Μειωμένη θητεία - Προστάτες οικογένειας
Καλησπερα σε ολους, οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι εδω κ πολλα χρονια κ εχω μια αδερφη ενηλικη. Μενω με την αδερφη μου κ την μητερα μου μονιμα στην αθηνα ενω ο πατερας μου βρισκεται και κατοικει μονιμα στην κρητη δικαιουμαι καποια μειωση θητειας οπως 8μηνο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 71
Δεν δικαιούσαι όχι
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Η μητέρα μου έχει αναπηρία >67% με χαρτί ανικανότητας για κάθε εργασία. Είμαι ο μοναδικός γιος με μια αδερφή μεγαλύτερη από μένα και κατοικώ με τους γονείς μου. Αυτό σημαίνει ότι υπάγομαι και και στις δύο επόμενες κατηγορίες;
1. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302 τ. Α΄). Δικαιούχοι:
- Οι οπλίτες που έχουν γονέα με βαριά κινητική αναπηρία, τουλάχιστον, σε ποσοστό 67% και άνω ή είναι τυφλός,μετά από τη βασική εκπαίδευση, υπηρετούν πλησίον της κατοικίας των γονέων τους εφόσον υπάρχει μονάδα ή στην πλησιέστερη μονάδα υπό την προϋπόθεση ότι συνοικούν με τους γονείς τους.
Δικαιολογητικά:
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Ιατρικά δικαιολογητικά για το γονέα με αναπηρία.
Αρμόδια Υπηρεσία:
- Στρατιωτική μονάδα
2. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302 τ. Α΄).
Μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση εφόσον επιθυμούν έχουν, μεταξύ των άλλων, οι κατωτέρω κατηγορίες οπλιτών:
Οκτάμηνης διάρκειας
Δικαιούχοι:
- Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία.
Δικαιολογητικά:
- Πιστοποιητικά υγείας τα οποία αποδεικνύουν την ανικανότητα για εργασία.
Αρμόδια Υπηρεσία:
- Αρμόδια στρατολογικά γραφεία.
Έχω συγκεντρώσει τα απαραίτητα χαρτιά και μπαίνω στις 12/05. Έως τώρα ήξερα ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα πας πουθενά πριν καταταγείς αλλά τα πας στο όποιο κέντρο εκπαίδευσης νεοσσυλέκτων είσαι την μέρα κατάταξης για τη θητεία πλησίον κατοικίας (1) και στο Ρουφ κατά την άδεια ορκομωσίας για το 8μηνο (2).
Ήθελα να ρωτήσω αν στην περίπτωση όπου υπάγομαι και στις δύο κατηγορίες δικαιούμαι και το 8μηνο και την θητεία πλησίον κατοικίας και αν όντως τα έγγραφα αυτά θα τα πάω όπως το ανέφερα παραπάνω.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν περάσει από στρατιωτική υγειονομική επιτροπή η μητέρα μου ή αν αρκούν τα έγγραφα που έχει από τις αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές;
Σας ευχαριστώ πολύ!
1. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302 τ. Α΄). Δικαιούχοι:
- Οι οπλίτες που έχουν γονέα με βαριά κινητική αναπηρία, τουλάχιστον, σε ποσοστό 67% και άνω ή είναι τυφλός,μετά από τη βασική εκπαίδευση, υπηρετούν πλησίον της κατοικίας των γονέων τους εφόσον υπάρχει μονάδα ή στην πλησιέστερη μονάδα υπό την προϋπόθεση ότι συνοικούν με τους γονείς τους.
Δικαιολογητικά:
- Ιατρικά δικαιολογητικά για το γονέα με αναπηρία.
Αρμόδια Υπηρεσία:
- Στρατιωτική μονάδα
2. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.3421/2005 (ΦΕΚ 302 τ. Α΄).
Μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση εφόσον επιθυμούν έχουν, μεταξύ των άλλων, οι κατωτέρω κατηγορίες οπλιτών:
Οκτάμηνης διάρκειας
Δικαιούχοι:
- Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία.
Δικαιολογητικά:
- Πιστοποιητικά υγείας τα οποία αποδεικνύουν την ανικανότητα για εργασία.
Αρμόδια Υπηρεσία:
- Αρμόδια στρατολογικά γραφεία.
Έχω συγκεντρώσει τα απαραίτητα χαρτιά και μπαίνω στις 12/05. Έως τώρα ήξερα ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα πας πουθενά πριν καταταγείς αλλά τα πας στο όποιο κέντρο εκπαίδευσης νεοσσυλέκτων είσαι την μέρα κατάταξης για τη θητεία πλησίον κατοικίας (1) και στο Ρουφ κατά την άδεια ορκομωσίας για το 8μηνο (2).
Ήθελα να ρωτήσω αν στην περίπτωση όπου υπάγομαι και στις δύο κατηγορίες δικαιούμαι και το 8μηνο και την θητεία πλησίον κατοικίας και αν όντως τα έγγραφα αυτά θα τα πάω όπως το ανέφερα παραπάνω.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν περάσει από στρατιωτική υγειονομική επιτροπή η μητέρα μου ή αν αρκούν τα έγγραφα που έχει από τις αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές;
Σας ευχαριστώ πολύ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος puncher72 την Σάβ Μάιος 08, 2010 4:59 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και καλα κανει και τους καιει φιλε μου. Ο στρατος εχει καταντησει αχρηστος! Λογικο ειναι να θελουνε να κανουνε μειωμενη θητεια.
Εχω χασει τον πατερα μου. Μπορω να κανω 8μηνο η παω πεζικο 6μηνο; Υπηρετω σε μοιρα αγγαρειων (οσοι καταλαβαν καταλαβαν)
Ενας χρηστης ειχε κανει μια παρομοια ερωτηση με μενα αλλα δεν υπηρξε απαντηση, οποτε επαναλαμβανω. Ειμαι προστατης οικογενειας λογο του πατερα μου που δεν βρισκεται Στην ζωη και ειμαι και το μοναδικο παιδι. Σιγουρα δικαιουμε μειωμενη θητεια (μαλλον 6μηνη). Αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν θα με εμποδισει να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις! Αν ναι θα πρεπει να το κριψω με καποιο τροπο; Αν οχι θα χασω σημαντικη εκπαιδευση; Περιμενω 19 χρονια να παω στις ειδικες δυναμεις και θελω να το γευτω ως εχει! Ευχαριστω.
- OMEGA
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
- Επάγγελμα: Web Designer
8 μηνες θα κανεις
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Παιδι χωρισμενων γονιων
μενει με τη μητερα του η οποια εχει προβλημα στη μεση δεν εργαζετε
και εχει και μια μικρη αδελφη ανιληκη.
δικαιουται μειωμενη θητεια;
μενει με τη μητερα του η οποια εχει προβλημα στη μεση δεν εργαζετε
και εχει και μια μικρη αδελφη ανιληκη.
δικαιουται μειωμενη θητεια;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 71
Όχι δυστηχώς
Καλησπέρα παιδια.
Διαβασα εδώ " /stratologia/meiwmeni.asp " αλλα δε βρηκα κατι για την "περιπτωση" μου.
Ο Πατέρας μου έχει πεθάνει και είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, θεωρούμαι προστατης;
Θα κανω μειωμένη θητεία και αν ναι πόσο;
ΣΗΜ: Εχω μία ενήλικη αδερφή (18 ετών)
Διαβασα εδώ " /stratologia/meiwmeni.asp " αλλα δε βρηκα κατι για την "περιπτωση" μου.
Ο Πατέρας μου έχει πεθάνει και είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, θεωρούμαι προστατης;
Θα κανω μειωμένη θητεία και αν ναι πόσο;
ΣΗΜ: Εχω μία ενήλικη αδερφή (18 ετών)
Μεγαλε κανεις 8μηνο! Να πας να παρεις ενα ''πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης για στρατολογικη χρησή'' ετσι ακριβως θα το ζητησεις και μετα το πας στη στρατολογια σου συμπληρωνεις μια αιτηση που θα σου δωσουν εκει και μετα η στρατολογια θα κανει τις διαδικασιες και θα στειλει το αναλογο χαρτι στη μοναδα σου!
- OMEGA
- Συνταγματάρχης
Δεν κανεις 8μηνο διοτι η αδερφη σου εχει κλεισει τα 18 και ειναι ικανη για εργασια... οριστε ΄΄
// Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας, εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο//
// Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας, εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο//
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Καλησπέρα και από εμένα.
Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να καταταγώ τους επόμενους μήνες (μάλλον το Φεβρουάριο).
Η περίπτωση μου έχει ως εξής:
Ο πατέρας μου έχει πεθάνει, ενώ η μητέρα μου είναι συνταξιούχος (69 ετών) και έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι μοναχογιός.
Διάβασα το λινκ που αφορά στη μειωμένη θητεία, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω αν θα κάνω 8μηνο ή 6μηνο. Όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή και να καταταγώ τους επόμενους μήνες (μάλλον το Φεβρουάριο).
Η περίπτωση μου έχει ως εξής:
Ο πατέρας μου έχει πεθάνει, ενώ η μητέρα μου είναι συνταξιούχος (69 ετών) και έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι μοναχογιός.
Διάβασα το λινκ που αφορά στη μειωμένη θητεία, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω αν θα κάνω 8μηνο ή 6μηνο. Όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- OMEGA
- Συνταγματάρχης
8 μηνο φιλε μου...
Παιδια να ρωτησω το πιστοποιητικο το εχω της οικογενειακης καταστασης για στρατολογικη χρηση (θα παω 8 μηνο) και μπαινω μεθαυριο αυλωνα. Πρεπει να το καταθεσω πριν μπω; Μετα; Στον αυλωνα; Στο στρατολογικο μου γραφειο?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες