Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Συγνομι για την επαναλιψη της ερωτισεις ειμουνα ειδικες δυναμεις στην Ε ΜΚ πηρα πρασινο μπερε και αναγκαστικα να παρω αναβολη εψακξα στο φορουμ στην σελιδα 14 αναφερι ενας κυριος οτι οι εξ αναβολης γινεται να ξαναπανε ειδικες δυναμεις και οτι ερχεται κλιμακιο τον εδ κανονικα απο το κεντρο σας παρακαλω πολλη θα εκτιμουσα παραπολλη τιν απαντηση σας συγνωμη για τυχον ορθογραφικα λαθη
Αυτά που σε βολεψαν διαβασες, δεν γίνεται να ξανά πας , παρουσιάζεσαι σε κέντρο και μετα απο 2 -3 μέρες πας σε μονάδα Πεζικού.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις ειδικές δυνάμεις, εφ' όσον δεν μπορώ να πάρω σαφή απάντηση από κάποιον, ή από ποστ στο φόρουμ (που να είναι πρόσφατα). Είμαι 24 χρονών, διέκοψα την αναβολή που είχα πάρει για σπουδές και παρουσιάζομαι τον Νοέμβρη. Το 2009 που είχα περάσει περιοδεύων είχα δηλώσει προτίμηση για ναυτικό. Για λόγους άγνωστους με έβαλαν όντως ναυτικό. Πλέον δεν θέλω να υπηρετήσω ναυτικό, αλλά στρατό ξηράς. Οπότε έχουν γίνει τα εξής:
1) Την μέρα που έσπασα την αναβολή στην στρατολογική υπηρεσία, κατέθεσα (κατόπιν συμβουλής του υπεύθυνου) αίτηση για μεταφορά από πολεμικό ναυτικό σε στρατό ξηράς, δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή μου (τόσο σε αυτόν, όσο και στο χαρτί) να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις.
2) Τόσο στην ιστοσελίδα της στρατολογίας, όσο και στο σημείωμα κατάταξης που μου έστειλαν πριν λίγες μέρες λέει ότι παρουσιάζομαι πολεμικό ναυτικό.
3) Κατόπιν ερώτησής μου στην υπηρεσία μου είπαν ότι μπορεί ακόμα να απαντήσουν.
Οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό το αίτημά μου;
2) Υπάρχει περίπτωση να μην απαντηθεί καν; Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;
3) Αν η απάντηση είναι αρνητική θα είναι (και) λόγω της ηλικίας μου ή (και) του ότι είχα πάρει αναβολή;
4) Υπάρχει τρόπος να δηλώσω ότι θέλω να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις αφού παρουσιαστώ στο ναυτικό; Δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση από κανέναν.
5) Τέλος πάντων, υπάρχει καμία περίπτωση να πάω ειδικές δυνάμεις;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
1) Την μέρα που έσπασα την αναβολή στην στρατολογική υπηρεσία, κατέθεσα (κατόπιν συμβουλής του υπεύθυνου) αίτηση για μεταφορά από πολεμικό ναυτικό σε στρατό ξηράς, δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή μου (τόσο σε αυτόν, όσο και στο χαρτί) να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις.
2) Τόσο στην ιστοσελίδα της στρατολογίας, όσο και στο σημείωμα κατάταξης που μου έστειλαν πριν λίγες μέρες λέει ότι παρουσιάζομαι πολεμικό ναυτικό.
3) Κατόπιν ερώτησής μου στην υπηρεσία μου είπαν ότι μπορεί ακόμα να απαντήσουν.
Οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό το αίτημά μου;
2) Υπάρχει περίπτωση να μην απαντηθεί καν; Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;
3) Αν η απάντηση είναι αρνητική θα είναι (και) λόγω της ηλικίας μου ή (και) του ότι είχα πάρει αναβολή;
4) Υπάρχει τρόπος να δηλώσω ότι θέλω να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις αφού παρουσιαστώ στο ναυτικό; Δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση από κανέναν.
5) Τέλος πάντων, υπάρχει καμία περίπτωση να πάω ειδικές δυνάμεις;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο από την στρατολογία, με δέχτηκαν στρατό ξηράς και μάλιστα μου ζήτησαν και συγγνώμη που είναι τελευταία στιγμή. 

Παιδια καλησπερα εγω επειδη ειμαι πολυτεκνος πριν 2 χρονια οταν πηγαινα σχολειο δηλωσα να κανω μειωμενη θητεια αλλα τωρα θελω να παω ειδικες δυναμεις γινεται να το αλλαξω αυτο οταν παω να σταματησω την αναβολη μου; Η μπορω και οταν περασει το κλιμακιο στο κεντρο εκπαιδευσης; Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ναι γίνεται.
Φυσικά και μπορείς.
Καλησπέρα εχω διαβάσει πολλές σελιδες απο το Φόρουμ αλλα δεν βρήκα απαντήσει για αυτο που με αφορά οποτε πήρα το θάρρος να σας γράψω... είχα ενα τροχαίο πριν πέντε χρόνια και είχα σπάσει τον μηρό μου.. πριν περίπου δυο χρόνια έβγαλα τις λαμες και τώρα πλεον το ποδι μου έχει επανέλθει πλήρως και δεν εχω κανένα λειτουργικό πρόβλημα !! Δεν ειχα τραυματίσει ούτε γόνατο ουτε γοφο (δηλαδή κάποια άρθρωση) μονο το μηριεο οστό και τωρα το μονο που εχει μεινει απο αυτο ειναι τρια σχετικά μικρά σημάδια απο το χειρουργείο.. ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση να με κόψουν για αυτο αν δηλώσω αλεξίπτωτα ή αμφιβιος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!
Μην δηλώσεις ειδικές δυνάμεις για κανένα λόγο. Αν τους το αναφέρεις θα σε κόψουν. Αν δε το αναφέρεις μπορεί να σακατευτείς και δε θα φέρει καμία ευθύνη ο στρατός. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Μία θητεία είναι. Η ζωή είναι μετά.
Συμφωνώ με τον παραπάνω χρήστη, αν τραυματιστείς χωρίς να έχεις αναφέρει ιατρικό ιστορικό θα έχεις κυρώσει περί απόκρυψη ιατρικού γεγονότος, σίγουρα θα κληθείς σε ΕΔΕ και λογικά η ποινή από το στρατοδικείο θα είναι βαριά 3 με 6 μήνες πρόσθετη υποχρεωτική θητεία χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς.
Υ. Γ Με την υγεία κανένας στρατιωτικός γιατρός δεν παίζει, στη προσωπική σου ζωή μπορείς να κάνεις ο, τι θέλεις εσύ είσαι υπεύθυνος, όσο είσαι στρατεύσιμος ο στρατός σε έχει "χρεωθεί".
Υ. Γ Με την υγεία κανένας στρατιωτικός γιατρός δεν παίζει, στη προσωπική σου ζωή μπορείς να κάνεις ο, τι θέλεις εσύ είσαι υπεύθυνος, όσο είσαι στρατεύσιμος ο στρατός σε έχει "χρεωθεί".
Καταρχάς ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας..
θα ήθελα να ρωτήσω μια διευκρίνηση οταν λέτε οτι ο στρατός δεν εχει καμιά ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος τι εννοείτε οτι πχ σου λενε εμείς δεν ευθύνομαστε για αυτο οπότε πήγαινε σε ιδιόκτητο γιατρό και βγαλτα περα μόνος σου ή σε πανε στο 401 και μετα σε επιβαρύνουν οικονομικά συν και τις κυρώσεις απο το ΕΔΕ ;
Επίσης αυτο αφορά οποιονδήποτε τραυματίσμο στο σωμα οπως για παράδειγμα ενα γερό στραμπουλιγμα στον αστράγαλο η μια εξάρθρωση ομού η μονο αν ξανα σπάσω το πόδι στο ίδιο σημείο;
θα ήθελα να ρωτήσω μια διευκρίνηση οταν λέτε οτι ο στρατός δεν εχει καμιά ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος τι εννοείτε οτι πχ σου λενε εμείς δεν ευθύνομαστε για αυτο οπότε πήγαινε σε ιδιόκτητο γιατρό και βγαλτα περα μόνος σου ή σε πανε στο 401 και μετα σε επιβαρύνουν οικονομικά συν και τις κυρώσεις απο το ΕΔΕ ;
Επίσης αυτο αφορά οποιονδήποτε τραυματίσμο στο σωμα οπως για παράδειγμα ενα γερό στραμπουλιγμα στον αστράγαλο η μια εξάρθρωση ομού η μονο αν ξανα σπάσω το πόδι στο ίδιο σημείο;
Γειά σας, σήμερα μπήκα στο stratologia.gr για να δω που παρουσιάζομαι και έγραφε, Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (Αυλώνα), ενώ είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις, τι γίνεται;
Στο ΚΕΤΘ είναι και το 575 Τάγμα Πεζοναυτών.
Δεν εχει σημασια, που το 575 ειναι στο ΚΕΤΘ. Οι Πεζοναυτες παρουσιαζονται στο ΚΕΕΔ, οπως και οι υπολοιποι των ΕΔ (τουλαχιστον ετσι γινοταν το 2013 που πηγα εγω).Προφανως δεν ελαβαν υπ'οψιν τη δηλωση σου για ειδικες δυναμεις, αλλα δεν πειραζει. Στο ΚΕΤΘ που θα παρουσιαστεις θα περασει κλιμακιο, κι ετσι μπορεις να μπεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες