Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Lotus »

YΠηρχαν φροντιστήρια που έκαναν μαθηματα για την προκήρυξη.
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Lamprocom92 »

Το είδα και εγώ. Απλά ρωτάω αν ξέρετε κάποιον που πηγε και τον βοήθησε
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Lamprocom92 »

Με βάση την προκήρυξη, καλούν τον τριπλάσιο αριθμό των προβλεπομενων θέσεων για συνέντευξη. Δηλαδή θα καλέσουν 54 δικηγόρους από τους 200+ που πέρασαν; Και οι υπόλοιποι?
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Η ένσταση έπρεπε να γίνει 10 μερες αφού αναρτήθηκαν οι πίνακες και έπρεπε να γίνει μέσω ταχυδρομείου. Αλλά δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα δηλαδή δεν αλλάζει κάτι. Η συγκεκριμένη προκηρυξη δεν παίρνει επιλαχοντες για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν. Απλα το θέμα είναι ότι το πυροσβεστικο σώμα ρεζιλευτηκε κυριολεκτικά με όλα αυτά. Κανονικά θέλει δημοσιοποιηση το θέμα απλά πρέπει να γίνει συνολικά! Όχι μεμονωμένα.
Rty
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Rty »

Τι ωρα ξεκιναει η διαδικασια;9; Η παιρνει κ αλλο χρονο;
Ana-feromenos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Ana-feromenos »

Κανονικά υποτίθεται ότι 9 ακριβώς αρχίζει η εξέταση.

Ωστόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας, όταν η εξέταση γίνεται σε σχολεία (όπως στις περιπτώσεις των νομικών και οικονομολόγων), τα θέματα πρέπει να μεταδοθούν στο εξεταστικό κέντρο με ασφαλή τρόπο (καποιου είδους κωδικοποιημένο σήμα αν δεν κάνω λάθος). Μεταδίδουν μάλιστα 3 διαφορετικά θέματα (των 100 ερωτήσεων το καθένα) και απο αυτά πρέπει να κληρωθεί το 1. Σε αυτήν την κλήρωση καλούν τυχαία μερικούς υποψήφιους ως μάρτυρες.

Όλα αυτά τα περιγράφω επειδή η διαδικασία αυτή συνεπάγεται ότι, για να αρχίσει η διαδικασία αναπαραγωγης των θεμάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται ήδη στον χώρο και μάλιστα στην περίπτωση των νομικών, στις προβλεπόμενες αίθουσες. Αφού έγινε η ταυτοποίηση και καθίσαμε στα θρανία μας, φώναξαν τυχαία άτομα για να είναι παρόντα στην κλήρωση. Το θέμα είναι ότι μετά την επιλογή του κληρωθέντος θέματος, αυτό πρέπει να αναπαραχθεί (φωτοτυπίες) για όλους τους υποψήφιους και να συρραφεί με την σωστή σειρά κτλ. Σε αυτές τις δύο ειδικότητες πρέπει αρκετά μετά την προσέλευση των υποψηφίων να βγάλουν όλα αυτά τα αντίτυπα! Το κάθε "τεστ" είναι 20 σελίδες, οπότε καταλαβαίνετε τον αριθμό σελιδών που πρέπει να βγουν.(20*288=5760 σελίδες για τους νομικούς, περίπου διπλάσιες θα χρειαστούν οι οικονομολόγοι!).

Στην πράξη, αν θυμάμαι καλά, ενώ μπήκαμε στις αίθουσες λίγο πριν τις 9, τα θέματα τα πήραμε αρκετά μετά τις 10, οπότε λόγω των παραπάνω διαδικασιών για την εξασφάλιση του αδιαβλήτου των εξετάσεων, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια καθυστέρηση.

Το κακό ήταν πως λόγω μέτρων κόβιντ, τα παράθυρα της σχολικής τάξης έπρεπε να είναι ανοιχτά και δεν υπήρχε θέρμανση με αποτέλεσμα να είναι αρκετά χαμηλή η θερμοκρασία της τάξης (καθόμαστε με τα μπουφάν μας). Βέβαια, όταν συνειδητοποίησαν και αυτοί ότι θα καθυστερήσουν τα θέματα, μας άφησαν να περιμένουμε στους εξωτερικούς διαδρόμους (σαν μπαλκόνι) του σχολείου, όπου ευτυχώς είχε ήλιο και βοήθησε κάπως :) (χωρίς κινητά - τα είχαμε ήδη αφήσει στην έδρα και δεν επιτρεπόταν να τα πάρουμε πίσω κατά την διάρκεια της αναμονής και μέχρι την λήξη της εξέτασης).

Όλα αυτά με βάση το τί προβλέπεται στην προκήρυξη και με την προσωπική μου εμπειρία. Με κάθε επιφύλαξη καθώς μπορεί - τώρα που έχουν την εμπειρία με τους νομικούς - να συστηματοποιήσουν καλύτερα/επισπεύσουν κάπως την διαδικασία. Θεωρώ πάντως εξαιρετικά απίθανο να τηρηθεί με ακρίβεια το 9-11, οπότε αν έχετε υποχρεώσεις το μεσημέρι, κανονίζετε αναλόγως (ευτυχώς είναι Σάββατο).

Καλή επιτυχία!

firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 83

Δημοσίευση από firefighter92 »

Καλή επιτυχία και από εμένα στους φίλους οικονομολόγους. Ευχαριστώ θερμά και τους συναδέρφους για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Ήταν και για μένα η πρώτη μου συμμετοχή σε διαγωνισμό δημοσίου και εφόσον δεν έχω εμπειρία σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ίσως να έπεσα έξω σε κάποιες εκτιμήσεις και κρίσεις. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Πιστεύω έπαιξε ρόλο η τύχη στο να διαβάσεις τα κατάλληλα βιβλία/άρθρα/επιτομές. Ίσως αν είχα διαβάσει ποικιλία συγγραμμάτων να είχα μια πιο σφαιρική άποψη και να απαντούσα πιο εύστοχα. Καλή συνέχεια παιδιά.
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Συγνώμη που θα στο πω αλλά γενικά να είσαι πιο προσεκτικός στην κρίση σου και να μάθεις να ακούς. Βέβαια το site είναι απρόσωπο οπότε δεν μπορείς να με ξέρεις απλα στο λεω σαν συμβουλή!
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν επειδή οι υποψήφιοι δε συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία, δε θα μου κάνει εντύπωση αν προκηρυχθεί άλλος διαγωνισμός ακόμα και μέσα στο 2022. Οι οργανικές θέσεις υπάρχουν, έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλιο από τον προϋπολογισμό, άρα κάπως πρέπει να καλυφθούν. Πάντως το συζητούσαμε και με άλλους συναδέλφους νομικούς: Δεν πολυ-κυκλοφόρησε η προκήρυξη. Οι περισσότεροι ενημερωθήκαμε τυχαία. Μερικοί το έμαθαν λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Εν πάση περιπτώσει οι υποψήφιοι της πληροφορικής μην απογοητεύεστε. Δεν υπάρχει διαγωνισμός που να μη ζητάνε άτομα της ειδικότητάς σας αν σας ενδιαφέρει τόσο ο Δημόσιος Τομέας. Χωρίς να γνωρίζω ή να θέλω να σας πω κάτι που ενδεχομένως να μην ισχύει. Είναι η προσωπική μου κρίση και μόνο: Υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις με εγκεκριμένα κονδύλια. Καλό θα ήταν να μη χάσετε την επαφή σας αν σας ενδιαφέρουν τα σώματα ασφαλείας.
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από fire_89 »

Lamprocom92 έγραψε:Με βάση την προκήρυξη, καλούν τον τριπλάσιο αριθμό των προβλεπομενων θέσεων για συνέντευξη. Δηλαδή θα καλέσουν 54 δικηγόρους από τους 200+ που πέρασαν; Και οι υπόλοιποι;

Οι υπόλοιποι δυστυχώς απέτυχαν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση με βάση τα όσα ορίζει η προκήρυξη. Και από τους 54 τελικά θα προσληφθούν μόνο 18. Το 50/100 είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την πρόσληψη. Με 49 αποκλείεσαι αυτοδίκαια αλλά και το 50 δεν εξασφαλίζει τίποτα αν οι τριπλάσιοι από τις θέσεις έγραψαν πολύ παραπάνω

Νομίζω δεν ρεζιλεύτηκε κάπου το ΠΣ αφού σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα. Και για αυτό άλλωστε μπήκε η πρόβλεψη να καλέσουν τους τριπλάσιους από τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων ώστε να κόψουν πολύ κόσμο από την φάση της συνέντευξης, ειδικά για ειδικότητες όπως οι νομικοί και οι Οικονομολόγοι που ήταν μεγάλος ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα στη Πληροφορική και στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς όπου δεν κάλυψαν τις θέσεις. Στους ΗΜΜΥ Δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση ούτως η άλλως. Στη Πληροφορική που υπήρξε έγινε μακελειό. Αυτό οφείλεται με βάση τα λεγόμενα των παιδιών στα θέματα που έπεσαν στη πληροφορική, στα μαθήματα ειδικότητας βασικά.

fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λέει ο Marz. Στην Οληροφορική έμειναν ακάλυπτες πάνω από 10 θέσεις! Δεν μπορεί να μείνουν ακάλυπτες.

Ή θα τους πάρουν με τις κατατακτήριες στην ανθυποπυραγών, ή με νέο διαγωνισμό express ή με κάποιο τρόπο! Μπορεί να βγάλει νέα απόφαση ο Αρχηγός ΠΣ και να πάρει τους 10 πρώτους όσοι είναι πχ από αυτούς που έγραψαν κάτω από 50 στα γραπτά ώστε να καλυφθούν οι θέσεις. Ποιός ξέρει!

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Ντροπή για το Π. Σ. Πραγματικά.
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Lotus έγραψε:Ντροπή για το Π. Σ. Πραγματικά.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είναι ντροπή για το σύνολο του ΠΣ η συγκεκριμένη διαδικασία.

Εγώ το περίμενα πολύ χειρότερα. Δεν έχω λάβει μέρος σε άλλους διαγωνισμούς αλλά

1) Η διαδικασία κύλησε παρά πολύ ομαλά και οργανωμένα και κυρίως γρήγορα για δεδομένα δημοσίου. Αυτό με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Βεβαια ταλαιπωρήθηκαν οι άνθρωποι από επαρχία που πρέπει να μετακινούνται για τις φάσεις στην Αθήνα. Θα μπορούσαν να έχουν και Θεσσαλονίκη σαν παράλληλο εξεταστικό κέντρο.

2) Οι υγειονομικές και οι ψυχοτεχνικές κύλησαν μια χαρα. Ειδικά οι δεύτερες στο χώρο του υπουργείου ήταν όμορφη εμπειρία. Περίμενα ψυχοτεχνικές τύπου κατάταξης ΕΣΣΟ στο στρατό που είναι κονσέρβα βαρετή 2 λεπτή συνέντευξη κυρίως για ναρκωτικά και οικογενειακά προβληματα σε κάτι άθλια κτίρια των στρατοπεδεων. Η ομαδική στο αμφιθέατρο του υπουργείου αλλά και οι ατομικές συνεντεύξεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες διαδικασίες.

3) Τα γραπτά ήταν σχετικά βατά σε όλες τις ειδικότητες πλην της Πληροφορικής. Που μπορεί απλά να ήταν θέμα τύχης στην κλήρωση των θεμάτων. Η απλά να έβαλαν δύσκολα. Δεν μπορώ να κρίνω τα θέματα.

4) Κατα τη γνώμη μου το να καλέσουν τους τριπλάσιους από τις θέσεις (με συνέπεια να κοπούν οι υπόλοιποι ακόμα και αν έγραψαν 50+) είναι σωστό από την άποψη ότι από 400 και 800 άτομα κάπως πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός. Δεν γίνεται να καλέσεις 220 νομικούς για συνέντευξη. Θα καλέσεις τους 50 πρώτους.

5) Θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις. Και θεωρώ ότι κάτι θα γίνει.

6) Επιφυλάσσομαι για τα προφορικά καθώς εκεί πράγματι μπορεί να γίνουν πολλά. Είναι εντελώς υποκειμενική διαδικασία.

User1908
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από User1908 »

Αν πέρναγες όμως δεν θα ήταν ντροπή και θα ήταν όλα καλά; Επίσης δεν είναι ντροπή που είπες ότι κάποιοι είχαν τα θέματα παρότι οι βαθμοί δεν ήταν γενικά καλοί;

Nom22
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Nom22 »

Εγώ δεν καταλαβαίνω από τη στιγμή που η συνέντευξη πιάνει μονο 35 βαθμούς ποιος ο λόγος να καλούν τον τριπλάσιο αριθμό στη συνεντευξη.μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός. Είναι εφικτό ας πούμε ο τελευταίος που πέρασε στη συνέντευξη ξαφνικά να ανεβεί τόσο στην κατάταξη που να ναι στις πρώτες θέσεις; Μπορει δηλαδη η συνέντευξη να φέρει τα πάνω κάτω?
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες