Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 26

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΗΤΗ έγραψε:

οχι, ΠΖ ειμαι

εχω μια περιεργεια αν δηλωσαν για το ΠΝ και ΟΥΚ κανεις

Όσους λογαριασμούς και αν φτιάξεις θα τους απενεργοποιώ. Στο γράφω εντελώς πληροφοριακά μπας και το πάρεις χαμπάρι και για να μην κουράζεσαι. Έχεις εξαντλήσει προ πολλού την υπομονή μου.

Rocky96
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Rocky96 »

Την αιτηση τη στελνουμε στη στρατολογια που μενουμε εγω μενω αθηνα αρα στο ρουφ (τμημα αθηνας;
Rocky96
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Rocky96 »

Την αιτηση τη στελνουμε στη στρατολογικη υπηρεσια που μενουμε εγω μενω Αθηνα αρα τξ στελνω στο ρουφ ( Ρουφ Στρατολογικο τμημα Αθηνας)
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 96

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mpell13 »

Rocky96 έγραψε: Την αιτηση τη στελνουμε στη στρατολογικη υπηρεσια που μενουμε εγω μενω Αθηνα αρα τξ στελνω στο ρουφ ( Ρουφ Στρατολογικο τμημα Αθηνας)
https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia Ανάλογα που ανήκεις δες, βάλε και θα σου βγει το mail επικοινωνίας
Wolf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Wolf »

Καλησπέρα, εάν ενταχθω σαν ΟΒΑ μπορώ να έχω στο όνομα μου κατάστημα; Γιατί είδα πως ασφαλίζονται στο ΙΚΑ
Άβαταρ μέλους
George__13
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από George__13 »

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω κάτι... τελειώνει τέλος πάντων η προκήρυξη και μας περνούν στην μοναδα που θα μας ζητηθεί να παρουσιαστουμε τι διαδικασία θα περάσουμε;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 26

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημιουργήθηκε νέο νήμα για αυτούς που είναι στην λίστα για τις διαδικασίες κατάταξης για ΟΒΑ

Διαδικασίες κατάταξης ΟΒΑ (2020)

Η συζήτηση συνεχίζεται εκεί λοιπόν. Στο παρόν νήμα θα δημοσιεύονται μόνο απορίες που αφορούν ενδεχόμενη νέα προκήρυξη για ΟΒΑ μέσα στο τρέχον έτος. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει σεβαστό και το νήμα εκτροχιαστεί, τότε το παρόν θα κλειδωθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Άβαταρ μέλους
petethetethor13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από petethetethor13 »

Καλησπέρα, μου ήρθε εχθές email απο την στρατολογία που ανήκω πως η προκύρηξη για ΟΒΑ πέρνει παράταση μέχρι μέσα Ιουνίου και έχω αρχίσει να το ψάχνω μήπως και δηλώσω τελικά συμμετοχή. Έχω κάποιες απορίες, αν μπορεί κάποιος ΟΒΑ απο προυγούμενη σειρά ή και τα παιδιά που δήλωσαν πρώτα συμμετοχή σε αυτή την προκύρηξη να απαντήσει θα με βοηθούσε αρκετά.

1) Απ' οτι διαβάζω εδώ, δεν υπάρχει μοριοδότηση, ούτε και θα περάσουμε αθλήματα (ΣΞ όχι ΕΔ). Μόνο γιατρούς. Η διαδικασία αυτή με τις εξετάσεις των γιατρών θα ναι περίπου σαν την μέρα που παρουσιαστήκαμε σαν στρατιώτες, σωστά; Το νοσοκομείο που θα πρέπει να πάμε να μας δουν οι γιατροί θα είναι στην περιοχή της Στρατολογικής Υπηρεσίας που ανήκουμε ή στο μέρος που είναι η μονάδα που θα υπηρετήσουμε;

2) Αν μπορεί κάποιος "παλιός" ΟΒΑ να μας περιγράψει τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση (αφού σε επιλέξουν και περάσεις γιατρούς επιτυχώς). Σε πηγαίνουν σε κάποιο κέντρο εκπαίδευσης και μετά σε προωθούν στις μονάδες; Θα επαναλάβουμε όσα κάναμε στην εκπαίδευσή μας σαν στρατιώτες (προσοχή, ημιανάπαυση, ανάπαυση, οπλοασκήσεις, βολές κτλ) ή είναι εντελώς διαφορετικά;

3) Εγώ ήμουν ΤΘ με ειδικότητα ΤΦ στην θητεία μου. Απ' ότι είδα για ΤΘ δεν ζητάει τυφεκιοφόρους (λογικό μου φαίνεται :P). Υπάρχει περίπτωση εαν δεν δηλώσουν αρκετοί απο τις υπόλοιπες ειδικότητες του Όπλου να πάρουν και ΤΦ για να συμπληρώσουν άτομα;

4) Μένω σε μεγάλη πόλη, υπάρχει στρατόπεδο εδώ αλλα απ' ότι κατάλαβα όσους πάρουν (εκτός αν έχουν "παπά") θα τους στείλουν Έβρο ή νησιά. Υπάρχει πιθανότητα αν δηλώσω την μονάδα ή έστω τη περιοχή που υπηρέτησα (στη παραμεθόριο ήμουν) να με πάνε εκεί; Τουλάχιστον να είμαι σε γνώριμα λημέρια.

5) Μπορούν οι ΟΒΑ να μείνουν στις στρατιωτικές κατοικίες (αν θυμάμαι καλά νομίζω λέγονται ΣΟΑ) ;

Άβαταρ μέλους
SAPakias
Πολίτης
Πολίτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από SAPakias »

Φιλαράκι το παλικάρι είχε δίκιο, Ιούνιο θα πάρουν τους Οβα. Μάλλον εσύ έπεσες έξω ;)
Άβαταρ μέλους
petethetethor13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

SAPakias έγραψε:Φιλαράκι το παλικάρι είχε δίκιο, Ιούνιο θα πάρουν τους Οβα. Μάλλον εσύ έπεσες έξω ;)

Φίλε μου σε ποιον απαντάς γιατί δεν κατάλαβα. Πάντως υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στο site της Στρατολογίας που αναφέρει πως οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν πάρει παράταση μέχρι 15/6/2020. Συγκεκριμένα γράφει:"2. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατάθηκε έως την 15 Ιουνίου 2020. "

https://www.stratologia.gr/el/content/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-2000-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B2%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-30

Άβαταρ μέλους
342 α εσσο ελδυκ
Πολίτης
Πολίτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από 342 α εσσο ελδυκ »

Παιδιά λίγο άσχετο αλλά το είχα πάντα απορία μετά την απόλυση του ή στρατιωτική ταυτότητα τι γίνεται;
Dim93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Dim93 »

Παιδια θελω να ρωτησο εαν προλαβενω ακομα να κανω αιτηση για οβα μεχρι (15 ιουνιου) και εαν γνωριζει καποιος τι χαρτια χρειαζομαι για να κραταω μαζι μου για να κανω την αιτηση η εαν ειναι μια απλη αιτηση και δεν χρειαζεται να κραταω κατι
Άβαταρ μέλους
JimA
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από JimA »

Προλαβαινεις φιλαρακι αν δεν εισαι για ειδικες δυναμεις. Θα κατεβασεις στο κινητο/υπολογιστη σου την προκηρυξη και θα διαβασεις εκει οτι χρειαστεις ενα χαρτι ειναι να συμπληρωσεις μοναχα. Και νετα θα εχει γιατρους να περασεις.
Dim93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Dim93 »

Ευχαριστω φιλε για πεζικο θελω μιας και εκει υπηρετησα, εγω θα παω στην στρατολογια να κανω τα χαρτια μου οποτε θελω απλος την ταυτοτητα μαζι μου; Και για αυτο που ειπες με τους γιατρους της εξετασεις θα της περασο μετα (εαν επιλεγω); Η την ιδια μερα γιατι την δευτερα που θα παω θα ειναι η τελευταια μερα 15 ιουνιου και δεν ξερω αν προλαβενω
Άβαταρ μέλους
petethetethor13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Φίλε μου ρίξε ένα τηλέφωνο στην Στρατολογία που ανήκεις προτού πας, απλά να δεις αν δέχονται κόσμο γιατί λόγω κορονοιου δεν δέχονταν το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης, την κατεβαζεις, την συμπληρώνεις και την στέλνεις μαζί με αντίγραφο της ταυτότητας στο εμαιλ της στρατολογιας που ανηκεις. Αν επιλεγεις, θα δεις το όνομα σου στον επόμενο πίνακα που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες (λογικά) όπου θα σου δίνει περιθώριο 3-4 μέρες για να κανονίσεις τηλεφωνικά ραντεβού με την επιτροπή απαλλαγών της περιοχής σου ώστε να περάσεις από τους γιατρούς. καλή επιτυχία!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης