Σχολή Αστυφυλάκων - Υποψήφιοι (2021)
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 137
Παρεπιπτόντως παιδια τωρα που παίρνει πολλά άτομα ο στρατός είναι ευκαιρία να μπεις κάποιος ΣΑΣ και όσοι είναι από οικονομικό στο διοικητικό της αεροπορίας. Γενικα θεωρώ η αεροπορία είναι από τις καλύτερες σχολές
Παιδιά η αστυνομία όμως έχει πιο πολύ ζήτηση από το στρατό (πλην της ΣΣΑΣ) . Εγώ δεν έχω ακούσει πολλούς να λένε θα βάλω πρώτα στρατιωτικές και λιμενικό και μετά αστυνομία, ενώ το αντίθετο πολλές φορές.
-
Ναι αλλά δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι η αστυνομία και μόλις μπαίνουν στο σώμα το μετανιώνουν και κλαίγονται. Πραγματικά οι στρατιωτικές σχολές η πυροσβεστική και το λιμενικό είναι πολύ καλύτερες
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 27
Ισχυει μαγκες να πατε στρατο καλυτερα ειναι εκει
Καλά αυτό υποκειμενικό είναι. Ξέρω άτομα που πχ η πυροσβεστική δεν τους αρέσει καθόλου σαν αντικείμενο, ή αλλους που μισούν τη θάλασσα και δε θα δήλωναν ποτέ ναυτικοί ή λιμενικοί. Για μένα το καθένα έχει τα συν και τα πλην. Μην είσαι απόλυτος γενικά σε αυτό το θέμα.
Τι πάει να πει καλύτερα και ψειρότερα; Ό, τι αρέσει στον καθένα. Άλλος γουστάρει αεροπλάνα, άλλος να εξιχνιάζει το έγκλημα, άλλος να είναι στη θάλασσα κοκ
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 68
Κατά την γνώμη μου η πυροσβεστικη και η αστυνομία είναι οι καλυτερες επιλογές από πολλες απόψεις. Το Λιμενικό δεν το έχω σε εκτίμηση λόγω μεταθέσεων πχ μπορεί να βρεθείς σε ένα ξερονήσι στο άκυρο. Ενώ αστυνομία τρως σίγουρα μια 10ετια στην Αθήνα, κάτι που και αυτό είναι μείον αλλα παλευεται. Και η αλήθεια είναι ότι αν μπορουσα να δηλώσω στρατό θα δήλωνα Στυα (χωρίς να καταδικάζω τις υπόλοιπες στρατιωτικές)
-
Καταρχάς στον στρατό δουλεύεις Δευτέρα με Παρασκευή και το σκ είσαι ελεύθερος εκτός και αν έχεις καμία υπηρεσία! Ενώ αστυνομία πυροσβεστική δουλεύεις σχεδόν κάθε μετά εκτός από ένα ρεπό
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Ε ναι όλα έχουν και υπέρ και κατά, το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις για την υπόλοιπη ζωή σου, αλλά κοιτώντας ωστόσο ολους τους παράγοντες
Από στρατό μόνο αεροπορία που σε στέλνουν σε κεντρική πόλη. Ναυτικό και ξηρά άποψη μου πρέπει να το γουστάρεις πολύ, πολλές μεταθέσεις, πολύ παραμεθόριο και πιο σκληρό κλίμα. Λιμενικό καλή επιλογή μεν αλλά και κει μεταθέσεις και σε ό, τι να' ναι μέρη. Αα και πρέπει να αντέχεις τη θάλασσα και τα σκάφη. Πολλοί δε τα γουστάρουν. Αστυνομία και Πυροσβεστική καλές επιλογές μεν με αμετάθετο, και πολλές ελπίδες να γυρίσεις και στον τόπο σου, αλλά έχουν κίνδυνο και τα δύο. Βέβαια ανάλογα και το που θα είσαι, αλλά δεν παύουν να είναι δύσκολες και επικίνδυνες δουλειές.
Ειναι οντως τοσα χαλια το λιμενικο΄; Γιατι εχω ακουσει απο ατομα οτι τρως παραμεθωρια πρωτα χρονια και μετα εχεις πιθανοτητες να γυρισεις στον τοπο σου. Ειναι πολλες οι μεταθεσεις γενικα?
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Εγώ ξέρω ότι έχει μεταθεσουλες σε άκυρα νησιά και το προτιμούν οι νησιώτες κυρίως
Στο λιμενικό ισχύει ότι ακόμη και αν μαζέψεις μόρια για να γυρίσεις στον τόπο σου πας για μια 8ετια και μετά ξανά μετάθεση για αλλού. Γενικά με τις μεταθέσεις είναι λίγο περίεργο το σύστημα στο συγκεκριμένο σώμα. Τώρα όσον αφορά τον τόπο συμφερόντων τι να σου πω. Στη Θεσσαλονίκη πχ υπάρχει ένα λιμεναρχείο και 12 αστυνομικά τμήματα. Δε χρειάζεται νομίζω πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς που γυρνάς πιο εύκολα. Εδώ σκέψου ότι σαν αστυνομικός θες δεκαετία για να γυρίσεις στον τόπο σου, φαντάσου λιμενικό τι γίνεται.
Ναι ελεγα μηπως με το καινουργιο συστημα μεταθεσων που βγηκε αν ενας αθηναιος ειχε πιθανοτητα να γυρισει στον τοπο συμφεροντων του καποτε!
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 27
Στη αστυνομια δε δουλευεις πενθημερο;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες