολητές, χειριστές αντιαεροπορικών όπλων. Μάλιστα πρόσφατα αναφέρθηκε στη Βουλή ότι στον τελευταίο διαγωνισμό ΕΠΟΠ τα ποσοστά γυναικών ήταν στα Τεθωρακισμένα 45,7%, στο Πυροβολικό 55,4% και στις Ειδικές Δυνάμεις 14,4%.

ΤΑ ΝΕΑ
Anonymous

Ξερει κανεις αν οντως θα βαλουν φρενο στις γυναικες
Θοδωρής
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Παιδια το καλυτερο που ειναι να κανει ειναι να σταματισει τις γυναικες σε μαχιμα σωματα οπως τα τεθωρακισμενα κτλ
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Θοδωρής έγραψε:Παιδια το καλυτερο που ειναι να κανει ειναι να σταματισει τις γυναικες σε μαχιμα σωματα οπως τα τεθωρακισμενα κτλ

Σωστός, δεν ειναι ολα τα δάχτυλα του χεριού ιδια, πάντως οι τελευταίες διαταγές που ερχοντε ανωθεν τεινουν στην αντιθετη πλευρα...
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από tzovana18 »

Μην της βαζετε ολες στο ιδιο τσουβαλι αμα καποια γουστρει τεθωρακισμενα και το μπορει να παει γιατι να πει καποιος αχρηστιος αντρας που του την βαρεσε υπαρχει ισοτητα μην το ξεχνατε και δν υπαρχει περιποτωση να παγωσουν οι θεσεις για της γυναικες ειναι πολυ δυσκολο θα ξεσυκωθουν παρα πολλες και πρωτη θα ειμαι εγω!Εικόνα
Θοδωρής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Θοδωρής »

tzovana18 έγραψε:Μην της βαζετε ολες στο ιδιο τσουβαλι αμα καποια γουστρει τεθωρακισμενα και το μπορει να παει γιατι να πει καποιος αχρηστιος αντρας που του την βαρεσε υπαρχει ισοτητα μην το ξεχνατε και δν υπαρχει περιποτωση να παγωσουν οι θεσεις για της γυναικες ειναι πολυ δυσκολο θα ξεσυκωθουν παρα πολλες και πρωτη θα ειμαι εγω!Εικόνα

Τα 4/10 των γυναικων ειναι αξιες γιαυτα τα σωματα δεν λεω, αλλα μην το παραχε... Τωρα δεν εχουν ολες τη μιυκη δυναμη των αντρων. Πιστευω σε αφτα που ακουγονται οτι θα μειωσουν της θεσεις των γυναικων και θα περνουν δυσκολα σε μαχιμες ειδικοτητες τις γυναικες. Το λεω αυτο γιατι ακουγονται πολλα γυρω απο το θεμα
Anonymous

Παντως ο καθενας οτι να ναι λεει για τις γυναικες. Ε φυσικα αν εισαι εξω απο το παιχνιδι πολλα λες. Ειμαι στον στρατο και ειναι δυσκολα αλλα οι γυναικες δεν το βαζουν κατω οση πιεση και αν τρωνε. Οι αντρες ζηλευουν που τους πηραν τις θεσεις και γιαυτο λενε οτι να ναι. Οι αντρες ειναι που δεν την παλευουν με τιποτααααααα.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από illy »

Μαρια έγραψε: Παντως ο καθενας οτι να ναι λεει για τις γυναικες. Ε φυσικα αν εισαι εξω απο το παιχνιδι πολλα λες. Ειμαι στον στρατο και ειναι δυσκολα αλλα οι γυναικες δεν το βαζουν κατω οση πιεση και αν τρωνε. Οι αντρες ζηλευουν που τους πηραν τις θεσεις και γιαυτο λενε οτι να ναι. Οι αντρες ειναι που δεν την παλευουν με τιποτααααααα.

Θα ηθελες να μας πεις σε τι εισαι οπλο-σωμα, εποπ ή αξιωματικος; Ποσο καιρο εισαι στρατιωτικος; Ναι κουκλα μου και εγω θα συμωνησω μαζι σου! Δεν ειναι τυχαιο που συνεχεια αντρες δηλωνουν παραιτηση, γιατι αραγε;
tzovana18
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από tzovana18 »

Γιατι ειναι ολοι αντε μην το πω τωρα!
Θοδωρής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Για να ακουγονται απο το Γ. Ε. Σ οτι θα μειωσουν η τα καταργησουν τις θεσεις στο στρατο για γυναικες σας λεει κατι; Δεν ξερω τι θα κανουν με αυτο το θεμα αλλα οταν βλεπω μια γυναικα να εκπροσωπει ολες τις υπολοιπες και να πιστευει οτι ειναι πιο "ικανες" σε σωματικη και ψυχικη δυναμη γιατι αυτο θελει ο στρατος απο τους αντρες, Τρελενομαι. Φιλικα παντα
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από illy »

Θοδωρη μηπως επειδη ειμαστε πιο ικανες απο σας και υπαρχουν γυναικες που σας βαζουν τα γυαλια; Λεω εγω τωρα... Αντε πια αυτο το πραγμα να υποβιβαζετε ολες τις γυναικες! Εχεις παει να δεις σε μοναδες που ειναι γυναικες σε μαχιμα ποστα και ειναι ικανοτατες και αξιες; Και στις ειδικες δυναμεις υπαρχουν! Δηλαδη ελεος με αυτον τον μισογυνισμο... Γιατι δεν παραδεχεστε οτι υπαρχουν γυναικες πιο ικανες απο τους αντρες;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης