Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
Παιδιά να σας αναφέρω και την εμπειρία από το Φρουραρχείο Θεσσαλονίκης και το 424. Κανονικά παρουσιαζόμουν 1/6. Σήμερα ολοκλήρωσα την διαδικασία η οποία γίνεται σε 2 μέρες. Αναγκαστικά φέτος δεν μπορείς να τελειώσεις σε μια ημέρα. Την πρώτη μέρα πας Φρουραρχείο και μετά 424, και την επόμενη μέρα μόνο Φρουραρχείο και Στρατολογία. Επίσης να θυμάστε ότι χωρίς μάσκα δεν δέχονται κανέναν. Από την ουρά μπαίνετε ανά 5 άτομα. Η διαδικασία στο Φρουραρχείο κυλάει γρήγορα, στο 424 θέλει υπομονή και πλέον περιμένεις έξω και όχι μέσα και μπαίνετε ένας-ένας. Το χειρότερο και δυστυχώς, είναι ο ψυχίατρος (!) στο 424. Δεν ξέρω αν ήταν στις μαύρες του, πάντως από αρκετά παιδιά άκουσα ίδια εμπειρία με την δική μου. Δεν σηκώνει πολλά πολλά. Σου πετάει ευθείς φράσεις τύπου "Στην γνωμάτευση βλέπω ότι σίγουρα γράφει ψέματα" - "Εδώ δεν λέμε ψέματα γιατί όλα έχουν επιπτώσεις", σε ρωτάει επίσης για τον γιατρό σου, πόσες φορές πας, αν παίρνεις αγωγή, σε τι δοσολογία, από πότε έχεις συμπτώματα, σου λέει να τα περιγράψεις κτλ, σε κρατάει γύρω στα 5 λεπτά τουλάχιστον. Οπότε όσο πιο λίγα τελικά γράφει η γνωμάτευση, τόσο το καλύτερο για τον συγκεκριμένο. Γενικά σε ζορίζει αρκετά, και μονολεκτικά να απαντάς αυτός περιμένει να κάνετε κουβέντα, αλλά έστω και κάπως δύσκολα σου βάζει στην γνωμάτευση αυτό που χρειάζεσαι, δεν άκουσα ότι αρνήθηκε να βάλει το Ι5 σε κανέναν. Το χειρότερο είναι απλά ότι σε αγχώνει απότομα. Το ότι φοράς μάσκα βέβαια βοηθάει γιατί δεν βλέπει τις εκφράσεις σου αλλά κάνει αρκετό eye-contact. Να προσέχετε επίσης στο εντελώς τελευταίο στάδιο στην στρατολογία γιατί όλο τον φάκελο τον ετοιμάζετε εσείς με συνδετήρες, οπότε αν ξεχάσετε κάνα χαρτί θα υπάρχει πρόβλημα και θα το ρίξουν επάνω σας. Η επιτροπή απαλλαγών τελικώς γι'αυτή την ΕΣΣΟ θα υπάρχει κανονικά. Δεν ισχύει πλέον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέσω TAXIS και στρατολογίας. Γενικά για να τελειώνετε γρήγορα, καλό να είστε από τις 07:00 εκεί Και τις 2 μέρες γιατί η διαδικασία ξεκινάει 07:30 το αργότερο. Δεν θέλει άγχος, κάντε κάθε βήμα προσεκτικά και όλα θα'ναι κομπλέ.

Makis_nomotagis έγραψε:Το χειρότερο και δυστυχώς, είναι ο ψυχίατρος (!) στο 424. Δεν ξέρω αν ήταν στις μαύρες του, πάντως από αρκετά παιδιά άκουσα ίδια εμπειρία με την δική μου. Δεν σηκώνει πολλά πολλά. Σου πετάει ευθείς φράσεις τύπου "Στην γνωμάτευση βλέπω ότι σίγουρα γράφει ψέματα" - "Εδώ δεν λέμε ψέματα γιατί όλα έχουν επιπτώσεις", σε ρωτάει επίσης για τον γιατρό σου, πόσες φορές πας, αν παίρνεις αγωγή, σε τι δοσολογία, από πότε έχεις συμπτώματα, σου λέει να τα περιγράψεις κτλ, σε κρατάει γύρω στα 5 λεπτά τουλάχιστον. Οπότε όσο πιο λίγα τελικά γράφει η γνωμάτευση, τόσο το καλύτερο για τον συγκεκριμένο. Γενικά σε ζορίζει αρκετά, και μονολεκτικά να απαντάς αυτός περιμένει να κάνετε κουβέντα, αλλά έστω και κάπως δύσκολα σου βάζει στην γνωμάτευση αυτό που χρειάζεσαι, δεν άκουσα ότι αρνήθηκε να βάλει το Ι5 σε κανέναν. Το χειρότερο είναι απλά ότι σε αγχώνει απότομα. Το ότι φοράς μάσκα βέβαια βοηθάει γιατί δεν βλέπει τις εκφράσεις σου αλλά κάνει αρκετό eye-contact.
Κρίμα. Τη Δευτέρα ήταν μια καταπληκτική γυναίκα που και βοηθούσε και ήταν και καλός άνθρωπος (το καταλαβαίνεις και από τους τρόπους της, πως φέρεται, πως μιλάει).
Αφού όπως και να 'χει θα γράψεις ό, τι γράφει η γνωμάτευσή μου, γιατί με πιέζεις και με ταλαιπωρείς; Κανείς δε ρισκάρει να κόψει κάποιον που έχει γνωμάτευση.1 στις 100 θα γίνει η στραβή, δεν θα ήθελε να είναι αυτός που τον έστειλε με το έτσι θέλω στρατόπεδο. Απλά κάποιοι το παίζουν ιστορία.Anyway, αυτή να είναι η ταλαιπωρία μας.
Καλησπέρα σε όλους,
Μόλις 2 μέρες μετά τη διαδικασία στο Φρουραρχείο Αθηνών μου ήρθε μέσω email ειδοποίηση για να παρουσιαστώ στην επιτροπή απαλλαγών του 401. Στο email λέει ότι πρέπει να παρουσιαστώ εντός 1 μήνα ενώπιον της επιτροπής και δίνει δυο νούμερα για να πάρω εκ των προτέρων τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού
Μόλις 2 μέρες μετά τη διαδικασία στο Φρουραρχείο Αθηνών μου ήρθε μέσω email ειδοποίηση για να παρουσιαστώ στην επιτροπή απαλλαγών του 401. Στο email λέει ότι πρέπει να παρουσιαστώ εντός 1 μήνα ενώπιον της επιτροπής και δίνει δυο νούμερα για να πάρω εκ των προτέρων τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού
Κ μένα μου έκανε αρνητική εντύπωση αυτός. Ήταν η τρίτη (και τελευταία) φορά που πέρασα από ψυχίατρο στο 424 και τις άλλες 2 φορές δεν κάθισα ούτε πάνω από 2 λεπτά στο εξεταστήριο. Για την ψυχίατρο της Δευτέρας άκουσα κ'εγώ καλά λόγια αλλά δυστυχώς δεν την πέτυχα. Μακάρι αυτός εχθές απλά να είχε ξυπνήσει στραβά και να μην ζορίσει άλλο κόσμο. Γιατί φαντάζομαι πως σίγουρα θα υπάρχουν παιδιά που όντως αντιμετωπίζουν θέματα με άγχος.
Καλησπερα ξερει κανεις τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθει απο το στρατοπεδο για αναβολη; Παρουσιαζομαι 5/6 στη Θηβα και επισης αν υπαρχει καποια ωρα που ειναι προτιμοτερο να πας απο το χρονικο περιθωριο 8-13:00. Θα βρισκομαι με συνοδο
Καλησπέρα σε όλους..
Στην Αθήνα σήμερα όλα ρολόι... Ευγενικοί όλοι βοήθησαν να τελειώσει η διαδικασία άμεσα. Γύρω στα 150 άτομα ήμασταν στο σύνολο. Ερώτηση, εγώ πάω για απαλλαγή λόγω μικτής αγχωδους διαταραχής. Δείχνοντας τη γνωμάτευση από το γιατρό μου ο ψυχίατρος έγραψε ι5 παρ340.. Αυτό δύναται να αλλάξει από την επιτροπή;
Σας ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων.
Στην Αθήνα σήμερα όλα ρολόι... Ευγενικοί όλοι βοήθησαν να τελειώσει η διαδικασία άμεσα. Γύρω στα 150 άτομα ήμασταν στο σύνολο. Ερώτηση, εγώ πάω για απαλλαγή λόγω μικτής αγχωδους διαταραχής. Δείχνοντας τη γνωμάτευση από το γιατρό μου ο ψυχίατρος έγραψε ι5 παρ340.. Αυτό δύναται να αλλάξει από την επιτροπή;
DonQuihote έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Στην Αθήνα σήμερα όλα ρολόι... Ευγενικοί όλοι βοήθησαν να τελειώσει η διαδικασία άμεσα. Γύρω στα 150 άτομα ήμασταν στο σύνολο. Ερώτηση, εγώ πάω για απαλλαγή λόγω μικτής αγχωδους διαταραχής. Δείχνοντας τη γνωμάτευση από το γιατρό μου ο ψυχίατρος έγραψε ι5 παρ340. Αυτό δύναται να αλλάξει από την επιτροπή;
Καλησπέρα. Οχι την παράγραφο έγραψε που το αναφέρει στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως http://eyediathlasis.gr/sites/default/files/pdf/proedriko-diatagma.pdf
σελίδα 37 pdf παράγραφος 340.
Καλησπέρα και απο μενα,
Πέρασα σήμερα και εγω της διαδικασία φρουραρχείο 424 και παλι πισω. Η διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και μαλστα ειχε πολυ λγο κοσμο (περιπου 15-20 ατομα). Ο Ψυχίατρος όντος πολυ αυτηρο ύφος ωστοσο δεν θεωρω οτι με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα. Περιορίστηκε σε ερωτησεις ονομα επιθετο και ποσο καιρο εχω την παθηση, κρατησε την γνωματευση του Ιδιώτη γιατρου και η διαδικασία κύλησε ομαλά. Περιμένω Mail και εγω για την επιτροπή.
Καλή δυναμη σε ολους
ΥΓ:12 μήνες μου έδωσε
Πέρασα σήμερα και εγω της διαδικασία φρουραρχείο 424 και παλι πισω. Η διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και μαλστα ειχε πολυ λγο κοσμο (περιπου 15-20 ατομα). Ο Ψυχίατρος όντος πολυ αυτηρο ύφος ωστοσο δεν θεωρω οτι με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα. Περιορίστηκε σε ερωτησεις ονομα επιθετο και ποσο καιρο εχω την παθηση, κρατησε την γνωματευση του Ιδιώτη γιατρου και η διαδικασία κύλησε ομαλά. Περιμένω Mail και εγω για την επιτροπή.
Καλή δυναμη σε ολους
ΥΓ:12 μήνες μου έδωσε
Καλησπέρα παιδιά, μην ψαρωνετε από τις τυχόν ερωτήσεις, είναι εντελώς "θέατρο" η όλη φάση. Ήθελα να ρωτήσω επειδή τους επόμενους μήνες θα κάνω τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου Αθηνών, ο συνοδός είναι απαραίτητος στο Φρουραρχειο ή όχι; θέλω να πω παίζει ρόλο αν πας μόνος σου, μήπως πέφτει στο μάτι ή καμία σχέση; Ευχαριστώ!
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 44
Καλησπερα, περασα και εγω την διαδικασια απαλλαγης απο φρουραρχειο αθηνων.Υπηρχε κοσμος αρκετος αλλα ολοι εξυπηρετηθηκαν.
Ο γιατρος εγραψε διπολικη διαταραχη Ι5/ 334 / δυσιατο νοσημα.
Ερωτηση για οποιον γνωριζει.
Υπαρχει καποια περιπτωση η επιτροπη απαλλαγων να το κανει Ι4; Το ρωταω γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση σημερα στο φρουραρχειο.
Υ. Γ πασχω απο αυτο το νοσημα επι 10 ετιας
Σας ευχαριστο.
Ο γιατρος εγραψε διπολικη διαταραχη Ι5/ 334 / δυσιατο νοσημα.
Ερωτηση για οποιον γνωριζει.
Υπαρχει καποια περιπτωση η επιτροπη απαλλαγων να το κανει Ι4; Το ρωταω γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση σημερα στο φρουραρχειο.
Υ. Γ πασχω απο αυτο το νοσημα επι 10 ετιας
Σας ευχαριστο.
Σωτήρης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μην ψαρωνετε από τις τυχόν ερωτήσεις, είναι εντελώς "θέατρο" η όλη φάση. Ήθελα να ρωτήσω επειδή τους επόμενους μήνες θα κάνω τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου Αθηνών, ο συνοδός είναι απαραίτητος στο Φρουραρχειο ή όχι; Θέλω να πω παίζει ρόλο αν πας μόνος σου, μήπως πέφτει στο μάτι ή καμία σχέση; Ευχαριστώ!
Δε χρειάζεται συνοδός στο φρουραρχείο όχι. Ίσα ίσα Θεσσαλονίκη έλεγαν τον συνοδό να κάτσει έξω και να περιμένει, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 9
Καλημερα!
Ηθελα να ρωτησω... Εγω που παρουσιαζομαι 05-06-2020, και θελω να παω στο Φρουραρχειο Αθηνων την Δευτερα (01-06-2020) για να αρχισω την διαδικασια αναβολης, χρειαζεται να ξερω κατι επιπλεον λογω τον μετρων (Δεν μιλαω για τα δικαιολογητικα που πρεπει να εχω για την αναβολη. Αυτα τα ξερω) ; Γιατι στην στρατολογια λεει οτι πρεπει να παρεις τηλεφωνο να επικοινωνησεις πριν πας... Και στο Φρουραρχειο το σηκωνουν και το κλεινουν... Δεν μπορωψ να παρω απο πουθενα μια απαντηση και μην παω εκει Δευτερα και μου πουν "γεια σας"...
Ηθελα να ρωτησω... Εγω που παρουσιαζομαι 05-06-2020, και θελω να παω στο Φρουραρχειο Αθηνων την Δευτερα (01-06-2020) για να αρχισω την διαδικασια αναβολης, χρειαζεται να ξερω κατι επιπλεον λογω τον μετρων (Δεν μιλαω για τα δικαιολογητικα που πρεπει να εχω για την αναβολη. Αυτα τα ξερω) ; Γιατι στην στρατολογια λεει οτι πρεπει να παρεις τηλεφωνο να επικοινωνησεις πριν πας... Και στο Φρουραρχειο το σηκωνουν και το κλεινουν... Δεν μπορωψ να παρω απο πουθενα μια απαντηση και μην παω εκει Δευτερα και μου πουν "γεια σας"...
Καλημέρα παιδιά. Μια ερώτηση να κάνω. Πέρασα απο φρουραρχείο σήμερα. Ο γιατρός μου έγραψε Ι5 απαλλαγή. Στην έξοδο μου κράτησαν όλα τα χαρτιά μαζί και την γνωμάτευση. Μου είπαν ότι θα σταλούν στο 401. Είναι τόσο οργανωμένοι έτσι ώστε όταν πάω εγώ θα έχουν τον φάκελο μου και την γνωμάτευση μπροστά τους;
Πάρε μάσκα, γάντια αντισηπτικό και καλή λευτεριά!
nikos έγραψε:Καλημέρα παιδιά.Μια ερώτηση να κάνω. Πέρασα απο φρουραρχείο σήμερα. Ο γιατρός μου έγραψε Ι5 απαλλαγή. Στην έξοδο μου κράτησαν όλα τα χαρτιά μαζί και την γνωμάτευση. Μου είπαν ότι θα σταλούν στο 401. Είναι τόσο οργανωμένοι έτσι ώστε όταν πάω εγώ θα έχουν τον φάκελο μου και την γνωμάτευση μπροστά τους;
Ναι, απλά καλό είναι να έχεις τη δική σου γνωμάτευση σε αντίγραφο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες