Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 12
ΤΟΠΟΛ Ενα μηνα που ψαχνω για τα μαχητικα, συνεχεια βρισκω μπροστα μου το GRIPPEN με αρκετα καλα σχολια και παρα πολλες διακρισεις, εχθες διαβασα παλι για το νεο GRIPPEN-DEMO Που κατασκευασαν οι Σουηδοι και που το ζητησαν οι Ινδοι για δοκιμες και οι εντυπωσεις τους ηταν αριστες...
Κοιτά να δεις δεν διαφωνώ. Αλλωστε εγώ έχω γράψει ότι το GRIPEN-NG Είναι το καλύτερο μαχητικό που μπορείς να αποκτήσεις με τα λεφτά που στοιχίζει. Και δεν είναι μόνο το κόστος κτήσης αλλά έχει πολύ χαμηλό κόστος πτήσης και συντήρησης!
Και φυσικά θα είναι καλύτερο από τα block 52+ άρα είναι μια συμφέρουσα επιλογή.
Ομως αν το δούμε πιο στρατηγικά έχω την άποψη ότι είμαι εκτός χρόνου για απόκτηση μαχητικού 4ης γενιάς.
Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν μια 5ετία τουλάχιστον.
Αρα στρατηγικά πρέπει να προσπεράσουμε αυτό το ενδιαμεσο στάδιο (όπως κάνουν και οι βιομηχανίες) και να πάμε απ ευθείας σε απόφαση αγοράς και συμπαραγωγης 5ης γενιάς μαχητικού.
Εκεί οι επιλογές είναι 2.
Ομως κατα την γνώμη μου η επιλογή είναι μια. Γιατι το f-35 δεν θα δίνει τα πλεονεκτήματα που δίνει ένα μαχητικό 5ης γενιάς.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να αποδεσμεύουν το RAPTOR η επιλογή είναι μία.
SUKHOI PAK-FA!
Και φυσικά θα είναι καλύτερο από τα block 52+ άρα είναι μια συμφέρουσα επιλογή.
Ομως αν το δούμε πιο στρατηγικά έχω την άποψη ότι είμαι εκτός χρόνου για απόκτηση μαχητικού 4ης γενιάς.
Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν μια 5ετία τουλάχιστον.
Αρα στρατηγικά πρέπει να προσπεράσουμε αυτό το ενδιαμεσο στάδιο (όπως κάνουν και οι βιομηχανίες) και να πάμε απ ευθείας σε απόφαση αγοράς και συμπαραγωγης 5ης γενιάς μαχητικού.
Εκεί οι επιλογές είναι 2.
Ομως κατα την γνώμη μου η επιλογή είναι μια. Γιατι το f-35 δεν θα δίνει τα πλεονεκτήματα που δίνει ένα μαχητικό 5ης γενιάς.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να αποδεσμεύουν το RAPTOR η επιλογή είναι μία.
SUKHOI PAK-FA!
Επαναλαμβάνω ότι για τα ρωσικά αεροσκάφη υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση και τα μηνύματα που αναφέρονται σε Su,Pak-f**k κλπ θα διαγράφονται στην παρούσα συζήτηση. 

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
Η συζήτηση είναι για ΝΜΑ.
Και αν διαβάσεις όλο το σκεπτικό μου μπορεί να συμφωνήσεις κιόλας στο τέλος.
Η συζήτηση είναι για ΝΜΑ.
Και αν διαβάσεις όλο το σκεπτικό μου μπορεί να συμφωνήσεις κιόλας στο τέλος.
Η συζήτηση εξαιρεί τα ρωσικά αεροσκάφη και διαφωνώ με το σκεπτικό σου
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 12
Απο την στιγμη που οι Τουρκοι εκλεισαν μαχητικα 5ης γενιας ειμαστε αναγκασμενοι να ακολουθησουμε, με κατι καλυτερο ομως... (βλεπε την σκεψη μου στην σελιδα ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, εδω εχει εμπαργκο) 

Εδώ μιλάμε για ΝΜΑ αλλά όχι για Ρωσικά. Οκ.
Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να ανοιχτεί ένα νέο Topic με θέμα Μαχητικά 5ης γενιάς!
Τώρα σε αυτά περιλαμβάνονται 2 (F-22,PAK) και ενδεχομένως το F-35.
Πως θα αναπτύξει κάποιος την αποψή του για νέο μαχητικό όταν υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν φαίνονται στο τίτλο του θέματος.
Εχει γίνει ένας αχταρμάς θεμάτων που σχετίζονται μεταξύ τους
Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να ανοιχτεί ένα νέο Topic με θέμα Μαχητικά 5ης γενιάς!
Τώρα σε αυτά περιλαμβάνονται 2 (F-22,PAK) και ενδεχομένως το F-35.
Πως θα αναπτύξει κάποιος την αποψή του για νέο μαχητικό όταν υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν φαίνονται στο τίτλο του θέματος.
Εχει γίνει ένας αχταρμάς θεμάτων που σχετίζονται μεταξύ τους
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει η Π. Α μαχητικά made in Russia, μην κάνετε όνειρα. Σε ότι αφορά τα F-35 των τούρκων, μιά από τα ίδια θα πάρουμε και εμείς.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 57
yandr έγραψε:Η συζήτηση εξαιρεί τα ρωσικά αεροσκάφη και διαφωνώ με το σκεπτικό σου
Γιατι εξαιρει τα ρωσσικα ;
Η συζητηση λεει ΝΜΑ δεν λεει αεροσκαφος 4ης γεννιας.
Δεν ξερεις ποτε τι γινεται κυριως γιατι η ημερομηνια αποκτησης ΝΜΑ ειναι αοριστη λογω των συγχρονων οικονομικων γεγονοτων.
Παιδια δεν ξερουμε τι γινεται, αυτη την στιγμη στον κοσμο τα γεγονοτα πεφτουν το ενα ετο αλλο με απροοπτες συνεπειες.
Βεβαια δεν το πολυπιστευω, ουτε γνωριζω αν το ρωσσικο ειναι το ΤΟΠ αλλα η Ρωσσια θα αρχισει θεαματικες κινησεις στον γεωπολιτικο χωρο. Και μπορει να βρεθουμε με ΝΜΑ ρωσσικο ξαφνικα.
Με μια αλλη κυβερνηση βεβαια.
ypo-poemarchos έγραψε:
Γιατι εξαιρει τα ρωσσικα ;
Για τους εξής λόγους:
- Δεν περιλαμβάνεται κανένα ρωσικό στην ψηφοφορία
- Δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα αγοράς ρωσικού αεροσκάφους
- Γιατί τα ρωσικά αεροσκάφη είναι μάπες
yandr έγραψε:Για τους εξής λόγους:ypo-poemarchos έγραψε:
Γιατι εξαιρει τα ρωσσικα ;Εάν διαφωνείς (ως προς το τρίτο) μπορείς να εκφράσεις τη διαφωνία σου στο θέμα για τα ρωσικά αεροσκάφη.
Δεν περιλαμβάνεται κανένα ρωσικό στην ψηφοφορία
Δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα αγοράς ρωσικού αεροσκάφους
Γιατί τα ρωσικά αεροσκάφη είναι μάπες
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 142
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
αιας έγραψε:Εγω παλι το εχω ριξει στον πολλαπλασιασμο :φ16 του 1984 στην ρουμανια 24 κοματια 1,2 δις. Δολ 41 μυρια.
γκριπεν καινουργιο 24 κοματια του 1,2δις. Δολ.41 μυρια.
ταυφουνια του 2006 (διαθεσιμα το 2012) 1 δις 24 κοματια.41 μυρια.
Ποιο gripen; Το ng; Δεν την προλαβα την ειδηση

Τα ταυφουνια θα ηταν καλη προταση και για μας.
Μάλλον θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση των θεμάτων με τα μαχητικά.
Μια ιδέα είναι να γίνει διαχωρισμός σε μαχητικά 4ης και μαχητικά 5ης γενιάς.
Αντί να βλέπουμε αλλού τα Ρωσικά, αλλού το F-35, αλλού το ΝΜΑ, αλλού rafale, αλλού EF προτείνω να μπούν όλα μέσα σε ένα θέμα (πχ ΝΜΑ) ή να υπάρχουν 2 κατηγορίες οπως ανέφερερα αρχικά.
Ολες αυτές οι διαγραφές, οι μετακινήσεις θεμάτων και post δημιουργούν συγχυση και δεν βοηθούν στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
Μια ιδέα είναι να γίνει διαχωρισμός σε μαχητικά 4ης και μαχητικά 5ης γενιάς.
Αντί να βλέπουμε αλλού τα Ρωσικά, αλλού το F-35, αλλού το ΝΜΑ, αλλού rafale, αλλού EF προτείνω να μπούν όλα μέσα σε ένα θέμα (πχ ΝΜΑ) ή να υπάρχουν 2 κατηγορίες οπως ανέφερερα αρχικά.
Ολες αυτές οι διαγραφές, οι μετακινήσεις θεμάτων και post δημιουργούν συγχυση και δεν βοηθούν στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 142
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Εγω ξερω οτι τα Gripen-ng και su-35 ειναι υποψηφια για το νεο μαχητικο εστω και στα χαρτια. Ομως για να υπαρχει καλυτερη οργανωση ας συζηταμε εδω μονο τις ρεαλιστικες υποψηφιοτητες διοτι αλλιως θα καταληξουμε να μιλαμε και για κινεζικα μαχητικα στο τελος.
Παντως θεωρω και το gripen ρεαλιστικη υποψηφιοτητα (τουλαχιστον η ελληνικη πλευρα δεχεται προτασεις απο τη σουηδικη) σε αντιθεση με τα ρωσικα μαχητικα που δυστυχως δεν εχουν καμια απολιτως ελπιδα για διαφορους λογους.
Μην ξεχναμε και οτι η ψηφοφορια ανοιχθηκε αρκετα παλια. Στην αρχη δεν υπηρχε ουτε το super hornet και προστεθηκε αργοτερα.
Παντως θεωρω και το gripen ρεαλιστικη υποψηφιοτητα (τουλαχιστον η ελληνικη πλευρα δεχεται προτασεις απο τη σουηδικη) σε αντιθεση με τα ρωσικα μαχητικα που δυστυχως δεν εχουν καμια απολιτως ελπιδα για διαφορους λογους.
Μην ξεχναμε και οτι η ψηφοφορια ανοιχθηκε αρκετα παλια. Στην αρχη δεν υπηρχε ουτε το super hornet και προστεθηκε αργοτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Su-35 την Τετ Μάιος 26, 2010 6:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οπως είπες σε περίπτωση διαγωνισμού (όπως είχε ανακοινώσει ο Μπεγλίτης είναι όλα μέσα και δεν αποκλείεται κανένα) Αν εσύ τώρα λες για ρεαλιστική αγορά τότε ας αλλάξει το θέμα και να γίνει "Ρεαλιστικές υποψηφιότητες Νέου Μαχητικού"
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης