Σχολή Αστυφυλάκων - Υποψήφιοι (2021)
Όσοι θέλετε γράψτε μου τα ονόματα του Facebook σας για να σας προσθέσω
Πες πως σε λένε να σε κάνω άντ
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 8
«Κάνουμε προσπάθεια να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυφυλάκων. Γι' αυτό αυξάνουμε από πέντε εξάμηνα σε έξι εξάμηνα -δηλαδή σε τρία χρόνια- την εκπαίδευση των αστυφυλάκων», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
3ετής λοιπόν η φοίτηση στην σχολή Αστυφυλάκων από εδώ και πέρα.
Αν εφαρμοστεί άμεσα, νομίζω είναι ένας ακόμα λόγος για να κρατήσει ψηλά τον αριθμό εισακτέων.
Γιατί (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) δεν μπορεί να πάρει μόνο 250 άτομα, με προοπτική να βγουν σε 3 χρόνια από την σχολή.
3ετής λοιπόν η φοίτηση στην σχολή Αστυφυλάκων από εδώ και πέρα.
Αν εφαρμοστεί άμεσα, νομίζω είναι ένας ακόμα λόγος για να κρατήσει ψηλά τον αριθμό εισακτέων.
Γιατί (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) δεν μπορεί να πάρει μόνο 250 άτομα, με προοπτική να βγουν σε 3 χρόνια από την σχολή.
Στις στρατιωτικές πως παίρνει 170;
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Εσύ μιλάς για ΣΣΕ που είναι αξιωματικοί.Και στην ΣΑΕΑ παίρνουν κοντά 70 κάθε χρόνο με 4 έτη φοίτησης. Αλλά καμία σχέση οι ανάγκες σε αξιωματικούς με υπαξιωματικούς.
Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι στον στρατό έχουν και κάτι δεκάδες χιλιάδες φαντάρους κάθε χρόνο για να επανδρώνουν τα στρατόπεδα και τις απαραίτητες υπηρεσίες.
Μπορεί βέβαια και να μην είναι έτσι. Αλλά να πάρεις 250 άτομα φέτος πχ, για να βγουν στους δρόμους το 2023 (αν θεωρήσουμε ότι το τελευταίο έτος θα είναι πρακτική σε τμήμα), ενώ οι ανάγκες ήδη είναι πάρα πολλές. Μου ακούγεται λίγο παράλογο.
Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι στον στρατό έχουν και κάτι δεκάδες χιλιάδες φαντάρους κάθε χρόνο για να επανδρώνουν τα στρατόπεδα και τις απαραίτητες υπηρεσίες.
Μπορεί βέβαια και να μην είναι έτσι. Αλλά να πάρεις 250 άτομα φέτος πχ, για να βγουν στους δρόμους το 2023 (αν θεωρήσουμε ότι το τελευταίο έτος θα είναι πρακτική σε τμήμα), ενώ οι ανάγκες ήδη είναι πάρα πολλές. Μου ακούγεται λίγο παράλογο.
Μα και υπαξιωματικών τα ίδια άτομα παίρνει. Ενα τίποτα σχεδόν.
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Είναι πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.
Στον στρατό αξιωματικοί ΣΣΕ και ΣΜΥ, αναλαμβάνουν τις θέσεις σε γραφεία, διοικήσεις κτλ. Από την άλλη οι χιλιάδες φαντάροι αναλαμβάνουν να τρέξουν όλες τις δουλειές και υπηρεσίες που πρέπει.
Στην Αστυνομία όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, τις αναλαμβάνουν οι αστυφύλακες, οι οποίοι μπαίνουν μόνο από σχολές.
Για αυτό λέω ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ στρατού και αστυνομίας.
Στον στρατό αξιωματικοί ΣΣΕ και ΣΜΥ, αναλαμβάνουν τις θέσεις σε γραφεία, διοικήσεις κτλ. Από την άλλη οι χιλιάδες φαντάροι αναλαμβάνουν να τρέξουν όλες τις δουλειές και υπηρεσίες που πρέπει.
Στην Αστυνομία όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, τις αναλαμβάνουν οι αστυφύλακες, οι οποίοι μπαίνουν μόνο από σχολές.
Για αυτό λέω ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ στρατού και αστυνομίας.
Εσύ έχεις περάσει αστυνομια; Που σπουδαζεις;
Καλησπέρα κομμάντος. Διαβάζω χρόνια το forum αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Του χρόνου μπαίνω στα 26 και είμαι εποχικός πυροσβέστης με τη σειρά του '20. Έφαγα μια φλασιά και είπα να δώσω για αστυφυλάκων στις προσεχείς πανελλήνιες μιας που είναι και η τελευταία χρονιά που με παίρνει ηλικιακά. Ήμουν της θετικής αλλά αποφάσισα να διαβάσω για ανθρωπιστικών σπουδών που ίσως έχω περισσότερες ελπίδες λόγω περισσότερης θεωρίας (ιστορία, κοινωνιολογία). Ελπίζοντας επίσης ότι θα αυξηθούν εκ νέου οι σπουδαστές, εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και για τους νεότερους υπομονή θα έχετε πολλές ευκαιρίες τις οποίες ενδεχομένως εσείς να δημιουργήσετε αρκεί να το θέλετε πολύ.
Βλέπω πολύ ανταγωνισμό φέτος παιδιά ας ελπίσουμε να πάρουν πολλά άτομα να μπούμε όλοι από εδώ γιατί φαίνεται ότι το θέλουμε πολύ
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 28
Αν υποθέσουμε πάντως πως θα πάρει τα ίδια άτομα με πέρσι αλλά και θα έχει την ίδια ζήτηση με πέρσι η σχολή, σχεδόν 1 στους 3 μπαίνουν βάση των αριθμών...800 εισακτεους πήρε,2800 άτομα δήλωσαν την αστυφυλάκων!
Φαντάσου την δηλώνουν και κάτι ηλίθιοι είτε που δεν έχω ύψος είτε που γράφουν κάτω απ την βάση και μας φοβίζουν ότι θ ανέβουν οι βάσεις ενώ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην ουσία. Χαχαχαχαχα
Το άσχημο είναι ότι την δηλώνουν άτομα που δεν ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει να ακολουθήσεις το επάγγελμα του αστυνομικού. Ακουνε σίγουρη αποκατάσταση τους λένε ότι μετά θα είναι σε ένα γραφείο και στο μυαλό τους νομίζουν ότι θα βγουν από την σχολή και θα τα ξύνουν. Και βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς τα παρατάνε μετά την ορκομωσία και στην ουσία κλέβουν θέσεις από άτομα που είναι το όνειρο τους
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 28
Ισχύουν όλα τα παραπάνω! Εγώ βέβαια θα το ξαναπώ, ότι και να λέμε, όσο και να το θέλουμε, όλα θα φανούν στο τέλος... Δεν ξέρω για εσάς, εμένα προσωπικά ας πούμε τώρα η τηλεκπαίδευση με έχει ρίξει πολύ! Καμία σχέση το μάθημα δια ζώσης με το μάθημα μέσω σκαιπ... Κατά την παράδοση "τα έπαιρνα" όλα, τώρα λίγο τα προβλήματα ήχου, λίγο τα προβλήματα σύνδεσης, λίγο το ένα λίγο το άλλο, βγήκα έξω απ' τα νερά μου και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ...
Σε όλους ισχύουν αυτά μην απογοητευεσαι. Δες το και θετικά καθώς τώρα είναι σχεδόν σίγουρα ότι θα μειωθεί η ύλη όπως πέρυσι κάτι πολύ καλό για εμάς που δεν έχουμε καθόλου σχολείο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες