ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Lumiel έγραψε:χμμμ ενδιαφέρον. Οπότε να την ψάξω για οδηγός του διοικητή Εικόνα Τι ειναι η κινηση; Βγαινεις για ωρες στον δρομο; Υπαρχει περιπτωση να βγαινω με αυτο το Steyr στον δρόμο... ; Αυτο ειναι τεράστιο... Εικόνα (ναι ειμαι 21+)

Κινηση λεγεται η διαδικασια οταν πας εξω με το οχημα. Δε θα την ψαξεις για οδηγος του διοικα, αμα εισαι καλος οδηγος και σε προτεινει ο λοχαγος σου ή ο διμοιριτης σου, μονο τοτε μπορεις να γινεις οδηγος των ανωτερων αξιωματικων του στρατοπεδου. Το ποσο θα βρισκεσαι στο δρομο εξαρταται απο το που θα σε στειλουν, απο τη κινηση στο δρομο, απο τις οποιες στασεις κτλ. Φυσικα και υπαρχει περιπτωση να βγεις με σταγιερ, αφου η μια σταντε κινηση που σου προειπα ειναι να παρεις το φορτηγο με 20 νοματεους μεσα και να πας στα φυλακια.

Κανεις μια σχετικα κατατοπιστικη εκπαιδευση στο φορτηγο (χωρις ομως τη ρυμουλκα) αλλα μεχρι να βγεις στον δρομο κανονικα, δε θα χεις μαθει και πολλα. Αλλα ειναι 100% σιγουρο πως θα βγεις. Προσωπικα ειχα κανει 650 χιλιομετρα με το φορτηγο και παντα κοτσαρισμενο απο πισω, ειτε Zu-23, ειτε υδροφορα. Ποτε δεν ηθελα, καμια φορα δεν μου αρεσε, αλλα επρεπε.

Ρυμουλκουμενο οχημα μπορει να γινει και το Jeepακι (Mercedes) και επισης με το διπλωμα Γ (σκετο) οδηγας και τα Hamvee.

Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Lumiel »

vectorone έγραψε:Ρυμουλκουμενο οχημα μπορει να γινει και το Jeepακι (Mercedes) και επισης με το διπλωμα Γ (σκετο) οδηγας και τα Hamvee.

nice! Έτσι να λέμε και τα καλά... ! Εικόνα Μια τελευταια ερωτηση αν δεν σε πριζω, στα στρατοπεδα εχει πολλούς οδηγούς; Γιατι προς το παρον ειμαστε ενα μπαχαλο και δεν εχω δει τι γινεται με τις ειδικοτητες των αλλων, αλλα απο τους διαβιβαστες που εχω ρωτησει ημαστε τουλαχιστον 4... Μήπως χώνουν τους διαβιβαστες για οδηγους λογο ηλικιας και μηπως δεν τους πολυχρειαζονται για κατι αλλο στην κυπρο Εικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

veteran έγραψε:Ειμαι ειδικοτητα σκοπευτης πυροβολητης πεδιου μαχης, τι παιζει με αυτη την ειδηκοτητα, και κατι αλο sleeping bag επιτρεπεται κατω;

Σαν ειδικοτητα δυστυχως δεν ξερω τι εκπαιδευση θα περασεις, οσον αφορα ομως το sleeping bag, φυσικα και επιτρεπεται.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Lumiel έγραψε:
vectorone έγραψε:Ρυμουλκουμενο οχημα μπορει να γινει και το Jeepακι (Mercedes) και επισης με το διπλωμα Γ (σκετο) οδηγας και τα Hamvee.

nice! Έτσι να λέμε και τα καλά... !Εικόνα Μια τελευταια ερωτηση αν δεν σε πριζω, στα στρατοπεδα εχει πολλούς οδηγούς; Γιατι προς το παρον ειμαστε ενα μπαχαλο και δεν εχω δει τι γινεται με τις ειδικοτητες των αλλων, αλλα απο τους διαβιβαστες που εχω ρωτησει ημαστε τουλαχιστον 4... Μήπως χώνουν τους διαβιβαστες για οδηγους λογο ηλικιας και μηπως δεν τους πολυχρειαζονται για κατι αλλο στην κυπρο Εικόνα

Οδηγους εχει μεσα αναλογα με την ΕΣΣΟ. Δηλαδη μπορει η μια ΕΣΣΟ να βγαλει πολλους οδηγους λογω αναγκης και μπορει η επομενη να εχει λιγους. Γι αυτο μπορει να σου φαινεται περιεργο. Γενικα κατω οδηγους ειχαμε αρκετους (τουλαχιστον στο 2ο Ταγμα), αλλα οχι στον λοχο μας (ΛΥΤ). Με αποτελεσμα πολλα παιδια με ασχετες ειδικοτητες (εγω ημουν υπηρετης αντιαεροπορικου πυροβολου ZU-23) να μας κανουν και οδηγους.

ΕΛΔΥΚ 91Α

Δημοσίευση από ΕΛΔΥΚ 91Α »

δεν θα πεθανουμε υπερασπιζοντας τα πατρια εδαφη
θα ζησουμε και θα καταστρεψουμε τον τουρκικο στρατο.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ap.tsele
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Ap.tsele »

Μια ερώτηση... Αυτή την εβδομάδα φεύγω για κύπρο. Έχω πάρει ειδικότητα "ειδικής καταστάσεως" "ειδικής "καταστασης"" κάτι τέτοιο... Ξέρει κανεις τι είναι?
Άβαταρ μέλους
asdate1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asdate1 »

Παιδες στο στρατο μονο Οι ειδικες δυναμεις +τ/θ κ. Α ή και οι απλοι στρατιωτες της ελδυκ!
Άβαταρ μέλους
asdate1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asdate1 »

Περνουν μπερε;(το ξεχασα αυτο) ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Lumiel »

asdate1 έγραψε:Παιδες στο στρατο μονο Οι ειδικες δυναμεις +τ/θ κ. Α ή και οι απλοι στρατιωτες της ελδυκ!

εμείς τον πήραμε απο πριν τον μπερέ... Απτο κέντρο. Ολοι παίρνουν μπερε και αναλογα που ειναι, το καταλληλο χρωμα.

Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Lumiel »

Επειδή εχω ψάξει όλο το ιντερνετ και δεν βρίσκω σχεδόν τίποτα... Ξέρει κανείς τι παίζει 55 λόχο διαβιβάσεων... ; Έχω ακούσει τα καλύτερα... Σε βαθμό που δεν τα πιστεύω. Δώστε τα φώτα σας οι παλιοί...
johnausie

Δημοσίευση από johnausie »

Στις 13 μαη φευγω για κυπρο ειμαι διαβιβασεις και εχω ειδικοτητα (ερμης) χσεζμ εκει που θα παω θα αλλαξει οι ειδικοτητα και σε ποιο στρατοπεδο θα παω σε μερικους το γραφει και σε αλλους οχι γιατι?
next

Δημοσίευση από next »

Χαιρετώ τις σειρές! Και γω ειμαι ενας απο τους επομενους ΕΛΔΥΚαριους. Μπορει καποιος να μου πεί τι παίζει κάτω στη Κυπρο με τις Τράπεζες ; Θα μπορούν να μας στέλνουν κανα φράγκο απο Θεσσαλονικη ;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

next έγραψε:Χαιρετώ τις σειρές! Και γω ειμαι ενας απο τους επομενους ΕΛΔΥΚαριους. Μπορει καποιος να μου πεί τι παίζει κάτω στη Κυπρο με τις Τράπεζες ; Θα μπορούν να μας στέλνουν κανα φράγκο απο Θεσσαλονικη ;

Αμα εχεις καρτα Visa (αναληψεως απλη δηλαδη αλλα καινουργιας τεχνολογιας) , μπορεις να τραβηξεις απο οποιαδηποτε τραπεζα αλλα με μια μικρη χρεωση (1 ? νομιζω). Εχει κατω παντως τις μεγαλες κυριες τραπεζες (Εμπορικη, Εθνικη,Alpha, Κυπρου,Marfin και αλλες). Ολες κρατανε προμηθεια, απλως διαφερει απο τραπεζα σε τραπεζα.

309

Δημοσίευση από 309 »

Καλησπερα παιδια,

στο πρωτο μ/κ ταγμα στην αποθηκη του πρωτου λοχου υπαρχει ακομα μια μεγαλη ζωγραφια στο τοιχο με την τη περικεφαλαια;
Άβαταρ μέλους
panos.kosmidis
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panos.kosmidis »

αρτακιανος 102 έγραψε:ΕΛΔΥΚαριοι θυματε καποιος τα εξησ... κουναβια. δικαιου. εν την παλευκω. δαμε. λιωσε στο νησι. φρουρα τιμωριμενων. τροκαδερο. ελιζε. καπνος. αξεχαστα...

πσςςσς τι είπες τώρα... άκουσα από κάτι κουνέλια που πέτυχα στο τρένο ότι το τροκαδερό έκλεισε!:p μονοπώλιο θα γίνει το miami!

ἔ σσεται ἦ μαρ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες