Ανυπότακτοι εξωτερικού (2016)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Monimos anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos anypotaktos »

Ανυπότακτ εξωτερικού έγραψε:Ερώτηση για τη βρετανική υπηκοότητα. Αυτό που λες ότι με ποινή από στρατοδικείο θα σου απορρίψουν την αίτηση για βρετανική υπηκοότητα το ξέρεις στα σίγουρα;Γιατί στη σελίδα 28,Section 10, παράγραφος a στο παρακάτω επίσημο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης:

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/406368/Chapter_18_Annex_D_v02.pdf

λέει ότι, αν δεν υπάρχει αντίστοιχο "έγκλημα" στη Βρετανία (και καθώς δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση οι Βρετανοί, δεν υπάρχουν και αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις), είναι πιθανό να μη λάβουν υπόψη την καταδίκη από ξένη χώρα στην αίτηση για βρετανική υποκοότητα.

Ξέρεις προηγούμενες περιπτώσεις όπου απορρίφθηκε η αίτηση για βρετανική υπηκοότητα λόγω καταδίκης για ανυποταξία ή είναι απλή υπόθεση;

Επίσης, τι συμβαίνει αν εκκρεμεί σε βάρος σου δίκη για ανυποταξία, αλλά δεν έχεις καταδικαστεί ακόμα;

Τέλος, με την έλευση 7 ετών διαμονής και βιοπορισμού στο εξωτερικό, που βγαίνεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και διαγράφονται και οι καταδίκες από στρατοδικείο, μπορείς να κάνεις αίτηση τότε για βρετανική υπηκοότητα, καθώς η καταδίκη σου για ανυποταξία θα έχει παραγραφεί;

Πάντως, υπάρχουν σίγουρα Έλληνες που δεν έχουν πάει στρατό, που πήραν τη βρετανική υπηκοότητα. Απλώς δεν ξέρω αν, όταν έκαναν αίτηση για βρετανική υπηκοότητα, είχαν κληθεί να περάσουν στρατοδικείο ή όχι.

Όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία, ας μας διαφωτίσει, παρακαλώ.

Ευχαριστώ

Αυτο που λες για το οτι δεν υπαρχει αντιστοιχο εγκλημα στην Αγγλια ειναι σωστο αλλά ολα εξαρτωνται απο την ορεξη αυτουνου που εξεταζει την αιτηση σου, ακομη και να μην υπαρχει αν νομιζει οτι αυτο δειχνει οτι "δεν εχεις καλο χαρακτηρα" μπορει να στην αποριψει και μετα θα πρεπει να περιμενεις παλι μερικα χρονια πριν ξανακανεις αιτηση - απλα ειναι λιγο πιο ασχημα τα πραγματα, γιατι εκτος απο το εγκλημα και οταν προκειται για υπηκοοτητα, δεν κανουν οπως ειπα διαφοροποιησεις μεταξυ ποινης με αναστολη ή χωρις, το θεωρουν το ιδιο.

Αν εκρεμει ανυποταξια, κανεις την παπια, γιατι απο την στιγμη που δεν εγινε δικαστηριο δεν εχεις λερωμενο ποινικο μητρωο, αρα λες την αληθεια - αν και για αιτηση υπηκοοτητας αυτοι μονο κοιτανε το ποινικο σου μητρωο στην Αγγλια, στα υπολοιπα απλα περιμενουν να εισαι εσυ ειλικρινης. Δεν ξερω και τη δουλεια κανεις βεβαια, αν χρειαστει να πας σε εταιρια η οργανισμο που εχει παρε δωσε με θεματα αμυνας και ασφαλειας, πυρηνικο εργοστασιο παραγωγης ηλ. Ενεργειας κτλ ή ακομη και εταιρια που εχει παρε δωσε με τετοια θεματα θα πρεπει να περασεις απο "security clearance" και θα κανουν φυλλο και φτερο την ζωη σου πριν στο δωσουν, εκει αν ειπες ψεματα και καταλαβουν οτι μολις προσφατα πηρες και υπηκοοτοτητα, ε εκει θα σοβαρεψουν τα πραγματα. Ακομη και δουλεια να αρχισεις σε ασχετη εταιρια, αν αυτη παρει συμβολαιο με τετοιο οργανισμο, μετα το προσωπικο πανω στο συγκεκριμενο προγραμμα θα πρεπει να περασει και αυτο απο την διαδικασια αυτη, με άλλα λογια, καλυτερα να πεις αληθεια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αν βγεις ΜΚΕ και διαγραφει το αδικημα, φυσικα και δεν λες τιποτα κατα την αιτηση, γιατι ειναι σαν να μην εγινε ποτε τιποτα. Και εγω πηρα την Αγγλικη υπηκοοτητα και ας ημουν ανυποτακτος για χρονια και χρονια, απλα σε εμενα εγινε στρατοδικειο καμια δεκαπενταρια χρονια και βαλε μετα την ανυποταξια μου. Αλλά αν βγεις ΜΚΕ τι την θες την υπηκοοτητα ή μηπως φοβασει το Brexit Εικόνα Αν και για να λεμε την αληθεια καλα κανεις, πιο ευκολο να βγαλεις Αγγλικη υπηκοοτητα και διαβατηριο παρά να κανεις ανανεωση του ελληνικου στο προξενειο του Λονδινου!

Monimos Anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Giannis έγραψε:Γεια σας!Μενω Αυστρια σχεδον 4 χρονια. Τα 2 πρωτα εκανα το μεταπτυχιακο μου, τα υπολοιπα 2 δουλευω. Μου ηρθε το χαρτι να παρουσιαστω περσι καπου τον Μαρτιο. Ενημρωσα το στρατολογικο γραφειο πως μενω μονιμα στο εξωτερικο γιατι δουλευω.
Χθες μου ηρθε το προστιμο,6000 το οποιο ειχε παρει αμεσως τοκο 144 ευρω. Τι πρεπει να κανω απο εδω και περα; Αν το πληρωσω με δοσεις και ξοφλησω το ποσο υπαρχει πιθανοτητα να ξαναστειλουν προστιμο σε περιπτωση που δεν παρουσιαστω. Οπως καταλαβαινετε δεν σκεφτομαι να γυρισω συντομα Ελλαδα. Θα μεινω ακομα εδω που ειμαι.

Με λιγα λογια, ναι, Ελλαδα ειναι αυτη μπορει να σε τιμωρει για το ιδιο αδικημα ξανα και ξανα, ιδιως αν εισαι καλοπληρωτης. Υπομονη, μαζεψε οτι χαρτουρα και λογαριασμοι σου ερχονται, περιμενε άλλα 5 χρονια και βγες ΜΚΕ, εκτος και αν εισαι λιγο μεγαλος στην ηλικια και πατησεις τα 35 σου πιο πριν, τοτε πηγαινε φανταρος 20 μερες και εξαγορασε το υπολοιπο. Προς το παρον βγες ανυποτακτος εξωτερικου επισημως, για να πηγαινοερχεσαι Ελλαδα 30 μερες το χρονο αφοβα και να μπορεις να βγαλεις και διαβατηριο οταν ληξει. Εκτος και αν μειωσουν παλι το οριο που πας αυτοφωρο για χρεη στο δημοσιο.

Monimos Anypotaktos

Nikos Chatzoglou έγραψε:Έχετε σαν πρότυπο τον Κορωνάκη μήπως;http://www.protothema.gr/politics/article/497748/o-loufadoros-kurios-koronakis/

Οχι, αυτον τον ταιζει ο ελληνικος λαος, εμεις στα ξενα ταιζομαστε μονοι μας με μηδενικη επιβαρυνση στο ελληνικο κρατος και τις δημοσιες "υπηρεσιες" του και στελνουμε και κανενα φραγκο στα γεροντια για να πληρωνουν χαρατσια... Και να λαμβανουν και αυτοι με την σειρα τους μηδαμινες δημοσιες "υπηρεσιες" απο το κρατος της αναξιοκρατιας.

Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Το όριο της προσωποκρατησης είναι στα 50 χιλιάδες ευρώ από αυτά που διάβασα στο Ίντερνετ.

Επιπλέον ρώτησαν οι γονείς μου στην εφορία αν γίνεται να το πληρώνω με δόσεις και είπαν πως πλέον υπάρχουν μόνο 12 δόσεις των 500 ευρώ και καμιά άλλη επιλογή.

Αν είναι να σκασω 500 ευρώ κάθε μήνα με την πιθανότητα να μου ξανά ρίξουν πρόστιμο τότε ας το αφήσω εκεί να τοκιστει και όταν συμπληρωσω 7ετια πάω να το σβήσω. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος αν διαγράφονται και οι τόκοι... το 6χιλιαρο διαγράφεται. Τουλάχιστον ένας φίλος μου το έκανε πριν λίγους μήνες που συμπλήρωσε 7ετια.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας το παραθέσει...

Ean_kai_isws_tote
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Ean_kai_isws_tote »

Monimos anypotaktos έγραψε:
Αυτο που λες για το οτι δεν υπαρχει αντιστοιχο εγκλημα στην Αγγλια ειναι σωστο αλλά ολα εξαρτωνται απο την ορεξη αυτουνου που εξεταζει την αιτηση σου, ακομη και να μην υπαρχει αν νομιζει οτι αυτο δειχνει οτι "δεν εχεις καλο χαρακτηρα" μπορει να στην αποριψει και μετα θα πρεπει να περιμενεις παλι μερικα χρονια πριν ξανακανεις αιτηση - απλα ειναι λιγο πιο ασχημα τα πραγματα, γιατι εκτος απο το εγκλημα και οταν προκειται για υπηκοοτητα, δεν κανουν οπως ειπα διαφοροποιησεις μεταξυ ποινης με αναστολη ή χωρις, το θεωρουν το ιδιο.

Αν εκρεμει ανυποταξια, κανεις την παπια, γιατι απο την στιγμη που δεν εγινε δικαστηριο δεν εχεις λερωμενο ποινικο μητρωο, αρα λες την αληθεια - αν και για αιτηση υπηκοοτητας αυτοι μονο κοιτανε το ποινικο σου μητρωο στην Αγγλια, στα υπολοιπα απλα περιμενουν να εισαι εσυ ειλικρινης. Δεν ξερω και τη δουλεια κανεις βεβαια, αν χρειαστει να πας σε εταιρια η οργανισμο που εχει παρε δωσε με θεματα αμυνας και ασφαλειας, πυρηνικο εργοστασιο παραγωγης ηλ. Ενεργειας κτλ ή ακομη και εταιρια που εχει παρε δωσε με τετοια θεματα θα πρεπει να περασεις απο "security clearance" και θα κανουν φυλλο και φτερο την ζωη σου πριν στο δωσουν, εκει αν ειπες ψεματα και καταλαβουν οτι μολις προσφατα πηρες και υπηκοοτοτητα, ε εκει θα σοβαρεψουν τα πραγματα. Ακομη και δουλεια να αρχισεις σε ασχετη εταιρια, αν αυτη παρει συμβολαιο με τετοιο οργανισμο, μετα το προσωπικο πανω στο συγκεκριμενο προγραμμα θα πρεπει να περασει και αυτο απο την διαδικασια αυτη, με άλλα λογια, καλυτερα να πεις αληθεια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αν βγεις ΜΚΕ και διαγραφει το αδικημα, φυσικα και δεν λες τιποτα κατα την αιτηση, γιατι ειναι σαν να μην εγινε ποτε τιποτα. Και εγω πηρα την Αγγλικη υπηκοοτητα και ας ημουν ανυποτακτος για χρονια και χρονια, απλα σε εμενα εγινε στρατοδικειο καμια δεκαπενταρια χρονια και βαλε μετα την ανυποταξια μου. Αλλά αν βγεις ΜΚΕ τι την θες την υπηκοοτητα ή μηπως φοβασει το Brexit Εικόνα Αν και για να λεμε την αληθεια καλα κανεις, πιο ευκολο να βγαλεις Αγγλικη υπηκοοτητα και διαβατηριο παρά να κανεις ανανεωση του ελληνικου στο προξενειο του Λονδινου!

Δηλαδή όταν πας ΜΚΕ διαγράφετε το αδίκημα οπότε μπορεις να βάλεις για Βρετανικό passport κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα;

Την υπηκοοτητα πάντως την θέλω και για ιδεολογικούς λόγους εκτός απ΄όλα τα άλλα καλά (ταξίδια Καναδα / Αυστραλία κτλ)
Ean_kai_isws_tote
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Giannis έγραψε:Το όριο της προσωποκρατησης είναι στα 50 χιλιάδες ευρώ από αυτά που διάβασα στο Ίντερνετ.

Επιπλέον ρώτησαν οι γονείς μου στην εφορία αν γίνεται να το πληρώνω με δόσεις και είπαν πως πλέον υπάρχουν μόνο 12 δόσεις των 500 ευρώ και καμιά άλλη επιλογή.

Αν είναι να σκασω 500 ευρώ κάθε μήνα με την πιθανότητα να μου ξανά ρίξουν πρόστιμο τότε ας το αφήσω εκεί να τοκιστει και όταν συμπληρωσω 7ετια πάω να το σβήσω. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος αν διαγράφονται και οι τόκοι... Το 6χιλιαρο διαγράφεται. Τουλάχιστον ένας φίλος μου το έκανε πριν λίγους μήνες που συμπλήρωσε 7ετια.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας το παραθέσει...

Κοίτα αν είναι έτσι, μπορείς εσύ να πληρώσεις την πρώτη φορά, και αν σου ξαναέρθει, ε θα έχουν περάσει μερικά χρονάκια οπότε θα περιμένεις αλλα 2-3 για να πάρεις ΜΚΕ χωρίς να πληρώσεις.

Monimos Anypotaktos

Ean_kai_isws_tote έγραψε:
Δηλαδή όταν πας ΜΚΕ διαγράφετε το αδίκημα οπότε μπορεις να βάλεις για Βρετανικό passport κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα;

Την υπηκοοτητα πάντως την θέλω και για ιδεολογικούς λόγους εκτός απ΄όλα τα άλλα καλά (ταξίδια Καναδα / Αυστραλία κτλ)

Ναι δεν θα φαινεται τιποτα στο ποινικο σου μητρωο, αλλά μην το αφησεις στο αυτοματο, ελληνικο δημοσιο ειναι αυτο, κυνηγησε το θεμα και βεβαιωσου οτι στρατιωτικος εισσαγελλεας/στρατολογια εκαναν τις καταλληλες κινησεις για τη διαγραφη, ετσι και αλλιως ρυθμισεις γινονται ολη την ωρα και διαγραφονται τα παντα γι αυτους που ξεμπερδεψαν. Προσοχη εδω μην κανεις το λαθος και το δηλωσεις στην αιτηση υπηκοοτητας υπο το "Spent Convictions", γιατι δεν εχει καμια σχεση με την περιπτωση σου. Απλα, δεν θα αναφερεις τιποτα απο την στιγμη που το ποινικο μητρωο σου ειναι καθαρο.

Συνηθως μονο οι 45αρηδες που δεν πηγαν φανταροι αλλα ξεμπερδεψαν λογω οριου ηλικιας εχουν προβλημα γιατι παιρνει καμια 20αρια χρονια να εξαφανιστει η ποινη, περνας στρατοδικειο και ας εισαι πανω απο 45, απλα ο δικαστης δεν καιγεται και πολυ και κλεινει την υποθεση - τουλαχιστον ετσι ηταν πριν λιγα χρονια που το εψαχνα το θεμα, αλλά δεν πηρε το ματι μου τιποτα πιο προσφατο.

Συμβουλη μου σε σενα και τον Γιαννη ειναι να βγειτε επισημως ανυποτακτοι εξωτερικου οσο πιο γρηγορα γινεται, συνηθως ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα και δεν σαν κυνηγανε τοσο πολυ, συνηθως ασχολουνται πρωτα με του εσωτερικου γιατι ειναι πιο ευκολο να τους βρουν και να τους "τρομαξουν" να πανε φανταροι. Ετσι η σειρα σου για δικη ερχεται αργοτερα. Και δικη να ερθει, αν εισαι κοντα στο ΜΚΕ/ αγγλικη υπηκοοτητα κτλ με ενα απλο τηλεφωνο/φαξ στον εισαγγελεα που ασχολειται με την υποθεση σου ειναι αρκετο να σου δωσει αναβολη δικης, θα του πεις δυο τρια πραγματακια για εργασιακο φορτο, οικονομικα προβληματα κτλ και ολα κομπλε, εκτος και αν πεσεις σε στριμμενο. Εμενα η δική μου ηταν καλη, με κυνηγουσε καθε 5-6 χρονια, της εξηγουσαν οι δικοι μου οτι ειχα οικογενειακες, επαγγελματικες και οικονομικες υποχρεωσεις και με αφηνε ησυχο, μετα που πατησα τα 35 με κυνηγουσε πιο συχνα, ειπε να με παει δικαστηριο μπας και με πεισει να κανω την βασικη εκπαιδευση και να εξαγορασω το υπολοιπο, για να βαλει και αυτη την υποθεση στο αρχειο και να ξεμπερδευει. Στα 38 μου το καταφερε, με πηγε δικαστηριο και τωρα που πατησα τα 40, εκανα και τη βασικη εκπαιδευση και ξεμπερδεψα.

Εσυ για ΜΚΕ μπορει να ατυχησεις λιγο γιατι θα αναγκαστεις να εχεις παρε δωσε με το Προξενειο του Λονδινου, μονο επισημως δεν το εχουν κλεισει το τσιφλικι τους οι υπαλληλοι εκει, και πολλοι απο δαυτους μεταφραζουν τους νομους οπως γουσταρουν.

Ean_kai_isws_tote
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Monimos Anypotaktos έγραψε:

Ναι δεν θα φαινεται τιποτα στο ποινικο σου μητρωο, αλλά μην το αφησεις στο αυτοματο, ελληνικο δημοσιο ειναι αυτο, κυνηγησε το θεμα και βεβαιωσου οτι στρατιωτικος εισσαγελλεας/στρατολογια εκαναν τις καταλληλες κινησεις για τη διαγραφη, ετσι και αλλιως ρυθμισεις γινονται ολη την ωρα και διαγραφονται τα παντα γι αυτους που ξεμπερδεψαν. Προσοχη εδω μην κανεις το λαθος και το δηλωσεις στην αιτηση υπηκοοτητας υπο το "Spent Convictions", γιατι δεν εχει καμια σχεση με την περιπτωση σου. Απλα, δεν θα αναφερεις τιποτα απο την στιγμη που το ποινικο μητρωο σου ειναι καθαρο.

Συνηθως μονο οι 45αρηδες που δεν πηγαν φανταροι αλλα ξεμπερδεψαν λογω οριου ηλικιας εχουν προβλημα γιατι παιρνει καμια 20αρια χρονια να εξαφανιστει η ποινη, περνας στρατοδικειο και ας εισαι πανω απο 45, απλα ο δικαστης δεν καιγεται και πολυ και κλεινει την υποθεση - τουλαχιστον ετσι ηταν πριν λιγα χρονια που το εψαχνα το θεμα, αλλά δεν πηρε το ματι μου τιποτα πιο προσφατο.

Συμβουλη μου σε σενα και τον Γιαννη ειναι να βγειτε επισημως ανυποτακτοι εξωτερικου οσο πιο γρηγορα γινεται, συνηθως ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα και δεν σαν κυνηγανε τοσο πολυ, συνηθως ασχολουνται πρωτα με του εσωτερικου γιατι ειναι πιο ευκολο να τους βρουν και να τους "τρομαξουν" να πανε φανταροι. Ετσι η σειρα σου για δικη ερχεται αργοτερα. Και δικη να ερθει, αν εισαι κοντα στο ΜΚΕ/ αγγλικη υπηκοοτητα κτλ με ενα απλο τηλεφωνο/φαξ στον εισαγγελεα που ασχολειται με την υποθεση σου ειναι αρκετο να σου δωσει αναβολη δικης, θα του πεις δυο τρια πραγματακια για εργασιακο φορτο, οικονομικα προβληματα κτλ και ολα κομπλε, εκτος και αν πεσεις σε στριμμενο. Εμενα η δική μου ηταν καλη, με κυνηγουσε καθε 5-6 χρονια, της εξηγουσαν οι δικοι μου οτι ειχα οικογενειακες, επαγγελματικες και οικονομικες υποχρεωσεις και με αφηνε ησυχο, μετα που πατησα τα 35 με κυνηγουσε πιο συχνα, ειπε να με παει δικαστηριο μπας και με πεισει να κανω την βασικη εκπαιδευση και να εξαγορασω το υπολοιπο, για να βαλει και αυτη την υποθεση στο αρχειο και να ξεμπερδευει. Στα 38 μου το καταφερε, με πηγε δικαστηριο και τωρα που πατησα τα 40, εκανα και τη βασικη εκπαιδευση και ξεμπερδεψα.

Εσυ για ΜΚΕ μπορει να ατυχησεις λιγο γιατι θα αναγκαστεις να εχεις παρε δωσε με το Προξενειο του Λονδινου, μονο επισημως δεν το εχουν κλεισει το τσιφλικι τους οι υπαλληλοι εκει, και πολλοι απο δαυτους μεταφραζουν τους νομους οπως γουσταρουν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας και τον κόπο που μπήκατε και μου τα εξηγήσατε όλα πολύ αναλυτικά. Ναι δυστηχώς είχα πάρε δώσε με το Προξενείο και είδα τι καλά που είναι. Λες και δεν έφυγα απο την πατρίδα ;)

yge

Δημοσίευση από yge »

Monimos anypotaktos έγραψε:
teo έγραψε:Καλησπέρα!

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται στην περίπτωση που σου επιβληθεί το πρόστιμο των 6000?, δεν το πληρώσεις και μετά 1 χρόνο αποκτάς το στάτους μόνιμου κάτοικου εξωτερικού (7χρόνια μόνιμης εργασίας στο εξωτερικό). Το πρόστιμο διαγράφεται; Ή συνεχίζει να υφίσταται;

Ευχαριστώ!

Ανεξάρτητα από το τι σου είπαν οι υπόλοιποι αν έχεις βγει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού διαγράφεται και το εξαχιλιαρο, με την απλη λογική οτι δεν θα έπρεπε να σε βγάλουν ανυποτακτο και να σου ρίξουν το πρόστιμο, αρα απο την στιγμη που δεν υφίσταται το 'αδικημα' δεν υφίσταται και το Προστιμο. Επισης, αν σου έρθει το πρόστιμο απο τη εφορια και δεν έχεις ενημερωθεί απο στρατολογια/ γραφείο στρατιωτικου εισαγγελέα, Έχεις και ενα πολύ καλό χαρτί στα χέρια σου και μπορείς να τους τραβήξεις και εσύ στα δικαστήρια. Μην τους αφήσεις να κανουν οτι γουσταρουν, μην πιστεύεις τις δικαιολογίες, Εφορίας, Στρατολογιας κτλ... Εκτός και έχεις λεφτά για πέταμα.

Και μιλάω από εμπειρία γιατί μόλις διαγράφηκε το προστιμο μου... Ως μόνιμου κατοίκου εξωτερικού. Το μόνο που πλήρωσα είναι τα 200 ευρώ για έξοδα στρατοδικειου.

Γιατί όμως λες "με την απλη λογική οτι δεν θα έπρεπε να σε βγάλουν ανυπότακτο"; Την περίοδο της κλήσης για κατάταξη δεν έχουν συμπληρωθεί τα απαιτούμενα 7 χρόνια μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό. Το ερώτημα είναι αν μετά την επιβολή του προστίμου (σε μεταγενέστερο χρόνο) καταφέρεις να συμπληρώσεις τα 7 χρόνια στο εξωτερικό (και εν τω μεταξυ δεν έχεις πληρώσει το πρόστιμο και το αφήσεις να τοκίζεται) θα διαγραφεί το πρόστιμο με την συμπλήρωση του 7 χρόνου;
Monimos anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos anypotaktos »

yge έγραψε:Γιατί όμως λες "με την απλη λογική οτι δεν θα έπρεπε να σε βγάλουν ανυπότακτο"; Την περίοδο της κλήσης για κατάταξη δεν έχουν συμπληρωθεί τα απαιτούμενα 7 χρόνια μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό. Το ερώτημα είναι αν μετά την επιβολή του προστίμου (σε μεταγενέστερο χρόνο) καταφέρεις να συμπληρώσεις τα 7 χρόνια στο εξωτερικό (και εν τω μεταξυ δεν έχεις πληρώσει το πρόστιμο και το αφήσεις να τοκίζεται) θα διαγραφεί το πρόστιμο με την συμπλήρωση του 7 χρόνου;

Υπαρχει ειδικη μεταχειριση για τους ΜΚΕ, για να μην τα ξαναλεω και το προστιμο ακυρωνεται αλλά και τα λεφτα σου παιρνεις πισω αν εχεις πληρωσει και τους πιεσεις αν κανουν τον κινεζο. Εσυ εγινες ΜΚΕ απο την πρωτη μερα που πατησες το ποδι σου στο εξωτερικο και μετα απο 7 χρονια βιοπορισμου καταφερες να το αποδειξεις και επισημως οτι ετσι ειναι. Μονο για ΜΚΕ ομως, οι απλοι ανυποτακτοι, με σχετικες νομοθεσιες γλυτωνουν το προστιμο προς το παρον αν διευθετησουν το θεμα της ανυποταξιας, αλλά δεν παιρνουν τα λεφτα πισω αν εχουν πληρωσει γιατι ο νομος ειναι ξεκαθαρος πανω σε αυτο. Αν βγηκες ΜΚΕ και σε κανουν μπαλακι για το θεμα μεταξυ στρατολογιας και εφοριας να πας στον Συνηγορο του Πολιτη, εκτος και δεν εχεις ορεξη ή δεν σου ειναι τιποτα τα εξι χιλιαρικα και βαλε.

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Γιατί δεν πήγατε στρατό στην ώρα σας απλά;
Ean_kai_isws_tote
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Nikos Chatzoglou έγραψε:Γιατί δεν πήγατε στρατό στην ώρα σας απλά;

Πήγα Αγγλία για σπουδες με υποτροφία καθώς δεν υπάρχουν λεφτά στην οικογένεια οπότε ήταν ο μόνος τρόπος. Δουλειά και πανεπιστήμιο για να τα βγάλω πέρα. Με το που είναι να τελειώνω τις σπουδές να τα χαράτσια, να τα γερόντια χάνουν την δουλειά τους και πρέπει να ζουν με μια συνταξούλα.

Καπάκι σκάει εταιρία στο Λονδίνο και μου λέει έλα να δουλέψεις για £ΧΧΧΧΧ τον χρόνο. Τι κάνω;

1) Πάω φανταρος για 9 μήνες χωρίς λεφτά και τα γερόντια στην μαυρίλα να προσπαθούν να κόψουν από εδώ και από εκειμπας και τους φτάνουν τα λεφτά να πάρουν κανά φάρμακο.

2) Παίρνω την δουλειά, κάνω καριέρα, φίλους, οικογένεια, και στέλνω και λεφτά στα γερόντια που με ανέθρεψαν τόσα χρόνια και τους δείνω και εγώ μία βιώσιμη ζωή για αντάλαγμα που με ταίζαν κ ποτίζαν για 18 χρόνια.

Διάλεξα το 2) φίλε. Σορρυ.

Cuervo

Δημοσίευση από Cuervo »

Είσαι μάγκας και πολύ σωστά πράττεις, δεν ξέρω αν διάβασες και προηγουμενες σελίδες , εχει αμαρτήσει ένα παιδι την νομοθεσία της επιστροφής προστίμου των ανυπότακτων όταν βγήκε επίσημα ΜΚΕ.
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Nikos Chatzoglou έγραψε:Γιατί δεν πήγατε στρατό στην ώρα σας απλά;

Πήγα Αγγλία για σπουδες με υποτροφία καθώς δεν υπάρχουν λεφτά στην οικογένεια οπότε ήταν ο μόνος τρόπος. Δουλειά και πανεπιστήμιο για να τα βγάλω πέρα. Με το που είναι να τελειώνω τις σπουδές να τα χαράτσια, να τα γερόντια χάνουν την δουλειά τους και πρέπει να ζουν με μια συνταξούλα.

Καπάκι σκάει εταιρία στο Λονδίνο και μου λέει έλα να δουλέψεις για £ΧΧΧΧΧ τον χρόνο. Τι κάνω;

1) Πάω φανταρος για 9 μήνες χωρίς λεφτά και τα γερόντια στην μαυρίλα να προσπαθούν να κόψουν από εδώ και από εκειμπας και τους φτάνουν τα λεφτά να πάρουν κανά φάρμακο.

2) Παίρνω την δουλειά, κάνω καριέρα, φίλους, οικογένεια, και στέλνω και λεφτά στα γερόντια που με ανέθρεψαν τόσα χρόνια και τους δείνω και εγώ μία βιώσιμη ζωή για αντάλαγμα που με ταίζαν κ ποτίζαν για 18 χρόνια.

Διάλεξα το 2) φίλε. Σορρυ.

Καταρχάς δεν μου έχεις κάνει κάτι για να μου ζητάς συγγνώμη.
Γενικά όταν λέω στην ώρα του εννοώ στα 22, όταν τελειώνει κανείς το πανεπιστήμιο, δεν εννοώ στα 38 που είπε κάποιος παραπάνω. Επίσης σίγουρα έχεις υπόψη ότι τα περισσότερα παιδιά που πήγαν στρατό δεν ήταν από πλούσιες οικογένειες. Πέραν του ότι οι λίγοι που είναι από πλούσιες οικογένειες κάνουν συνήθως κάτι θητείες παρωδία του τύπου στο ΓΕΣ ή σε στρατιωτικά μουσεία κλπ.

Ean_kai_isws_tote
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Nikos Chatzoglou έγραψε:Καταρχάς δεν μου έχεις κάνει κάτι για να μου ζητάς συγγνώμη.
Γενικά όταν λέω στην ώρα του εννοώ στα 22, όταν τελειώνει κανείς το πανεπιστήμιο, δεν εννοώ στα 38 που είπε κάποιος παραπάνω. Επίσης σίγουρα έχεις υπόψη ότι τα περισσότερα παιδιά που πήγαν στρατό δεν ήταν από πλούσιες οικογένειες. Πέραν του ότι οι λίγοι που είναι από πλούσιες οικογένειες κάνουν συνήθως κάτι θητείες παρωδία του τύπου στο ΓΕΣ ή σε στρατιωτικά μουσεία κλπ.

Βέβαια τα περισσότερα παιδια τα ίδια τραβάνε έτσι πως είναι τα πράματα. Απλά τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν το δικό μου δίλημμα. Έχουν άλλα προβλήματα που τα λύσαν αλλιώς. Κάθενως η ιστορία και διαφορετική.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες