eldik14besso έγραψε:Δεν εχω βγει απο την Ελλαδα και δυσκολευομαι να σας πιστεψω
3 φορες ρωτησες,3 ιδιες απαντησεις πηρες, απο 3 διαφορετικα ατομα. Τι αλλο να κανουμε για να μας πιστεψεις, εμας τους χαβαλεδες που δουλεια αλλη δεν εχουμε και λεμε μ****ες σε νεους οπλιτες για να τους δυσκολευουμε τη ζωη; Χαχαχαχαχα...
eldik14besso έγραψε:Δεν εχω βγει απο την Ελλαδα και δυσκολευομαι να σας πιστεψω
Ψάρακα, όταν σου λένε δύο πράγματα οι παλιότεροι που έχουν ήδη υπηρετήσει εκεί και που ξέρουν κάτι παραπάνω φρόντισε εντελώς φιλικά να τα αφομοιώνεις για να κάνεις ΕΣΥ την ζωή σου ευκολότερη και να περάσεις ΕΣΥ όσο το δυνατόν καλύτερα στην διαμονή σου κάτω.
Υπηρέτησα το 2007/8 κάτω και τα πράγματα είναι ακριβώς όπως στα λένε οι από πάνω! Τώρα αν δεν θες να τους πιστέψεις δικαίωμα σου, εσύ θα... Πονέσεις.
Καλημερα σε ολους! Κι εγω ειμαι μαζι με το παιδι που εγραψε λιγο πιο πανω. Εχω να κανω μερικες ερωτησεις. Καταρχας εχω ακουσει οτι με το που κατεβαινουμε απο το αεροπλανο ειναι "εκπροσωποι" απο καποια ταγματα και διαλεγουν στρατιωτες... Αν ειναι ετσι ποια ειναι αυτα τα ταγματα και βαση με τι διαλεγουν στρατιωτες; Γενικα απο τι εξαρταται σε ποιο στρατοπεδο θα παμε;Για το αν θα ειναι ευκολα/δυσκολα δεν ρωταω γιατι αλλαζει με καθε στρατοπεδο. Απλα ελπιζω να παω σε καποιο που να μην ειναι τεντα και... Οτι γινει
Επισης ειμαι ΤΦ. Τι εκπαιδευση κανουν οι ΤΦ και οπως ειπε κι ο φιλος πανω ειναι πιθανο να μας αλλαξουν ειδικοτητα; Γενικα τι ρολο βαρανε στο στρατοπεδο;
Τελος ποτε μπορω να ζητησω μεταθεση; Εχω ακουσει διαφορα και δεν ξερω τι ισχυει. Αν βοηθαει ειμαι 8μηνος και την μερα που θα πατησω Κυπρο θα εχω κλεισει 2 μηνες (παρα κατι μερες) σαν στρατιωτης
ΕΛ. ΔΥ. Κ. έγραψε:Καλημερα σε ολους! Κι εγω ειμαι μαζι με το παιδι που εγραψε λιγο πιο πανω. Εχω να κανω μερικες ερωτησεις. Καταρχας εχω ακουσει οτι με το που κατεβαινουμε απο το αεροπλανο ειναι "εκπροσωποι" απο καποια ταγματα και διαλεγουν στρατιωτες... Αν ειναι ετσι ποια ειναι αυτα τα ταγματα και βαση με τι διαλεγουν στρατιωτες; Γενικα απο τι εξαρταται σε ποιο στρατοπεδο θα παμε;Για το αν θα ειναι ευκολα/δυσκολα δεν ρωταω γιατι αλλαζει με καθε στρατοπεδο. Απλα ελπιζω να παω σε καποιο που να μην ειναι τεντα και... Οτι γινει
Επισης ειμαι ΤΦ. Τι εκπαιδευση κανουν οι ΤΦ και οπως ειπε κι ο φιλος πανω ειναι πιθανο να μας αλλαξουν ειδικοτητα; Γενικα τι ρολο βαρανε στο στρατοπεδο;
Τελος ποτε μπορω να ζητησω μεταθεση; Εχω ακουσει διαφορα και δεν ξερω τι ισχυει. Αν βοηθαει ειμαι 8μηνος και την μερα που θα πατησω Κυπρο θα εχω κλεισει 2 μηνες (παρα κατι μερες) σαν στρατιωτης
Καλησπερα φιλε. Οσον αφορα τα ταγματα και πως σας μοιραζουν εκει, αυτο εξαρταται κυριως απο το τι αναγκες εχει το καθε στρατοπεδο (πληροτητα δηλαδη, για να βγαινουν οι υπηρεσεις/εκπαιδευσεις). Τα ταγματα για το πεζικο ειναι 3:1ο Μηχανοκινητο Ταγμα Πεζικου,2ο ΜκΤΠ και Συνταγμα. Για μαυροσκουφηδες ειναι απο οσο ξερω :355 ΕΜΑ,5η ΕΜΑ (δεν ξερω αν εχει και αλλο). Πυροβολικο δεν ξερω, Καταδρομεις ειναι η 35 Μοιρα Καταδρομων (υπαρχει και σχετικο θεμα). Για το τι κανουν οι ΤΦ εγραψα λιγο παραπανω ή πηγαινε στο αντιστοιχο θεμα με τις ερωτησεις και ρωτα εκει. Επισης αμα σας εχουνε πει ειδικοτητα κατα την διαρκεια της εποχης μεταθεσεων, τοτε κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ αλλαζει αλλα (οπως εχω πει 1000 φορες και οι πιο πολλοι με γραφετε στα παλια σας τα παπουτσια) μπορει να σας φορτωσουν και δευτερη. Δεν ζητας μεταθεση. Πας Κυπρο και καθεσαι εκει μεχρι ενα μηνα πριν τον επαναπατρισμο. Καποιο διαστημα πριν τον επαναπατρισμο σε ρωτανε φρουρα προτιμησης, οπου δηλωνεις τον τοπο διαμονης σου και σε στελνουν στο πιο κοντινο σου στρατοπεδο. Τωρα για την ειδικοτητα,
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Να ρωτησω και κατι αλλα που ξεχασα;Τσιγαρα να παρω απο την Ελλαδα η να περιμενω να παω Κυπρο;(δεν ειμαι φανατικος καπνιστης απλα στο στρατοπεδο το ζηταει ο οργανισμος). Με τα κινητα και το χρονο ομιλιας προς Ελλαδα τι παιζει; Θα εχω 1-2 ωριτσες τη μερα να μιλαω με συγγενεις και το αισθημα; Τα κινητα με καμερα τα μαζευουν; Στη Σπαρτη που ημουν ναι μεν τα μαζευαν στην αρχη αλλα αν μπορουσες να το περασεις και δεν ησουν προκλητικος δεν υπηρχε θεμα. Ετσι ειναι και στην Κυπρο η ειναι πιο αυστηρα;
ΕΛ. ΔΥ. Κ. έγραψε:Ευχαριστω για τις απαντησεις! Να ρωτησω και κατι αλλα που ξεχασα;Τσιγαρα να παρω απο την Ελλαδα η να περιμενω να παω Κυπρο;(δεν ειμαι φανατικος καπνιστης απλα στο στρατοπεδο το ζηταει ο οργανισμος). Με τα κινητα και το χρονο ομιλιας προς Ελλαδα τι παιζει; Θα εχω 1-2 ωριτσες τη μερα να μιλαω με συγγενεις και το αισθημα; Τα κινητα με καμερα τα μαζευουν; Στη Σπαρτη που ημουν ναι μεν τα μαζευαν στην αρχη αλλα αν μπορουσες να το περασεις και δεν ησουν προκλητικος δεν υπηρχε θεμα. Ετσι ειναι και στην Κυπρο η ειναι πιο αυστηρα;
Τσιγαρα παρε καλυτερα απο εδω, γιατι κατω ο καπνος ειναι Τουρκικος και οχι πολυ καλης ποιοτητας. Υστερα δικαιουσαι καθε μηνα μισο κιλο καπνο αφορολογητο (πχ. Σειρα μου επαιρνε,10x50gr OldHorborn κιτρινο με 27 ?). Τα κινητα (η CYTAvoda συγκεκριμενα) εχει μια καλη χρεωση για σταθερα, αλλα πιο ακριβα για κινητα (στην τελικη υπολογισε πως δεν ειναι Ελλαδα εκει, κανεις διεθνης κληση) ... Κινητα, ειδικα στην αρχη, μην τα πολυδειχνεις γιατι α: Παιζει να στο ψειρισουν στον επαναπατρισμο της παλαιοτερας ΕΣΣΟ, β: Θα φας φυλακη αμα το δει στελεχος. Μετα που θα παλιωσεις και θα σε ψιλοξερουν τα στελεχη, μπορει, να χαλαρωσουν τα πραγματα. Εγω θα σου προτεινα, εχε για αρχη κανα φτηνο της πλακας και μετα στην πρωτη αδεια, φερε το καλο.
Ευχαριστω! Παντως πιστευω να υπαρχει κατανοηση γιατι με ενα smartphone μπαινεις στο skype/oovoo και μιλας οσο θελεις τζαμπε κιολας. Η και με voip ακομα! Δεν πιστευω δηλαδη να ειναι πια τοσο τρομερο να εχουμε κινητα με καμερα. Εδω πιο παλια που ηταν πολυ πιο αυστηρα επετρεπαν φωτογραφικες μηχανες...
ΕΛ. ΔΥ. Κ. έγραψε:Ευχαριστω! Παντως πιστευω να υπαρχει κατανοηση γιατι με ενα smartphone μπαινεις στο skype/oovoo και μιλας οσο θελεις τζαμπε κιολας. Η και με voip ακομα!Δεν πιστευω δηλαδη να ειναι πια τοσο τρομερο να εχουμε κινητα με καμερα. Εδω πιο παλια που ηταν πολυ πιο αυστηρα επετρεπαν φωτογραφικες μηχανες...
Εντάξει αγορί μου, πάρε εσύ κινητό με κάμερα και να το δείξεις και στην αναφορά, πες τους εντάξει μωρέ ένα βιντέακι θέλω να τραβήξω πως κάνετε έτσι, θα φας 20 ημέρες για αρχή και μετά βλέπουμε.
ΕΛ. ΔΥ. Κ. έγραψε:Ε Εδω πιο παλια που ηταν πολυ πιο αυστηρα επετρεπαν φωτογραφικες μηχανες...
Μάλλον μας κάνεις πλάκα.
Εννοείται όχι μόνο ότι δεν επέτρεπαν ΠΟΤΕ φωτογραφικές μηχανές μέσα σε ένα Στρατόπεδο, αλλά και στην περίπτωση (ειδικά πιο παλιά όπως αναφέρεις) που σε πιάνανε να την έχεις στην κατοχή σου έτρωγες 20 μέρες φυλακή, έμπαινες αυτόματα black list και το καψώνι με την πρώτη ευκαιρία πήγαινε σύννεφο!
Μην λέτε ότι θέλετε και μην ακούτε ιστορίες γι'αγρίους!
Πιστευω πως καποιοι πρεπει να αφηνονται στη μοιρα τους και να σπανε μετα το κεφαλι τους, που δεν ακουσανε οταν εμεις τα λεγαμε... Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη να μπεις να ζητησεις βοηθεια σε ενα forum και μετα να αμφισβητεις αυτα που σου λενε, ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΟΥ...
Καλησπέρα στους φίλους που υπηρέτησαν και υπηρετούν ΕΛΔΥΚ .Θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση σε αυτούς που θυμούνται (ή στα παιδιά που ήδη υπηρετούν), αν θυμάστε σε ποιο (ή ποια) γραφεία ενοικιάσης αυτοκινήτων απευθυνόμασταν για ενοικίαση αυτοκινήτου και εάν έχετε στοιχεία επικοινωνίας. Είχα νοικιάσει κι εγώ όταν ήμουν στο Νησί, αλλά έχω χάσει την κάρτα του γραφείου και καθότι θα ξαναβρίσκομαι Κύπρο αρχές Ιουνίου θα ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο.
Εννοιείται φυσικά πως θα ξαναπεράσω και μια βόλτα από τον Αη Γιάννη . Ελπίζω να υπάρχει κάποιος συνάδελφος που μπορεί να βοηθήσει.
Με πολλούς χαιρετισμούς
Γιάννης
310Α ΕΣΣΟ, ΕΛΔΥΚ,1ο ΜΚ/ΤΠ
Παρεπιπτόντως υπάρχει στο φόρουμ κάποιος άλλος συνάδλεφος από 310Α;
Καλημέρα, έχω και εγώ κάτι που με προβληματίζει και θα ήθελα να με βοηθήσει αν μπορεί κάποιος παλιότερος.
Στις 27 Μαϊου παρουσιάζομαι στα Γρεβενά.
Σαν πρώτη επιλογή θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ, και αν για κάποιο λόγο δεν με πάρουν ΕΛΔΥΚ τότε μόνο θέλω να πάω ΥΕΑ.
Το πρόβλημα είναι, πως το αν θα με πάρουν ΕΛΔΥΚ ή ΥΕΑ θα αποφασιστεί μέσα στον μήνα που θα είμαι στο ΚΕΝ. Αν εγώ Δηλώσω να πάω ΕΛΔΥΚ και περάσω και ΥΕΑ τότε σε ποιο από τα δύο θα με στείλουν; Μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω ότι έχω για πρώτη επιλογή ΕΛΔΥΚ και για δεύτερη ΥΕΑ;
Αν δηλώσεις πως επιθυμείς να πάς Κύπρο (σας ρωτάνε την πρώτη μέρα που παρουσιάζεστε, πρίν έρθει η αντιπροσωπία από την ΕΛΔΥΚ στο ΚΕΝ όπου έχεις πάλι την επιλογή να δηλώσεις) και ταυτόχρονα επιλεγείς για ΥΕΑ αφού περάσεις επιτυχώς κάποιες απλές αθλητικές εξετάσεις, τότε προτεραιότητα έχει το ΥΕΑ, οπότε πάς να εκαιδευτείς ως Έφεδρος Αξιωματικός μετά το ΚΕΝ σε αντίστοιχο κέντρο εκπαίδευσης. Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν πάς Κύπρο. Δεν στέλνουν πλέον ΥΕΑ στην Κύπρο γιατί θα πρέπει και να τους πληρώνουν παραπάνω, όποτε τα χουν κόψει αυτά.