ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
κωστας.εφ-δεκανεας

Δημοσίευση από κωστας.εφ-δεκανεας »

Καλησπερα σε ολη την παρεα. Ψαχνω κανα παλικαρι απο την 298 στο συνταγμα. Στον λοχο δοιηκισεως. Εαν ειναι καποιος ας μου πει... Χαθηκα με πολλα παιδεια... Ελδυκ για παντα!
Άβαταρ μέλους
Giorgosss
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Giorgosss »

Γεια σας! Έχω δηλώσει Ειδικές δυνάμεις και θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ. Είναι σίγουρο ότι θα με πάρουν; Και πόσος καιρός θα περάσει για να πάω μετά το ΚΕΝ; Και τέλος ο μισθός πόσο είναι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Giorgosss έγραψε:Γεια σας! Έχω δηλώσει Ειδικές δυνάμεις και θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ. Είναι σίγουρο ότι θα με πάρουν; Και πόσος καιρός θα περάσει για να πάω μετά το ΚΕΝ; Και τέλος ο μισθός πόσο είναι;

Είναι 100% σίγουρο ότι θα σε πάρουν.

Άβαταρ μέλους
Giorgosss
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Giorgosss »

Πόσο καιρό θα κάνω να πάω και μισθός πόσο είναι;
bajerk
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από bajerk »

Είναι σίγουρο ότι, εφόσον δηλώσεις επιθυμία να υπηρετήσεις στην ΕΛΔΥΚ, θα σε πάρουν εκεί?
Gp
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Gp »

Μια ερώτηση θέλω να κάνω είμαι με 5 μέρες τιμητική επειδή πετάξω για Κύπρο την άλλη εβδομαδα!!! Εχω ειδικότητα ( διαβιβαστης- οδηγός αυτοκινήτου) σαν ειδικότητα είναι χαλαρή; Και αν ξέρετε σε ποιο στρατόπεδο της Κύπρου μπορεί να με διαλεξουν... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eldyk313
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από eldyk313 »

Οι ειδικότητες δε παίζουν και πολύ σημασία, φαντάσου και εμένα άλλαξε στην πορεία. Εάν είσαι σώμα διαβιβάσεων σίγουρα πας στο λόχο διαβιβάσεων στο Σύνταγμα στη Μαλούντα. Εάν είσαι πεζικό παίζει που θα πας,1ο Τάγμα ή 2ο συνήθως και κάποιοι λίγοι λόχο διοίκησης στο Σύνταγμα.
Gp
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Gp »

Σε ευχαριστώ του πεζικού είμαι οπότε μάλλον 1ο η 2ο τάγμα τώρα θα δούμε... Να σου πω ξέρεις πως είναι οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατοπεδα γιατί όποιον και να έχω ρωτήσει που υπηρετη τώρα στην Κύπρο μου έχει πει τα καλύτερα... !!! Ελπίζω να περάσω καλά αν και κρατάω μια πισινη πως μπορεί να περάσω και άσχημα... Οτι είναι να γίνει θα γίνει Εικόνα 9 μήνες είναι μόνο θα περάσουν!!!
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Γειά σας παιδιά,και γω ετοιμάζομαι για νησί παρόλο που το αρνήθηκα. Δεν πειράζει όμως.

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το σακ βουαγιάζ. Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα και είδα ότι

παρόλο που τους είχαν πει στον αυλώνα να έρθετε με σάκ βουαγιάζ μικρού μεγέθους μερικοί είχαν έρθει με μεγάλο,

εντάξει φαγαν ένα κράξιμο αλλά νομίζω τον πέρασαν.

Εγώ μόλις πήγα στρατό πήρα ένα καινούριο σακ βουαγιάζ κανονικού μεγέθους, και στον αυλώνα μου είπε ένας από το κλιμάκιο ότι αυτός ο σάκος δεν περνάει να πάρεις άλλον. Εγώ να δώσω λεφτά άλλα για βλακείες του στρατού δεν είμαι διατεθειμένος. Άμα πάω με αυτό το σακ βουαγιαζ που εχω αγοράσει και είναι μεγάλος υπάρχει περίπτωση να μου το κρατήσουν Ελλάδα ε; Επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει με αεροπλάνο άμα μου το κρατήσουν Ελλάδα μπορεί να το παραλάβει πίσω κάποιος δικός μου ή Να μου το στείλουν κάπως αλλιώς στην Κύπρο; Ευχαριστώ πολύ

Gp
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Gp »

Δεν ξερω αν θα σου το κρατήσουν αλλά εμάς μας είπαν να γεμίσουμε το λουκάνικο όσο παει γεματο, και μπορούμε να πάρουμε ένα μικρό Σάκ-βουαγιαζ που να μην ξεπερνάει τα 8 κιλά και επίσης μια τσάντα πχ. Σχολική ομου για μέσα στο αεροπλάνο... Γιατί θα πετάξουμε με πολιτικό αεροπλάνο και με στρατιωτικό... Εγώ θέλω να ρωτησο πως είναι τώρα οι συνθήκες διαβίωσης το καλοκαίρι στα στρατόπεδα!! Και σε ποιο στρατόπεδο μπορεί να με πανε με ειδικότητα ( διαβιβαστης- οδηγός αυτοκινήτου) και με έχουν επιλέξει πεζικο... Που μπορεί να πάω οεο; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eldyk313
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από eldyk313 »

Εντάξει έχουν περάσει και κάμποσα χρόνια αλλά δεν ήταν και άσχημα. Τα στρατόπεδα είναι μονίμως πλήρη με συνέπεια οι υπηρεσίες να βγαίνουν στρωτά και σπάνια είχε εμπλοκή. Η εκπαίδευση είναι λίγο κουραστική αλλά και ενδιαφέρουσα συνήθως. Παίρνεις και ένα χαρτζηλίκι που σου επιτρέπει να μην επιβαρύνεις την οικογένεια σου. Όταν θα μπει η επόμενη σειρά θα είσαι και πιο χαλαρά από υπηρεσίες και αγγαρείες. Το μόνο κακό προφανώς η ζέστη που τώρα είναι στα φόρτε!
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Στην ίδια ενημέρωση ήμασταν Gp, προφανώς τα ίδια θα είπαν και στις προηγούμενες σειρές και γι αυτο ρωταω αν υπηρχε πρόβλημα να φέρεις μεγαλύτερο σακο
Άβαταρ μέλους
andreas4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από andreas4 »

Καλημερα σε ολους! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μονο που με απασχολει. Παρουσιαζομαι ΚΕΤΘ 16/9 και εχω επιλεγει τεθωρακισμενα μαλλον θα εχω και ενδειξη ΕΛΔΥΚ. Θα ηθελα να μαθω εαν γινεται να καταταχθω σε ενα απο τα 3 στρατοπεδα του πεζικου δηλαδη 1ο 2ο η συνταγμα.
Δήμος

Δημοσίευση από Δήμος »

Καλησπέρα φίλε μου, τα τάγματα και το σύνταγμα είναι μόνο για πεζικό όχι για τεθωρακισμένους.:)
Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Lumiel »

eldyk313 έγραψε:Εάν είσαι σώμα διαβιβάσεων σίγουρα πας στο λόχο διαβιβάσεων στο Σύνταγμα στη Μαλούντα.

λίγο αργά αλλα μπήκα να ρίξω μια ματιά στο forum και το είδα.1) όπλο διαβιβάσεων 2) μην δίνεις και όρκο για αυτό :)

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες