ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό
Εγω παντως το εχω μαζι μου και αμα μπορεσω να το χρησιμοποιησω καλα θα ειναι, απλα επειδη μας ειπε και ο διοικητης πως θα αργησουμε να βγουμε παρε το εσυ και βλεπουμε... Εγω εναν βητα παντως θα τον φαω... Κανει καψωνια και δεν ξερει να φραψει ουτε μια σωστη λεξη ορθογραφικα! Τα περισσοτερα παιδια παντως απο βηταδες ειναι πολυ καλοι, εκτος απο 3-4 που χαλανε την κατασταση!
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 11
- Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
- Επικοινωνία:
"ραδιοφωνάκι ''επιτρέπεται''στην σκοπιά σαν ΥΕΑ Α'; "
γιατί, θα "επιτρέπεται" σαν ΥΕΑ/Β ;
(μην ξεχνάς βέβαια το "οτι μπορείς να το κρύψεις, επιτρέπεται. Αν σε πιάσουν όμως! ... "
"Τα περισσοτερα παιδια παντως απο βηταδες ειναι πολυ καλοι, εκτος απο 3-4 που χαλανε την κατασταση! "
Ε πάντα έτσι είναι! Οι περισσότεροι είναι καλοί ή απλά δεν ασχολούνται καθόλου, λίγοι είναι οι "κακοί"
Μην ξεχνάς όμως πως και αυτοί ήταν αλφάδες και εσείς σε λίγο θα γίνετε Βητάδες! Όμως, πρακτικά θα είστε "Αλφα πολυτελείας" ! Μόλις σας έρθουν τα νεούδια, τότε θα κάαααθεστε!
γιατί, θα "επιτρέπεται" σαν ΥΕΑ/Β ;
(μην ξεχνάς βέβαια το "οτι μπορείς να το κρύψεις, επιτρέπεται. Αν σε πιάσουν όμως! ... "
"Τα περισσοτερα παιδια παντως απο βηταδες ειναι πολυ καλοι, εκτος απο 3-4 που χαλανε την κατασταση! "
Ε πάντα έτσι είναι! Οι περισσότεροι είναι καλοί ή απλά δεν ασχολούνται καθόλου, λίγοι είναι οι "κακοί"
Μην ξεχνάς όμως πως και αυτοί ήταν αλφάδες και εσείς σε λίγο θα γίνετε Βητάδες! Όμως, πρακτικά θα είστε "Αλφα πολυτελείας" ! Μόλις σας έρθουν τα νεούδια, τότε θα κάαααθεστε!
Είναι κανείς απο εδώ στο Μεγάλο Πευκο Αλφάς; Δηλαδή σειρά μου; Απλά για να ξέρω, και εγω Αλφάς είμαι.
Ναι φιλε ειμαι αλφας και εγω... Σε λιγες ωρες μπαινουμε παλι... Δεν επιτρεπεται το ραδιοφωνακι αλλα τι να κανεις για να περασει η ωρα; Ειτε ετσι ειτε αλλιως λενε πως τρως τις καμπανες για πλακα, οποτε δεν βαριεσαι ας μας πιασουν για αυτο το μικρο παραπτωμα...
Εγω μπαινω το μαιο στο πβ (παρενεστι δραμας) και παω για δοκιμος. Τι πρεπει να διαβασω;
Σ. Π. έγραψε:Εγω μπαινω το μαιο στο πβ (παρενεστι δραμας) και παω για δοκιμος. Τι πρεπει να διαβασω;
Σαν τι να διαβάσεις δηλαδή;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Για σου μου εχει ερθει το χαρτη για να παρουσιαστο στη θυβα
ως πυροβολιτης εγω ομως θελω να παο για πεζοναυτης ισχιυ οτι μετα απο λιγω καιρο μεσα απο το στρατο βγενουν ανακινωσης για οποιος θελει να παει για πεζοναυτησ
ως πυροβολιτης εγω ομως θελω να παο για πεζοναυτης ισχιυ οτι μετα απο λιγω καιρο μεσα απο το στρατο βγενουν ανακινωσης για οποιος θελει να παει για πεζοναυτησ
Καλημέρα.
Μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης πρίν λίγες μέρες και παρουσιάζομαι πυροβολικό στη Θήβα. Έχω ένδειξη Υ. Ε. Α κάτι που θα το κηνυγήσω γιατί θέλω να πάω για δόκιμος. Αυτό που δεν ξέρω, είναι στο πίσω μέρος του σημειώματος έχει οδηγίες, μια απο τις οποίες λέει: Αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων εφ'όσον έχεις επιλεγεί ως Υ. Ε. Α. Δηλαδή χρειάζεται βεβαίωση σπουδών απο το πανεπιστήμιο μόνο ή και το απολυτήριο λυκείου; Επίσης χρειάζεται και αποδεικτικό για την γνώση ξένης γλώσσας; Αν ναι, πρέπει να είναι μεταφρασμένο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης πρίν λίγες μέρες και παρουσιάζομαι πυροβολικό στη Θήβα. Έχω ένδειξη Υ. Ε. Α κάτι που θα το κηνυγήσω γιατί θέλω να πάω για δόκιμος. Αυτό που δεν ξέρω, είναι στο πίσω μέρος του σημειώματος έχει οδηγίες, μια απο τις οποίες λέει: Αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων εφ'όσον έχεις επιλεγεί ως Υ. Ε. Α. Δηλαδή χρειάζεται βεβαίωση σπουδών απο το πανεπιστήμιο μόνο ή και το απολυτήριο λυκείου; Επίσης χρειάζεται και αποδεικτικό για την γνώση ξένης γλώσσας; Αν ναι, πρέπει να είναι μεταφρασμένο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 11
- Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
- Επικοινωνία:
Φίλε εγώ είχα οτι επικυρωμένο χαρτί θες, αλλά -στο ΚΕΤΘ- δεν μου ζήτησαν ΤΙΠΟΤΑ
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Έμπορος
- Επικοινωνία:
Φίλε,
Πάρε μαζί σου Επικυρωμένο αποδεικτικό ανωτέρων σπουδών και είσαι 100% καλυμμένος. Πιστεύω ότι η επιθυμία σου να γίνεις ΥΕΑ είναι κοντά με αύτο το αποδεικτικό.
Μετά Τιμής
Πάρε μαζί σου Επικυρωμένο αποδεικτικό ανωτέρων σπουδών και είσαι 100% καλυμμένος. Πιστεύω ότι η επιθυμία σου να γίνεις ΥΕΑ είναι κοντά με αύτο το αποδεικτικό.
Μετά Τιμής
Παιδιά παρουσιαζομαι στις 18 μαιου στην ροδο πυροβολικο ΥΕΑ θα ηθελα να κανω καποιες ερωτισεις.
1) μπορω να δηλωσω οτι δεν θελω.
2) αν παω θα μεινω ροδο για εκπαιδευση η θα με στειλουν αλλου;
3) φοιτιτικες αδιες δικαιουμε;(ειμαι ακομα φοιτιτης)
4) ειναι τελικα 5 μηνες παραπανω; Γιατι καπου διαβασα οτι μειωθηκε στους 4
1) μπορω να δηλωσω οτι δεν θελω.
2) αν παω θα μεινω ροδο για εκπαιδευση η θα με στειλουν αλλου;
3) φοιτιτικες αδιες δικαιουμε;(ειμαι ακομα φοιτιτης)
4) ειναι τελικα 5 μηνες παραπανω; Γιατι καπου διαβασα οτι μειωθηκε στους 4
Ρε παιδια παρουσιαζομαι 20 αυγουστου θηβα πυροβολικο κ διπλα λεει υεα τι ειναι αυτο;
ΥΕΑ σημαινει οτι εχεις τη δυνατοτητα αφου εισαι αποφοιτος λυκειου ή πανεπιστημιου να γίνεις έφεδρος αξιωματικος. Αλλά φίλε δεν συμφέρει γιατι ως εφεδρος αξιωματικος θα υπηρετησεις συνολικά 14 μηνες αντι για 9. Τα θετικα βεβαια ειναι οτι ως εφεδρος παιρνεις καποια χρηματα καθε μηνα και οτι γενικα την βγαζεις πιο κυριλε στη θητεια. Αλλα υπηρετεις 6 μηνες επιπλεον. Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας για υεα. Μονο εθελοντικα πας. Σε ολους οσους ειναι αποφοιτοι λυκειου υπαρχει αυτη η ενδειξη για υεα.
Ηθελα μονο να σε ρωτησω: Σου ηρθε κιολας το χαρτι της καταταξης; Εμενα δεν μου εχει ερθει τιποτα ακομη.
Ηθελα μονο να σε ρωτησω: Σου ηρθε κιολας το χαρτι της καταταξης; Εμενα δεν μου εχει ερθει τιποτα ακομη.
Όσοι πάτε για ΥΕΑ στη Σχολή Πυροβολικού, φροντίστε μέσα σε όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης, να έχετε και συνεργείο καθαρισμού... Σκουπόξυλα, σφουγγαρίστρες, αξίνες, φτέρες για φύλλα, σφουγγάρια...
Ντροπή σας ρε... Κοιτάζω την 8άρα και αντί για περηφάνεια νοιώθω καθαρίστρια β' διαλογής...
Ντροπή σας ρε... Κοιτάζω την 8άρα και αντί για περηφάνεια νοιώθω καθαρίστρια β' διαλογής...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες