Ανυπότακτοι εξωτερικού (2017)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Denios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Denios »

Σκέφτομαι επίσης να πατάω αναβολή λόγο σπουδών 2-3 χρόνια και να φύγω μετά.. θα έχω κάποιο θέμα αν ενώ έχω πάρει αναβολή για σπουδές στην Ελλάδα μετά τους δείξω τα δικαιολογητικά από την πρεσβεία η όπου αλλου χρειάζεται από το U.K. ;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Mike »

Όχι. Υπάρχει κάποια ποινή για κακή χρήση αναβολης (ένας μήνας, εξαγορασιμος νομίζω) αλλά μου φαίνεται προτιμότερο από το να ταξιδεύεις και να ξέρεις ότι είσαι στο σύστημα ως ανυποτακτος εσωτερικου
Denios
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Denios »

Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει λύση χωρίς μεγάλες επιπτώσεις... δεν με ενδιαφέρουν και τόσο βέβαια αρκεί να μπορώ να έρχομαι στο που και που Ελλάδα στο αεροδρόμιο θα έχω ελέγχους γιαυτο το θέμα; ( αν γίνομαι ενοχλητικός και κουραστικός πείτε μου γιατί μπορεί να συνεχίσω να ρωτάω πάνω σαυτο)
dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από dusto66 »

Αν ψαξεις λιγο στο φορουμ θα βρεις πληροφοριες.Οτι και να λεμε, θα εισαι ανυποτακτος... Οποτε παντα θα εχεις το ρισκο οτι θα σε "πιασουνε". Εγω για 12 χρονια πηγαινοερχομουνα Αγγλια-Ελλαδα και δεν ειχα προβλημα, αλλα χρησιμοποιουσα ξενο διαβατηριο. Μεχρι πριν 3-4 μηνες που με "πιασανε"... Ατυχησα τι να κανουμε. Μετα ειχα τρεξιματα, αλλα αυτες ειναι οι επιπτωσεις αν θες να το ρισκαρεις.

Αν εισαι ανυποτακτος εσωτερικου εχεις και απαγορευση εξοδου απ'την χωρα οποτε αν τσεκαρουνε τα στοιχεια σου δεν πετας...

Επισης αλλο αρνητικο στοιχειο ειναι οτι θα σε ψαχνει που και που η αστυνομια στην κατοικια σου στην Ελλαδα, και αν δεν σε βρισκουνε θα ενοχλουνε τους γονεις σου και θα τους αγχωνει ολη αυτη η ιστορια (αν ειναι λιγο δραματικοι σαν τους δικους μου!).

Αν δεν σκεφτεσαι να μεινεις μονιμα Αγγλια (τουλαχιστον για 7 χρονια εργασιας οποτε και "σβηνουνε" το προστιμο) δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο. Μονο και μονο τα 6 χιλιαρικα ειναι αρκετα αποτρεπτικα...

Αλλα Μονο εσυ ξερεις! Και ο νομος μπορει να αλλαξει τα επομενα χρονια... Ποιος ξερει...

Καλη τυχη!

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Κοίτα αν δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου και δεν σκοπεύεις να γυρίσεις Ελλάδα τότε δεν σε απασχολεί το πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα όπως σου είπα πάρε όσο πιο μεγάλη αναβολή μπορείς. Στην χειρότερο θα σου βάλουν 1 μήνα παραπάνω θητείας (λόγο κακής χρήσης αναβολής) αλλά θα τον εξαγοράσεις με μόνο 90?.

Μια καλή λύση αν φυσικά είσαι αποφασισμένος να πας έξω και να μείνεις εκεί είναι να αρχίσεις διαδικασίες για Ι5 απαλλαγή. Τις δίνουν για πλάκα τις απαλλαγές πια. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να πηγαινοέρχεσαι Αγγλία - Ελλάδα για να κάνεις τις διαδικασίες μέχρι να πάρεις οριστική απαλλαγή.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ακριβώς όπως τα λέει ο dusto. Λύση που είσαι χαλαρός, δεν υπάρχει. Επίσης στην αρχή που θα είσαι ανυποτακτος εσωτερικού, είναι ακόμα πιο σκούρα. Όχι ότι έχω ίδια εμπειρία, αφού εγώ κηρυχθηκα ανυποτακτος ενώ ήμουν ήδη 4 χρόνια στην Αγγλία και δούλευα.12 πλέον, αλλά τα 7 είναι που σε νοιαζουν
Denios
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Denios »

Μάλλον τελικά θα πρέπει να τον κάνω αναγκαστικά (βλέπουμε ) εφόσον θα είναι δύσκολο να έρθω Ελλάδα έστω και για μικρό περιθώριο... περιουσιακά στοιχεία δεν έχω όποτε κλαιν τώρα δεν ξέρω αν πέρνει την οικογένεια μου η μπάλα αλλά απ ότι κατάλαβα μάλλον όχι απλά θα τους πρειζουν στο που και που... Διάβασα επίσης ότι οι ανηποτακτοι εσωτερικού δεν μπορούν να ανανεώσουν στην πρεσβεία διαματηρια Ξέρω έχω την ταυτότητα θα μου πεις αλλά θέλω να καληψω το ενδεχόμενο μπρεξιτ γτ "δίστιχος" οι Άγγλοι δεν είναι Τσίπρας και δεν φημίζονται για κωλοτούμπες... τέλος πάντων σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά απ ότι κατάλαβα είναι μπρος στρατός και πίσω ρέμα... Όποτε ας ξεκινήσω από τώρα μαθήματα σε άγρια νερά...peace!!! ✌
Asumvivastos

Δημοσίευση από Asumvivastos »

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φόρουμ! Με έχει βοηθήσει πολύ μέχρι στιγμής.Ζω στο εξωτερικό εδώ και 3 χρόνια και ήταν να παρουσιαστώ τον Μάιο 2017, αλλά δεν πήγα. Ακόμα δε με έχουν ενοχλήσει/ειδοποιήσει για κάτι, όμως θέλω να βγω ανυπότακτος εξωτερικού όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνετε.

Πήγα στο προξενείο και ζήτησα αίτηση για τη στρατολογία ώστε να με βγάλουν ανυπότακτο εξωτερικού, αλλά μου είπαν το χαρτί αυτό θα είναι άχρηστο αν δε με ειδοποιήσουν πρώτα για ανυποταξία από τη στρατολογία. Σήμερα με πήραν τηλ. Από το προξενείο να με ενημερώσουν οτι το χαρτί ειναι έτοιμο και κοστίζει 50ευρώ (προφανώς δε θέλω να δώσω 50ευρώ για ένα άχρηστο χαρτί). Παρ' όλα αυτά, ένας φίλος με το ίδιο πρόβλημα κατέθεσε το χαρτί στη στρατολογία και το δέχτηκαν (αναμένεται ακόμα αν θα του δεχτούν την αίτηση ή όχι). Γνωρίζεται κάτι επ' αυτού;

Επίσης, από τα 3 χρόνια στο εξωτερικό, τα 2 χρόνια ήταν λόγο σπουδών και εργάζομαι από το Νοέμβριο. Από δική μου αμέλια όταν πήγα στο προξενείο τους έδωσα το καινούριο συμβόλαιο εργασίας που υπεγράφει το Μάιο (μία μέρα μετά την ημερομηνία κατάταξης). Οπότε δε φαίνεται ότι εργάζομαι για 8 μήνες αλλά για μόνο 3. Για να με βγάλουν ανυπότακτο εξωτερικού, πρέπει να είναι 2-3 χρόνια ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή απλά διαμονής στο εξωτερικό;Mετράνε οι σπουδές;

Άλλή μια ερώτηση που έχω είναι αν γίνεται να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού κατευθείαν από τη στρατολογία χώρις έξτρα διαδικασίες από το προξενείο. Έχω κάνει τα χαρτία μου και πλέον ανήκω στη Δ. Ο. Υ. Κατοίκων εξωτερικού. Υπάρχει περίπτωση να το συνδυάσουν και να με βγάλουν ανυπότακτο εξωτερικού απευθείας;

Σκέφτομαι να πάρω τηλ. Στη στρατολογία και να ρωτήσω για όλα αυτά, αλλά εφόσον (απ' ότι φαίνεται) δε με έχουν κηρύξει ακόμα ανυπότακτο δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα. Ίσως να έχω την ευκαιρία να πάω διακοπές Ελλάδα αν δε με κηρύξουν σύντομα (αλλά αυτό δε μπορούμε να το γνωρίζουμε αφού εξαρτάται από το φόρτο εργασίας της ΣΥ). Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Συγνώμη για το μακροσκελές post, και ευχαριστώ!

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Συνηθως παιρνει μερικους μηνες να σε κηρυξουν ανυποτακτο. Οχι οτι θα σου ερθει καποια συγκεκριμενη ειδοποιηση.

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι αλλα η πρεσβεια εκδιδει 2 εγγραφα, Μονιμου κατοικου και Διαμονης στο εξωτερικο, ωστε να βγεις ανυποτακτος εξωτερικου. Το εγγραφο μονιμου κατοικου στοιχιζει 50 ευρω, το αλλο ειναι δωρεαν (Εχω βγαλει 1+3).

Η πρεσβεια δεν εκδιδει χαρτι αν δεν εχεις χρονια εργασιας. Ετσι ξερω εγω. Γιατι το χαρτι αναφερει οτι εργαζεσαι και κατοικεις μονιμα για χ χρονια. Αν δεν εργαζεσαι για ολα τα χρονια (και ζητανε σαφως P60 και payslips για αυτο), δεν προκειται να σου το βγαλουν. Βλεπω και πληροφοριες εδω:http://www.greekembassy.org.uk/en-gb/consular/military

Εσυ λες οτι το χαρτι εχει ηδη βγει. Αν εχει οντως βγει (με οτιδηποτε δικαιολογητικα τους εδωσες) τοτε παρτο και κρατα το. Το δινεις στην στρατολογια, οποτε το θελουν. Αν σου πουν οχι ακομα, τοτε δωσε το αργοτερα. Αλλα το να το εχεις, δεν βλαπτει.

Θεωρητικα εχω ακουσει οτι τουλαχιστον παλιοτερα, η στρατολογια δεχοταν να σε βγαλει ανυποτακτο εξωτερικου μονο με υπευθυνη δηλωση του πατερα σου. Δεν ξερω αν ισχυει, δεν ξερω κανεναν που να το εχει κανει.

Επισης μπορεις να παρεις την στρατολογια τηλεφωνο. Δεν νομιζω να σε εχουν ξεχασει, αν και ποτε δεν ξερεις. Αλλιως μπορεις να περιμενεις να ερθει νεο σημειωμα καταταξης ή η αστυνομια απο το σπιτι (καμμια φορα παιρνουν και τηλεφωνο)

Κι εμενα μου ειχαν πει να περιμενω αφου θα ειμαι ανυποτακτος και εμαθα οτι ειμαι ανυποτακτος οταν ελαβα γραμμα απο τον στρατιωτικο εισαγγελεα. Οποτε λεω καλυτερα να προσπαθησεις να το τακτοποιησεις νωρις

dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από dusto66 »

Απλα να προσθεσω στις πληροφοριες του φιλτατου Μike, οτι εμενα ειχανε κανει υπευθυνη δηλωση και οι δυο γονεις μου αλλα ημουνα ακομα περασμενος αν. εσωτερικου... οποτε δεν φενεται να ισχυει πια...Επισης η στρατολογια που μιλησα στο τηλεφωνο πρεπει να ομολογησω ηταν αρκετα φιλικοι και βοηθησανε αρκετα με το να μου δωσουν πληροφοριες σε σχεση με πριν 15 χρονια που τους ειχα μιλησει!Εικόνα

Πως αλλαζουν τα πραγματα...

Monimos Anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Για ανυποτακτος εξωτερικού όλα πιάνονται, ακομη και σπουδές, αρκεί να μπορείς να το αποδειξεις. Μονο για να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δεν πιάνονται, γιατί εκεί θες 7 χρόνια βιοπορισμού στο εξωτερικό, εκτος και αν το πας με 11ετια.

Όχι δεν μπορείς να αποφύγεις τώρα το προξενείο, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις το χαρτί για να το δείξεις στην στρατολογια για να σε βγάλει ανυποτακτο εξωτερικού. Αν κι εγώ είμαι ένας από αυτούς που απλώς με μια δήλωση των γονιών μου ειχα βγει ανυποτακτος εξωτερικό, αλλά μιλάμε για δεκαετίες πριν.

Και όχι μην ελπίζεις στο ότι έχεις παρε δώσε με ΔΟΥ εξωτερικού, δημόσιο είναι αυτό, αν δεν εχουν τη χαρτουρα μπροστα τους δεν κουνάνε δαχτυλάκι.

Βαλαντης

Δημοσίευση από Βαλαντης »

Γεια σας,ειμαι 28 χρονων και απο το 2014 ζω Γερμανια. Εργαζομαι απο τον Μαιο του 15.

Τον Δεκεμβεη του 16 εληξε η αναβολη λογω σπουδων και ηταν να παρουσιαστω.

Εκανα μια αιτηση αναβολης για προσωπικους λογους και ηταν να παρουσιαστω εκ νεου τον Μαιο που μας περασε (2017). Εννοειται πως δεν παρουσιαστηκα για να μην χασω την δουλεια μου εδω.

Θελω κι εγω να δηλωθω σαν ανυποτακτος εξωτερικου, για να μην εχω καποιο προβλημα τωρα που θα παω Ελλαδα τον Αυγουστο και με "μπαγλαρωσουν".

Τι προτεινετε να κανω; Να δηλωθω η οχι ακομα; Καποια στιγμη θα πρεπει να το κανω, με ενδιαφερει απλα να μαθω αν εχω προβλημα τον Αυγουστο που θα κατεβω Ελλαδα.

Προτεινεται να το ψαξω για καμια αναβολη για ψυχολογικους λογους για να κερδισω 1-2 χρονια μεχρι να βγω μονοιμος κατοικος εξωτερικου με 7 χρονια εργασιας;

Επισης το προσθημο σκεφτομαι να το πληρωσω σιγα σιγα με δοσεις, οχι ολο το ποσο, και οταν βγω ΜΚΕ να παρω τα λεφτα πισω, εαν ειναι εφικτο.

Monimos Anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Αν μπορέσεις να πάρεις αναβολή 1-2 χρονακια, να πας γι αυτό πρώτα, τουλάχιστον δεν θα ανησυχείς για πρόστιμα και στρατοδικεια. Αν γίνει στρατοδικείο τόσο σύντομα.

Για τον Αύγουστο, παίζει, θα πρέπει να βασιστείς στην τύχη και το ότι τα γρανάζια του δημόσιου είναι λίγο αργά. Μπορεί να μην σε βγάλαν καν ανυποτακτο ακόμη.

Πάρε το χαρτί από το προξενείο οτι διαμενεις εξωτερικό τα τελευταία χρονια, να το έχεις ετοιμο σε περίπτωση ανάγκης. Να το έχεις αλλά μην το χρησιμοποιησεις στην στρατολογια ακομη. Κράτα το να το έχεις σε περίπτωση που σε συλλάβουν, έτσι και γίνει έλεγχος και σε έχουν περάσει ήδη στο σύστημα ως ανυποτακτο. Αν γίνει αυτό και δεν μπορείς να πάρεις αναβολή τους το δίνεις για να σε περάσουν ως ανυποτακτο εξωτερικού και να μπορέσεις να φύγεις.

Βαλαντης

Δημοσίευση από Βαλαντης »

Δεν εχω ιδεα πως μπορεις να παρεις αναβολη για ιατρικους-ψυχολογικους λογους, και δε θα προλαβω κιολας ως τον Αυγουστο να κανω καποια διαδικασια. Ηταν απλα μια σκεψη, φανταζομαι δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση.
Παντως δεν εχω λαβει καποια ειδοποιηση ακομα για ανυποταξια ουτε καποιος στην Ελλαδα. Κανονικα δεν πρεπει να λαβεις καποιο σημειωμα; Λετε να παρω ενα τηλεφωνο στην στρατολογια;

Την βεβαιωση θα την παρω απο το προξενειο να την εχω, εαν δινουν τετοιο βεβαια.

Θελω αλλα 5 χρονια για να συμπληρωσω τα 7 εργασιακα. Ποσο πιθανοτητα υπαρχει να γινει στρατοδικειο στα χρονια αυτα απο οσα εχετε ακουσει;

Asumvivastos

Δημοσίευση από Asumvivastos »

Mike, μάλλον τα πράγματα είναι διαφορετικά στο UK τότε (μένω Σουηδία), γιατί εμένα μου ζήτησαν 50 ευρώ για το χαρτί ανυπότακτου εξωτερικού. Δεν ξέρω τι παίζει με το χαρτί για ΜΚΕ γιατί δε με ενδιαφέρει προς το παρόν. Και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα να μου βγάλουν το χαρτί όταν τους είπα ότι έφερα το καινουριο συμβόλαιο εργασίας που είναι από το Μαίο αντί Νοέμβριο.

Monimos Anypotaktos, το χαρτί αυτό από το προξενείο είναι απλά μια αίτηση προς τη στρατολογία την οποία μπορούν είτε να δεχτούν είτε να απορρίψουν. Οπότε πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που σε συλλάβουν (όπως λες στο Βαλάντη) ; Αν τους πεις μετά τη συλλήψη ότι ήρθα να κάνω την αίτηση θα σου πουν απλά να την έστελνες ταχυδρομικά. Αλλίως λογικά δε μπορείς να φύγεις μέχρι να βγει η απόφαση αποδοχής της αίτησης (καλά κρασία δηλαδή).

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες