ΣΝΔ - Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εχεις λιγα μορια για ΣΝΔ πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα, γιατι δεν δηλωνεις ΣΜΥ καλυτερα απο ναυτικο, αν θες αξιωματικος κ για ΣΣΕ παλι λιγο δυσκολο αλλα θα σου προτεινα να κοιταξεις πρωτα αεροπορια μετα ξηρα κ τελος το ναυτικο, τωρα αν επιθυμεις τοσο πολυ το ναυτικο καλη επιτυχια.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Δε μπορεις σαν νεος αξιωματικος να πας στο εξωτερικο.

Οταν γινεις υποπλοιαρχος και μετα στα 30 σου μπορεις αν γνωριζεις καλα Αγγλικα και εχεις γενικα προσοντα να υπηρετησεις σε πρεσβεια ως ακολουθος η στον ΟΗΕ, επιπλεον σπουδες η μαστερς θα συνεκτιμηθουν. Υπαρχει επισης η δυνατοτητα να κανεις μαστερ και διδακτορικο στην Αμερικη για 4 χρονια Επισης ετσι κ αλλιως μετα το 4ο ετος που θα τελειωσεις για 2 χρονια ακομα και βαλε θα περνας σχολεια και εξειδικευσεις κυριως στην Ελλαδα, αλλα αν πας για καποιο συγκεκριμενο οπλικο συστημα ισως σε στειλουν εξω
Robbie Williams
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Robbie Williams »

Φιλε μου καταρχην ευχαριστω πολυ που απαντησες. Πρωτον θα θελα να σου πω οτι 14500 μορια εβγαλα τιν πρωτη φορα και επειδη ειμαι ειδικη κατηγορια η ΣΝΔ ειναι καπου στα 1000 μορια πιο ψηλα οποτε φετος αν πανε ολα καλα θα την πιασω για πολυ. Αν ξερεις και μπορουσες να απαντησεις σε καποιες απο τις ερωτησεις μου θα με υποχρεωνες. Ευχαριστω.
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από MGEN »

Robbie Williams έγραψε:Γειά σας! Ειμαι καινούριος στο site! Ειμαι 18 χρονών και δίνω δεύτερη φορά πανελλήνιες. Την πρώτη δεν τα πήγα αρκετά καλά εβγαλα καπου στα14500 μόρια και δήλωσα ΣΜΥΝ αλλα αποφάσισα να ξαναδώσω για ΣΝΔ... Επειδη υπάρχουν χρήστες που ξέρουν πολλά πράγματα περισσοτερα θα θελα αν δεν σας κάνει κόπο να μου απαντήσετε σε καποιες ερωτήσεις σχετικά με την ΣΝΔ. Ειμαι σίγουρος οτι σε καποιες, μπορεί και όλες, να έχετε απαντήσει νωρίτερα αλλα ειναι καπου στις 12 σελίδες και θέλει πολυ χρόνο για να διαβάσω. Κάνω κατάχρηση της εξυπηρετικοτητας σας και σας ρωταω:
1) Αφου περάσουν τα 4 χρονια της σχολης εχω την δυνατοτητα να εργαστω στο εξωτερικο (ως στρατιωτικος ακολουθος ή κατι αλλο) αν ναι και για ποσο ειναι το μεγιστο;
2) Αν γινετε να παω στο εξωτερικο, σε τι μαθηματα θα πρεπει να διαγωνιστω για να επιλεγω;
3) Απ τα λιγα που ξερω ειναι οτι στην σχολη περνουμε επιδομα καπου στα 150ευρω. Οταν τελειωσουμε την σχολη σαν 1ος μισθος τι ποσο θα περνουμε και τι επιδοματα δικαιουμαστε αν δικαιουμαστε;
Οσο αφορα τη ζωη μεσα στη σχολη, σιγουρα οπως σε καθε στρατιωτικη σχολη θα ναι δυσκολη γιατι δεν παμε για τουρισμο αλλα για αξιωματικοι, θα θελα να μαθω:
4) Καθε ποτε δικαιουμαστε εξοδο;
5) Τα Χριστουγεννα Πασχα και Καλοκαιρι ποσες μερες εχουμε αδεια;
6) Το επιπεδο των μαθηματων ειναι τοσοδυσκολο οσο ακουγετε;
Σιγουρα πολλες ερωτησεις και με συγχωρειτε για αυτο απλα επειδη ειμαι απο επαρχια δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρω καποιον σχετικο να μου απαντησει. Ευχαριστω προκαταβολικα!

Απαντήσεις:

1) Στο εξωτερικό μπορείς να πας στις παρακάτω περιπτώσεις :
Α. Στον βαθμό του αντιπλοίαρχου ως ναυτικός ακόλουθος σε πρεσβεία ή στο βαθμό του πλοίαρχου, ως ναυτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον ή ακόλουθος αμύνης στην πρεσβεία του Λονδίνου του Καΐρου κλπ. για 2 χρόνια.
Β. Σε κατώτερους ή ανώτερους βαθμούς για παραλαβή πλοίου.
Γ. Σε κατώτερους βαθμούς για εκπαίδευση στην ειδικότητα (Αξκός συνεννοήσεως, πυροβολικού κλπ.)
Δ. Σε κατώτερους ή ανώτερους βαθμούς για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως στο μεταπτυχιακό σχολείο του αμερικανικού ναυτικού στο Monterey, για 2-3 χρόνια.
Ε. Στο ΝΑΤΟ για 2 χρόνια.

2) Κυρίως στην Αγγλική γλώσσα, αλλά για την περίπτωση μεταπτυχιακών και σε ανώτερα μαθηματικά και Λοιπά μαθήματα ανάλογα με την ειδικότητα.
3) Μισθός περίπου 1200 ? καθαρά. Τα επιδόματα είναι δυνατό να έχουν διαφοροποιηθεί μετά από 5 χρόνια περίπου που θα αποφοιτήσεις, όπως και στο εύχομαι.
4) Κάθε Σαββατοκύριακο, εφόσον δεν υπάρχουν ποινές. Σε ορισμένες περιπτώσεις και Τετάρτη.
5) Χριστούγεννα και Πάσχα,10 ημέρες πάνω-κάτω και το καλοκαίρι 20 ημέρες.
6) Τα μαθήματα έχουν κάποια δυσκολία αλλά είναι βατά διότι υπάρχει υποχρεωτική μελέτη.

Robbie Williams
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Robbie Williams »

MGEN έγραψε:
Robbie Williams έγραψε:Γειά σας! Ειμαι καινούριος στο site! Ειμαι 18 χρονών και δίνω δεύτερη φορά πανελλήνιες. Την πρώτη δεν τα πήγα αρκετά καλά εβγαλα καπου στα14500 μόρια και δήλωσα ΣΜΥΝ αλλα αποφάσισα να ξαναδώσω για ΣΝΔ... Επειδη υπάρχουν χρήστες που ξέρουν πολλά πράγματα περισσοτερα θα θελα αν δεν σας κάνει κόπο να μου απαντήσετε σε καποιες ερωτήσεις σχετικά με την ΣΝΔ. Ειμαι σίγουρος οτι σε καποιες, μπορεί και όλες, να έχετε απαντήσει νωρίτερα αλλα ειναι καπου στις 12 σελίδες και θέλει πολυ χρόνο για να διαβάσω. Κάνω κατάχρηση της εξυπηρετικοτητας σας και σας ρωταω:
1) Αφου περάσουν τα 4 χρονια της σχολης εχω την δυνατοτητα να εργαστω στο εξωτερικο (ως στρατιωτικος ακολουθος ή κατι αλλο) αν ναι και για ποσο ειναι το μεγιστο;
2) Αν γινετε να παω στο εξωτερικο, σε τι μαθηματα θα πρεπει να διαγωνιστω για να επιλεγω;
3) Απ τα λιγα που ξερω ειναι οτι στην σχολη περνουμε επιδομα καπου στα 150ευρω. Οταν τελειωσουμε την σχολη σαν 1ος μισθος τι ποσο θα περνουμε και τι επιδοματα δικαιουμαστε αν δικαιουμαστε;
Οσο αφορα τη ζωη μεσα στη σχολη, σιγουρα οπως σε καθε στρατιωτικη σχολη θα ναι δυσκολη γιατι δεν παμε για τουρισμο αλλα για αξιωματικοι, θα θελα να μαθω:
4) Καθε ποτε δικαιουμαστε εξοδο;
5) Τα Χριστουγεννα Πασχα και Καλοκαιρι ποσες μερες εχουμε αδεια;
6) Το επιπεδο των μαθηματων ειναι τοσοδυσκολο οσο ακουγετε;
Σιγουρα πολλες ερωτησεις και με συγχωρειτε για αυτο απλα επειδη ειμαι απο επαρχια δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρω καποιον σχετικο να μου απαντησει. Ευχαριστω προκαταβολικα!

Απαντήσεις:

1) Στο εξωτερικό μπορείς να πας στις παρακάτω περιπτώσεις :
Α. Στον βαθμό του αντιπλοίαρχου ως ναυτικός ακόλουθος σε πρεσβεία ή στο βαθμό του πλοίαρχου, ως ναυτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον ή ακόλουθος αμύνης στην πρεσβεία του Λονδίνου του Καΐρου κλπ. Για 2 χρόνια.
Β. Σε κατώτερους ή ανώτερους βαθμούς για παραλαβή πλοίου.
Γ. Σε κατώτερους βαθμούς για εκπαίδευση στην ειδικότητα (Αξκός συνεννοήσεως, πυροβολικού κλπ.)
Δ. Σε κατώτερους ή ανώτερους βαθμούς για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως στο μεταπτυχιακό σχολείο του αμερικανικού ναυτικού στο Monterey, για 2-3 χρόνια.
Ε. Στο ΝΑΤΟ για 2 χρόνια.

2) Κυρίως στην Αγγλική γλώσσα, αλλά για την περίπτωση μεταπτυχιακών και σε ανώτερα μαθηματικά και Λοιπά μαθήματα ανάλογα με την ειδικότητα.
3) Μισθός περίπου 1200 ? καθαρά. Τα επιδόματα είναι δυνατό να έχουν διαφοροποιηθεί μετά από 5 χρόνια περίπου που θα αποφοιτήσεις, όπως και στο εύχομαι.
4) Κάθε Σαββατοκύριακο, εφόσον δεν υπάρχουν ποινές. Σε ορισμένες περιπτώσεις και Τετάρτη.
5) Χριστούγεννα και Πάσχα,10 ημέρες πάνω-κάτω και το καλοκαίρι 20 ημέρες.
6) Τα μαθήματα έχουν κάποια δυσκολία αλλά είναι βατά διότι υπάρχει υποχρεωτική μελέτη.

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ!
mg
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mg »

Διαβάζοντας όλα τα μνμ σας έχω να απαντήσω τα εξής, επειδή καλώς ή κακώς την σχολή την έζησα απο τα καλά και τα αναποδά της θα κάνω μια ανάλυση:
1) Για την σχολή αυτή προαπαιτείται να σου αρέσει η θάλασσα και η ζωή ς αυτή
2) Το επάγγελμα του ναυτικού είναι απο μόνο του σκληρό και μοναχικό
3) Καθε δοκιμασία στην Σχολή αυτή έχει την σημασία της και θα την χρειαστείς στο μέλλον

Παμε στο θέμα της εκπαίδευσης:
1) Η προπαιδευση του δοκιμου είναι η πιο σκληρη από όλες τις στρατιωτικές σχολές, τρέξιμο, παπακια, καγκουρό, καψώνια με το φαγητό και γενικά δεν έχεις χρόνο ούτε να σκεφτείς ούτε τίποτα.
2) Στην συνέχεια η ρυθμοί πέφτουν στα παραπάνω, αλλά ξεκινα ενας αγώνας διαβάσματος και εύρεσης χρόνου, μέχρι την θερινή περίοδο, οπου εκει αν και θα έχεις λίγα καψώνια ανταμοίβεσαι απο τις εμπειρίες, αυτά όλα για τα δύο πρώτα χρόνια μετά πέρα απο το διάβασμα, αρχίζουν τα ωραία, επισκέψεις σε πλοια, αγώνες μεταξύ σχολών, αρχίζεις και ζεις ως αξιωματικός

Τέλος θα ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές. Αρχικά μπαίνοντας στην σχολή καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε τα πάντα και να δεχτείτε τα πάντα, τπτ δεν είναι προσωπικο ας μοιάζει μερικές φορες. Μην μπειτε στο κλιπάκι του να κάνετε τα πάντα τέλεια, θα πείξετε, αφήστε το για πιο μετά, μην ψαρώνετε σε τπτ, να είστε υπακουοι και να μην ξεχνάτε ότι σας λένε, τέλος μην μιλάτε πολύ (μην πω καθόλου) μέχρι να γνωριστείτε με την τάξη σας καλά, δεν ξέρετε τι είναι ο διπλανός σας... Α και μακρια απο τους αλλοδαπους, γιατί τους ξέρουν απο την προκατακτική εκπαίδευση και θα την πληρώνεται και εσεις...

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι η στρατιωτική ζωή δεν έχει καμια σχέση με την ζωή που θα κάνατε ή κανετε τώρα, αλλιώς περνάει ο χρόνος στους μη στρατιωτικούς αλλιώς στους στρατιωτικούς... Οσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν... Παντως αξίζει να περάσεις στην ΣΝΔ εν τέλει, εκτός και έχεις διαλέξει μια μη στρατιωτική ζωή... Για εξασφάλιση δεν θέλω καν να ακουω, δεν μπορείς να έχεις αυτοσκοπό την εξασφάλιση σου και να κάνεις κατι που δεν ς αρέσει σε όλη σου την ζωη, ή αγαπάς κάτι ή οχι. Το ναυτικό δεν συνιθίζεται ή το αγαπάς ή το μισείς
σνδ

Δημοσίευση από σνδ »

Παιδια διαβασα πολλες σελιδες αλλα ως συνηθως ο καθενας λεει τα δικα του οποτε ηθελα να ρωτησω περι ΣΝΔ
1 ποια τα ορια για μηχανικους/μαχιμους στα ματια... Συγκεκριμενα θελω να μαθω για υπερμετρωπια και αστιγματισμο
2 οι περιπολιες οι ναυτικου κατοπιν αποφοιτησης απο σχολη που γινονται; Αλλοι μ ειπαν ως αμερικη κοβουν βολτες αλλοι μ εχοθν πει μεσογειο... Ετσι να ξερω
3 (θα φανει ηλιθιο αλλα το εχω απορια) εχω ακουσει τα παντα... Μεχρι για ασυρματο ιντερνετ και τηλεφωνο... Αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα... Για πλυσιμο... Τι θελω να πω ας πουμε οτι αν 10 καμπινες εχει ενα λουτρο (οτι θελω λεω διορθωστε με) αλλα τι νοημα εχει να κανεις μπανιο αν τα ρουχα σου ειναι μεσα στη μπιχλα... Γιατι να εχεις ρουχα στο σακιδιο σου για 3 μηνες λιγο δυσκολο
4 αν θυμαμαι η καμπινες εχουν 2 η καθε μια ως που μετα μενεις μονος... Εχεις καποιο προσωπικο χωρο ή οταν εισαι σε υπηρεσια θα σου σουφρωσουν;

5 ακουσα οτι στο μαρουσι στη helexpo γινεται μια << Γιορτη του ναυτικου>> Αυτον τον καιρο με σκοπο ενημερωσει εμας π θελουμε να συμπεριλαβουμε το πολ ναυτικο
ξερει κανεις κατι πιο συγκεκριμενο;
r

Δημοσίευση από r »

Πρωτον δε θα εισαι ενα μηνα ολοκληρο σε καραβι, δευτερον αν κανεις μεταπτυχιακα και σχολεια του ναυτικου θα εισαι στη στερια γι αυτο το διαστημα...

Τα μεγαλα πλοια φρεγατες κτλ εχουν πλυντηρια και δε θα εισαι ποτε μεσα στη μπιχλα ακομα και μηχανικος να εισαι θα επιβλεπεις τις λειτουργιες των μηχανων και των μηχανηματων μεσα απο υπολογιστες, οι περιπολιες γινονται μεσογειο κυριως αντε και μερικες φορες ισως πας κανα περσικο καμια αραβικη χερσονησσο. Δεν εισαι καθολου στη μπιχλα, εχει μπανιο με πεντακαθαρο αφαλατομενο νερο ζεστο οταν θες οποτε το θες αρκει να σου πω πως στο πλοιο μου εχει 4 γυναικες 2 απο ΣΣΑΣ και 2 απο ΣΜΥΝ και ειναι πολυ ευχαριστημενες με τις συνθηκες, οι αξιωματικοι εχουν δικο τους κουπε και οι περισσοτεροι χωροι του πλοιου ειναι κλιματιζομενοι, στα περιγραφω πολυ γλαφυρα, σιγουρα δεν ειναι τελεια, δεν ειναι ομως και η ενδιαιτηση οπως την περιγραφεις

Οσο για το ασυρματο ιντερνετ, μεσοπελαγα δεν εχει σημα τριτης γενιας αλλα μονο GSM οποτε η ταχυτητα του carrier περιοριζεται στα 33600bps ειδικα με τη βονταφον:)

ελπιζω να σε καλυψα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στις Φρεγάτες Standard υπάρχουν και γυναικείες τουαλέτες αν θυμάμαι καλά.

σνδ

Δημοσίευση από σνδ »

Εχω ακουσει οτι σε ασκησεις μπορεις και 4 μηνες (και επισης πως 4 μηνες ειναι το μεγιστο)
αληθευει οτι οι μηχανικοι στα 15 χρονια σταματανε και απο τα καραβια πηγαινουν σε γραφεια στο σκαραμαγκα ή οπου αλλου εχευ κεντρικα γραφεια το ναυτικο; Επειδη με εναν γρηγορο υπολογισμο στα 15 χρονια εισαι σαρανταρης και οχι παιδακι... Δεν οικογενεια και τα συναφη (παρεπιπτωντος ειμαι ΑΝΔΡΑΣ και οχι γυναικα σε περιπτωση παρανοησης)
επειδη εχω γυρω στο 1 και στα 2 ματια μπορει καποιος να με φωτισει για τα ορια των ματιων;

προς στο παρον σκεφτομαι πρωτα μηχανικος και μετα μαχιμος (γιατι νομιζς μαχιμο δεν με παιρνουν λογω ορασης)
μετα αν δεν περασω απο την μια θελω ναυτικο αλλα απο την αλλη απτο να παω ΣΜΥΝ και να διαλυθω 30 χρονια στο σφουγγαρισμα δεν το θελει ουτε ο θεος... Θα παω ΣΣΕ
r

Δημοσίευση από r »

Δε νομιζω οτι οι τεχνικοι της ΣΜΥΝ ειναι σφουγκαριστρες, οι περισσοτεροι ασχολουνται με τη συντηρηση συστηματων υψηλης τεχνολογιας.
Εγω πιστευω οτι μηχανικος ειναι καλυτερα, εχεις καλυτερη δυνατοτητα σπουδων στο εξωτερικο και μπορεις στην Ελλαδα μεσω του ναυτικου να πας και πολυτεχνειο.
Αν δε περασεις ΣΝΔ πηγαινε πολυτεχνειο στην επαρχια που θα πιανεις τα μορια κ μετα μπες λιμενικο, δεν ειναι καθολου ασχημα, οσο για τη μυωπια χτυπα ενα τηλεφωνακι στο ΝΝΑ θα σου πουν

σνδ

Δημοσίευση από σνδ »

Οχι οχι και παλι οχι Εικόνα ο στρατος-ναυτικο ειναι ο ερωτας μου
(σαχλη ερωτηση αλλα δεν γινεται με τρωει)
παιδια οταν λεμε μηχανικος και ετσι... Ξερω οτι εννοουμε τον επιστημωνα μηχανικο... Αλλα καποιος πρεπει και να μουτζουρωθει... Εγω προσωπικα μονο να με κατσαβιδι και ταναλια εχω δουλεψει... Θα εχω προβληματα;
σνδ

Δημοσίευση από σνδ »

Και να ρωτησω κατι αλλα πιο πολυ της καθημερινοτητας

υπαρχει στοιχειωδης υγιεινη; Ή το φαι πχ ειναι κοσκινο στις τριχες;
ακουσα οτι μεχρι να προαχθεις σε υπευθυνο (στα 14-15 χρονια) και να πας Σκαραμαγκα κανεις μεριπου 9 μηνες περιπου το χρονο με αν θυμαμαι καλα μαχιμυμ τους 4 για ασκησεις-υπερποντια ταξιδια
τους υπολοιπους 3 μηνες που εισαι; Υπαρχει περιπτωση το λιμανι/γραφειο ή οπου αλλου εισαι να ειναι κοντα στο σπιτι σου;
αν θυμαμαι καλα απο το βαθμο του επικελευστη μεχρι υποπλοιαρχο (στο περιπου... Δεν θυμαμαι και ακριβως) στην καμπινα ειστε 2 ατομα... Υπαρχει αφαλεια-καμια κλειδαρια ή καθε φορα που θα πιανω βαρδια θα αναλογιζομαι αν οταν γυρισω θα εχω ολα μου τα προσωπικα αντικειμενα; Κατα τον πλου στην μεσογειο (απο οτι ξερω εκει << Συχναζουν>>) κανουν ολιγοωρες στασεις σε κανα λιμανι;(2 αδερφουλες τις εχουμε να τις παρουμε και κανα δωρακι Εικόνα)
katerina

Δημοσίευση από katerina »

Παιδια μηπως μπορειτε να με βοηθεισετε και να μου πειτε που μπορω να μπω και βρω Πληροφοριες Σχετικα με ναυτικες σχολες;
kykladitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kykladitis »

http://www.hna.gr/snd/index.html

http://www.hellenicnavy.gr/smyn/smyn.asp

http://www.hellenicnavy.gr/dne/dneweb/generic.html
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση