Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Spider

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Spider »

Στην επιτροπη απαλλαγων πρεπει να παω 5 μερες πρην τελιωσει η προθεσμια, δηλαδη οπως γινεται και στο φρουραρχειο; Η μπορω να παω και τωρα;
iKilledKenny
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από iKilledKenny »

Spider έγραψε:Στην επιτροπη απαλλαγων πρεπει να παω 5 μερες πρην τελιωσει η προθεσμια, δηλαδη οπως γινεται και στο φρουραρχειο; Η μπορω να παω και τωρα;

Μπορεις οποτε θελεις εντος της προθεσμιας που λεει το χαρτι σου.

Εξαιρεση ειναι, πως εαν εισαι απο αλλο στρατολογικο γραφειο (πχ. Το στρ. Γραφειο σου ειναι της πατρας, αλλα μενεις αθηνα), κανεις ενα τηλεφωνο στην επιτροπη και ρωτας εαν εχουν φτασει τα χαρτια σου σε αυτους.

sokopa
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από sokopa »

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι εντελώς ανίδεος από τις διαδικασίες που χρειάζονται τώρα και θα ήθελα αν κάποιος ξέρει τα φώτα σας. Λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη δικαιούμαι απαλλαγή (Ι5) από όσο ξέρω.

Το θέμα είναι πως τώρα δουλεύω και ψάχνω αν υπάρχει τρόπος να μην σταματήσω (το λέω επειδή στη ΣΥ Δ. Ελλάδας που κανονικά ανήκω μου είπαν ότι πρέπει να παρουσιαστώ - ενώ αν ανήκα στο ΣΥ Αθήνας απλά θα έπαιρνα την απαλλαγή από το 401 και όλα καλα). Μένω Αθήνα τώρα.

Η διαδικασία λοιπόν ποιά είναι, αν τα ξέρετε και εσείς; Μπορώ να πάω όποτε θέλω στο 401 στην Επιτροπή Απαλλαγών (έχω και γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο, αν αυτό βοηθάει) και να τελειώσει η υπόθεση, στέλνοντας το χαρτί ;

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε απάντηση

iKilledKenny
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Επιτροπή Απαλλαγών

sokopa έγραψε: Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι εντελώς ανίδεος από τις διαδικασίες που χρειάζονται τώρα και θα ήθελα αν κάποιος ξέρει τα φώτα σας. Λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη δικαιούμαι απαλλαγή (Ι5) από όσο ξέρω.

Το θέμα είναι πως τώρα δουλεύω και ψάχνω αν υπάρχει τρόπος να μην σταματήσω (το λέω επειδή στη ΣΥ Δ. Ελλάδας που κανονικά ανήκω μου είπαν ότι πρέπει να παρουσιαστώ - ενώ αν ανήκα στο ΣΥ Αθήνας απλά θα έπαιρνα την απαλλαγή από το 401 και όλα καλα). Μένω Αθήνα τώρα.

Η διαδικασία λοιπόν ποιά είναι, αν τα ξέρετε και εσείς; Μπορώ να πάω όποτε θέλω στο 401 στην Επιτροπή Απαλλαγών (έχω και γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο, αν αυτό βοηθάει) και να τελειώσει η υπόθεση, στέλνοντας το χαρτί ;

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε απάντηση

Εαν εχεις διαβητη τυπου 1 (εκ γενετης, ινσουλινη, ολο το μανικι), τοτε ναι, εισαι Ι5,1000%.

Δεν χρειαζεται απο οσο ξερω να μπεις. Τις 5 τελευταιες ημερες πριν παρουσιαστεις, πρεπει να πας στο φρουραρχειο της περιοχης σου (ρωτα στο στρ. Γραφειο σου, να σου πουν που ειναι), με τα χαρτια που εχεις απο το νοσοκομειο (αμα μπορεις να αποδειξεις και επιπλοκες λογω του διαβητη, καντο, πχ. Δεν ρυθμιζεται σωστα, θελει ινσουλινη, ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στο φαγητο κλπ κλπ)

Θα πας εκει, μετα νοσοκομειο, και μετα απο 2-3 εβδομαδες στην επιτροπη απαλλαγων και τελειωσες (στο ενδιαμεσο ΔΕΝ παρουσιαζεσαι, αφου η ασθενεια σου ειναι ανιατη).

Καλη τυχη, και οταν σου ερθει το χαρτι με την ακριβη ημερομηνια καταταξης σου, εδω θα μαστε, να τα μαθεις και αναλυτικοτερα.

Για να σε ξε-ανχωσω, με διαβητη τυπου 1,δεν κανεις στρατο, ακομη και να ηθελες να κανεις.

ανώνυμος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ανώνυμος »

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα φίλο που πέρασε από την Επιτροπή Απαλλαγών του Φρουραρχείου Αθηνών και τον κατέστησαν Ι5 (υπήρχε γνωμάτευση από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο). Η Επιτροπή είπε να πάει στα γραφεία της Στρατολογίας και να παραδώσει τα διαπιστευτήρια και θα ειδοποιηθεί σε 20 ημέρες. Αυτός ο φίλος, πάσχει από φαρμακοανθεκτική επιληψία και έχει δύο έως τρεις κρίσεις την ημέρα. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η επιτροπή τη γνωμάτευση σε 20 ημέρες;

iKilledKenny
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Επιτροπή Απαλλαγών

ανώνυμος έγραψε:Καλημέρα σας,

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα φίλο που πέρασε από την Επιτροπή Απαλλαγών του Φρουραρχείου Αθηνών και τον κατέστησαν Ι5 (υπήρχε γνωμάτευση από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο). Η Επιτροπή είπε να πάει στα γραφεία της Στρατολογίας και να παραδώσει τα διαπιστευτήρια και θα ειδοποιηθεί σε 20 ημέρες. Αυτός ο φίλος, πάσχει από φαρμακοανθεκτική επιληψία και έχει δύο έως τρεις κρίσεις την ημέρα. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η επιτροπή τη γνωμάτευση σε 20 ημέρες;

99% των περιπτωσεων που εχουν γνωματευση Ι5 απο το Φρουραχειο/Στρ. Νοσοκομειο, παιρνουν Ι5 και απο την επιτροπη.

Το υπολοιπο 1%, αποτελειτε απο δηθεν καταθληπτικους που πανε στην επιτροπη με μαγιο-βερμουδα, μαλλι-γυαλλι στην τσιτα, και τον freddo με το δαγκωμενο καλαμακι στο χερι, και αναρωτιουνται γιατι τους κοβουν το Ι5.

Ο φιλος σου θα παρει κανονικα Ι5, και πες του και καλη δυναμη στην ζωη του, απο εμας στο forum.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από dimitris90 »

Καλησπερα παιδια πειρα αναβολη 2 ετη για διαταραχη πανικου απο την επιτροπη στρατοπεδου η ερωτηση μου ειναι για ποιο λογω δεν μου εδωσαν καποιο χαρτι
malvinan
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από malvinan »

Πέρασα πριν από ένα χρόνο από την επιτροπή στο 424 για δεύτερη ετήσια απαλλαγή με διάγνωση και φάρμακα από δημοσιο.

Έχω πράγματι προβλήματα. Ένας γιατρός από την επιτροπή χωρίς ούτε να με ρωτήσει κάτι με το που μπήκα μου είπε αγόρι μου παλικαρι μου μια χαρά σε βλέπω σε ένα χρόνο θα μπεις. Μάζεψε τις υποθέσεις σου.

Έχω κατααγχωθει. Δε με ρώτησαν τιιποτ. Φυσιογνωμικα το πήγαν. Εγώ φώναζα και αντιτεθηκα στην γνώμη τους και μου είπαν θα σε ξαναδούμε του χρόνου.

Την πρώτη φορά ήταν επαγγελματίες την δεύτερη δε ξερωτι εγινε.

1) Παίζει να μην πάρω απαλλαγή; Τι γίνεται μετά; Μπορώ να κάνω ενσταση;

Μπορώ να πάω ξανά μέσω φρουραρχείου.

2) Πόσο καιρό μετά μπαίνω αν βγει ι4.

3) Έχω διπολική διαταραχή και λαμβάνω αντιψυχωσικά. Αν μπω μπορώ να πάρω τα χάπια μου μαζι;

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Τι ένδειξη σου έχουν βάλει; Το 334;
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Επιτροπή Απαλλαγών

malvinan έγραψε:Πέρασα πριν από ένα χρόνο από την επιτροπή στο 424 για δεύτερη ετήσια απαλλαγή με διάγνωση και φάρμακα από δημοσιο.

Έχω πράγματι προβλήματα. Ένας γιατρός από την επιτροπή χωρίς ούτε να με ρωτήσει κάτι με το που μπήκα μου είπε αγόρι μου παλικαρι μου μια χαρά σε βλέπω σε ένα χρόνο θα μπεις. Μάζεψε τις υποθέσεις σου.

Έχω κατααγχωθει. Δε με ρώτησαν τιιποτ. Φυσιογνωμικα το πήγαν. Εγώ φώναζα και αντιτεθηκα στην γνώμη τους και μου είπαν θα σε ξαναδούμε του χρόνου.

Την πρώτη φορά ήταν επαγγελματίες την δεύτερη δε ξερωτι εγινε.

1) Παίζει να μην πάρω απαλλαγή; Τι γίνεται μετά; Μπορώ να κάνω ενσταση;

Μπορώ να πάω ξανά μέσω φρουραρχείου.

2) Πόσο καιρό μετά μπαίνω αν βγει ι4.

3) Έχω διπολική διαταραχή και λαμβάνω αντιψυχωσικά. Αν μπω μπορώ να πάρω τα χάπια μου μαζι;

Τι ένδειξη σου έχουν βάλει;334;

malvinan
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Επιτροπή Απαλλαγών

dimitris90 έγραψε:Τι ένδειξη σου έχουν βάλει; Το 334;

Δε το γράφει στο χαρτί που είχε έρθει. Το χαρτί του γιατρού το είχαν πάρει υπηρεσιακα δε το εχω.

Η διάγνωση μου ειναι διπολική διαταραχή τυπου ΙΙ.

Ιωάννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ιωάννης »

Καλησπέρα ! Θέλω να ανοίξω ενα θέμα οπου απασχολή κάθε αγόρι ! Έχω συμπληρώσει 2 χρονια Αναβολής λόγω προβλημάτων, δηλαδή 2 12 Μηνα και θέλω απεγνωσμένα να παρω το Ι5 Ψυχιατρικό, δηλαδή Απαλλαγή Στράτευσης γιατί εχω ψυχολογικά προβλήματα κάθε φορά που είμαι μέσα ! Κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας, εκνευρισμό, κρίσεις πανικού κ. Α. Θα πρέπει να περάσω απο Επιτροπή Απαλλαγων ή θα την πάρω απο το Φρουραρχείο της περιοχής μου; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Mparmpas »

Καλα καθε αγορι δεν παει για απαλλαγη φιλε.

Θα κανεις ακριβως την ιδια διαδικασια που εκανες και τις προηγουμενες φορες ειτε στο

στρατοπεδο ειτε μεσω φρουραρχιου.

NoTomorrow
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από NoTomorrow »

Καλησπέρα παιδιά,

Γνωρίζω κάποια πράγματα επί του θέματος.

Έχω πάρει 2 φορές ετήσια αναβολή για αγχώδη κατάθλιψη με φαρμακευτική αγωγή. Από τι γνωρίζω η τρίτη φορά είναι που πρόκειται για την απαλλαγή.

Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει ποια είναι ακριβώς η επιτροπή απαλλαγών κι αν ουσιαστικά έχω περάσει για να πάρω τις αναβολές.

Γι'αυτό θα σας παραθέσω τη διαδικασία που περνάω για κάθε αναβολή. Αφορά την Αττική.

Με γνωμάτευση στο φρουραρχείο Αθηνών, ο γιατρός με προτείνει για εξέταση από ψυχίατρο, με το χαρτί πάω στο ειδικών νοσημάτων στη Πεντέλη, όπου εξετάζομαι από στρατιωτικό ψυχίατρο ο οποίος επιβεβαιώνει την γνωμάτευση και νομίζω πως γράφει ότι με προτείνει για αναβολή.

Το επόμενο βήμα είναι ξανά φρουραρχείο όπου γράφουν τι έγραψε ο γιατρός.

Έπειτα Ρουφ, όπου πάλι πρέπει να δει τα χαρτιά σου ένας άλλος γιατρός - δεν γνωρίζω ειδικότητα - και επίσης συμπληρώνουν κάποια χαρτιά.

Μετά νομίζω πως συμπληρώνεις κάποιες αιτήσεις, παραδίδεις τα χαρτιά και αυτά πρέπει να τα στείλουν υπηρεσιακά σε κάποια άλλη υπηρεσία.

Τέλος, μετά από 15 ημέρες ή και παραπάνω σου έρχεται γράμμα ότι πήρες την αναβολή.

Η διαδικασία για την απαλλαγή είναι η ίδια?

Στην όλη διαδικασία γνωρίζουν ότι είναι η 3η χρονιά για λόγους υγείας που οδηγεί στην απαλλαγή ; Σου λέει κάποιος ότι ουσιαστικά θα πάρεις απαλλαγή και δεν θα σου ξαναέρθει χαρτί κατατάξης. Ποια είναι η επιτροπή απαλλαγών?

Συγγνώμη αν κούρασα.

Ευχαριστώ.

malvinan
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Επιτροπή Απαλλαγών

Πέρασε κάποιος από επιτροπή απαλλαγών στο 424 φέτος. Αν μπορεί ας γραψει την εμπειρία του
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες