Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατός Ξηράς (2009)
Κ εγω δε μπορω να καταλαβω το λογο που δεν εχουν ερθει ακομη οι προκυρηξεις
Μου φαινεται κατι μλκια παιζετε
Μου φαινεται κατι μλκια παιζετε
Στα χακί ντύνονται 2.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) καθώς το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε νέα προκήρυξη για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών του Στρατού Ξηράς σε προσωπικό. Η επικείμενη διαδικασία πρόσληψης των ΕΠΟΠ δεν διαφέρει από τις προηγούμενες.Οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες), εφόσον διαθέτουν τις γραμματικές γνώσεις που ορίζει η κάθε ειδικότητα (π. Χ. Απολυτήριο Λυκείου, απόφοιτοι ΤΕΕ, ΙΕΚ και σε κάποιες περιπτώσεις πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή απλώς απόφοιτοι Γυμνασίου), μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ο οποίος περιλαμβάνει και προσωπική συνέντευξη, υγειονομική εξέταση, ψυχοτέστ και αθλητικές δοκιμασίες.Σημειώστε τις κρίσιμες ημερομηνίες: Συνέντευξη από 13/7 έως 7/8, υγειονομικές εξετάσεις από 31/8 έως 2/10 και κατάταξη επιτυχόντων στις 18/11. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους (γεννηθέντες από 1-1-1982 μέχρι 31-12 -1990). Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65 μ. Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, πρέπει να έχουν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική-κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, ούτε πρώην υπαξιωματικοί, που, ενώ υπηρετούσαν ως μόνιμοι ή εθελοντές παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία.Οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα πρέπει να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι και τις 22 Μαΐου 2009 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου), ταχυδρομικά με συστημένη-express επιστολή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) / Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών, στη διεύθυνση: Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών, Στρατόπεδο «Στρατηγού Παπάγου», Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Αθήνα, Σ Τ Γ 1020 (Για το διαγωνισμό ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς).Τα SOS της προκήρυξης
Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και σε αυτήν την προκήρυξη, στην οποία ο ανταγωνισμός αναμένεται να χτυπήσει .κόκκινο. Θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι απόφοιτοι ΙΕΚ και ΤΕΕ, οι έχοντες προϋπηρεσία στην ειδικότητα, όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες, οι υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις και όσοι διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Πολύτιμα μόρια διορισμού θα δώσουν και η εντοπιότητα και η πολυτεκνία. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι και στην προσωπική συνέντευξη, καθώς το «άριστα» δίνει 200 μονάδες.Τα κριτήρια πρόσληψης και οι αθλητικές δοκιμασίεςΟι υποψήφιοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) για τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιλεγούν με βάση τα εξής κριτήρια:α. Βαθμολογία αποδεικτικού σπουδών-πτυχίου:
(1) Πτυχίο ΑΕΙ:450 μονάδες.
(2) Πτυχίο ΤΕΙ:450 μονάδες.
(3) Σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ περατώσαντες τουλάχιστον το πρώτο (1ο) έτος:350 μονάδες.
(4) Απόφοιτοι ΙΕΚ (ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού) δημοσίων ή ιδιωτικών αναγνωρισμένων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία:300 μονάδες.
(5) Σπουδαστές ΙΕΚ (ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού) δημοσίων ή ιδιωτικών αναγνωρισμένων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, περατώσαντες τουλάχιστον το πρώτο (1ο) έτος:250 μονάδες.
(6) Απόφοιτοι ΤΕΕ Β' Κύκλου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :210 μονάδες.
(7) Απόφοιτοι Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) : Βαθμός αποφοίτησης Χ συντελεστή 10,5 (με στρογγυλοποίηση στον αμέσως προηγούμενο ή επόμενο ακέραιο, όταν το δεκαδικό ψηφίο είναι μικρότερο του 5 ή μεγαλύτερο και ίσο αντίστοιχα).
(8) Απόφοιτοι ΤΕΕ Α' Κύκλου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού - εξωτερικού) :100 μονάδες.
(9) Απόφοιτοι Β' τάξης Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :100 μονάδες.
(10) Απόφοιτοι Α' τάξης Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :95 μονάδες.
(11) Απόφοιτοι Γυμνασίου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) : Βαθμός αποφοίτησης Χ συντελεστή 4,5 ...
Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και σε αυτήν την προκήρυξη, στην οποία ο ανταγωνισμός αναμένεται να χτυπήσει .κόκκινο. Θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι απόφοιτοι ΙΕΚ και ΤΕΕ, οι έχοντες προϋπηρεσία στην ειδικότητα, όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες, οι υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις και όσοι διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Πολύτιμα μόρια διορισμού θα δώσουν και η εντοπιότητα και η πολυτεκνία. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι και στην προσωπική συνέντευξη, καθώς το «άριστα» δίνει 200 μονάδες.Τα κριτήρια πρόσληψης και οι αθλητικές δοκιμασίεςΟι υποψήφιοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) για τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιλεγούν με βάση τα εξής κριτήρια:α. Βαθμολογία αποδεικτικού σπουδών-πτυχίου:
(1) Πτυχίο ΑΕΙ:450 μονάδες.
(2) Πτυχίο ΤΕΙ:450 μονάδες.
(3) Σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ περατώσαντες τουλάχιστον το πρώτο (1ο) έτος:350 μονάδες.
(4) Απόφοιτοι ΙΕΚ (ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού) δημοσίων ή ιδιωτικών αναγνωρισμένων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία:300 μονάδες.
(5) Σπουδαστές ΙΕΚ (ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού) δημοσίων ή ιδιωτικών αναγνωρισμένων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, περατώσαντες τουλάχιστον το πρώτο (1ο) έτος:250 μονάδες.
(6) Απόφοιτοι ΤΕΕ Β' Κύκλου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :210 μονάδες.
(7) Απόφοιτοι Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) : Βαθμός αποφοίτησης Χ συντελεστή 10,5 (με στρογγυλοποίηση στον αμέσως προηγούμενο ή επόμενο ακέραιο, όταν το δεκαδικό ψηφίο είναι μικρότερο του 5 ή μεγαλύτερο και ίσο αντίστοιχα).
(8) Απόφοιτοι ΤΕΕ Α' Κύκλου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού - εξωτερικού) :100 μονάδες.
(9) Απόφοιτοι Β' τάξης Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :100 μονάδες.
(10) Απόφοιτοι Α' τάξης Λυκείου παντός τύπου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) :95 μονάδες.
(11) Απόφοιτοι Γυμνασίου (ή ισοτίμων σχολών εσωτερικού-εξωτερικού) : Βαθμός αποφοίτησης Χ συντελεστή 4,5 ...
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 14
Αχ παιδια βλεπω με βαση την παραπανω δημοσιευση Ο ανταγωνισμος σε αυτη τη προκηρυξη να ειναι πολυ μεγαλος... Μια προκηρυξη με αρωμα εκλογων... Ελπιζω ολοι μας να τα καταφερουμε να μπουμε...
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 56
Ολοι ελπιζουμε για το καλυτερο δυνατο και για την επιτυχια μας, Ελισω μου. Ειθε η τυχη να ειναι με το μερος ολων μας. Μαγκες, κατι ομως που δεν πολυ-καταλαβα ειναι αυτο: " (Βαθμολογία 20 μονάδες Χ συντελεστή 1 = 20 μονάδες)." Μπορει καποιος να μου το εξηγησει; Ποιον συντελεστη εννοει; Επισης βλεπω οτι αυτοι που υπηρετησαν την θητεια τους εχουν "Χ συντελεστη 5"
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 81
Μπραβο, δινει μορια για τη θητεια σας; Δεν θυμαμαι αν το ειχε περυσι αυτο... Ειναι επιπλεον μορια για εσας αγορια
Τι εννοεις οτι δεν καταλαβες αυτο με τις 20 μοναδες;

-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 81
20 μοναδες για οποιον υπηρετησε ως αλεξιπτωτιστης ή υποβρυχιος καταστροφεας
-
Λεει κατι με συντελεστη και τετοια illy μου... ! Ο συντελεστης παντα μενει 1 ή αλλαζει με βαση καποιων προϋποθεσεων;
Παιδια να ερωτηση θα κανω... Δεν ειμαι ξανθια παντως χαχαχαχα
Αυτο το χ τι ειναι; Βαθμολογία 1 μονάδα Χ συντελεστή 50 = 50 μονάδες) εγω θελω να μαθω το Χ τι ρολο παιζει; Αλλη ερωτηση... Περσυ μας μετραγανε στο υψος στα υγειονομικα, φετος θα ειναι παλι στα υγειονομικα. Κ θα αιτιολογισω φυσικα την ερωτηση μου. Περσυ οπως κ καθε χρονιες δεν ειχε να γραψουμε καπου το υψος... Ενω φετος ΤΣΑ εχει... Λετε οταν παμε γι συνεντευξη να μας μετρησουν εκει; ... κ οπως καταλαβαινετε το υψος με καιει... Χαχαχα
Αυτο το χ τι ειναι; Βαθμολογία 1 μονάδα Χ συντελεστή 50 = 50 μονάδες) εγω θελω να μαθω το Χ τι ρολο παιζει; Αλλη ερωτηση... Περσυ μας μετραγανε στο υψος στα υγειονομικα, φετος θα ειναι παλι στα υγειονομικα. Κ θα αιτιολογισω φυσικα την ερωτηση μου. Περσυ οπως κ καθε χρονιες δεν ειχε να γραψουμε καπου το υψος... Ενω φετος ΤΣΑ εχει... Λετε οταν παμε γι συνεντευξη να μας μετρησουν εκει; ... κ οπως καταλαβαινετε το υψος με καιει... Χαχαχα
-
Grecia έγραψε:Αυτο το χ τι ειναι; Βαθμολογία 1 μονάδα Χ συντελεστή 50 = 50 μονάδες) εγω θελω να μαθω το Χ τι ρολο παιζει;
ΑΠ.: Το "Χ" ειναι το επι, πολλαπλασιασμος 50χ1=50
Grecia έγραψε:Αλλη ερωτηση... Περσυ μας μετραγανε στο υψος στα υγειονομικα, φετος θα ειναι παλι στα υγειονομικα. Κ θα αιτιολογισω φυσικα την ερωτηση μου. Περσυ οπως κ καθε χρονιες δεν ειχε να γραψουμε καπου το υψος... Ενω φετος ΤΣΑ εχει... Λετε οταν παμε γι συνεντευξη να μας μετρησουν εκει; ... Κ οπως καταλαβαινετε το υψος με καιει... Χαχαχα
ΑΠ.: Αν εισαι ανω των 1,65 δεν θα εχεις προβλημα Grecia μου, αλλα λογικο δεν ειναι να μας μετρησουν; Μπορει να γραψω οτι ειμαι 1,90 (ενω δεν ειμαι), να μην το τεκμηριωσουνε κι αυτοι; Λογικα ναι, θα μας μετρησουν το υψος.
Lion να σου πω ειναι η πρωτη φορα που θα δηλωσεις; Επειδη εγω δεν ειναι η πρωτη φορα αλλα η 4τη ξερω τι γινεται. Κ θα σου πω κ εγω με την σειρα μου οτι το υψος για αυτους αν εισαι 1.60 φυσικα αν εχεις πολιμπριζο σε βλεπουν ναι κ 1,90 καταλαβες. Αλλα αυτο εγω που ρωτησα αν θα μας μετρησουν στην συνεντευξη... Για να ξερω χαχα
κ οπως καταλαβες δεν ειμαι 1.65 αλλα 1.62... αλλα στην δηλωση θα βαλω 1.65...

-
Ναι, ειναι η πρωτη μου φορα, καλη μου και ελπιζω τυχερη! Κοιτα, αν εχεις "πολυμπριζο" (lol), οπως λες, τοτε σιγουρα θα περασεις και δεν θα σε δουνε σαν 1.90 αλλα 2.40... Χεχε... Τελοσπαντων δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα, αλλα πιστευω οτι και χωρις "πολυμπριζο" παλι μπορεις να περασεις. Ημαρτον (που λεει κι ο Γεωργιου) ...3 cm δεν νομιζω να σου δημιουργησει προβλημα. Το αν θα μας μετρησουν, λογικα οταν περασουμε υγειονομικες εξετασεις. Αν δεν μας μετρησουν τοτε, δεν θα μας μετρησουν ποτε, πιστευω. Αλλα σου λεω, οτι δεν νομιζω να εχεις προβλημα ειτε με, ειτε χωρις "πολυμπριζο". Ειναι η πρωτη χρονια που κανουν αυτο με το υψος;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Καλημερα παιδια! Εγω νομιζω οτι θα μας μετρησουν στις υγειονομικες εξετασεις, οπως εγινε και στην προηγουμενη προκηρυξη... Αλλωστε στην συνεντευξη δεν νομιζω να μπουνε σε τετοια διαδικασια
-
Εφοσον εγινε το ιδιο στην προηγουμενη προκυρηξη, το ιδιο θα γινει και τωρα στις ιδιες εξετασεις με την προηγουμενη (υγειονομικες ή οποιεσδηποτε αλλες ηταν αυτες). Ακριβως οπως τα λεει η Ελισω μας

Γεια σας παιδια... Τι γινεται και δεν μοιραζουν τις προκηριξεις; Αν τις εκτυπωσουμε και τις στειλουμε, θα υπαρξει προβλημα η οχι; Η θα θελουν την αιτηση κανονικα απο την προκηριξη κ οχι εκτυπωμενη; Τι γινετα τελικα...
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Σε ευχαριστώ πολύ LionLion έγραψε:Εφοσον εγινε το ιδιο στην προηγουμενη προκυρηξη, το ιδιο θα γινει και τωρα στις ιδιες εξετασεις με την προηγουμενη (υγειονομικες ή οποιεσδηποτε αλλες ηταν αυτες). Ακριβως οπως τα λεει η Ελισω μας

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης