Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Thkolia

Δημοσίευση από Thkolia »

Είμαι ΕΠ και τώρα είμαστε στο Γουδί για εκπαίδευση.Αύριο παίρνουμε όλοι τα φύλλα πορείας για τις μονάδες μας.

Γενικά για να μείνει κάποιος στο σώμα πρέπει να έχει τουλάχιστον πτυχίο πληροφορικής.

Και δύσκολα μένει. Στην δικιά μας εσσο έκοψαν 20 άτομα (πήραν 55 από τους 75).

Γενικά για να μείνει κάποιος στο σώμα πρέπει να έχει τα κριτήρια (πτυχία, προυπηρεσία).

Το μόνο μέρος που γράφει κάποιος κώδικα είναι το ΚΕΠΥΕΣ.

Μέχρι τώρα η μοριοδότηση για την εισαγωγή στο ΚΕΠΥΕΣ γινόταν με τα πτυχία και διάφορα άλλα στοιχεία.

Αυτή την περίοδο το ΚΕΠΥΕΣ έχει ανάγκες από προγραμματιστές. Γιαυτό περάσαμε και μια διαφορετική (πιλοτική) συνέντευξη για να γίνεται η μοριοδότηση με βάση την προυπηρεσία.

Γενικά είναι πολύ καλά και το σώμα είναι πολύ καλό με καλές υπηρεσίες.

Μην νομίζετε ότι με ένα απλό πτυχίο μπορείτε να μείνετε. Στην δικιά μας εσσο ο ανταγωνισμός είναι τρελός.

Υπήρχαν πάρα πολλά διδακτορικά και πολλά μεταπτυχιακά.

Την άλλη εβδομάδα θα σας πω εντυπώσεις από την μονάδα.

asxetos222
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asxetos222 »

Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριεσ thkolia και περιμενουμε να μας πεις και εντυπωσεις απο οπου σε στειλουν...
στο Γουδι ειστε μεσα στο στρατοπεδο ή βγαινετε το μεσημερι; Ρωταω γτ καποιοι παλαιοτερα ειπανε οτι Ειναι σε στυλ σεμιναριων η εκπαιδευση και μετα ειχαν διανυκτερευση εξω.
κατι αλλο στο κεντρο στη θηβα συγκεντρωνουν ολους τους ΕΠ μαζι και διαλεγουν ποιοι τους κανουν ή ειναι ανακατεμενοι με τους αλλους νεοσυλλεκτους και διαλεγουν τελικα ποιοι θα μεινουν στο σωμα με τα πτυχια που εχουν μονο (και το βυσμα φυσικα... )

Stou

Δημοσίευση από Stou »

Ευχαριστώ για την απάντηση Εικόνα. Το ποσοστό 55 από τους 75 ακούγεται καλό. Άρα να υποθέσω με μεταπτυχιακό και 3 χρόνια προυπηρεσία να αισθάνομαι. Αισιόδοξος; Ένα τελευταίο: Χρειάζονται έγγραφα για την προυπηρεσία; Και αν ναι τι; Συστατική επιστολή;

Περιμένουμε εντυπώσεις.

dar
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dar »

Ναι παιδια για πειτε, τι θελουν ακριβως ως βεβαιωσεις εργασιας απο τον εργοδοτη;

Επισης πτυχια αγγλικων θελουν επικυρωμενα απο Αγγλικες πρεσβειες κτλ ή απο ΚΕΠ;

Ευχαριστω!
Thkolia

Δημοσίευση από Thkolia »

Γεια σας από το ΓΕΠ. Βασικά στην Θήβα μας είχαν ανακατεμένους. Και τελευταία στιγμή μας είπαν τις μεταθέσεις μας.

Θα βλέπετε και άτομα από άλλες πυροβολαρχίες τα οποία θα έχουν το σήμα ΕΠ.

Στην ΣΑΕΠ θα σας πηγαίνει κάθε μέρα έξω και τα σκ θα είναι ότι θα μπαίνετε το Σάββατο το πρωί για 2 ώρες και μετά θα μπαίνετε ξανά την Δευτέρα το πρωί. Στις 15 μέρες θα κάνετε μια υπηρεσία λογικά μπορεί και καθόλου.

Στο ΓΕΠ τώρα καλά είναι. Ασχολείσαι πιο πολύ με support και άντε να σου ζητήσουν καμία μικρή εφαρμογούλα.

Γενικά καλά είναι αλλά το θέμα είναι εκεί που θα πάτε να έχει άτομα να μοιραστείτε τις υπηρεσίες για να σας πηγαίνει καλά.

panagos21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panagos21 »

Γεια χαρά παιδιά,

Γνωρίζετε εάν μπορεί κάποιος, Που ανήκει στο σώμα ΕΠ, Να υπηρετήσει στην Κύπρο, και να κρατήσει την ειδικότητα του; Υπάρχει η πιθανότητα μετάταξης κατά την Άφιξη Στο νησί;

Και αν κρατήσει την ειδικότητα (π. Χ. Αναλυτής προγραμματιστής) σε πιο στρατόπεδο στη Κύπρο είναι το πιο πιθανόν να τον στείλουν;

Αγγελική

Δημοσίευση από Αγγελική »

Καλησπέρα... Θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν κάποιος γνωρίζει...
Ο αδερφός μου παρουσιάστηκε στο Μεσσολόγγι (πεζικό) πριν περίπου 1 μήνα και δήλωσε ΥΕΑ. Ενώ περίμενε μετάθεση για Κρήτη όπου συνήθως τους στέλνουν για εκπαίδευση... Του ήρθε μετάθεση για Αθήνα στο τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής (;). Διάβασα πως μένουν εκεί για περίπου 1 μήνα. Μετά παιρνουν μετάθεση για κάπου αλλού;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αγγελική έγραψε:Καλησπέρα... Θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν κάποιος γνωρίζει...
Ο αδερφός μου παρουσιάστηκε στο Μεσσολόγγι (πεζικό) πριν περίπου 1 μήνα και δήλωσε ΥΕΑ. Ενώ περίμενε μετάθεση για Κρήτη όπου συνήθως τους στέλνουν για εκπαίδευση... Του ήρθε μετάθεση για Αθήνα στο τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής (;). Διάβασα πως μένουν εκεί για περίπου 1 μήνα. Μετά παιρνουν μετάθεση για κάπου αλλού;

Όχι, συνήθως στην Αθήνα συνεχίζουν να υπηρετούν οι έφεδροι του ΕΠ στο ΚΕΠΥΕΣ. Μπορείς να διαβάσεις και προηγούμενα μηνύματα άν θέλεις.
Napis

Δημοσίευση από Napis »

Πήγε κανένας ΕΠ στην πλάτυ έβρου (21 ΤΔ) ή να έχει κανέναν γνωστό ΣΤΡ ΕΠ; Πόσα άτομα επανδρώνουν το ΓΕΠ?
viper

Δημοσίευση από viper »

Καλησπέρα,
Καθώς "σκάλιζα" τα αρχεία του army.gr βρήκα αυτό
http://www.army.gr/stratologia/katataxi/2012a/

Εκεί αφού έβαλα τα στοιχεία μου βγήκα σε μια σελίδα η οποία μου έλεγε να κατεβάσω ενα αρχειο xls το οποιο δεν υπήρχε και λέει τα παρακάτω:

Εικόνα

Tο αρχείο μετα απο λίγο σκέφτηκα αποκλείετε να είναι xls, και απλα άλλαξα την καταληξη σε.doc και κατέβασα αυτό:

http://www.army.gr/stratologia/katataxi/entypo-ep.xls

Τι κάνω; Στέλνω στο mail που λέει η ιστοσελίδα συμπληρωμένο το έντυπο που κατέβασα και βάζω ειδικότητα στην φόρμα που έχει; Θα έχω καμια παραπάνω πιθανότητα;

Eχετε και άλλοι την επιλογή να κατεβάσετε Τέτοια εντυπα ή να ββάλετε ειδικότητα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Και 10 έντυπα να συμπληρώσεις την ειδικότητα δεν την διαλέγεις αλλά στην δίνουν, οπότε τσάμπα ταλαιπωρείσαι
guest2

Δημοσίευση από guest2 »

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να πάω στην Αθήνα, σε ποιά στρατόπεδα, ή γύρω απο την αθήνα;
Στην στρατολογια που ρωτησα μου απάντησαν σε όποιο στρατόπεδο έχει υπολογιστές.:/

Ευχαριστω
panos

Δημοσίευση από panos »

Καλησπέρα, μόλις είδα ότι έχω επιλεγεί έρευνας πληροφορικής, β' εσσο 2012. Το κουλό είναι ότι δεν έχω πάρει καν το πτυχίο μου ακόμα (αει πληροφορικής), χρωστάω κάτι λίγα μαθήματα. Οπότε, να θεωρώ εντελώς απίθανο να με κρατήσουν;
sadferer

Δημοσίευση από sadferer »

panos έγραψε:Καλησπέρα, μόλις είδα ότι έχω επιλεγεί έρευνας πληροφορικής, β' εσσο 2012. Το κουλό είναι ότι δεν έχω πάρει καν το πτυχίο μου ακόμα (αει πληροφορικής), χρωστάω κάτι λίγα μαθήματα. Οπότε, να θεωρώ εντελώς απίθανο να με κρατήσουν;

Θα έλεγα σχεδόν απίθανο. Στις σειρές 2011 Γ2 και Δ1 που ξέρω δεν έμεινε κανείς χωρίς ούτε καν βασικό πτυχίο.

Δημος

Δημοσίευση από Δημος »

Καλησπερα, μου ηρθε το χαρτι για τον στρατο και εχω επιλεγει για ερευνα πληροφορικης ΥΕΑ στο ΚΕΠΒ Θηβας. Το χαρτι λεει οτι πρεπει να εχω τα απαραιτητα εγγραφα οτι τελοιωσα την σχολη μου, μεταπτυχιακα κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω τελειωσει την σχολη μου. Ειμαι 3ο ετος Πληροφορικη Πειραια και πηρα αναβολη για να μπω στρατο λογο οικωνομικων προβληματων. Θα μπορεσω να μεινω στην Ερευνα πληροφορικης η θα με αλλαξουν οταν θα καταταχθω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες