ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ έγραψε:Καλησπερα σε ολους,λογο φορτωμενου ωραριου δν εχω χρονο να κοιταξω ολες τις σελιδες

και σε οσες ειδα καμια ερωτηση δν αναφεροταν

στο αν περασεις ολεσ τις δοκιμασιες που συμπεριλαμβανονται

τοτε σιγουρα γινεσε ΔΕΑ ή μπορει να κοπεις λογο του οτι καποιοσ

αλλος δοκιμος σημειωσαι καλυτερες επιδοσεις;

ευχαριστω για τον χρονο σας.

Διάβασε από την σελίδα 36 και μετά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Δημοσίευση από ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ »

Σε ευχαριστω πολυ.καλη σου μερα.

πανος7

Δημοσίευση από πανος7 »

Γειά σας παιδιά,
παρουσιάζομαι στις 24 κεεδ και ήθελα να ρωτησω κάτι:
ο λόγος που θέλω να πάω ΥΕΑ είναι μόνο τα σχολεία που περνάς, δεν με νοιάζουν ούτε μόρια όυτε τπτπ άλλο.
Αλλά αξίζει πραγματικά να πας ΥΕΑ δλδ σαν εμπειρία είναι καλύτερα από απλός καταδρομέας; Η εκπαίδευση είναι πιο ουσιώδης ή απλά σε ΄χωνουν σε γραφειοκρατικές βλεκείες; Με λίγα λόγια ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός ε. Δ. Είανι πιο μάχιμος να το πώ έτσι από έναν απλό καταδρομέα;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Δεν ειναι ραμπο αλλα κανει πιο σκληρη εκπαιδευση και αυτος και στους φανταρους
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

πανος7 έγραψε:Γειά σας παιδιά,
παρουσιάζομαι στις 24 κεεδ και ήθελα να ρωτησω κάτι:
ο λόγος που θέλω να πάω ΥΕΑ είναι μόνο τα σχολεία που περνάς, δεν με νοιάζουν ούτε μόρια όυτε τπτπ άλλο.
Αλλά αξίζει πραγματικά να πας ΥΕΑ δλδ σαν εμπειρία είναι καλύτερα από απλός καταδρομέας; Η εκπαίδευση είναι πιο ουσιώδης ή απλά σε ΄χωνουν σε γραφειοκρατικές βλεκείες; Με λίγα λόγια ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός ε. Δ. Είανι πιο μάχιμος να το πώ έτσι από έναν απλό καταδρομέα;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...

Τίποτα το σπουδαίο, άν και τα ερωτήματά σου έχουν απαντηθεί εκατοντάδες φορές σε αυτό το θέμα (μπορείς να ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες) τελειώνοντας την ΣΕΑΠ θα πάς στην Ρεντίνα για να βγάλεις το ΣΒΕΚ (Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών) για να γίνεις ΔΕΑ στις ΕΔ.
Άβαταρ μέλους
C-SPY
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Ιστορία - Στρατός - Πολιτική - Αθλητισμός - Μουσική - Κινηματογράφος
Επάγγελμα: Στρατιωτικός Αναλυτής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από C-SPY »

Μάγκες, ο διαχειριστής μετέφερε το παραπάνω μήνυμα μου εδώ και έτσι διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος. Οπότε τα ερωτήματα που είχα θέσει απαντήθηκαν.

1. ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων = Βύσμα που όμοιο του δεν υπάρχει!
(Φανταστείτε να σας έλεγα ότι θέλω ως "ΔΕΑ ΕΔ" να πάω και στην ΕΛΔΥΚ! Και μόνο που το λέω σαν ανέκδοτο θα φαίνεται στους παλιούς. Διότι εκεί είναι που το Βύσμα δεν υπάρχει πουθενά!)
2.Δε παίζει ρόλο σε ποιο ΚΕΝ παρουσιαζόμαστε για την μετέπειτα πορεία μας ως ΔΕΑ.
3.Ειδικότητα ΔΕΑ παίρνουμε κατά την διάρκεια ή το πέρας τέλος πάντων που βρισκόμαστε στην Σχολή Εφέδρων (υποθέτω την ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο).
4. Ναι μας παίρνουνε με προοπτική ΔΕΑ ΕΔ, αλλά μας κόβουν σε ανύποπτο χρόνο και καταλήγουμε ΔΕΑ Όπλου/Σώματος και όχι ΕΔ.
5. Προσωπικά δε με απασχολούν τα μόρια, μιας και έγινε πολύς λόγος στο θέμα για αυτά, αλλά από παιδί ήθελα να γίνω Στρατιωτικός, αλλά όταν έδωσα Πανελλήνιες έχασα την βάση της ΣΣΕ για 4 δέκατα (17,4 έγραψα 17,8 χρειαζόμουν για την είσοδο) Και έτσι αυτή είναι η πορεία που θα μου άρεσε να έχω στην Θητεία μου.
6. Από θέμα Αρχών και Ήθους δεν εμπλέκω Βύσματα ποτέ και κινούμαι πάντα Αξιοκρατικά.

Εάν κάπου κάνω λάθος στα παραπάνω να με διορθώσουν οι παλιοί παρακαλώ...
Εικόνα

Απ'ότι κατάλαβα με... Τότε, θα με... Και τώρα...
"ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ"
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

C-SPY έγραψε:Μάγκες, ο διαχειριστής μετέφερε το παραπάνω μήνυμα μου εδώ και έτσι διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος. Οπότε τα ερωτήματα που είχα θέσει απαντήθηκαν.

1. ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων = Βύσμα που όμοιο του δεν υπάρχει!
(Φανταστείτε να σας έλεγα ότι θέλω ως "ΔΕΑ ΕΔ" να πάω και στην ΕΛΔΥΚ! Και μόνο που το λέω σαν ανέκδοτο θα φαίνεται στους παλιούς. Διότι εκεί είναι που το Βύσμα δεν υπάρχει πουθενά!)

Εάν κάπου κάνω λάθος στα παραπάνω να με διορθώσουν οι παλιοί παρακαλώ...
Εικόνα

Απ'ότι κατάλαβα με... Τότε, θα με... Και τώρα...

Μια διόρθωση αδερφέ! Η τελευταία σειρά ΥΕΑ που υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ ήταν η 2007 Β' ΕΣΣΟ ή αλλιώς 299!

Καλή θητεία να έχεις Εικόνα
boutsi

Δημοσίευση από boutsi »

Ρε παιδια, διαβασα τις περισσοτερες σελιδες για τους ΔΕΑ στις Ειδικες Δυναμεις, και μπορω να πω οτι εχω καταλαβει αρκετα καλα τι γινεται. Υπαρχει ομως μια πολυ δυνατη απορια που δεν μπορω να λυσω σχετικα με αυτο το ζητημα.

Αν κοιταξει κανεις την τελευταια προκυρηξη για ειδικους φρουρους, εχουν μπει 130 ΔΕΑ Ειδικων Δυναμεων! Θα μπορουσε κανεις να πει οτι ειναι ΔΕΑ απο πολλες φουρνιες κτλ, αλλα το ιδιο συμβαινει εδω και 10 χρονια (περιπου καθε χρονο εχει προκυρηξη), αρα δεν γινεται να υπαρχει τοσο μεγαλο "απόθεμα" σε ΔΕΑ Ειδικων Δυναμεων απο προηγουμενα χρονια, ειδικα οταν λετε οτι παιρνουν τοσους λιγους μετα τη ΣΕΑΠ. Αρα λοιπον πως συναδει ενας τετοιος μεγαλος αριθμος ΔΕΑ ΕΔ με αυτα που λεμε μεχρι τωρα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φίλε μου δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι δεν έχει να κάνει με το πόση ''φουρνιά'' βγαίνει κάθε φορά απο το ΚΕΑΠ αριθμητικά αλλά με το πόσοι κάνουν τα χαρτιά τους συνολικά και με βάση το πόσα χρόνια έχουν απολυθεί. Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου το όριο ηλικίας για τους Ειδικούς Φρουρούς. Για παράδειγμα εάν εγώ απολύθηκα ώς ΔΕΑ ΕΔ όταν ήμουν 19 χρονών, θα μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά μου στην Αστυνομία μέχρι τα 28 μου. Συνεπώς δεν είναι δύσκολο να... Μαζευτούμε πολλοί!Εικόνα
boutsi

Δημοσίευση από boutsi »

Αυτο που λες το εξηγησα γιατι το συστημα αυτο τρεχει ηδη 10 χρονια τουλαχιστον. Αρα ακομα και οι ΔΕΑ ΕΔ που εχουν "ξεμεινει" λογικα θα εχουν δηλωσει μεχρι τωρα γιατι το πραγμα τρεχει ηδη. Για να το καταλαβεις καλυτερα σκεψου οτι αν φετος βγουν 30 ΔΕΑ ΕΔ και η προκυρηξη παρει 130 παλι, φαινεται οτι υπαρχουν αλλοι 100 ΔΕΑ ΕΔ απο αλλες "φουρνιες". Αν σκεφτεις οτι αυτο "τρεχει" πολλα χρονια, τοτε το φαινομενο του αποθεματος σε ΔΕΑ θα εχει εξαλειφθει. Αρα που βρισκονται τοσοι ΔΕΑ ΕΔ;

Αρα σε μια περιοδο 10 χρονων θα πρεπει να εχουν βγει 1000 περιπου ΔΕΑ ΕΔ. Το ερωτημα ειναι που βρισκονται ολοι αυτοι αν καθε φορα βγαινουν μονο 30;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ξαναδιάβασε το μήνυμά μου αδερφέ γιατί έχεις μπερδευτεί αρκετά και δεν έχεις ''πιάσει'' το τι θέλω να πώ Εικόνα

Επίσης και για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα γιατί μετά θα πρέπει πάλι να διαγράφω ή να μεταφέρω μηνύματα μην φανταστείς ότι όλοι οι ΔΕΑ ΕΔ ψάχνονται να γίνουν Ειδικού Φρουροί.

Μπορεί να τους απορροφήσει και αλλού το σύστημα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς για να γίνεις ΔΕΑ στις ΕΔ αναγκαστικά χρειάζεσαι βύσμα (και άν). Και ξανά δυστυχώς για πολλούς δεν παίρνει και αρκετούς σε κάθε φουρνιά όπως λές και εσύ. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια! Όλα τα άλλα είναι περιττά.
Άβαταρ μέλους
LoneWolf24
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από LoneWolf24 »

kΑλά ρε παιδιά, θέλει τόσο πολύ βύσμα; Αφού είναι κάτι εθελοντικό... Και κανεις και 5 μήνες παραπάνω. Γιατί να θέλει βύσμα δεν καταλαβαίνω,
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

LoneWolf24 έγραψε:kΑλά ρε παιδιά, θέλει τόσο πολύ βύσμα; Αφού είναι κάτι εθελοντικό... Και κανεις και 5 μήνες παραπάνω. Γιατί να θέλει βύσμα δεν καταλαβαίνω,

Γιατί όπως θα διάβασες επιλέγουν λίγα άτομα, οι περισσότεροι πάνε για τα μόρια, άρα θέλει βύσμα

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο, ήθελα να ρωτήσω αν δηλωσω ΥΕΑ πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να με στείλουν ΣΕΑΠ?
antonis kriti
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από antonis kriti »

Ρε σεις εχω μια ερωτηση. Να απαντηση καποιος που ξερει 100%. Συγουρα θελει βυσμα για ΥΕΑ. Μου ρθε το χαρτι και γραφει ΥΕΑ και σκεφτομαι να παω... Οποιος ξερει να απαντηση γρηγορα γιατι βιαζομαι...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης