ΚΕΥΠ - Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Μαγειρας δεν μου αρεσει καθολου Βασικα ειχα ενα φιλο μαγειρα απο Λαμια κ ειπε πως τρελαθηκε!

Οι ειδικοτητες του -γραφεα-αποθηκαριου-τεχνικων υπολογιστων δεν εχουν εκπαιδευση μετα, ε; Δηλαδη μετα την ορκομωσια φευγουν κατευθειαν στις μοναδες;
Αυτο που με ενοχλει στην ειδικοτητα του αποθηκαριου ειναι πως,(οπως εχω ακουσει) θα χρειαστει να κανω παραλαβη της αποθηκης κ δυστυχως αυτο ειναι δυσκολο γιατι δεν μπορει να γινει 100% καταμετρηση του τί παραλαμβανεις, με αποτελεσμα σε καποιον ελεγχο να τα βαλω απο την τσεπη μου (σε περιπτωση που λειπει κατι).

Για τους οδηγους ξερεις τιποτα; Εχω ακουσει πως ειναι καλυτερα απο ολους γιατι δεν κανουν καθολου σκοπιες κ γενικα αγγαρειες.

Κ κατι τελευταιο. Σχετικα με τα sleeping bag. Εχω ακουσει πως αρκετοι παιρνουν μαζι τους αν κ κινδυνευουν με φυλακη. Επισης φημολογείται πως γινονται καποιες βραδινες εφοδοι Στις οποιες ελεγχουν αν χρησιμοποιουντε sleeping bag. Βεβαια στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν εγιναν ποτε κ τα λεγαν αυτα απλα για εκφοβισμο. Εσυ που πηγες προσφατα τι λες;

Στο κατω-κατω τοσο δυσκολο ειναι το διπλωμα του κρεββατιου ωστε να αξιζει να ρισκαρω με φυλακη;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Ναι, μαζί με του τυφεκιοφόρου φεύγουν κατευθείαν στις Μονάδες.

2) Εξαρτάται για την αποθήκη. Συνήθως δεν είσαι μόνος. Και μην φανταστείς αποθήκη μεγέθους σιλό. Αλλά όσον αφορά την απογραφή, ναι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, κυρίως εάν έχεις να κάνεις με οπλισμό.

3) Οι οδηγοί κάνουν σκοπιές, τουλάχιστον όσο υπηρετούσα. Οι μάγειρες είναι που δεν κάνουν σκοπιές, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων (βλ. Μικρή επάνδρωση).

4) Στο ΚΕΥΠ φίλε μου τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά από οποιοδήποτε Σώμα. Στην αρχή βέβαια δεν θα πάρεις υπνόσακο. Μετά την ορκομωσία μπορείς κανονικά. Αρκεί βέβαια στο εγερτήριο να το μαζεύεις και να έχεις τέντα το κρεβάτι.
Anonymous

Στην αποθήκη όντως δε θα είσαι μόνος. Επίσης να ξέρεις οτι σαν απλός στρατιώτης καμία αποθήκη δε θα είναι χρεωμένη σε σένα επομένως θα έχεις πάντα τις λιγότερες ευθύνες. Κυρίως τις καταμετρήσεις τις κάνουν στελέχη στα οποία είναι χρεωμένες οι αποθήκες για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Αποθήκη οπλισμού ενδέχεται να σου χρεωθεί εάν πας για υεα μόνο. Οι οδηγοί όντως κάνουν σκοπιές και γενικά είμαι μέσα σε όλα.

Οσο για τους υπνόσακους, όσο ήμουν εγώ στο κέντρο στη Λαμία, στο θάλαμό μου τιμωρήθηκε ένα παιδί μόνο με 2 μέρες κράτηση απτον διοικητή του τάγματος που μπήκε ένα βράδυ ενώ είχαν σχεδόν όλοι ανοιχτούς υπνόσακους και μάλλον έγινε για παραδειγματισμό. Οσο ναναι 2 μέρες κράτηση δεν είναι τπτ. Φυλακή δε παίζει να φας παρά μόνο για κινητό με κάμερα και μόνο στο κέντρο, στη μονάδα είναι χύμα τελείως. Απότι θυμάμαι είχαν ρίξει 10 μέρες σε ένα παιδί που έπιασαν και μετά τις μείωσαν στις 5. Κυρίως μπαίνουν το βράδυ για να ελέγξουν για κινητά και αν τρως μες το θάλαμο και όχι τόσο για υπνόσακους, εγώ τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα.

Anonymous

Παιδια κι εγω παρουσιαστηκα ΚΕΥΠ στις 9/2. Βεβαια μετα με αλλαξαν και τωρα ειμαι ρανταριστας. Δεν εχω να πω τπτ για το στρατοπεδο της Λαμιας. Το καλυτερο κεντρο εκπαιδευσης με διαφορα απο το δευτερο.
Ολα τα κτιρια ειναι κοντα και δεν εχει καθολου περπατημα, στα εστιατορια τρωγαμε με κανονικα πιατα, οι αξιωματικοι ειναι ολοι σωστοι και γενικα σε σχεση με αλλα στρατοπεδα που ακουγα απο φιλους που γνωρισα μετα, ειναι χαλαρα το καλυτερο. Δε θα περπατησετε ποτε, θα σας πηγαινουν με τα σταγιερ παντου.
Τι να λεμε τωρα... Οποιος περασει εκει θα καλοπερασει!
Στη σειρα μου ημασταν 700 ατομα οποτε μετα την ορκομωσια μας πηγαινε 1 μεσα 3 εξω. Απλα με τα πολλα ατομα ηρθαν και προβληματα οπως βρωμικες τουαλετες (καθε πρωι τις καθαριζαν βεβαια) και λιγο ζεστο νερο. Αλλα αυτα ηθελαν απλα καλο ταιμινγκ.
Εγω ημουν 3ο λοχο (τον δυσκολο και καλα) και περνουσα μελι, οποτε δεν μπορω καν να σας περιγραψω τι γινοταν στον πρωτο λοχο που θεωρειται ο πιο βυσματικος. Εμεις πχ. Καναμε εκπαιδευση το βραδυ εξω στο κρυο και ο 1ος εκανε εκπαιδευση μεσα στο εστιατοριο! Και μετα περιμεναμε εξω μεχρι να φανε κιολας.
3ος λοχος δυναμη,3ος λοχος αετοι!

Καλη θητεια παιδες!
Anonymous

Φίλε μου με sleeping bag τι έπαιζε στη Λαμία;
Anonymous

Φιλε προσωπικα δε χρησιμοποιησα καθολου sleeping bag στη Λαμια και κανεις αλλος απο το θαλαμο απο οσο θυμαμαι. Μας ειχαν πει απo την αρχη οτι δεν επιτρεπεται και κανεις απο μας δεν προσπαθησε να φερει. Ειναι τοσο χαλαρα τα πραγματα που ουτε καν μας απασχολησε. Εγιναν και 2-3 εφοδοι απο εναν ανθυπολοχαγο (Κυρικος) οποτε κι εμεις δεν το ρισκαραμε. Βεβαια στον 1ο λοχο ακουσα οτι ειχαν ανετα και τα εβγαζαν χωρις προβλημα. Αλλα τι να πουμε... Εχω δει μπροστα μου φανταρου 1ου λοχου να μιλαει στο διμοιριτη του με το mp3 στα αυτια και εχω δει και φανταρο δικο μου (3ου λοχου) να τα ακουει επειδη εβγαλε τα αρβυλα του στη ωρα ξεκουρασης. Υπαρχει καποια διαφορα αντιμετωπισης αλλα οπως προειπα ειμαστε ολοι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χαλαρα!

Για μενα μην παρεις τπτ που να εχει ρισκο τις πρωτες μερες. Ετσι κ αλλιως θα εχετε επισκεπτηριο την πρωτη Κυριακη και αδεια μετα απο 10 μερες. Οποτε βλεπετε και παιρνετε μετα ο. Τι χρειαζεστε. Προσοχη στα κινητα με καμερα. Τα κυνηγουν αρκετα και αν πατε μονο με αυτο στην αρχη σας το κρατουν και μενετε χωρις συσκευη. Με τις αλλες συσκευες δεν υπαρχει προβλημα.
Anonymous

Παιδια! Τι γινεται ; Παρουσιάζομαι 18/5 στι Λαμία... Πόσες μέρες κρατάει η εκπαίδευση; Μετά από΄πόσο καιρό έρχεται η μετάθεση; Από εξόδους τι λέει; Από γυναίκες η Λαμία; Ευχαριστω!

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kallitexnis »

sglp έγραψε:Παιδια! Τι γινεται ; Παρουσιάζομαι 18/5 στι Λαμία... Πόσες μέρες κρατάει η εκπαίδευση; Μετά από΄πόσο καιρό έρχεται η μετάθεση; Από εξόδους τι λέει; Από γυναίκες η Λαμία; Ευχαριστω!

Έχει και τα καλά και τα άσχημα η Λαμία. Να ξέρετε ότι τα αυτοκίνητα είναι πάνω στην Λεωφόρο Καλυβίων (η προέκτασή της είναι η Ε. Ο. Λαμίας-Καρπενησίου) οπότε ίσως είναι επικίνδυνο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάνουν. Μπροστά απ'την είσοδο του ΚΕΥΠ έχει στάση αστικού (δρομολόγια κάθε 20 λεπτά τις καθημερινές και τα πρωινά του Σαββάτου, κάθε 40λεπτά τ'απόγευμα του Σαββάτου και κάθε ώρα την Κυριακή). Καταλήγουν στο κέντρο της Λαμίας-Πλατεία Πάρκου-και το τελευταίο αστικό απ'την πλατεία για το ΚΕΥΠ (το λεωφορείο γράφει ΣΤΑΥΡΟΣ) φεύγει στις 22:00 κάθε μέρα. Υπάρχει και πιάτσα ταξί ακριβώς μπροστά στο ΚΕΥΠ στην πλατεία του Παγκρατίου. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στείλτε μου Π. Μ. Διότι Το πατρικό μου είναι Κοντά στο ΚΕΥΠ και μπορώ να σας βοηθήσω αρκετά. Από εξόδους αρκετές πιστεύω γιατί είναι χαλαρά το ΣΥΠ και η μετάθεση λίγες μέρες μετά την ορκομωσία. Ευχαριστώ.
Anonymous

Ειμαι υλικου πολεμου στη λαμια. Παρουσιαστηκα 18 μαιου. Προεκυπσε ενα βυσμα κ δεν χερω πως να το χρησιμοποιησω. Να του ζητησω να παραμεινω υλικου πολεμου ; Αν ομως παραμεινω η μεταθεση θα ειναι μακρυα ροδο, κω, χιο, μυτιληνη κτλ. Ετσι εχω ακουσει. Συμφερει αυτο; Η μηπως ειναι καλυτερα να ζητησω μεταθεση αθηνα κοντα στο σπιτι μου κ ας με αλλαξουν σωμα; Γιατι αν ερθω αθηνα λογικα πρεπει να φυγω απο υλικο πολεμου γιατι δεν εχει στην αθηνα ε; Κ κατι τελευταιο. Να δδηλωσω για υεα η θα με στειλουν για ειδικη φρουρα μετα; Εχω ακουσει ασχημα λογια για εκει. Παιδια συγχωρεστε με για αυτα που ρωταω αλλα ειμαι ασχετος τελειος επι του θεματος.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άποψη μου:

1) Μην χρησιμοποιήσεις το βύσμα.

2) Κακό είναι να πας μετάθεση σε νησί; Εκτός και αν προκύπτει σοβαρό οικογενειακό ή οικονομικό πρόβλημα.

3) Υπάρχουν μονάδες Υλικού Πολέμου στην Αττική.

4) Για τα υπερ και τα κατά για θητεία σαν ΥΕΑ μπορείς να δείς εδώ
Anonymous

George έγραψε:Φιλε προσωπικα δε χρησιμοποιησα καθολου sleeping bag στη Λαμια και κανεις αλλος απο το θαλαμο απο οσο θυμαμαι. Μας ειχαν πει απo την αρχη οτι δεν επιτρεπεται και κανεις απο μας δεν προσπαθησε να φερει. Ειναι τοσο χαλαρα τα πραγματα που ουτε καν μας απασχολησε. Εγιναν και 2-3 εφοδοι απο εναν ανθυπολοχαγο (Κυρικος) οποτε κι εμεις δεν το ρισκαραμε. Βεβαια στον 1ο λοχο ακουσα οτι ειχαν ανετα και τα εβγαζαν χωρις προβλημα. Αλλα τι να πουμε... Εχω δει μπροστα μου φανταρου 1ου λοχου να μιλαει στο διμοιριτη του με το mp3 στα αυτια και εχω δει και φανταρο δικο μου (3ου λοχου) να τα ακουει επειδη εβγαλε τα αρβυλα του στη ωρα ξεκουρασης. Υπαρχει καποια διαφορα αντιμετωπισης αλλα οπως προειπα ειμαστε ολοι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χαλαρα!

Για μενα μην παρεις τπτ που να εχει ρισκο τις πρωτες μερες. Ετσι κ αλλιως θα εχετε επισκεπτηριο την πρωτη Κυριακη και αδεια μετα απο 10 μερες. Οποτε βλεπετε και παιρνετε μετα ο. Τι χρειαζεστε. Προσοχη στα κινητα με καμερα. Τα κυνηγουν αρκετα και αν πατε μονο με αυτο στην αρχη σας το κρατουν και μενετε χωρις συσκευη. Με τις αλλες συσκευες δεν υπαρχει προβλημα.

Μια χαρά την κάναμε την δουλειά... Τασούλας και 11 μέρες τιμητική... Κυρίκος... Τι με λες... Μας φώναζε σαν και εγω δεν ξέρω τι... Μας ρωτούσε απο που ανατέλει ο ήλιος και τι γιατί ήρθαμε στον στρατό αν δεν ξέρουμε πόσες ρίγες έχει η ελληνική σημαία... Χαχαχαχαχαχαχ. Κατα τ'άλλα πρώτος λόχος πουδρα... Δεύτερος προσοχή υτπάρχει ο ράμπο τρίτος προβλεπέ αλλα καλός... Αντε άλλες δυο βδομάδες μετά και γιουχου...
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kallitexnis »

George έγραψε:
Μια χαρά την κάναμε την δουλειά... Τασούλας και 11 μέρες τιμητική... Κυρίκος... Τι με λες... Μας φώναζε σαν και εγω δεν ξέρω τι... Μας ρωτούσε απο που ανατέλει ο ήλιος και τι γιατί ήρθαμε στον στρατό αν δεν ξέρουμε πόσες ρίγες έχει η ελληνική σημαία... Χαχαχαχαχαχαχ. Κατα τ'άλλα πρώτος λόχος πουδρα... Δεύτερος προσοχή υτπάρχει ο ράμπο τρίτος προβλεπέ αλλα καλός... Αντε άλλες δυο βδομάδες μετά και γιουχου...
Μιά χαρά σας ήρθε... Κάθε ΕΣΣΟ μετράει 10-12 ημέρες τιμητική στο ΚΕΥΠ... Είχατε και ΣΜΣ τι άλλο θέλετε;
beholder69
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από beholder69 »

Μια χαρά μας έκατσε!:D

Ο Ράμπο τα σπάει!:P
beholder69
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από beholder69 »

Καλά, δεν μπορώ να το πιστέψω πως κάποια άτομα γκρινιάζανε / γκρινιάζουν για τις συνθήκες στο ΚΕΥΠ. Πέρα από τα θέματα υγιεινής που έχουμε (όσοι είναι μέσα ξέρουν) και κατά συνέπεια τη σχετική "δυσκολία" στις τουαλέτες, εκεί μέσα είναι κολλέγιο!

Το φαγητό απίστευτα καλό (παρόλο που είναι λιγότερο απ'ότι είχα συνηθίσει να τρώω, οπότε τα ενδιάμεσα σαντουιτσάκια μου είναι απαραίτητα), οι ανώτεροι άψογοι (ακόμα και ο Ράμπο, μια χαρά είναι), επιθεωρήσεις κτλ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ χαλαρά, όποιος αισθάνεται την παραμικρή κόπωση "Οκ, μην κάνεις γυμναστική. Οκ, ξεκουράσου κτλ", εγώ κυκλοφορούσα με αθλητικά τις περισσότερες ημέρες (όπως και οι περισσότεροι εκεί μέσα), χωρίς να ακούσω κουβέντα.

Έχω εντοπίσει 2-3 που το χουν πάρει άσχημα και ούτε τρώνε, όλο γκρινιάζουν κτλ, όμως επειδή έχω πιάσει κουβέντα μαζί τους, είναι απλά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μαλθακοί. Δεν γίνεται να είσαι 30 χρονών και να μην τολμάς να φας ούτε μία φορά στο εστιατόριο, όταν κατά γενική ομολογία το φαγητό είναι εξαιρετικό (για στρατό μιλάμε πάντα). Ούτε γίνεται να κάθεσαι και να το παίζεις αντίσταση, μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελες να είσαι εκεί μέσα. Κανείς μας δεν ήθελε να είναι, αλλά έχουμε φτιάξει παρέες και κάνουμε απίστευτο χαβαλέ και έχουμε μάθει να περνάμε καλά. Μόνο οι ανεύθυνοι και οι κακομαθημένοι περνάνε άσχημα.

Δεν μου άρεσε από την αρχή η ιδέα του στρατού, όμως ακόμα και στο ΚΕΥΠ, όπου οι συνθήκες είναι θεσπέσιες, αν είσαι μέσα στο ψάρωμα και τη μιζέρια, θα υποφέρεις. Αν το πάρεις χαλαρά (σαν αναγκαίο κακό έστω) και κυνηγάς και τη λούφα σου όποτε σε παίρνει, τότε δεν έχει καμμία σχέση με το τι ακούγεται προτού καταταγείς.

Όσο για τα ΥΕΑ στα οποία πρόκειται να πάω μετά την άδεια και επειδή έχω δει πολλές σχετικές ερωτήσεις:

- Έχω μιλήσει με πολλούς Βητάδες, είναι καλά παιδιά, επιπέδου και σίγουρα αν μπορείς να μείνεις ΥΕΑ ΥΠ αξίζει. Οι εγκαταστάσεις πολύ καλές και το ότι μένουν πολλοί λίγοι εκεί, κάνει τις συνθήκες ακόμα καλύτερες.

- Δεν πίεζε κανείς για ΥΕΑ. Δώσαμε τα αθλήματα μόνο όσοι θέλαμε και αφού τα περάσαμε και υπογράψαμε και στην επιτροπή, ακόμα και τότε, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους το μετάνιωσαν να κάνουν πίσω και να τους "κόψουν" επίτηδες.

- Μόνο πρόβλημα ο μικρός αριθμός ΥΕΑ ΥΠ (καμιά 15αριά), πράγμα το οποίο σημαίνει πολλές υπηρεσίες / λιγότερες έξοδοι. Το καλό είναι πως το σύνολο των υπηρεσιών δεν είναι και τόσο μεγάλο, με αποτέλεσμα το κυριότερο που κάνεις να είναι η καθαριότητα.

Σχόλια που άκουσα για το ΚΕΥΠ περί μπουντρουμιού κτλ, τα θεωρώ απλά γελοία. Καλή μας θητεία και όσοι είναι να έρθουν σε μελλοντικές ΕΣΣΟ, μην ανησυχείτε καθόλου, θα περάσετε μια χαρά!
Anonymous

2009 Β ΕσσΟ. Οτι και να λεμε το Κεντρο μας ειναι σε πολυ καλο επιπεδο με βαση αυτα που ακουω για αλλα κεντρα. Υπαρχουν ορισμενες διακρισεις στους λοχους αλλα αυτα ειναι ψιλοπραγματα και παει αριθμητικα.1ος λοχος χημειο 2ος λοχος χαλαρα 3ος προβλεπε. Οι ανθυπολοχαγοι καλα παιδια σε γενικες γραμμες (μερικες φορες πιο ψαρομενοι απο εμας) αρκει να μην τους δινεις δικαιωματα. Αντε γυρναμε 14 και μενουν 12 μερουλες μετα... Υπομονη!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες