Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Loki

Δημοσίευση από Loki »

Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση.

Μου ήρθε το παραπεμπτικό για την επιτροπή απαλλαγών πάω για Ι5 απλά η απορία μου είναι η εξης:

Γράφει ότι πρέπει να σημειωθεί εάν ο στρατεύσιμος είναι για Ι5 να σημειωθεί αν η πάθηση του μπορεί να καλυτερεύση ή να ιαθεί. Δηλαδή τι σημαίνει αυτο ότι εάν βάλει ο γιατρος ότι μπορει να βελτιωθεί ή να ιαθεί μπορεί να σε ξανακαλέσουν ακόμα και αν σου δώσουν το Ι5;

Ευχαριστώ.

Mike

Δημοσίευση από Mike »

Παιδιά καλησπέρα στην επιτροπή απαλλαγών πρέπει να έχουμε μαζί και γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό ή μόνο με ταυτότητα και το παραπεμπτικό πάμε;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Loki έγραψε:Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση.

Μου ήρθε το παραπεμπτικό για την επιτροπή απαλλαγών πάω για Ι5 απλά η απορία μου είναι η εξης:

Γράφει ότι πρέπει να σημειωθεί εάν ο στρατεύσιμος είναι για Ι5 να σημειωθεί αν η πάθηση του μπορεί να καλυτερεύση ή να ιαθεί. Δηλαδή τι σημαίνει αυτο ότι εάν βάλει ο γιατρος ότι μπορει να βελτιωθεί ή να ιαθεί μπορεί να σε ξανακαλέσουν ακόμα και αν σου δώσουν το Ι5;

Ευχαριστώ.

Φετος πήγα δευτερη φορά φρουραρχείο για να πάω στην επιτροπή για Β΄Ε. Α.

Αυτό που λες εσυ το ειχα στο περσινό χαρτί. Είμαι σε στρατολογία εκτός Αθηνών αλλα τις διαδικασίες τις κάνω μεσω Αθηνών αφού εδώ μένω... Το χαρτί πανω Έγραφε ότι πρεπει να ενημερωθουν με υπηρεσιακό τρόπο αν είναι ανίατη η ασθένεια μου κλπ κλπ. Τωρα για απαλλαγή δεν ξερω. Αυτό που ειδα σε ποστ απο παιδί που πήρε απαλλαγή καπου το Φλεβάρη είναι αυτό http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=8906&PN=11

ποστ 7. Δεν ξερω αν ισχύει αν μας τρολάρουν Ή ισχύει κάτι άλλο. Κάποια Παιδιά χτες εγραψαν, ότι ειναι για να ξανα εξεταστεις αν θες να πας στρατό εσύ στρατό, στο μέλλον.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Loki έγραψε:Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση.

Ευχαριστώ.

Καλησπερα, στο φρουραρχειο Ι5 σου εδωσαν ετσί;
Μαλλον τυπικο ειναι. Οσον αφορα το (αν Η πάθηση του μπορεί να καλυτερεύση ή να ιαθεί) το προβλεπει η νομοθεσια.

Αν επιτρεπεται με πια παραγραφο πειρες Ι5;

Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ dimitris90

Φίλε το πρόβλημα μου είναι παθολογικής φύσεως και στο χαρτί που μου έδωσαν δεν γράφει για ι5 ή ι4 ή γενικότερα για Ι ή κάτι τέτοιο λέει εάν η περίπτωση είναι οξεία ή χρόνια και εαν η διαρκεια της είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη απο 4 μήνες. Ρώτησα επειδή διαβασα από εδω ότι θα γράφει ένδειξη ι5 κτλπ και μου είπε ο γιατρός του φρουραρχείου ότι το ι5 το δίνει η επιτροπή απαλλαγών αυτός λεεί μόνο σε παραπεμπεί δηλαδή σου δίνει το οκ ότι μπορείς λόγω προβλήματος υγείας να μη ταξιδέψεις μέχρι το μέρος κατάταξης σου και να εξεταστείς στην επιτροπή απαλλαγών της πόλης σου.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Καλησπέρα παιδιά εγώ λογικά θα κάνω τη διαδικασία σε λίγους μήνες. Έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο επικυρωμένο από αστυνομία γιατι είναι αντίγραφο είμαι οκ; παθολογικής φύσεως πάω για απευθείας ί5 . Υπάρχει πιθανότητα να Μ κάνουν εξετάσεις; δλδ να Μ κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις; και με το χαρτί αυτό θα είμαι οκ;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Prodromoss έγραψε:Καλησπέρα παιδιά εγώ λογικά θα κάνω τη διαδικασία σε λίγους μήνες. Έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο επικυρωμένο από αστυνομία γιατι είναι αντίγραφο είμαι οκ; Παθολογικής φύσεως πάω για απευθείας ί5. Υπάρχει πιθανότητα να Μ κάνουν εξετάσεις; Δλδ να Μ κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις; Και με το χαρτί αυτό θα είμαι οκ;

στο Φρουραρχειο Αθηνων ολοι χωριζονται σε 2 ουρες. Μια για ψυχολογικα και μια για παθολογικα. Αυτοι που πανε για ψυχολογικα, τους "εξεταζει" ψυχιατρος επιτοπου (συνηθως απλα αντιγραφει τη γνωματευση του γιατρου σου ή μπορει να σου κανει καποια πολυ βασικη ερωτηση).

Τωρα, οσοι ειναι για παθολογικα τους στελνουν στο 401 για εξετασεις, κ υστερα επιστροφη στου Φρουραρχειο. Αλλα αφου λες εχεις παθολογικη παθηση που το ΦΕΚ οριζει Ι5, μην αγχωνεσαι καν, θα παρεις κανονικα την αναβολη/απαλλαγη σου.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Για να μου κάνουν εξετάσεις τις οποίες πρεπει να δουν τι έχω έχω σάκχαρο αλλά για να δουν τι τύπου ζάχαρο έχω και αυτοί πρέπει να Μ κάνουν ειδικές εξετάσεις που δν γινονται γεια σας ήρθα κάντε μου εξετάσεις και το βρίσκουν. έχω χαρτί που αναγράφει τη πάθηση μου από δημόσιο νοσοκομείο όπως είπα αλλά είναι αντίγραφο επικυρωμένο πειράζει;
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Loki έγραψε:@ dimitris90

Φίλε το πρόβλημα μου είναι παθολογικής φύσεως και στο χαρτί που μου έδωσαν δεν γράφει για ι5 ή ι4 ή γενικότερα για Ι ή κάτι τέτοιο λέει εάν η περίπτωση είναι οξεία ή χρόνια και εαν η διαρκεια της είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη απο 4 μήνες. Ρώτησα επειδή διαβασα από εδω ότι θα γράφει ένδειξη ι5 κτλπ και μου είπε ο γιατρός του φρουραρχείου ότι το ι5 το δίνει η επιτροπή απαλλαγών αυτός λεεί μόνο σε παραπεμπεί δηλαδή σου δίνει το οκ ότι μπορείς λόγω προβλήματος υγείας να μη ταξιδέψεις μέχρι το μέρος κατάταξης σου και να εξεταστείς στην επιτροπή απαλλαγών της πόλης σου.

μπορεις να μου δωσεις παραγραφο ΦΕΚ;

Φρουραρχειο αν πας για παθολογικο σε στελνουν 401 στον αρμοδιο γιατρο οπου αυτος βγαζει γνωματευση και συστηνη τι προβλεπει το ΦΕΚ

Τωρα για επιτροπη δε ξερω τι παιζει

Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ dimitris90Η παραγραφος του ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ Η 17

Έχω πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή και πάω για απαλλαγή όπως ορίζει το φεκ

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Καλήσπερα στην ομαδα. Θελω βοηθεια σχετικα με τιν απαλλαγη. Εχω παρει μεχρι στιγμής 2 φορες αναβολη απο το στρατο για 1 χρονο η καθε μια. Τωρα 4/6 ειναι η 3η φορα που με καλουνε και παω για ι5. Το θεμα μου ειναι τα κιλα ειμαι 150 κιλα και 1.70 οπότε, πριν 1 μηνα πηγα και σε εναν ψυχιατρο και πηρα μια γνωματευση οτι εχω αγχος αγοραφοβια και οτι προερχονται απο τα κιλα ολα αυτα. Πιστευω θα την παρω την απαλλαγη. Τωρα θα παω με τον πατερα μου στη θηβα που ειναι να παρουσιαστω για να τελειωσω πιο γρηγορα. Υπαρχει περιπτωση να μην με πανε στο 401 για εξετασει επειδη εχει κρουσματα η οχι; Η να με πανε και στο 401 και σε καποιο αλλο; Ευχαριστω εκ των προτερων. Κατι τελευταιο χρειαζεται να κλεισω καποιο ραντεβου με 401 για να με εξετασουν; Γιατι κατι τετοια ακουσα.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Loki έγραψε: @ dimitris90Η παραγραφος του ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ Η 17

Έχω πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή και πάω για απαλλαγή όπως ορίζει το φεκ

Οντως γραφει Ι4 - Ι5 μετα απο ΔΑ

Δε μπορω να σου πω με 100% σιγουρια τι παιζει

Και εμενα Ι5 εδωσε ο γιατρος για το 334 που λεει σκετο Ι5 τωρα δε ξερω αν με βαλει με Ι4 κατι που αποκλειω αλλα εχω τρομερο αγχος

Καλη τυχη σου ευχομαι, καλος πολιτης και δες την υγεια σου.

Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ασαρκοςΦίλε μέχρι την τεταρτη το αργοτερο περνάω από την επιτροπή απαλλαγών για ακριβώς το ίδιο θέμα με εσένα.

Και μάλιστα είμαστε και στα ίδια κιλά εγώ είμαι λίγο πιο κοντός

Με το που τελειώσω θα σε ενημερώσω με απάντηση εδώ

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Ασαρκος έγραψε:Καλήσπερα στην ομαδα. Θελω βοηθεια σχετικα με τιν απαλλαγη. Εχω παρει μεχρι στιγμής 2 φορες αναβολη απο το στρατο για 1 χρονο η καθε μια. Τωρα 4/6 ειναι η 3η φορα που με καλουνε και παω για ι5. Το θεμα μου ειναι τα κιλα ειμαι 150 κιλα και 1.70 οπότε, πριν 1 μηνα πηγα και σε εναν ψυχιατρο και πηρα μια γνωματευση οτι εχω αγχος αγοραφοβια και οτι προερχονται απο τα κιλα ολα αυτα. Πιστευω θα την παρω την απαλλαγη. Τωρα θα παω με τον πατερα μου στη θηβα που ειναι να παρουσιαστω για να τελειωσω πιο γρηγορα. Υπαρχει περιπτωση να μην με πανε στο 401 για εξετασει επειδη εχει κρουσματα η οχι; Η να με πανε και στο 401 και σε καποιο αλλο; Ευχαριστω εκ των προτερων. Κατι τελευταιο χρειαζεται να κλεισω καποιο ραντεβου με 401 για να με εξετασουν; Γιατι κατι τετοια ακουσα.

καλησπερα, μπορεις να πας φρουραρχειο υπηρχε περιπτωση παιδιου που πηγενε για Ι5 λογω βαρους

τον πηγαν 401 απο τι μου ειπε

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Loki έγραψε:@ασαρκοςΦίλε μέχρι την τεταρτη το αργοτερο περνάω από την επιτροπή απαλλαγών για ακριβώς το ίδιο θέμα με εσένα.

Και μάλιστα είμαστε και στα ίδια κιλά εγώ είμαι λίγο πιο κοντός

Με το που τελειώσω θα σε ενημερώσω με απάντηση εδώ

Ποτε παρουσιαζεσαι; Γιατι εγω παρουσιαζομαι 4/6 και θα κανω την διαδικασια στο στρατοπεδο δλδ θηβα για να τελειώνω γρηγορα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης