ΣΤΥΑ - Σταδιοδρομία μετά τη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από supermario »

r έγραψε: Για να μπεις στη ΣΤΥΑ η σε οποιοδηποτε ιδρυμα πρεπει να διαγραφεις υποχρεωτικα απ αυτο που εισαι τωρα. Μετα τη στυα με κατατακτηριες η 10 τοις εκατο η βαθμο πτυχιου αναλογα με τη σχολη γραφεσαι στο πανεπιστ που θελεις και τοτε αν και εφ οσον τελειωσεις κ εχεις συναφη η παραπλησια ειδικοτητα γινεσαι αξιωματικος, αν εχεις ορεξη κ προλαβεις φυσικα.

Γιατι λες "αν εχεις ορεξη και προλαβεισ"; Θελουνε μονο πτυχιο αει Ή και τει; Θα με φερουν στην αττικη τουλαχιστον;(επειδη μενω αθηνα)
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Με πτυχιο ΑΤΕΙ απλα παιρνεις 1 βαθμο κ φτανεις ως σμηναρχος οπου θελουν σε πανε.
Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Οι αποφοιτοι της ΣΤΥΑ εισαγωνται με κατατακτηριες στο 5ο εξαμηνο των μηχανολογων μηχανικω; Γράφει στις κατατακτηριες κατι για αποφοιτους σχολων μηχανικων αεροποριας και παραγωγικες σχολες τεχνικου σωματος
lara_croft
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lara_croft »

Μολις αποφοιτησεις απο τ σχολη μπορεις να μπεις ς οποιαδηποτε σχολη μ κατατακτηριες κ ς μερικα τμηματα μπορεις να μπεις απλα μ τ βαθμολογια τ πτυχιου ς π αποφοιτησες απο τ στυα... Ακομη μπορεις να περασεις μαθηματα εξαμηνου μ μια βεβαιωση της σχολης οτι τ μαθηματα αυτα τ εχεις παρακολουθησει κ εχεις εξεταστει στ στυα. Τωρα ακριβως στ ερωτηση ς δν μπορω να απαντησω... Αυτα παντως π ς ανεφερα ισχυουν κ ειναι μια πολυ καλη συνεχεια μετα τ σχολη γ να διευρυνεις τν πνεματικο ς τομεα κ επιπλεον να ασχοληθεις κ μ κατι αλλο.

ρ

Δημοσίευση από ρ »

MoΝο οι αποφοιτοι ΣΜΑ εισαγονται σε εξαμηνο, στο 6ο του πολυτεχνειου, ηλεκτρολογων η μηχανολογων μηχανικων αναλογα με την ειδικοτητα, οι αποφοιτοι ΣΤΥΑ με κατατακτηριες αρχιζουν απο το 1ο εξαμηνο κανονικα. Εμενα παντως ενας συναδελφος μου υποπλοιαρχος μετα τη ΣΝΔ πηγε φυσικο και κανει ιδιαιτερα στα παιδια των αξιωματικων και οχι μονο, βγαζει παρα πολυ καλα λεφτα και τον παρακαλανε στο ναυτικο να παει σε μαστερ στο εξωτερικο, αλλα πραγματικα δε τον συμφερει, αυτο που λεει η Λαρα για τη βεβαιωση δεν ισχυει ουτε απο ΑΕΙ σε ΑΕΙ παντα, ποσο μαλλον για τη ΣΤΥΑ που δεν ανηκει καν στην ανωτατη εκπαιδευση
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Οσο για τις κατατακτηριες, απο ΣΜΑ δινουν μονο οσοι θελουν να παρουν δικαιωματα μηχανικου, αλλιως μπορουν να κανουν μεταπτυχιακο το ιδιο και απο ΣΝΔ

Απο τη ΣΣΕ οι αποφοιτοι που ειναι να πανε πολυτεχνειο περνανε ειδικες σχολες οπλου η σωματος πχ ΣΤΕΑΜΧ, ΣΤΗΑΔ, ΣΤΕΑΤΧ και μπαινουν σε μεγαλο εξαμηνο πολυτεχνειου (7ο) με ειδικη αδεια 2 ετων για να τελειωσουν τις σπουδες Τελος και απο τη ΣΤΥΑ μπορειτε να δωσετε κατατακτηριες, αλλα η πιθανοτητα να γινετε αξιωματικοι ειναι μικρη, οι υποχρεωσεις, πολλες ωρες δουλεια, κουραση, αποσπασεις, μεταθεσεις δε θα σας αφησουν να τελειωσετε, το μονο που δε θα σας απασχολει ειναι ο βαθμος, τα λεφτα ειναι καλα και οι περισσοτερες ειδικοτητες πολυ ενδιαφερουσες αλλα με αρκετο τρεξιμο, η ΣΤΥΑ ειναι ο κορμος και η βαση της ΠΑ

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Ελενα του χρονου η ΠΑ θα προσλαβει 15 οικονομικους και αρκετους εφοδιαστες αξιωματικους αν εχεις τελειωσει ως Του χρονου μπορεις να δηλωσεις, η ΠΑ προσλαμβανει καθε 3 χρονια αξιωματικους απο πανεπιστημιο οταν οι ανθυποσμηναγοι γινονται υποσμηναγοι και μενει κενο, ειδικα αν εχεις ειδικοτητα (ΥΤΑ) σε συμφερει

lara_croft
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lara_croft »

Κανεις μεγαλο λαθος ρ... Μπορεις να μπεις στ πανεπιστημιο κ να περασεις εξαμηνα μ τ μαθηματα π εχεις κανει στ σχολη κ αν συνεχιζεις να διαφωνεις μπορω να ς φερω παραδειγματα κ στοιχεια που επαληθευουν αυτα π λεω... !
Τζίνα

Δημοσίευση από Τζίνα »

"Στην Ελλάδα πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, από αξιωματικοί του στρατού και στελέχη υπουργείων μέχρι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, εκπονούν διδακτορικές διατριβές σε διάφορα πανεπιστήμια. Εφαρμόζεται σε πολλές χώρες και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Εκατοντάδες Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τις ευεργετικές ρυθμίσεις για να συνεχίσουν τις σπουδές τους"

το βρήκα σε άρθρο και το παραθέτω εδώ. Για τους αποφοίτους της ΣΤΥΑ δεν ισχύει το δικαίωμα του δημοσίου υπαλλήλου σε διδακτορικό; Και αν όχι γιατί;postamble () ;
r

Δημοσίευση από r »

Η ΣΤΥΑ δεν ειναι ανωτατη σχολη γι αυτο δε μπορουν να κανουν μαστερ και διδακτορικο.
r

Δημοσίευση από r »

Αγαπητε Σμηνια η υποσμηνια δε ξερω τι εισαι, μη ξεχνας οτι η αεροπορια προσλαμβανει αξιωματικους με διαγωνισμο για συγκεκριμενες ειδικοτητες που χρειαζεται ηδη πτυχιουχους ΑΕΙ, επισης δεδομενου του οτι αρκετοι υπαξιωματικοι πανε σε ΑΕΙ λιγοι ομως πανε σε κατι σχετικο με την ειδικοτητα τους και την ΠΑ και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινουν αξιωματικοι διοτι απλα δε μπορουν να γινουν ολοι οι αξιωματικοι, θα διαλυθει η πυραμιδα της επετηριδας:)

supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από supermario »

r έγραψε: Αγαπητε Σμηνια η υποσμηνια δε ξερω τι εισαι, μη ξεχνας οτι η αεροπορια προσλαμβανει αξιωματικους με διαγωνισμο για συγκεκριμενες ειδικοτητες που χρειαζεται ηδη πτυχιουχους ΑΕΙ, επισης δεδομενου του οτι αρκετοι υπαξιωματικοι πανε σε ΑΕΙ λιγοι ομως πανε σε κατι σχετικο με την ειδικοτητα τους και την ΠΑ και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινουν αξιωματικοι διοτι απλα δε μπορουν να γινουν ολοι οι αξιωματικοι, θα διαλυθει η πυραμιδα της επετηριδας:)

ΚΡΙΜΑ... ΕικόναΕικόναΕικόναΑυτοι με το διαγωνισμο και Τις ειδικοτητες (πχ μετεωρολογοι) που προσλαμβανει η αεροπορια Ομως λογικα θα ειναι με βισματα... Ετσι δεν ειναι; Α και να αναφερω πως δεν ειμαι ουτε σμηνιας ουτε υποσμηνιασ. Δεν ειμαι της Π. Α. Τωρα θα δωσω πανελληνιεσ... Απλα σκεφτομαι και το μετα τη σχολη στυα...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος supermario την Δευ Μαρ 15, 2010 3:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Damian

Δημοσίευση από Damian »

KΑλησπερα σε ολους... Δινω πανελληνιες φετος και η σχολη που στοχευω να περασω ειναι η στυα-απο περυσι μαλιστα. Η ειδικοτητα που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι αυτη του μηχανοσυνθετη (απο μικρος μου αρεσαν οι μηχανες). Μιλησα με ενα φιλο της μανας μου (αποφοιτο στυα) που εργαζεται ως ελεγκτης εναεριας κυκλοφοριας και μου εξηγησε πολλα πραγματα ομως υπηρχαν και πολλες αντιφασεις με αυτα που γραφουν καποιοι εδω.εχοντας διαβασει ολα οσα εχουν γραφτει στις προηγουμενες σελιδες θα ηθελα να με βοηθησετε σε ορισμενους προβληματισμους και ερωτησεις που εχω.Εικόνα
1) για της μεταθεσεις (μηχανοσυνθετη) ξερω οτι Ειδικευσαι σε ενα τυπο αεροσκαφους (πχ f16) και σε στελνουν στις αντιστοιχες βασεις οπου υπαρχουν τετοια αεροσκαφη
2) ειναι πραγματι τοσο υποβαθμισμενη αυτη η σχολη; Εμενα οι περισσοτερες δραστηριοτητες της μου φαινονται πολυ ενδιαφερουσες και σημαντικες για την λειτουργια της πα
3) δεν με ενδιαφερει ο βαθμος του αξιωματος που θα εχω, απλα θελω να αντιμετωπιζομαι απο το περιβαλλον της εργασιας με εκτιμηση και ισοτιμια και να κανω την δουλεια που μου αρεσει
*αυτα για την ωρα-θα προτιμουσα να απαντησει καποιος που να εχει εμπειριες απο πα. Ευχαριστω πολυΕικόνα
giorgos

Δημοσίευση από giorgos »

Γεια σας ενδιαφερομαι να παω στυα και κυριως ελενκτες αεραμυνασ Η μηχανοσυνθετης

με τι ασχολουνται οι ελενκτες αεραμυνασ; Ποια ειναι πιο ενδιαφερουσα ειδικοτητα ;
τι πιθανοτητες εχω να ακολουθησω μια απο τις 2 αυτες ειδικοτητεσ;
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Οι ελεγκτες ασχολουνται με κατευθυνση και ελεγχο αεροσκαφων μεσω ρανταρ, υπηρετουν σε μοναδες ρανταρ, σε κεντρα ελεγχου, σε μοναδες κατευθυνομενων βληματων και σε ιπταμενα ρανταρ

Κατευθυνουν και ελεγχουν την εναερια κυκλοφορια μεσω ρανταρ, οργανωνουν αεροπορικες επιχειρησεις και αναχαιτιζουν μεσω ρανταρ εχθρικα αεροσκαφη, ασχολουνται επισης με μοναδες κατευθυνομενων βληματων, δικτυα αισθητηρων και τηλεπικοινωνιων, συστηματα δορυφορικα, ηλεκτρονικου πολεμου, υπολογιστων και προγραμματισμου, τελος ασχολουνται με συστηματα αισθητηρων χαμηλων η υψηλων συχνοτητων που θα γινουν πανακεια στην ΠΑ λογω στελθ της τουρκιας και συστηματα υπερυθρων καθως και ζευξεις δεδομενων ενσυρματες ασυρματες και αντιαεροπορικο πολεμο

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης