Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Παιδιά αν γνωρίζει κάποιος να μου πει, έκανα την διαδικασία στο 424 στις 28/5. Έκλεισα ραντεβού με την επιτροπή απαλλαγών για την επερχόμενη εβδομάδα. Έχω ήδη 2 ετήσιες και πάω για την απαλλαγή. Στο τηλέφωνο μια κυρία μου είπε πως "με σένα πας για οριστική απαλλαγή θα τελειώσουμε αργά το μεσημέρι, να έχεις μαζί σου ταυτότητα κτλ κτλ κτλ". Τις προηγούμενες 2 φορές που πέρασα από την επιτροπή, μέσα σε 2 ώρες είχα τελειώσει, απλά περίμενα λίγο και μετά η επιτροπή απλά μου ανακοίνωνε ότι παίρνω αναβολή. Ο ψυχίατρος του 424 μου έβαλε Ι5 παράγραφο 341. Υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξουν το αποτέλεσμα από την επιτροπή; Επίσης, μπορώ κάπου να δω αυτές τις παραγράφους για τα Ι5; Με άγχωσε το ύφος της κυρίας στο τηλέφωνο.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

YΠάρχει επιτροπή
Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Καλησπερα παιδιά πέρασα από φρουραρχείο 29/5 για ψυχολογικό λόγο δεν μου έχει κάτι ακόμα για επιτροπή ιμειλ μηπος γνωρίζετε ποσό καιρό κάνει η άμα πέρασε κανένας από επιτροπή;
makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

DonQuihote έγραψε:TΟ κατάλαβα ότι είναι η παράγραφος του ΦΕΚ... Στην ουσία προτείνει την απαλλαγή μου βάσει αυτής της παραγράφου. Υπάρχει περίπτωση η επιτροπή να το κάνει Ι4 βάσει της παρ.341... ;

Πραγματικά έχω καταλήξει πως πιο εύκολα το παίζεις όταν δεν έχεις κανένα πρόβλημα παρά να έχεις. Εγώ αντιμετωπίζω θέματα 5 χρόνια τώρα. Δεν θέλω (και δεν νιώθω και άνετα) να τα συζητάω με κανέναν, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται δημοσίως με ανοιχτές πόρτες κτλ. Έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κ εγώ έχω 2 ετήσιες απαλλαγές και πάω για αναβολή. Και σε μένα αναφέρει Ι5 παρ.341. Στο ΦΕΚ αυτό είναι Ι2-Ι4. Υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσει η επιτροπή απαλλαγών το Ι5; Και εγώ αντιμετωπίζω θέματα από τα 15 μου και τώρα είμαι 29. Αν δεν βγω Ι5 θεωρώ πως θα χειροτερέψουν αρκετά πράγματα στην κατάσταση μου. Ο ψυχίατρος του 424 μου έβαλε Ι5 παρ.341 ενώ είδε ότι είχα 3 γνωματεύσεις και 2 συνταγές με αγωγή. Τώρα τι να πω. Βάσει του ΦΕΚ είναι σαν να εισηγήθηκε να μπω στρατό. Στο ΦΕΚ εφόσον φαίνεται ότι το 341 δεν είναι Ι5, ο ψυχίατρος πως το επικαλέστηκε σαν Ι5;

αβελ

Δημοσίευση από αβελ »

Γεια σας. Περασα σημερα απο επιτροπη για απαλλαγη στο 401. Δεν ειχα κλεισει rendez vous αλλα πηγα πουρνο πουρνο κατα τις 8. Ενας γιατρος απαρτιζε την επιτροπη ο οποιος απλως αντεγραψε τα χαρτια που ειχε μπροστα του. Δεν μου εκανε ουτε ερωτηση. Η διαδικασια κρατησε συνολικα 50 λεπτα. Οποιος εχει θεματα να μην φοβαται ειναι ολοι ευγενικοι. ΣΟΣ ΜΗΝ σκασετε εκει με μαλλακι φτιαγμενο, καφεδακι, φινα ρουχα βραδινης εξοδου μεσα στν καλη χαρα...
Gemination32

Δημοσίευση από Gemination32 »

Καλησπέρα παιδιά, φέτος πήγα αρχές Ιούνη και πήρα από φρουραρχείο για 3η φορά το ι5 απαλλακτικό με αγχώδεις διαταραχές/κρίσεις πανικού - φαρμακευτική αγωγή (όχι με ένα χάπι μόνο). Αυτό που δεν συγκράτησα ήταν σε ποιο φέκ με έχει βάλει, από τη στιγμή που είδα το Ι5 και τη κούραση που είχα από τις 6 το πρωί δεν ασχολήθηκα παραπάνω (ο ψυχίατρος εκεί δεν μου έκανε καμία ερώτηση, συν της άλλης σε παιδί που δεν είχε τόσο καλό χαρτί από ψυχίατρο τον έβγαλε ι5 και τον προέτρεψε να βγάλει και άλλη μια βεβαίωση γιατί μόνο με αυτό δεν θα τον βγάλει η επιτροπή Ι5).
Αυτό που έχω θέλω να ρωτήσω... Επιτροπή δεν έχω περάσει ακόμα... Έλαβα μάιλ στις 2/6 ότι μπορώ έως 2/7. Ξέρω ότι η επιτροπή απλά επικυρώνει πέρα από τα ψαρωτικά κατα 99%, ωστόσο αν μια στο εκατομμύριο δεν μου το δώσει τι επιλογές έχω μετά; Μου έρχεται νέο σημείωμα; Μπορώ να κάνω τη διαδικασία από το φρουραρχείο πάλι ή μόνο από στρατόπεδο; Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.
Tojicon

Δημοσίευση από Tojicon »

Ωραίος! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Να είσαι καλά!
Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Εισαι για αναβολη ή απαλλαγη; Σε ενημερωσε τελικα για το τι πηρες;
aURk

Δημοσίευση από aURk »

Καλησπέρα παιδιαΠέρασα σημερα το πρωι επιτροπη για απαλλαγή μετά απο 2χρόνια αναβολή που είχα, στο 401 και έχω πολλες απορίες.

Καταρχας πήγα απο κοντά γιατί δεν σήκωναν τηλέφωνα.

Μπαίνω μέσα στην επιτροπή ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ η επιτροπη, του δίνω το χαρτί από το ψυχίατρό μου, το βλέπει, και λέει θα πάρεις 3 χρόνια αναβολή, τι αναβολή του λέω ήρθα για απαλλαγή, όχι λέει άλλαξε η νομοθεσία και δεν παίρνεις πια απαλλαγή, θα έρχεσαι εδώ κάθε 3 χρόνια να βλέπουμε αν άλλαξε η κατάστασή σου, μέχρι τα 45 σου.

Επίσης μου είπε ότι αν έχω δίπλωμα οδήγησης θα μου το αφαιρέσουν για 1 χρόνο, αλλά δεν του είπα ότι έχω.

Το θέμα είναι, αυτά που μου είπε ισχύουν; Πρώτη φορά ακούω για αναβολες κάθε 3 χρόνια μέχρι τα 45 (είμαι 28).

Μήπως έλεγε μλκιες;

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν άλλαξε η νομοθεσία ή απλά με δούλευε;

Επίσης, δε μου έδωσε κανένα χαρτί, ούτε μου είπε οτι θα έρθει κάποιο εμαιλ. Δεν είπε τίποτα, απλά ότι πήρα 3 χρόνια αναβολή και θα έρχομαι μέχρι τα 45 χωρις κανένα έγγραφο! Έμπλεξα με μλκα;

Please όποιος γνωρίζει κάτι ας Με ενημερωσει

dimVsk
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από dimVsk »

Καλησπερα παιδιαΠέρασα σημερα απο το 401 για απαλλαγη μετα απο 2 χρονια αναβολης.

Η επιτροπή ήταν ένα άτομο και αφού είδε τα χαρτιά μου (ι5 για ψυχολογικούς λόγους και λήψη φαρμάκων) μου είπε ότι θα πάρω 3 χρόνια αναβολή.

Του λέω ήρθα για απαλλαγή αφού είχα πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή.

Μου είπε άλλαξε η νομοθεσία κι ότι θα χρειαστεί να έρχομαι μέχρι τα 45 μου κάθε 3 χρόνια!

Είμαστε καλα; Ισχύει κάτι τετοιο; Πρώτη φορά το ακούω. Και μου είπε ότι θα αφαιρεθεί και το δίπλωμα οδήγησης αν έχω, βέβαια δεν απάντησα τίποτα ς' αυτό.

Το θέμα έιανι ότι δε με ενημέρωσε σχετικά πώς βγήκε η απόφαση, αν θα μου έρθει εμαιλ, ούτε καποιο χαρτί μου έδωσε!

Γνωρίζει κάποιος;

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Νομίζω ψαρωτικό. Αν άλλαζε η νομοθεσία θα το γνώριζε κάποιος εδώ μέσα.
dimVsk
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από dimVsk »

giorikas έγραψε:Νομίζω ψαρωτικό. Αν άλλαζε η νομοθεσία θα το γνώριζε κάποιος εδώ μέσα.

κι εγώ αυτό σκέφτηκα!

το θεμα ειναι οτι εμενα με αφησε στον αερα αυτη τη στιγμη. Τι πρέπει να κανω τωρα απο τη στιγμή που δεν έχω τίποτα στα χερια μου;

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Στην ιστοσελίδα της στρατολογίας έχει βγει καινούργια ενότητα «πληροφορίες σχετικά με την απαλλαγή μου». Δες σε μερικές ημέρες εκεί αν λέει κάτι.
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Άρα παιδιά να πάμε και χωρίς ραντεβού; Θα έχουν φτάσει τα χαρτιά μας;26/5 είχα πάει φρουραρχείο. Μάσκα πρέπει να φοράμε;
dimVsk
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από dimVsk »

BigSoldier έγραψε:Άρα παιδιά να πάμε και χωρίς ραντεβού; Θα έχουν φτάσει τα χαρτιά μας;26/5 είχα πάει φρουραρχείο. Μάσκα πρέπει να φοράμε;
εγω έπαιρνα τηλ δεν απάνταγαν, οπότε πήγα πρωι πρωί τη τρίτη κι επειδή ήθελε ένα καλυτερο χαρτι απο το γιατρο, το έβγαλα και πήγα σήμερα το πρωι χωρις ραμτεβου και περασα επιτροπη.

Μασκα φοραγα χτες, σημερα οχι, δεν μου είπαν κατι.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες