Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

Απλως σου τονισα τι αναφερουν οι ιστοσελιδες σχετικα με τους ΟΒΑ. Τωρα στην πραξη μαλλον θα ειναι καπως διαφορετικα!
Jerk goes cloud -----> Η ***** παει συννεφο
κκ

Δημοσίευση από κκ »

Κι όμως, έχουν δημοσιευτεί αναλήθειες, ψεύδη και υπερβολές ιδιαίτερα για τέτοια θέματα (προσλήψεις, ανακατατάξεις στο στράτευμα κλπ) ωστόσο φαίνεται ότι ισχύει το δημοσίευμα και πιθανώς σύντομα θα υλοποιηθεί η ιδέα επαναφοράς των Οβα στο Ναυτικό.Αφορά βέβαια κληρωτούς του Ναυτικού που είναι σε θητεία, έχοντας την Δυνατοτήτα παραμονής, περνώντας ΣΥΚ.
Ενημέρωση από γνωστό μου κληρωτό του Ναυτικού, στην Κρήτη...
Μιχαλιος 21

Δημοσίευση από Μιχαλιος 21 »

Γεια σας παιδια θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις συμφωνα με τις ειδικες δυναμεις οταν πηγα στη στρατολογια δηλωσα ειδικες δυναμεις μ ηρθε το χαρτι να παρουσιαστω στο μεγαλο πευκο λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας σε καποια θεματα επειδη ειμαι τρελαμενος αλλα ειμαι και λιγο αγχωμενος οποιος εχει τη καλοσυνη ας μ
διευκολινει λιγο
1) εχω 3 τατουαζ αλλα δν ειναι σε εμφανη σημεια
2 ειναι δυσκολα η ευκολα ; Εγω παντως ειμαι ετοιμος οσο μπορω
3 με ποια κρητηρια σε κοβουν και δε γινεσαι καταδρομεας ;
4 πως γινετε να σ κοψουν εννοω οτι ειναι δυσκολο να σ κοψουν η αν θες οικιοθελως ;
5 πως ειναι τα λεγομενα ΠΕΝ ;
6 απο γυμναστικη και ασκησεις πως ειναι ;
και ποιοι λογοι ειναι αυτοι π θα σ κοψουν και στο επιπεδο γυμναστικης και γενικοτερα επειδη παρουσιαζομαι στις 20 τ μηνος θα ηθελα να μ λυσει τις αποριες καποιος και παρεπιπτοντως χρονια πολλα καλη χρονια με υγεια και χαρα σ ολους
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από yandr »

Όλα τα παραπάνω έχουν συζητηθεί στα αντίστοιχα θέματα. Μπορείς να βρεις τις απαντήσεις εκεί.
Μιχαλιος 21

Δημοσίευση από Μιχαλιος 21 »

Το θεμα ειναι οτι ολοι λενε οτι να ναι αλλοι λενε αλλα και αλλοι αλλα δν μπορω να βγαλω ακρη
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από anaktas »

Μιχαλιος 21 έγραψε:Γεια σας παιδια θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις συμφωνα με τις ειδικες δυναμεις οταν πηγα στη στρατολογια δηλωσα ειδικες δυναμεις μ ηρθε το χαρτι να παρουσιαστω στο μεγαλο πευκο λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας σε καποια θεματα επειδη ειμαι τρελαμενος αλλα ειμαι και λιγο αγχωμενος οποιος εχει τη καλοσυνη ας μ
διευκολινει λιγο
1) εχω 3 τατουαζ αλλα δν ειναι σε εμφανη σημεια

Εφόσον δεν φαίνονται φορόντας παραλλαγή (τώρα για καλοκαιρινή αθλητική περιβολή δεν λέω αλλα τελος πάντων... ) και εφόσον δεν πας για μόνιμος μην ανυσηχείς

2) ειναι δυσκολα η ευκολα ; Εγω παντως ειμαι ετοιμος οσο μπορω

Πολύ πρακτικά, αν μπορείς το μίλι σε κάτω από 6 λεπτά και μπορείς να πάρεις 50 κάμψεις και 10 έλξεις είσαι κομπλέ. Αλλά και να μήν μπορείς πάλι δεν θα χεις πρόβλημα γιατί θα τα καταφέρεις θες δεν θες

3) με ποια κρητηρια σε κοβουν και δε γινεσαι καταδρομεας ;
Πρέπει να είσαι τελείως λαπάς και ανεκπαίδευτος φουλ μετα συγχωρήσεως ή να το αιτηθείς

4) πως γινετε να σ κοψουν εννοω οτι ειναι δυσκολο να σ κοψουν η αν θες οικιοθελως ;
5) πως ειναι τα λεγομενα ΠΕΝ ;

Τα ΠΕΝ τα περνάς στην μονάδα που θα σε στείλουν μετά την ορκομωσία. Δεν θα ναι με τίποτα σαν την ΒΣΕ του ΚΕΕΔ αλλα θά έχει περισσότερο ενδιαφέροντα αντικείμενα εκπαίδευσης συν το ότι θα αρχίσεις και υπηρεσίες

6) απο γυμναστικη και ασκησεις πως ειναι ;

Τρέξιμο (ίσως το βασικότερο... ) καμψεις έλξεις κοιλιακοί ραχιαίοι και ότι άλλα συστήματακια μπορείς να φανταστείς... Και προγραματισμένα και εκτός προγράμματος για αυτούς που ξέρουν...

και ποιοι λογοι ειναι αυτοι π θα σ κοψουν και στο επιπεδο γυμναστικης και γενικοτερα επειδη παρουσιαζομαι στις 20 τ μηνος θα ηθελα να μ λυσει τις αποριες καποιος και παρεπιπτοντως χρονια πολλα καλη χρονια με υγεια και χαρα σ ολους
kris

Δημοσίευση από kris »

giannis90esa έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για αυτους που παίρνουν τώρα την ελληνική ταυτότητα (για εμας τους βορειοηπειρωτες συγκεκριμενα) δηλωνουμε κανονικα για ειδικες δυναμεις; Αν ναι η θητεια μας θα ειναι κανονικη;9μηνο;

ευχαρηστω.

Καλησπερα θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
SaRoy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SaRoy »

Απο την στιγμή που κάνεις 9μηνο εχεις το δικαίωμα να πας κανονικά ειδικές δυνάμεις!
PetrosDbs
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από PetrosDbs »

Καλησπέρα! Μου είπαν στο Μεσολογγι την ωρα που κλιθηκαμε για τα αθληματα των ΥΕΑ πως οι ειδικες δυναμεις δεν παιρνουν πλεον ΥΕΑ. Με αποτελεσμα δεν εδωσα τα αθληματα και μου ειπαν πως θα κοπω σε αυτα. Στην συνεχεια ηρθε το κλιμακιο των ειδικων δυναμεων, εδωσα τα αθληματα και αυτην την στηγμη βρισκομαι στην Ρεντινα και περναω τα ΤΠΕΝ. Ξερει καποιος να μου πει αν μετα τα ΠΕΝ θα κλιθω να περασω ΛΥΒ?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν περνάνε όλοι ΛΥΒ , αν έχεις την ένδειξη θα σε ενημερώσουν.
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Τελος οι ΔΕΑ απο τις ειδικες δυνάμεις ; Απο ποτε ;
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
mgoutsos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από mgoutsos »

Εμένα πάντως μου έχει έρθει κανονικότατα το Σημείωμα Κατάταξης για 2014 Β' ΕΣΣΟ με ένδειξη ΥΕΑ Ειδικών Δυνάμεων.
Ελληνική Ψυχή

Δημοσίευση από Ελληνική Ψυχή »

Καλησπέρα στη παρέα του φόρουμ τώρα μολις γράφτηκα και εγω γιατι μου ήρθε το χαρτάκι για να καταταχτώ με την ΕΣΣΟ του Μαίου στη Νέα Πέραμο για Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ) έχω δηλωσει στο περιοδεύων μου. Έχω την εξης απορία λοιπόν που μπορεί να σας ακουστεί λιγο κουλό απλα δεν ξέρω πως γίνεται ολο αυτό.1) Δηλαδή, με τη καταταξη μου θα κάνω τη βασική εκπαίδευση αυτον τον 1 μήνα στο Μεγαλο Πευκο και στο τέλος θα δωσω τα αθλήματα για να περάσω στα ΛΟΚ η πρώτα δίνω τα αθλήματα και αφου περάσω κανω τη βασική εκπαίδευση; 2) Απ'οτι βλέπω σε διάφορα φορουμ σχετικά με τις έλξεις που θελουν στα αθλήματα για να περάσεις, αυτες τις 4 αλλοι λένε οτι ζητάνε μόνο ανοιχτή λαβη, αλλοι λένε κλειστή και αλλοι λένε σε αφηνουν να διαλέξεις ειτε ανοιχτή είτε κλειστή οποτε δε βγάζω άκρη. Βέβαια εδω http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_INFO_Kritir&la=1 λεει με οποιαδήποτε λαβή οπότε δε μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα... (Μεχρι πριν 1 χρόνο εβγαζα 7 με ανοιχτη και 15 με κλειστή, αλλα λόγω ενός ατυχήματος στον αγκώνα το παράτησα για μεγάλο χρονικο διαστειμα και τωρα βγαζω 3 με ανοιχτη με λιγο ζορι και 5 με κλειστή οποτε θα εχω θέμα αμα μου ζητησουν ανοιχτη ε; ) Ευχαριστω πολυ και απαντήστε μου αν ειναι εύκολο.

DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από DM90 »

Ελληνική Ψυχή έγραψε:Καλησπέρα στη παρέα του φόρουμ τώρα μολις γράφτηκα και εγω γιατι μου ήρθε το χαρτάκι για να καταταχτώ με την ΕΣΣΟ του Μαίου στη Νέα Πέραμο για Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ) έχω δηλωσει στο περιοδεύων μου. Έχω την εξης απορία λοιπόν που μπορεί να σας ακουστεί λιγο κουλό απλα δεν ξέρω πως γίνεται ολο αυτό.1) Δηλαδή, με τη καταταξη μου θα κάνω τη βασική εκπαίδευση αυτον τον 1 μήνα στο Μεγαλο Πευκο και στο τέλος θα δωσω τα αθλήματα για να περάσω στα ΛΟΚ η πρώτα δίνω τα αθλήματα και αφου περάσω κανω τη βασική εκπαίδευση;2) Απ'οτι βλέπω σε διάφορα φορουμ σχετικά με τις έλξεις που θελουν στα αθλήματα για να περάσεις, αυτες τις 4 αλλοι λένε οτι ζητάνε μόνο ανοιχτή λαβη, αλλοι λένε κλειστή και αλλοι λένε σε αφηνουν να διαλέξεις ειτε ανοιχτή είτε κλειστή οποτε δε βγάζω άκρη. Βέβαια εδω http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_INFO_Kritir&la=1 λεει με οποιαδήποτε λαβή οπότε δε μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα... (Μεχρι πριν 1 χρόνο εβγαζα 7 με ανοιχτη και 15 με κλειστή, αλλα λόγω ενός ατυχήματος στον αγκώνα το παράτησα για μεγάλο χρονικο διαστειμα και τωρα βγαζω 3 με ανοιχτη με λιγο ζορι και 5 με κλειστή οποτε θα εχω θέμα αμα μου ζητησουν ανοιχτη ε;) Ευχαριστω πολυ και απαντήστε μου αν ειναι εύκολο.

Καλησπέρα φίλε.

Αθλήματα από την στιγμή που παρουσιάζεσαι στο ΚΕΕΔ δεν δίνεις ούτε τώρα ούτε για να πας στην μονάδα, μόνο όσοι δηλώνουν για αλεξίπτωτα δίνουν.
"Βασική εκπαίδευση" η σειρά σας θα κάνει 2 βδομάδες και συγκεκριμένα 9 του μήνα ορκίζεστε αν δεν κάνω λάθος, Οπότε μόνο για μεταβολές και παρέλαση σας κόβω.Από γυμναστική γενικά το πολύ πολύ καμιά κάμψη να πάρεις και αν και τρέξιμο μέχρι τα μαγειρία ή την πλατεία κάτω. Γενικώς θα σου πρότεινα να κάνεις ότι μπορείς από μόνος σου για να είσαι σε μια χ φόρμα, μην μασάς πουθενά πάντως.

Άβαταρ μέλους
NightFox
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από NightFox »

Καλησπέρα, μια απορία έχω και δεν μπορώ να βρω απάντηση! πως και πότε δηλώνεις οτι θέλεις να πας αλεξίπτωτα; Παρουσιάζομαι στο κεεδ 28/5 αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει την διαδικασία θα του ήμουν ευγνώμων! Λόγο του οτι είμαι κρητικός θα ήθελα να υπηρετήσω στα Χανιά οπότε ευτυχώς είναι μονόδρομος τα αλεξίπτωτα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης