ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Ερώτησις

Δημοσίευση από Ερώτησις »

Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το φόρουμ αλλά δεν βρήκα απάντηση:

-Πόσες φορές εξετάζεται κάποιος για το τη σωματική ικανότητα (Ι) για μυωπία κτλ κτλ; Μία φορά απότι ξέρω σίγουρα στο κέντρο που παρουσιαζόμαστε, από εκεί και πέρα θεωρείται γνωστό το Ι ή υπάρχει επανεξέταση; Πχ στη ΣΕΑΠ;

-Μετά από πόσες μέρες από την παρουσίαση γίνεται αίτηση για ΥΕΑ; Το πτυχίο πότε το υποβάλουμε;
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από panos2171 »

Οι εξετάσεις που γίνονται στο ΚΕΝ είναι της πλάκας. Αν πας ΥΕΑ επαναλαμβάνονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Για μυωπία στις εξετάσεις για ΥΕΑ είχαν κόψει 2 άτομα και έναν για θέματα καρδιάς, δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά απ ότι κατάλαβα δεν ήθελαν να το ρισκάρουν.
Η αίτηση για ΥΕΑ γίνεται την ημέρα της παρουσίασης όπως και η υποβολή του πτυχίου (εφόσον το έχεις έυκαιρο, αλλιώς το δίνεις αργότερα). Μετά από καμιά βδομάδα περίπου σας καλούν για τις εξετάσεις και δοκιμασίες (αθλητικές, γραπτές) και προς το τέλος του μήνα στο ΚΕΝ βγαίνουν τα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Rettop
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Rettop »

Datsun έγραψε:Εχω ακομα μερικες αποριες!

1) Εχω μυωπια ελαφρως περισσωτερη απο 4.5 βαθμους και στα δυο ματια (κατω απο 5 ομως). Υπαρχει περιπτωση να κοπω; Υπαρχει οφθαλμολογικη εξεταση πριν την καταταξη; Η απλως τους δινεις ενα χαρτι απο τον οφθαλμιατρο;

2) Εχω σκολιωση 9 βαθμων. Ποτε στην ζωη μου δεν με ενοχλησε, ουτε κανενας με ρωτησε αν εχω σκολιωση. Θα το λαβουν υποψη; Ισως να με κατεβασει σε Ι2;

3) Εχω Computing A Level με Α*. Το πτυχειο αυτο θα με βοηθησει να μπω σε σχολη Ερευνας Πληροφορικης η Διαβιβασεων; Η ειναι μονο με κληρωση που διαλεγουν σε ποιο σωμα θα μπει ο καθενας;

4) Αν καταλαβα καλα, δεν υπαρχει περιπτωση ενας Υποψηφιος Εφεδρος Αξιωματικος να κοπει κατα την δειαρκεια της φοιτησης του επιδη δεν ειναι αρκετα καλος στη γυμναστικη, αλλα μονο αν δεν περασει θεωρητικα μαθηματα;

5) Καπου διαβασα οτι αν ειναι καποιος απο 18-28 ετων εχει περισσοτερες πιθανοτητες να περασει δοκιμος. Εγω που θα ειμαι 17.5 τον Ιουνη εχω μειονεκτημα;

Ευχαριστω για τις απαντησεις!Εικόνα

1) νομιζω οτι σε αυτην την περιπτωση σε βγαζουν Ι2 και για να σε δεχτουν ως ΔΕΑ Ι2 πρεπει να εισαι αποφοιτος τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και οχι σε ολες τις σχολες...
2) δεν ξερω τι παιζει με αυτο
3) δεν νομιζω οτι θα βοηθησει αυτο το πτυχιο, ειμαι ΔΕΑ (ΕΠ) και ολους εχω δει ειναι τουλαχιστον αποφοιτοι τριτοβαθμιας εκπαιδευσης εκτος απο μερικα τρελα βυσματα τα οποια δεν εχουν ιδεα απο πληροφορικη.
4) σαν ΥΕΑ απλα θα εισαι στο τρεξιμο και στην πιεση ολη μερα, θεληση μονο θελει και πυγμη. Εχω δει παιδια που με πρωτη ματια "δεν το χανε" να τα πηγαινουν περιφημα μονο και μονο επειδη το λεγε η καρδια τους
5) δεν νομιζω πως παιζει ρολο αυτο...

ΑΝΤΡΕΑΣ

Δημοσίευση από ΑΝΤΡΕΑΣ »

Παιδια μολις πηρα το χαρτι και με στελνει ΥΕΑ,1ον ειναι καλα εκει; Και 2ον αν παρω αναβολη γτ δν εχω τελειωσει το σχολειο υπαρχει περιπτωση να με αλλαξουν μετα?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΑΝΤΡΕΑΣ έγραψε:Παιδια μολις πηρα το χαρτι και με στελνει ΥΕΑ,1ον ειναι καλα εκει; Και 2ον αν παρω αναβολη γτ δν εχω τελειωσει το σχολειο υπαρχει περιπτωση να με αλλαξουν μετα;

1.Tι να είναι καλά εκεί; Θεσμός είναι όχι μονάδα, κάτσε και διάβασε τα άρθρα που έχουμε και θα καταλάβεις.
2. Όχι.
Άβαταρ μέλους
Tsakali95
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Tsakali95 »

Καλησπέρα παιδία... Έλαβα σήμερα το χαρτί της καταταξής μου και έγραφε πεζικό ΥΕΑ... Η ερώτηση μου είναι η εξής μετα απο την θητεία μου σαν ΥΕΑ μπορώ να συνεχίσω στον στρατο; Δηλαδή μετά απο την θητεία μου μπορώ να συνεχίσω σαν μόνιμος;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Tsakali95 έγραψε:Δηλαδή μετά απο την θητεία μου μπορώ να συνεχίσω σαν μόνιμος;

Όχι.

Μανος

Δημοσίευση από Μανος »

Παιδεια μου ηρθε και εμενα το χαρτι και παρουσιαζομαι 27 του μηνα, ειμαι 18.5 αποφοιτος λυκειου, στο απολυτηριο λυκειου δεν εχω καλο βαθμο, υπαρχει περιπτωση να με παρουν αν περασω τις αθλητικες εξετασεις και τα ψυχολογικα τεστ; Επισης παιρνω κατι χαπια για τον θυροειδη αλλα δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα οσων αφορα τα αθληματα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μανος έγραψε:Παιδεια μου ηρθε και εμενα το χαρτι και παρουσιαζομαι 27 του μηνα, ειμαι 18.5 αποφοιτος λυκειου, στο απολυτηριο λυκειου δεν εχω καλο βαθμο, υπαρχει περιπτωση να με παρουν αν περασω τις αθλητικες εξετασεις και τα ψυχολογικα τεστ; Επισης παιρνω κατι χαπια για τον θυροειδη αλλα δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα οσων αφορα τα αθληματα

Θα σε πάρουν σίγουρα μην ανησυχείς.

Suboptimal
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Suboptimal »

Μου ηρθε χαρτι που γραφει πεζικο Υεα, θα ηθελα να ρωτησω πως ακριβως μπαινεις Υεα; Πας πρωτα 40 μερες στο κεν και μετα αμα περασεις πας στη αναλογη σχολη εφεδρων;

Επισης τι φυσικη κατασταση απαιτειται για να μπει καπιος υεα; Ειμαι 77 κιλα με κανονικο υψος και δεν εχω καπιο σοβαρο προβλημα υγειας απο σο ξερω αλλα η φυσικη μου κατασταση ειναι αρκετα κακη αυτη τη περιοδο και εχω καπια προβληματα με ρυνιτιδα και αγχος που με δυσκολευουν καπως ιδικα οσον αφορα το τρεξιμο και θα ηθελα να ξερω τι γυμναστικες ασκησεις και δοκιμασιες περιλαμβανει το μενου τον υεα η και γενικα του στρατου.

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Η γυμναστική στο στρατό είναι καταπόνηση πόδια γόνατα μέση κλπ Εγώ θα πρότεινα όσοι έχετε προβλήματα μην ζορίστε για το στρατό, κι εγώ πριν μπω έβλεπα πολλούς να λένε δεν αξίζει να πιέζετε τον εαυτό σας για τη θητεία κι τελικά τώρα που μπήκαν κατάλαβα πόσο δίκιο έχουνΠρώτα από όλα εκτός το ότι περνάς από διάφορες συνεντεύξεις ψυχολόγους, λοχαγό κλπ που διαβεβαιώνεις ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό ή με άγχος ή από τρέξιμο (αυτό τους ενδιαφέρει κυρίως) κι αν γίνει καμιά μ... Θα σου πουν ότι απόκρυψες εσκεμμένα ιατρικό ιστορικό χώρια μην πάθεις καμιά ζημιά

Γενικά δεν είναι κάτι ακατόρθωτο αλλά προσωπική μου άποψη αν έχεις πρόβλημα μην πας

Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
stefanis

Δημοσίευση από stefanis »

Παιδια γεια σας. Εχω ονομαστει ΔΕΑ αλλα εχει παρουσιαστει μια τρομερη ευκαιρια για δουλεια και θελω να διακοψω. Μπορω να παραιτηθω η να παρω αναβολη; Παρακαλω οποιος ξερει σιγουρα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Suboptimal
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Suboptimal »

Είναι εφικτό να κοιμάται ο Υεα μέσα στο στρατόπαιδο για να μην πληρώνει ενοίκιο;

Άλλη μία ερωτηση εχω ακουσει οτι για να μπεις υεα πρεπει να τρεξεις 1000 μετρα σε μια δοκιμασια, ισχιει κατι τετιο; Ποσους γυρους γυρο απο ενα σταδιο ειναι αυτο;

Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από DaMon »

O ΥΕΑ μεσα κοιμαται θελει δε θελει. Ο ΔΕΑ αν ρωτας οχι δε μπορει να κοιμηθει η να μεινει μεσα γενικοτερα. Ενα βοηθητικο στιβου ειναι καπου στα 400μ ανα γυρο. Υπολογισε 2.5 γυρους.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες