αιας έγραψε: Ακομα και αν γινει μια περιορισμενη αναβαθμιση των 30αριων.
"ανταλαγη των των εγμ με -5,-9" πως θα γινει;
ακριβως θα εχεις μια αεροπορια των 200 μαχητικων.(τωρα ποσα μαχητικα θα εχουν ρολο την ανασχεση, ποσα βομβ. Κι αν επαρκουν στα τετοια σου ε;).
κοιτα και εγω συμφωνω η αερπορια να ακολουθησει τις εξελιξεις, γι αυτο δεν θελω, περα απο τους οικονομικους λογους, την δεσμευση σε μαχητικα περασμενης γενιας (και ο τυφωνας και το ραφαλ τετοια ειναι θελουμε δεν θελουμε, ακομα και στην μεγαλυτερη εξελιξη τους αντιπροσωπευουν Το αποκορυφωμα των μαχητικων της περασμενης γεννιας).
ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι να υπαρξει ενδιαμεση λυση (να μην δεσμευτουμε δηλαδη σε μια δαπανηροτατη εκλογη μαχητικου) ωστε να υπαρξουν χρηματα για τα 5ς γενιας.
το γκριπεν εχει ολα τα φοντα, φθηνο κοστος αποκτησης, φθηνο, κοστος χρησης, ενσωματωνει τεχνολογια και σημαντικο ειναι οτι τα διαθεσιμα αεροσκαφη ειναι λιγων χρονων, κατι που δεν ειναι τα φ-16 και τα μιραζ που θα μας διατεθουν αν τα ζητησουμε. Για την ομοιοτυπια δεν αποτελει προβλημα αφου ειναι ευκολο αεροσκαφος (σημ. Τα φ16 πρεπει να ομογενοποιηθουν για να εχουμε ομοιοτυπια το ιδο και τα μιραζ, υπαρχουν διαφορες στην χρηση ακομα και στο -5,-9).
Το πακ φα σε 5-6 χρονια να ειναι σε υπηρεσια στα χρωματα μας... Δεν το σχολιαζω καν.
δεν ξέρω γιατί έσβησε το post o yandr αλλά με 220 full αναβαθμισμένα και πλήρως επιχειρησιακά f-16 &Mirage είμαστε κομπλέ για μια 6 ετία.
ΟΥΠΣ! ... Εμ τριμεγιστε και καλοκαγαθε διαχειριστη... Απορω με την αισχροτητα αυτου του τιποτενιου αλλου μου εαυτου και τα ηλιθια σχολια του... Τα οποια ως γνωστον αποποιουμαι και ουδεμια σχεση εχουν με τον πραγματικο αια, που σας βλεπει περισοτερο ως εκδοτη του συγραφικου εργου των μελων που πατρικα επιμελητΑΙ και βελτιωνει το , συχνα βεβηλωμενο απο το παθος της συγραφης Των μελων... ΦΙΟΥ!
Παιδια οπως ειπα και στο τοπικ για τι νεες φρεγατες, για να μην επαναλαμβανομαι δειτε το εκει απο οτι ακουσα. Μονο για μεταχειρησμενα μας βλεπω και αυτα αν μας δωθουν. Παραπομπη στο τελευταιο μου ποστ στις φρεγατες, ισχυει το ιδιο και εδω.
Delta Force έγραψε: Πότε θα αρχίσει η διαδικασία της παραλαβής των μαχητικών είναι μέσα στα σχέδια ή απλά θα παραμέινει στο συρτάρι;
Φιλε, στα σχεδια τους ειναι αλλα κατα την γνωμη μου θα παμε για μετα το καλοκαιρι, και για την ακριβεια προς το τελος του χρονου... Ολοι αυτο περιμενουμε!
TOPOL-M έγραψε: Ας αφήσουμε τις μεσοβέζικες λύσεις οι οποίες σε μερικά χρόνια θα είναι αναποτελεσματικές...
... Μονο που δεν ειναι προτιμοτερο με τα λεφτα της αναβαθμισης να αγορασεις ενα αλλο μαχητικο; Και αν με τα ιδια λεφτα αγοραζεις ενα μαχητικο του 2003 δεν ειναι καλυτερα;
Aια Συμφωνει, αλλα Για ποσα μαχητικα μιλας; Δηλαδη, εμεις μιλαμε για αναβαθμηση περιπου 60 μαχητικων (F-16 &MIRAGE) ωραια; Αν ειναι να παρω 20-30 μαχητικα (2003) δεν συμφωνο, εαν ειναι για παραπανω μαζι σου. Το κακο ιειναι οτι δεν ξερω απο τιμες μεταχιρησμενων για να σου απαντησω καλυτερα, παντως θα ηθελα να μου απαντησεις με πιο ακριβια, εαν γνωριζεις, ωστε να μαθω και εγω!
Συμφωνω με τον MIXALIS P 60 αναβαθίσμενα F-16 &MIRAGE αναβαθμιζει την πρωτη γραμμη της αεροποριας μας σε δραματικη για την τουρκια κατασταση. Προς το παρων βεβαια. Μετα βλεπουμε.
Ο αριθμος ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας, Κυριως ριχνει το ηθικο των τουρκων που τρεχουν παντα πισω απο τους αριθμους, ξοδευονται για να κρατανε νουμερα υψηλα για να μας ψαρωνουν, και ξαφνικα βλεπουν οτι το πλανο τους για submersion πεφτει στο κενο.
Εγω δεν θετω καμμια αμφιβολια, αναβαθμιση ΣΕ ΟΛΑ τα F-16 &MIRAGE
Επισης πιστευω οτι ο "πολεμος" των εξοπλισμων θα κερδιθει εξυπνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,
Εκει θα γινεται πραγματικη μαχη στην συντηρηση για να κρατανε ενα μεγιστο αριθμο επιχειρησιακο και επιπλεον ΟΛΑ ΤΑ Α7, και Mirage F1,&F-4 που ειναι αποσυρμενα, Να ειναι αποσυρμενα μεν, αλλα συντηρημενα, και μεσα στις αποθηκες τους, και ετοιμα να πεταξουν, γιατι αμα γινει το Μπαμ θα χρειαστουν σιγουρα για πολλες αποστολες ενισχυσης, γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι ερχονται στιγμες που και οι πιο προηγμενες αεροποριες μενουν απο αεροπλανα για αποστολες.
Εξ αλλου ενα έγαλο ποσοστο των πιλοτων μας εχει χειρηστει αυτα τα αεροπλανα, και τα γνωριζουν απταιστα, και αυτοι οι πιλοτοι θα ειναι διαθεσιμοι για πολλα πολλα χρονια ακομα.
Πιο συγχρονο τουρκικο ΑΦ θα ηθελε να επεφτε σε αναχαιτξση ενος F-1 ; Σιγουρα δεν θα ειναι λεοφορος το Αιγαιο γι αυτους. Το εχουν ηδη δοκιμασει με τα Φ16 τους
Aια Συμφωνει, αλλα Για ποσα μαχητικα μιλας; Δηλαδη, εμεις μιλαμε για αναβαθμηση περιπου 60 μαχητικων (F-16 &MIRAGE) ωραια; Αν ειναι να παρω 20-30 μαχητικα (2003) δεν συμφωνο, εαν ειναι για παραπανω μαζι σου. Το κακο ιειναι οτι δεν ξερω απο τιμες μεταχιρησμενων για να σου απαντησω καλυτερα, παντως θα ηθελα να μου απαντησεις με πιο ακριβια, εαν γνωριζεις, ωστε να μαθω και εγω!
σειρα (37 δεν ειπες οτι εισαι;) , πιστευω οτι περιπου τοσα,60 μαχητικα Πρεπει να βρουμε αμεσα (να μην πω και 80), με 20- 30 μαχητικα θα εχουμε τεραστιο επιχειρησιακο κενο, ακομα και αν τα 20 μαχητικα προσδιδουν τετοιο πλεονεκτημα που θα αξιζουν οσο 40 εχθρικα, κανενας δεν μας λεει οτι ο εχθρος Θα ακολουθησει τον ρυθμο εξοδου που μας συμφερει (και τοπο/χωρο), οποτε αν λαβουμε υποψη τον χρονο επισκευης/συμτηρησης για καθε εξοδο σημαινει οτι ενας αξιοπροσεκτος αριθμος θα ειναι καθηλωμενος στην πραξη (πραγμα λογικο)... Οι αριθμοι, ειναι μονοδρομος , πρεπει να ειναι ικανοποιητικοι και να παρακολουθουν τους αριθμους του εχθρου.
ypo-poemarchos έγραψε:Επισης πιστευω οτι ο "πολεμος" των εξοπλισμων θα κερδιθει εξυπνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,
Εκει θα γινεται πραγματικη μαχη στην συντηρηση για να κρατανε ενα μεγιστο αριθμο επιχειρησιακο και επιπλεον ΟΛΑ ΤΑ Α7, και Mirage F1,&F-4 που ειναι αποσυρμενα, Να ειναι αποσυρμενα μεν, αλλα συντηρημενα, και μεσα στις αποθηκες τους, και ετοιμα να πεταξουν, γιατι αμα γινει το Μπαμ θα χρειαστουν σιγουρα για πολλες αποστολες ενισχυσης, γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι ερχονται στιγμες που και οι πιο προηγμενες αεροποριες μενουν απο αεροπλανα για αποστολες.
Εξ αλλου ενα έγαλο ποσοστο των πιλοτων μας εχει χειρηστει αυτα τα αεροπλανα, και τα γνωριζουν απταιστα, και αυτοι οι πιλοτοι θα ειναι διαθεσιμοι για πολλα πολλα χρονια ακομα.
Πιο συγχρονο τουρκικο ΑΦ θα ηθελε να επεφτε σε αναχαιτξση ενος F-1 ; Σιγουρα δεν θα ειναι λεοφορος το Αιγαιο γι αυτους. Το εχουν ηδη δοκιμασει με τα Φ16 τους
σε εναν πολεμο οτι "φοραει" φτερα πεταει... Φυσικα οι χειριστες, τα μαχητικα, πληρωματα εδαφους, ληγμενα οπλα, ειναι αξιομαχα μονο λογο ψυχης... Αλλα πιο πολυ ειναι για τον υπερτατο αγωνα, αφου δεν μπορεις να περιμενεις απο ενα F1 με τσιμεντογωνια αντι για ρανταρ (για ισοροπια βαρους) Να αποδοσει τα μεγιστα... Το ιδιο και για ολους τυπους.