Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
@xristos@
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από @xristos@ »

297ΙΜΑΚ έγραψε: Παρουσιαστηκα 11ΣΠ. Απο κει φυγαμε 11 ατομα για Μ. Πευκο και τελικα απολυθηκαν 7 με ειδικοτητα Κ/Δ οι 3 Αλεξιπτωτιστες. Οταν μπηκαμε στο Μ. Πευκο. Δωσαμε μια υποσχεση που την κρατησαμε.10 Νοε 07 να βρισκομασταν ολοι και να μιλουσαμε για τις εμπειριες μας απο το στρατο, οπου και εγινε, αλλα δεν ηρθαν τα τζιτζικια. Στο τελος ξερεις τι αποτελεσμα βγηκε; Ολοι οι αλλοι ειχαμε να πουμε πολυ περισσοτερες ασκησεις, πολυ περισσοτερες ιστοριες, πολλα περισσοτερα απ'ολα, και το μονο που ειχαμε σαν απαντηση απο τους 3 ηταν "εμεις πηδηξαμε, εμεις μπορει και να πεθαιναμε", και οι 2 παραδεχτηκαν οτι ο μονος λογος που πηγαν εκει ηταν για να ειναι κοντα στην γκομενα και να μην τους ξενοπηδ... Απο κει και περα εγω δεν εχω να πω κατι αλλο. Το αποτελεσμα; Φυγαμε ολοι τσακωμενοι μεταξυ μας κ δεν ξαναμιλησαμε ποτε... Μετα σου λεει στρατος και φιλιες που κρατανε μια ζωη...

Κοιτα οι περισσοτεροι που ειναι αλεξιπτωτα μπηκαν με την ιδεα να παρω τα λεφτα να ειμαι κοντα στην αθηνα και τετοια... Να μη λεμε *****?ς! Σε ολους καθεται καλα και σε μενα βεβαια αλλα η εμπειρια αυτη που εζησα και που καλως εχοντων των πραγματων θα ζησω αλλες 6-7 φορες για μενα ειναι αυτο που αξηζει... Ειδικα οπως εχουν γινει τα πραγματα στις Ε. Δ γενικα για μενα η επιλογη να παω αλεξιπτωτα νομιζω ηταν η καλυτερη για αυτους τους 9 μηνες της ζωης μου ελπιζω να μη το μετανιωσω στη πορεια... Οτι υπαρχει επικινδυνοτητα υπαρχει η αληθεια ειναι αυτη αλλα μη λεμε οτι οποιοι πανε αλεξιπτωτα ειναι μελοθανατοι και *****?ς!Εικόνα το εχει κανει και το κανει τοσος κοσμος αυτο το πραγμα και ειναι μια χαρα δωξα το θεο και οχι επειδη ειναι μαγκας και φλερταρε με το θανατο και τον νικησε αλλα γιατι πολυ απλα εκανε οτι του ειπαν στη σχολη, οι συσκευαστες που ξαναφτιαξαν το αλεξιπτωτο του δεν ηταν *****, σε καποια δυσκολη στιγμη μπορει να σταθηκε τυχερος κ. Τ. Λ Η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη και μιλαω συμφωνα με αυτα που μου εχουν πει πιο εμπειροι και γενικα οτι εχω αποκομησει μεχρι τωρα ελπιζω να μην αλαξει η γνωμη μου αρνητικα εν καιρο...
zhna

Δημοσίευση από zhna »

8Α ηθελα να ρωτησω 2 3 πραγματα ενας γνωστος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο απο εκει εφυγε σπαρτη ειδικοτητα οδηγος για πολλη λιγο κρητη κ μετα ασπροπυργο για αλεξιπτωτα πηρε λεει κ την πουλαδα ετσι γινεται λεει αληθεια κ τωρα πηδαει με αλεξιπτωτα να τον πιστεψω
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giwrgos19 »

zhna έγραψε:8Α ηθελα να ρωτησω 2 3 πραγματα ενας γνωστος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο απο εκει εφυγε σπαρτη ειδικοτητα οδηγος για πολλη λιγο κρητη κ μετα ασπροπυργο για αλεξιπτωτα πηρε λεει κ την πουλαδα ετσι γινεται λεει αληθεια κ τωρα πηδαει με αλεξιπτωτα να τον πιστεψω

αν ειναι σειρα 312 η 313 ναι ετσι γινετε... Αν παρουσιαστικε φεβρουαριο δεν εχει κανει τιποτα ακομα.
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
zhna

Δημοσίευση από zhna »

Ναι φεβρουαριο παρουσιαστικε δηλ ψεματα γιατι μου ειπε οτι παρασκευη τους πηγαν για τη πρωτη πτωση στην παχη κ επειδη ειχεαερα τους τους πηγαν λεει κοντα στη θεσσαλονικη κ το σαββατο λεει τους πηγαν για πτωση μεγαλο πευκο
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

zhna έγραψε:8Α ηθελα να ρωτησω 2 3 πραγματα ενας γνωστος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο απο εκει εφυγε σπαρτη ειδικοτητα οδηγος για πολλη λιγο κρητη κ μετα ασπροπυργο για αλεξιπτωτα πηρε λεει κ την πουλαδα ετσι γινεται λεει αληθεια κ τωρα πηδαει με αλεξιπτωτα να τον πιστεψω

ΖΗΝΑ έγραψε:Γεια σας ο γιος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο κ θελει να παει αλεξιπτωτα τα αθληματα τα περασε μπορειτε να μου πειτε μετα τη γινεται

Τελικά γνωστός σου είναι η γίος σου; Όρεξη που έχετε μερικοί...
zhna

Δημοσίευση από zhna »

einai kako που ειμαι μια μανα και εχω αποριες ειναι κακο που εχω και γιο και γνωστο συγνωμη για την ενοχληση δεν ειχα καμμια ορεξη και σε ευχαριστω για τον χρονο που μου αφιερωσεσ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Εντάξει, ήταν λίγο περίεργο να έχεις και γνωστό και γιο.Πάντως σου απάντησε ο giwrgos19 παραπάνω...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Greek_Army έγραψε:
ΖΗΝΑ έγραψε:Γεια σας ο γιος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο κ θελει να παει αλεξιπτωτα τα αθληματα τα περασε μπορειτε να μου πειτε μετα τη γινεται
Τελικά γνωστός σου είναι η γίος σου; Όρεξη που έχετε μερικοί...
Και η πλακα ειναι οτι δεν πιστευει τον γιο της σε τετοιο θεμα !!!

Δηλαδη που μπορει να της πει ψεμματα, και για πιο λογο?

speedster 1323

Δημοσίευση από speedster 1323 »

Ρε παιδια τωρα οσοι πανε αλεξιπτωτα ποσα αλματα κανουν μεσα στην στρατιωτικη θητεια... Βασικα για να γινω πιο σαφης ημουν αλεξιπτωτα το 96 στα ιμια κ θεωρω οτι για 18 μηνες (τοτε) εισαι στα ορια να εμπεδωσεις πολλα πραγματα για το τι εστι comando κ παντα με κηνυγι εμπειριων γιατι κ εκει πολλοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους...
Φώτιος

Δημοσίευση από Φώτιος »

Όσοι παν αλεξίπτωτα πλέον πρέπει να κάνουν 7 υποχρεωτικά άλματα (5 στη ΣΧ. ΑΛ και 2 συντηρήσημα στο τέλος της θητείας) αλλά οι περισσότεροι κάνουν παραπάνω. Τουλάχιστον στην 2η ΜΑΛ που Υπηρέτησα (σειρά 311) οι περισσότεροι απολυθήκαμε με 10 άλματα (μερικοί παραπάνω) ενώ υπήρχε και μια σειρά ο οποίος απολύθηκε με 14.Σχετικά με το περιστατικό με το παλικάρι που δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του ήταν "νέος" στον λόχο μου και έμαθα το περιστατικό ενώ επέστρεφα από άδεια και λεπτομέρειες από όσους ήταν ΖΡ και από τον ίδιο Αργότερα. Συγκεκριμένα ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα να βρεθεί συρόμενος (τον κρατούσε ο στατικός στον αέρα να τον σέρνει το αεροπλάνο) ... Χτύπησε στο αεροπλάνο 3 φορές και κατόπιν απελευθερώθηκε αλλά και πάλι το αλεξίπτωτο δεν αναπτύχθηκε όπως έπρεπε αλλά πούρο με αποτέλεσμα να πέφτει πολύ γρήγορα... Τελικά λίγο ποιο πάνω από το ύψος μιας κολόνας άνοιξε το εφεδρικό του το οποίο ίσα που πρόλαβε να του κόψει την φόρα και έσκασε κάτω. Ο ίδιος δεν έπαθε κάποια σωματική βλάβη (κάποιος ανέφερε σπασμένα πόδια χέρια κτλ... ) αλλά ήταν σε κατάσταση σοκ και πήγε νοσοκομείο για κάποιο καιρό... Το περιστατικό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Πάντως το παλικάρι το παραδέχομαι γιατί είχε γυναίκα και παιδί και ξανάκανε άλμα παρά του ό, τι του έτυχε.

Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Hyper »

Εγω το ειδα live το περιστατικο αυτο ημουν στον αγιο στεφανο για εκπαιδευση κ εκανε αλματα η 312... Ηταν σοκαριστηκο το θεαμα γιατι μεχρι λιγο πριν σκασει στο εδαφος δεν ειχε ανοιξει τιποτα. Πραγματικα σωθηκε σε κλασματα του δευτερολεπτου. Ανοιξε το εφεδρικο τοσο κοντα στο εδαφος ωστε ολοι νομιζαμε οτι δεν ανοιξε τελικα το εφεδρικο κ οτι σκοτωθηκε. Μπραβο του παντως πραγματικα αφου βρηκε κουραγιο κ ξαναεκανε αλμα μαγκια του.

speedster 1323

Hyper έγραψε:Εγω το ειδα live το περιστατικο αυτο ημουν στον αγιο στεφανο για εκπαιδευση κ εκανε αλματα η 312... Ηταν σοκαριστηκο το θεαμα γιατι μεχρι λιγο πριν σκασει στο εδαφος δεν ειχε ανοιξει τιποτα. Πραγματικα σωθηκε σε κλασματα του δευτερολεπτου. Ανοιξε το εφεδρικο τοσο κοντα στο εδαφος ωστε ολοι νομιζαμε οτι δεν ανοιξε τελικα το εφεδρικο κ οτι σκοτωθηκε. Μπραβο του παντως πραγματικα αφου βρηκε κουραγιο κ ξαναεκανε αλμα μαγκια του.

Πρεπει να τα ειδε ολα το παλικαρι, μπραβο του που ειναι καλα... Εγω το 97 ετυχε κ ημουν στην ζωνη την ωρα που επεσε ο συγχωρεμενος ο Κασιδιαρης (αν θυμαμαι καλα το ονομα) με ελευθερας κ δεν ανοιξε το αλεξιπτωτο... Ηταν σοκαριστικη η στιγμη... Γενικα το αλεξιπτωτο ειναι ενα μαχιμο πραγμα κ οσο κ αν δεν το παραδεχονται μερικοι ειναι ξεχωριστη εμπειρια για τις ασκησεις των ειδ. Δυναμεων... Εικόνα
speedster 1323

Τωρα με τι τυπο αλεξιπτωτοu γινονται τα αλματα... ; Τοτε καναμε mc11b k me t-10.. Γινονται με μπεργκιν η τουριστικα τα λεγομενα...
sas

Δημοσίευση από sas »

Γειά χαρά σε ολους. Μπορει να μαϛ εξηγισει κάποιοϛ που γνωρίζει τη λειτουργια του εφεδρικου καθώς επίσης και γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση άργησε τοσο πολύ να ανοιξει;

Επίσης θα ήθελα να μάθω από τα πόσα μέτρα γινονται τα αλματα και αν γινονται και από το ίδιο υψος;

Ευχαριστω προκαταβολικα!
speedster 1323

sas έγραψε:Γειά χαρά σε ολους. Μπορει να μαϛ εξηγισει κάποιοϛ που γνωρίζει τη λειτουργια του εφεδρικου καθώς επίσης και γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση άργησε τοσο πολύ να ανοιξει;

Επίσης θα ήθελα να μάθω από τα πόσα μέτρα γινονται τα αλματα και αν γινονται και από το ίδιο υψος;

Ευχαριστω προκαταβολικα!
Το εφεδρικο βρισκεται στο μπροστινο σημειο (κοιλιακη χωρα) του αλεξ/στη, μολις τραβηξεις το μοχλο, απελευθερωνεται ενα μικρο αλεξ/το το οποιο ονομαζεται πιλοτος κ τραβαει το κυριος αλεξ/το για να αναπτυχθει... Για να ανοιξει το αλεξιπτωτο πληρης θελει τουλαχιστον 300 ποδια (100μετρα υψος) ... Αν αργησει πιο πολυ να ανοιξει φταιει η κακια συντηρηση η ελλατωμα του πιλοτου λογω πολυκαιριας... Εικόνα

Τα αλματα γινονται απο τα 1200-1500 ποδια συνηθως, σε ειδικες περιπτωσεις μπορει να γινουν κ 800 ποδια... Γενικα το νοημα ειναι να γινουν οσο γινεται χαμηλοτερα για να μην υπαρχει χρονος να βληθουν απο τον εχθρο κατα την διαρκεια της πτωσης κ για να υπαρχει μικρη ακτινα διασπορας των αλεξ/στων κ επομενως γρηγορη συγκεντρωση της ομαδας που επιχειρει... Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης