babisLar έγραψε:Μπορεί καποιος να δηλωσει ιδικοτητα χωρις να εχει τελιωσει το τει που ζηταει; Μεσα λέει πως αν εχεις περασει το 1ο ετος περνεις καποια μορια. Εχω ακουσει απο μια κοπελα που εδωσε οτι δεν ειχε προβλημα Αλλα τι ισχυει πραγματικα; Στην στρατολογια που πηγα να ρωτησω δεν μου το διευκρινησε... Μου ειπε πως δινω μονο δηλωσεις και δεν ειναι αρμοδιοτητα μου να δινω απαντησεις...
Εκ πειρας, επειδη και εγω εκανα το ιδιο λάθος να ξερεις οτι θα βγεις "ακαταλληλος λογω γραμματικών γνωσεων". Μην το ρισκαρεις εκτος και εχεις πολύ καλό μεσον!
Τα μορια (350) τα περνεις αλλα επειδη στις συγκεκριμενες ειδικοτητες ζηταει πτυχιο, δεν θα σε πάρουν.
Οτι εχει σχεση με απολυτηριο λυκειου, εκει υπάγεσαι και βάζεις και τη βεβαιωση και περνεις και τα 350 μορια!
Μαρινα1 εχεις δικιο αυτο πιστευω και εγω. Λεει αποφοιτοι και οχι τελειωφοιτοι. Το θεμα ειναι πως μερικοι θα σου πουνε ετσι και αλλοι αλλιως... Τελικα ομως μονο τα φορουμ μπορουν να σου δωσουν απαντησεις απο εμπερια οι περισοτερες που ειναι οι ποιο σημαντικες! Μεσα στην προκυρηξη δεν ειδα Τηλεφωνο ή καποιο e-mail καποιου υπευθυνου για να ρωτησω... Ειναι φυσικο αλλωστε. Απο τη στιγμη που υπαρχει το μεσον ερωτησεις τετοιου τυπου δεν εχουν σαφη απαντηση...
αν υπαρχει καποιος που να περασε η να μην κοπηκε και να ειναι τελιοφοιτος και οχι αποφοιτος να απαντησει. Θα βοηθησει πολους πιστευω τετοιες διευκρινυσεις. Μπορει και να μπερδεψει αλλα θα εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη.
Μαρινα1 σου το ειπαν πριν τις εξετασεις ή αφου αρχισες σου ειπαν μπορεις να δηλωσεις μονο αυτες τις σχολες και οχι αυτες που ζητανε πτυχιο;
Με αφησαν και περασα από ολες τις επιτροπες, στις οποιες ελεγα συνεχεια και την ειδικοτητα μου και οτι ειμαι φοιτητρια (τελειοφοιτη) και στο τελος με 610 μορια με βγάλανε ακατ΄λληλη λογω γραμματικών γνωσεων επειδη δεν ειχα πτυχιο! Βεβαια αυτο ηταν απόλυτα σωστο αλλα δεν υπήρχαν τετοιου ειδους διευκρινισεις! Υπάρχουν ατομα που χωρις το πτυχιο που απαιτουνταν αλλα και χωρις καμια σχεση με το αντικειμενο περασαν σε ειδικοτητες που απαιτούσαν πτυχιο! Ολα με μεσον βεβαια αυτα!
Γεια σε ολουσ... αν η ειδικοτητα λεει απολυτηριο λυκειου ή πτυχιο τεε α'β κυκλου τι ειναι καλυτερο να στειλω μονο αυτα η και παραπανω πτυχια, βεβαιωση σπουδων; συγνωμη αν γινομαι κουραστικη και αν εχουν απαντηθει παρομιες ερωτησεις ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω ιδεα...
Κανονικα δεν θα έπρεπε να δίνουν μόρια σε όσους σπουδαζουμε και έχουμε περάσει το 1ο έτος.
ποιος ο λόγος να σπουδάσεις κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ; Να σπουδάσεις μόνο και μονο για να πάρεις 350 μόρια... ; Δεν έχει καμια λογική.
λογίκα τα δίνουν επειδή οι περισσοτεροι παιρνουν πτυχίο στα 24-25 οποτε για να προλάβουν καποια προκύριξη τους δίνει το δικαιομα να δωσουν αλλα με λιγότερα μορια απο τους πτυχιούχους. Και εκτός απο αυτό αν έχεις τελίωσει λογικα θα ψαξεις να βρεις κάποια δουλεια και αν βρεις ποιος ο λογος να δωσεις εποπ. Οι περισσοτεροι που δηλωνουν πιστέυω πως είναι σπουδαστες οπως και εγω.
απλά ειναι ενα κολπο για να κοβουν οποιους θέλουν χωρίς να μπορέις να τους πεις και τίποτα... Νομικά έιναι καλυμένοι αλλα...
και οποιος διαβάζουμε μεσα λέει αποφοιτοι. Γιατι δίνουν τότε μόρια σε σπουδαστές. Εγω θα τα κανω και οτι γινει.
"Γιατι δίνουν τότε μόρια σε σπουδαστές. Εγω θα τα κανω και οτι γινει. " Ειναι εντελώς αδιευκρινιστα πολλα πραγματα μεσα στην προκήρυξη, αλλα δεν θα προσπαθησουμε να τα κανουμε καατανοητα και εμεις. Εγω εκανα τα χαρτια μου σαν φοιτητρια σε ειδικοτητα που σπουδαζω και με πεταξαν απέξω. Μην κανετε λάθη που εχουμε επισημανει τοσες φορες. Αν δεν εχετε το πτυχιο δεν σας περνουν σε ειδικοτητα που ζηταει πτυχιο. Καντε αν σας αρεσει κάποια αλλη ειδικοτητα με λυκειο και βαλτε και την βεβαιωση για να πάρετε τα μόρια. Τα λεω εκ πειρας.
Εσεις, οπως το ειπες! Θα διαβασετε καλα την προκηρυξη και θα στειλετε σωστα τα χαρτια που απαιτούνται για κάθε ειδικοτητα και ευχομαι καλή επιτυχια. Αλλα μην κανετε λαθη που τα εχουμε τονισει και χτυπάτε και εσεις το κεφάλι σας.
Βασικα οι ειδικοτητες που εχω επιλεξει θελουν μονο απολυτηριο Γυμνασιου! Σκεπτομενος μεν να στειλω ΟΤΙ χαρτι και πτυχιο εχω για να τσιμπαω μορια, μετα απο τα παραπανω ποστ που εχετε ποσταρει, δεν νομιζω να το κανω! Αφου οι ειδικοτητες μου λενε Απολυτηριο Γυμνασιου τοτε αυτο θα στειλω μονο με την βεβαιωση της εκπληρωμενης θητειας μου στις Ειδικες Δυναμεις... Σωστα μιλαω;
Γεια στο φορουμ. Εχω τελειωσει προεδρικη φρουρα και σκεφτομαι να καταθεσω τα χαρτια μου στην προκηρυξη αν και δεν θα παρω μορια απο αυτο εχοντας φαει τρελο ζορι. Τεσπα. Θελω να τα κανω για ε. Δ. Εχω τελειωσει ιεκ, χωρις να εχω παρει την πιστοποιηση. Μπορει να μου απαντησει καποιος με σιγουρια αν θα πρεπει να βαλω χ στο σπουδαστης ιεκ η στο αποφοιτος και ποσα μορια θα δικαιουμαι. Θα επιλεξω ειδικοτητες γυμνασιου. Ας ποσταρει καποιος, σας παρακαλω
Ετσι ομως δεν παιρνεις λιγοτερα μορια; Πραγμα που σημαινει οτι σε μια τετοια ειδικοτητα θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να μπεις (τωρα θα μου πεις... "χεστηκαν αυτοι"... Χεχε)
Φιλε μου αν δεν εχεις παρει το πτυχιο απο το ΙΕΚ, καλυτερα να βαλεις σπουδαστης... Γνωμη μου, ετσι; Ειδικες Δυναμεις ειπες; Ποια ειδικοτητα αν επιτρεπεται;