Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Ρε συ Intercept τα bmp 3 δεν είμαι σίγουρος αν καν χρησιμοποιήθηκαν στην Τσετσενία το '95 (!), αλλά και να χρησιμοποιήθηκαν, εκτός του ότι έχουνε περάσει 15 χρόνια σχεδόν από τότε, όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκότανε Η Ρωσία τότε και σε τι κατάσταση συντήρησης το οπλοστάσιό της.

Επίσης, ανάλογα περιστατικά μπορούνε να βρεθούνε και στο Ιράκ όχι από ΤΟΜΑ, αλλά από τα Abrams που διαλύθηκαν από κατώτερα όπλα των ιρακινών ανταρτών.

Προσωπικά πάντως, από αυτά που μπόρεσα να βρω στο ίντερνετ, δεν βρήκα πουθενά αυτό το απόλυτο μειονέκτημα όπως το παρουσιάζεις εσύ, αντιθέτως, παντού βρήκα την αναγνώριση πως πρόκειται για το καλύτερα θωρακισμένο ΤΟΜΑ της κατηγορίας του.
Interceptor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Interceptor »

Markos_Hdi έγραψε:Ρε συ Intercept τα bmp 3 δεν είμαι σίγουρος αν καν χρησιμοποιήθηκαν στην Τσετσενία το '95 (!), αλλά και να χρησιμοποιήθηκαν, εκτός του ότι έχουνε περάσει 15 χρόνια σχεδόν από τότε, όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκότανε Η Ρωσία τότε και σε τι κατάσταση συντήρησης το οπλοστάσιό της.

Επίσης, ανάλογα περιστατικά μπορούνε να βρεθούνε και στο Ιράκ όχι από ΤΟΜΑ, αλλά από τα Abrams που διαλύθηκαν από κατώτερα όπλα των ιρακινών ανταρτών.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο μικρός αριθμός BMP-3 αναπτύχθηκε εκεί ίσως και για λόγους δοκιμής, κάτι ανάλογο γινόταν με νέα οπλικά συστήματα και στο Αφγανιστάν επι ΕΣΣΔ. Η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει 1995 και ο πύργος παρόλο που είναι ανάποδα βγάζει μάτι (πυροβόλο των 100mm με συζυγές των 30mm, χαρακτηριστική κεκλιμένη θωράκιση). Το ΒΜΡ-3 υποφέρει απο σχεδιαστικά σφάλματα, γενική παραδοχή. Τι είδους συντήρηση μπορεί να αποτρέψει το αποτέλεσμα της φωτογραφίας;

Τα κατώτερα όπλα των Ιρακινών ανταρτών επιμένουν οι Αμερικανοί οτι ήταν αντιαρματικά Kornet-E,Konkurs και RPG-28.To ίδιο λένε και οι Εβραίοι για τα κατεστραμένα Merkava τους στον Λίβανο. Υπάρχει πάντα κατ'αυτούς και ο ιρανικός δάκτυλος. Ξεφεύγουμε απο το θέμα μας νομίζω όμως.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ναι φεύγουμε από το θέμα μας, αλλά όταν έρχεσαι να απαξιώσεις κάτι τόσο απόλυτα και έχω παντελώς αντίθετη άποψη, τότε πρέπει να απαντήσω.

Γενική παραδοχή δική σου μάλλον τα σχεδιαστικά σφάλματα. Βάσίζεις όλο αυτόν τον χλευασμό σε μια φωτογραφία που μέσω του πύργου μόνο κρίνεις τι έγινε και πως έγινε, κάνοντας ένα σενάριο που απλά βολεύει την κρίση σου.

Τα κατώτερα όπλα των ιρακινών επίσης από αυτά που ξέρω εγώ είναι απλά RPG ή IED.
Interceptor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Interceptor »

Βασικά με συχωρείς εαν σε πρόσβαλα με κάποιο τρόπο. Εαν εννοείς ως χλευαστικό το "με τις υγείες μας" εγώ δεν το βλέπω έτσι. Τα περι διαφωνίας μου με τη μεταφορά πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος από ένα όχημα με μικρο level προστασίας στον ίδιο χώρο με τους οπλίτες νομίζω οτι είναι απλή λογική. Βγάλε με τρελό εαν θέλεις. Τα περι σχεδιασμού που δεν άνοιξε σχολή και διαφέρει απο όλα τα σύγχρονα ΤΟΜΑ δεν τα βγάζω απο το κεφάλι μου πάντως, ψάξε λίγο καλύτερα. Το CV-90 και το Puma ας πούμε δεν είναι καλά προστατευμένα; Αυτα που γράφω τα έχω διασταυρώσει απο κάμποσες πηγες και του διεθνη και του εγχώριου αμυντικου τύπου και κατοπιν τούτου τα υιοθέτησα σαν απόψεις που αντιπροσωπεύουν την λογική μου. Αυτό για τα αντιαρματικά, ναι ειναι φήμη και έτσι το μετέφερα σαν φήμη, τίποτα παραπάνω.

ΥΓ : Και το RPG-28,RPG (Rocket Propelled Grenade) θεωρείται...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Interceptor έγραψε:
ΥΓ : Και το RPG-28,RPG (Rocket Propelled Grenade) θεωρείται...

Το οποίο δεν το έχουνε καλά καλά στον ρωσικό στρατό. Όταν λέω RPG καταλαβαίνεις ποιον τύπο εννοώ, δεν φαίνεσαι άσχετος. Με τις λέξεις θα παίζουμε;
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Συμπέρασμα βέβαια το οποίο όπως προείπα, βγάζεις από μια φωτογραφία που ουδείς γνωρίζει πως επλήγει το συγκρκριμένο όχημα και από τι, όπως επίσης δεν είμαστε σίγουροι αν είναι ο τύπος στον οποίο αναφέρεσαι.

Επίσης πολλές πηγές αναφέρουν πως το εν λόγω ΤΟΜΑ είναι το πλέον θωρακισμένο στην κατηγορία του με κάποιες απ'τις πιο μοντέρνες τεχνολογίες ενεργητικής άμυνας.

Για την ώρα μόνο εσένα έχω βρει να μιλάς για το συγκεκριμένο ελάττωμα. Πουθενά αλλού δεν έχω δει να λένε για κάτι τέτοιο.
eagle1
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Χειριστής Αεροσκαφών

Δημοσίευση από eagle1 »

Οπως και να έχει το θέμα, ακόμη και αν το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ επλήγει από βαρύτερο όπλο και καταστράφηκε, εμείς πρέπει να το παραλάβουμε με την extra θωράκιση που προσφέρεται, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα! Το ίδιο θα ήθελα για όποιο ΤΟΜΑ και αν επιλέγαμε, γιατί το προσωπικό εκεί μέσα είναι πολύτιμο και πρέπει να φτάσει με ασφάλεια στο πεδίο της μάχης για να κάνει σωστά τη δουλειά του...

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Στον πόλεμο το καλοκαίρι του 2008, οι στρατιώτες καθόντουσαν πάνω στον πύργο και όχι μέσα.

Anonymous

Ρε ufo οι Ρώσοι καθόντουσαν στον πύργο γιατί έκανε ζέστη. Λες να φοβόντουσαν τους κακομοίρηδες τους Γεωργιανούς που πέταξαν τα όπλα και το βαλαν στα πόδια; Χαχαχαχαχαχαχα

Anonymous

Ότι δεν φοβόντουσαν είναι το μόνο σίγουρο!

Να ξέρεις πάντως ότι το έχουν και σαν τακτική να κάθονται στην οροφή.

Αν βληθεί βαριά το τομα, τότε η επιβιωσιμότητα του πληρώματος είναι μεγαλύτερη όταν είναι έξω από αυτό!

Anonymous

Πάντως τα δικά μας θα έχουν και air-condition!

Δεν ξέρω αν τα δικά τους διαθέτουν.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

eagle1 έγραψε:Οπως και να έχει το θέμα, ακόμη και αν το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ επλήγει από βαρύτερο όπλο και καταστράφηκε, εμείς πρέπει να το παραλάβουμε με την extra θωράκιση που προσφέρεται, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα!

Το πρόβλημα είναι ότι με την έξτρα θωράκιση ο υφιστάμενος κινητήρας δεν αποδίδει ικανοποιητικά και πρέπει να αντικατασταθεί, κάτι που ανεβάζει πάρα πολύ το συνολικό κόστος.
Anonymous

yandr έγραψε:
eagle1 έγραψε:Οπως και να έχει το θέμα, ακόμη και αν το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ επλήγει από βαρύτερο όπλο και καταστράφηκε, εμείς πρέπει να το παραλάβουμε με την extra θωράκιση που προσφέρεται, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα!

Το πρόβλημα είναι ότι με την έξτρα θωράκιση ο υφιστάμενος κινητήρας δεν αποδίδει ικανοποιητικά και πρέπει να αντικατασταθεί, κάτι που ανεβάζει πάρα πολύ το συνολικό κόστος.
Ρε σεις χαλαρώστε λίγο, μην τρελαθούμε τελείως έτσι είνα αυτά τα πράγματα. Αυτός είναι ο κίνδυνος στα τεθωρακίσμενα. Τα αντιαρματικά. Τι σημασία έχει αν είσαι μέσα σε BMP 3 ή LEO 2 αμα σου΄έρθει κανά αντιαρματικό πχ KORNET. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδο και στις 2 περιπτώσεις. Οπότε μην τρελένεστε αν χρείαζεται καλύτερη θωράκιση κτλ. Αυτά στην πράξη μικρή διαφορά έχουν. Μπορεί να είμαι λίγο κυνικός αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά θα συμφωνήσετε μαζί μου. Και αν όχι ρωτήστε τους Εβραίους τι έπαθαν τα άτρωτα Merkava από την hesbolah.150 στρατιώτες νεκροί με την πλειοψηφία στρατιώτες τεθωρακισμένων...

Anonymous

Το bmp3 στην απλή του έκδοση, εξακολουθεί να έχει πολύ ανώτερη θωράκιση από τα τουρκικά τομα.

eagle1
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Χειριστής Αεροσκαφών

Δημοσίευση από eagle1 »

Ουσιαστικά αυτό εννώ Yandr, το ότι καλό θα ήταν να πάρουμε το αναβαθμισμένο BMP-3Μ, που συνδυάζει πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά συγκριτικά με το αρχικό μοντέλο. Φτάνει έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, το επίπεδο των όποιων καλύτερων και ακριβότερων όμως, δυτικών ΤΟΜΑ.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης