Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
Παιδια παω ναυτικο λυκειο β ταξη μηχανικων Ε. Ν του χρονου παιρνω πτυχειο. Η ερώτηση μου είναι ξερεται ποση θαλασσια υπηρεσία χρειάζεται για να δωσουμε στον Ασπρόπυργο για το πτυχιο του Γ μηχανικού.
Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αίτηση σε εταιρίες με κρουαζιερόπλοια σαν δόκιμος
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 26
- Επικοινωνία:
Νικοσ24 έγραψε:Παιδια παω ναυτικο λυκειο β ταξη μηχανικων Ε. Ν του χρονου παιρνω πτυχειο. Η ερώτηση μου είναι ξερεται ποση θαλασσια υπηρεσία χρειάζεται για να δωσουμε στον Ασπρόπυργο για το πτυχιο του Γ μηχανικού.
24 μήνες
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Εγω έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αίτηση σε εταιρίες με κρουαζιερόπλοια σαν δόκιμος
Googl-άροντας τις διευθύνσεις τους, και πηγαίνοντας απο εκεί.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
filipp έγραψε:Καλησπέρα σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν εχεις τελειωσει επαλ μηχανικος συστηματων αυτοκινητου μπορει να πας να εργαστεις σε καραβι ως μηχανικος; Ευχαριστω πολθ!
Το μόνο που μπορείς, είναι να γραφτείς απευθείας στην Β τάξη του Ναυτικού Λυκείου Μηχανικών.
Καλησπέρα! Θέλω να κάνω μια ερώτηση για το εμπορικό ναυτικό. Υπάρχουν εταιρείες (γκαζάδικα κυρίως αλλά και γενικότερα) που υπογράφουν τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις; Και κάτι ακόμα... Ξέρω πως μπορείς να πάρεις τη γυναίκα σου μαζί από Β μηχανικός και πάνω γενικά. Υπάρχουν εταιρείες που μπορείς να πάρεις τη γυναίκα σου μαζί από Γ μηχανικός;
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα! Χρειάζομαι βοήθεια! Παίρνω πτυχίο σαν μηχανικός σε λίγο και έχω τελειώσει τη θαλάσσια υπηρεσία μου σαν δόκιμος. Είμαι μηχανικός και είμαι σε γκαζάδικο. Θέλω να μάθω δυο πράγματα και δε ξέρω από που αλλού. Πρώτον υπάρχει εταιρεία που να μπορώ να πάρω τη γυναίκα μου μαζί από Γ μηχανικός; Γιατί στις περισσότερες μπορείς από Β και πάνω. Και δεύτερον υπάρχουν εταιρείες που υπογράφεις τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις; Κι ας μην είναι γκαζάδικο.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα και απο εμενα. Είμαι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Και θα ήθελα να μαθω αν είναι δυνατή η εισαγωγή στις ΑΕΝ με κατατακτήριες εξετάσεις?
Αντώνης έγραψε:Καλησπέρα και απο εμενα. Είμαι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Και θα ήθελα να μαθω αν είναι δυνατή η εισαγωγή στις ΑΕΝ με κατατακτήριες εξετάσεις;
Όχι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Στις ναυτιλιακές με αεράδικα.Navy έγραψε: Καλησπέρα! Χρειάζομαι βοήθεια! Παίρνω πτυχίο σαν μηχανικός σε λίγο και έχω τελειώσει τη θαλάσσια υπηρεσία μου σαν δόκιμος. Είμαι μηχανικός και είμαι σε γκαζάδικο.[... ] υπάρχουν εταιρείες που υπογράφεις τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις; Κι ας μην είναι γκαζάδικο.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλησπερα παιδια,αρχικα θελω να σας συγχαρω για τη δουλεια που κανετε εδω.
Τωρα μια απορια, προσωπικα εχω 4-5 στενους φιλους των γονιων μου που ειναι πρωτοι καπετανιοι και 2 που δουλευουν πλεον στη στερια αν τους ζητησω βοηθεια για να μπω στις εταιρειες που δουλευουν μπορουν να βοηθησουν η θα τους φερω σε δυσκολη θεση ;
Τωρα μια απορια, προσωπικα εχω 4-5 στενους φιλους των γονιων μου που ειναι πρωτοι καπετανιοι και 2 που δουλευουν πλεον στη στερια αν τους ζητησω βοηθεια για να μπω στις εταιρειες που δουλευουν μπορουν να βοηθησουν η θα τους φερω σε δυσκολη θεση ;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Καλώστον Δημήτρη, βεβαίως και μπορείς να τους το ζητήσεις, μισή ντροπή δική σου, μισή δική τους, και μάλιστα έχεις αυξημένες πιθανότητες εισαγωγής σε ναυτιλιακή. Οποιαδήποτε απορία, στην διάθεση σου.Δημητρης έγραψε: Καλησπερα παιδια,αρχικα θελω να σας συγχαρω για τη δουλεια που κανετε εδω.
1) Στην τριτη σελιδια του ιδιου νηματος εχει απαντηθει η ερωτηση που θα κανω αλλα λογω του οτι περασαν 7 χρονια απο τοτε και του οτι διαβασα κατι διαφορετικο προσφατα (απο ενα επισης αξιοπιστο ατομο), θα τολμησω να το ξαναρωτησω:
Γνωριζω πως επιτρεπεται απο εναν βαθμο και πανω να παρεις εναν δικο σου μαζι στο ταξιδι. Λιγες διευκρινισεις:
α) Απο ποιο βαθμο και πανω; Γ'+ η Β'+;
β) Μπορεις να παρεις μαζι σου μονο συγγενη, ή ακομη και φιλο;
γ) Ποιο ειναι το οριο;1 ατομο η ακομη και 2;(το λεω κυριως για τα παιδια)
δ) Υπαρχει ενα εξτρα κοστος απο τη μερια σου;(πχ φαι, κρεβατι)
ε) Η εταιρια θα πληρωσει τα αεροπορικα της γυναικας/φιλου σου ή εσυ;
2) Ας πουμε πως θελω να κανω 6 μηνες μπαρκο σε ενα γκαζαδικο και μετα απο 1 μηνα ξερκουρασης, η ακομη και συνεχομενα, να ξαναπαω/συνεχισω αλλους 4 η 6 μηνες. Γενικοτερα, οι συμβασεις ειναι για 6 μηνες, αλλα ειναι ευκολο να κανω μεγαλυτερο και συνεχομενο μπαρκο ως αξιωματικος, ας πουμε 10-12 μηνες;(δεν μιλαω για δοκιμος φυσικα)
Γνωριζω πως επιτρεπεται απο εναν βαθμο και πανω να παρεις εναν δικο σου μαζι στο ταξιδι. Λιγες διευκρινισεις:
α) Απο ποιο βαθμο και πανω; Γ'+ η Β'+;
β) Μπορεις να παρεις μαζι σου μονο συγγενη, ή ακομη και φιλο;
γ) Ποιο ειναι το οριο;1 ατομο η ακομη και 2;(το λεω κυριως για τα παιδια)
δ) Υπαρχει ενα εξτρα κοστος απο τη μερια σου;(πχ φαι, κρεβατι)
ε) Η εταιρια θα πληρωσει τα αεροπορικα της γυναικας/φιλου σου ή εσυ;
2) Ας πουμε πως θελω να κανω 6 μηνες μπαρκο σε ενα γκαζαδικο και μετα απο 1 μηνα ξερκουρασης, η ακομη και συνεχομενα, να ξαναπαω/συνεχισω αλλους 4 η 6 μηνες. Γενικοτερα, οι συμβασεις ειναι για 6 μηνες, αλλα ειναι ευκολο να κανω μεγαλυτερο και συνεχομενο μπαρκο ως αξιωματικος, ας πουμε 10-12 μηνες;(δεν μιλαω για δοκιμος φυσικα)
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 39
Α) Ανάλογα την εταιρεία (καθαρά στο χέρι της) β) Σιγά μη φέρεις και τα τριτοξάδερφα (πλάκα πάντα!). Ενδέχετε αρραβωνιαστικιά και σίγουρα η σύζυγος με χαρτιά γάμου (για βίζα εξόδου επιβατη)
γ) προφανώς 1 και αν είσαι Πρώτος ή Πλοίαρχος και ανάλογα τα ταξίδια μπορείς και τα παιδά σου (όχι ότι αξίζει, το βαπόρι δεν είναι παιδική χαρά)
δ) τα εισητήρια όλων με επιστροφή
2) Οι συμβάσεις είναι τυπικές. Επειδή υπέγραψες 6 μήνες δεν σημαίνει ότι θα βγεις στους 6 γιατί βαπόρι είναι όχι τρένο. Μπορεί να είσαι εν πλω μπορεί στο λιμάνι που είσαι να μην γίνετε αλλαγή πληρώματος, και πόσα άλλα ακόμα μπορεί...
Αν υπάρχει θέση και θες ντε και καλά σε 1 μήνα να ξαναμπείς με συμφωνία από την εταιρεία γίνεται.
Ταξίδεψε όμως πρώτα και θα σου λυθουν οι απορίες μη πελαγώνεις από τώρα.
Είναι ωραία η θάλλασα και ειδικά στις μηχανές!
γ) προφανώς 1 και αν είσαι Πρώτος ή Πλοίαρχος και ανάλογα τα ταξίδια μπορείς και τα παιδά σου (όχι ότι αξίζει, το βαπόρι δεν είναι παιδική χαρά)
δ) τα εισητήρια όλων με επιστροφή
2) Οι συμβάσεις είναι τυπικές. Επειδή υπέγραψες 6 μήνες δεν σημαίνει ότι θα βγεις στους 6 γιατί βαπόρι είναι όχι τρένο. Μπορεί να είσαι εν πλω μπορεί στο λιμάνι που είσαι να μην γίνετε αλλαγή πληρώματος, και πόσα άλλα ακόμα μπορεί...
Αν υπάρχει θέση και θες ντε και καλά σε 1 μήνα να ξαναμπείς με συμφωνία από την εταιρεία γίνεται.
Ταξίδεψε όμως πρώτα και θα σου λυθουν οι απορίες μη πελαγώνεις από τώρα.
Είναι ωραία η θάλλασα και ειδικά στις μηχανές!
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες